- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
és GaryFlash
No akkor az én gépem pont jó lenne rá, Xeon E5440 és R9 270. Mert jelenleg csak 3.7Ghz-en stabil a CPU, a lap ennyit tud (másik lapban hajtották 4Ghz-n is alapfeszen), a Radeon ugye meg adott. CPU limitem így csak multikban van, egyenlőre csak a Warthunderben próbáltam ami masszívabb multi, ott 65% körül van a GPU kihasználtságom ( de az is ugrál elég széles skálán), az CPU 1-es mag 90% körül, a 3-mas 50% körül, a másik kettő meg kábé lógatja a fütyit. Kéne egy BF4 tesztelni. Lehet szerzek egyet.
Abu85:
Köszi a részletes leírást, azért így már érthetőbb -
PAtr0n
addikt
Azt mondjátok már el legyetek szívesek, hogy akkor most smafu a Mantle, vagy tényleg hoz javulást? Mert jelenleg amiről beszéltek az egy katyvasz, nem tudni belőle az igazságot. Már elnézést. Pl. mi ez hogy "pechük volt, hogy működik". Most működik, vagy nem működik? Vagy bizonyos VGA-n igen, valamelyiken meg nem.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Kristof93 #83 üzenetére
Valami ilyesmiről beszéltem én is, csak sokan nem hiszik el, hogy ha ezt megcsinálnák, egy csomó pénztől esne el a PC ipar. Minden technikai vívmány már jó előre ki van találva, csak hát először a szart kell eladni, így működik a gazdaság. A CD-t se a 90-es években találtak ki, jóval előbb. Nem is gondolnák sokan, hogy mennyivel korábban. De akkor a mágneses adathordozók voltak a fő bevételi források, először ki kellett futtatni. Na mind1, legalább 1 valaki van aki érti miről beszéltem pár sorral előbb...
-
PAtr0n
addikt
Egy fene, nyertél, az érvelésed ésszerű, csak nekem gyanús a túl lassú fejlődés, ami tulajdonképpen nekünk átlag usereknek meg gyorsnak tűnik.
Minden esetre kíváncsi vagyok mikor jön el az igazi áttörés. Gondolom hogy nem a DX12-vel
azopi74:
Ott a pont, bár nem erre gondoltam -
PAtr0n
addikt
Nem szórakozok. Szerinted mennyire rengetné meg a PC ipart az, hogy ha a CGI animációkat valós időbe átültetnék. Szerinted a sok csilliárd tranzisztor a jelenlegi GPU-kban nem lenne elég rá? Szerinted, miért van az, hogy minden VGA generáció csak egy kis pluszt ad az előzőhöz képest? Úgy gondolod, nem tudnák leprogramozni, hogy mindez jól fusson? Érdekel a véleményed. Komolyan.
Shing:
Nyilván vannak benne olyan dolgok amik átlagosak, hisz akkor nem futna el normálisan semmin... -
PAtr0n
addikt
"Még ég és föld van a mai grafika meg a valóság között"
Azért ezt messze nem mondanám. Nézz meg egy Asetto Corsa-t vagy egy Project: Cars-t. De inkább utóbbit. Nagyon nincs messze a valóság, a korlát pont a szoftverek korlátoltsága. Már elég régen le tudnak renderelni valósághű fényeket, olyan textúrákat amik megszólalnak, csak hát a mostani szoftveres eljárások igen erőforrászabálóak, 4db mai csúcskártya Crossfire-ben vagy SLI-ben összekötve is kevés hozzá.
Indulj csak ki abból mit hoznak ki a fantasztikus filmekben, Transformers, Gravity, Oblivion, District 9... és csak keveset említettem ezekből. A különbség annyi, hogy a filmekben nem valós idejű renderelést látsz, játékok alá meg az kell, az interaktív környezet miatt. Ne legyél elvakult, a technológia készen van rá, csak a kapitalizmus nem úgy működik, hogy kevés pénzzel az öledbe hulljon minden.azopi74:
Nekem nem kell ribbon, a régimódi kinézet volt a best számomra -
PAtr0n
addikt
válasz
FollowTheORI #37 üzenetére
Persze, alapvetően az él túl nagyobb esélyekkel, aki nyitottabb az új dolgokra. Paradigma vagy nem,
próbáltam mindig úgy szemlélni a dolgokat, fenét próbáltam, úgy szemléltem alap természetemnél fogva, hogy mi az ami számomra hasznos és elegendő, és egyben egyezik az ízlésemmel. Nem az újításokkal van bajom, mert van amit elismerek még akkor is, ha az nem összeegyeztethető az értékrendemmel, vagy ízlésemmel, vagy csak számomra nem hasznos. A kötelező UI macera dologról nekem amúgy pont a konzol vs. PC harc jut mindig eszembe. Nem éppen releváns és párhuzamos példa, de mit szajkóznak mindig a konzolosok? Ők nem kínlódnak az évenkénti hardvercserével (innen látszik, hogy le vannak maradva, már nem 2000-et írunk, de ez most megint egy más téma), nekik kell egy fix amin fut minden, más igény nincs. A kulcsszó: más igény. Tehát nem akar videót konvertálni, táblázatot szerkeszteni, programozni, stb, csak játszani meg néha böngészni akar. Nekem nincs konzolom, nem is szeretnék most még, de maximálisan megértem őket. De hogy a példámat átültessem a valóságba, képzeljük a konzolosok helyébe a Win7-nél leragadt embereket. Mit Win7-nél, valaki még mindig az Xp-t Isteníti, és fikázza a Win7-et. (ami szerintem messze a legjobb Win eddig). Valami megfogta őket annál ahol éppen leragadtak. Mert nekik ettől nem kell több.
Alapvetően nem az a probléma a mai világgal, hogy van fejlődés, hiszen az kell. A baj az, hogy ez erőltetett fejlődés, nem természetes úton születik, hanem nyomásra, a verseny és a pénz érdekében.
De kérdezzük csak meg a nagyvállalatokat vagy akár pár jobb vállalkozást arról, hogy mi a véleményük egy lehetséges Win8-ra váltásról? Nem jutnánk túl jó eredményre gyanítom. És ebben nagyon közrejátszik a kinézete is, egyenlőre. Arról nem is beszélek, hogy ezen cégek nagy része még csak 1-2 éve állt állt át Win7-re, nem fognak cserélni egy jó darabig. Mire cserélnének, már a nyakunkban lesz az új Win (nevezzük bárhogy), és szerintem a Win8 a Vista sorsára jut. Elhiszem, hogy alapvetően nem rossz rendszer a Win8, de erőltetett és kész.djculture:
Szerintem 1 év múlva már azt se fogjuk tudni hogy létezett a mantle
Szerintem butaság ezt most így kijelenteni, mert szignifikáns előnyre tesz szert abban a kevés motorban ami támogatja. Frosbite 3, Unreal 3, és Nitrous motor, bár nem sok, de az első 2 eléggé húzó motor a piacon jelenleg.
Mellesleg nagyon utópisztikus amit írsz, miért kéne egy szabványt erőltetni? Az Apple erre az ékes példa, szarik a szabványokra, mégis benne van a Top okostelefon gyártók között. Ha ő le tudja nyomni a userek torkán a hülyeségeit (bocsi Apple fanok, no offense), akkor egy ilyen lájtos API mint a Mantle, miért ne lehetne egy választható eszköz a játékélmény növelése érdekében? A játékfejlesztőknek kényelmes, mert így könnyebben eladják a gamet, mondván,Ati-nAMD-n jobban fut, így az Nvidiát is lassan arra sarkallják, hogy találjon ki valamit, akár a Microsoft-tal karöltve. És itt elérkeztünk a DirectX-hezollie:
Ugye ezt nem mondod komolyan? Nem tudom mennyit használod az Office-t napi szinten, meg milyen mélységekben, én csak 10 éve, de a váltás óta csak problémáink vannak vele. Itt a makrókról, stabilitásról beszélek főként, a kinézet, ergonómia csak másodlagos. -
PAtr0n
addikt
Pont az a mellélövés.
A szolgáltatások fejlődéséről én is tudok, azt elismerem.
De úgy vagyok ezzel mint az autóval. Lehet nekem benne sok extra, ha ronda az egész. De még ez sem igazán jó példa, mert nem vagyok nagy igényű, a bevált dolgokat jobban szeretem, és ritkán hajlok "újítások" felé.
Tudom lehet témázni a Win8-at is, akár még Win7 kinézetet is csinálhat belőle az ember, de a vállalatok/cégek, egyszerű userek nem foglalkoznak ilyesmivel. egyszerűen visszataszító sokaknak a radikális változás (álá csempe), amivel nem lenne baj, ha egy feature lenne beépítve, de nem rákényszerítve az emberekre. A start menüről nem is beszélve. Bent a cégnél is, amikor frisíttettek Office 2007-re mindenki hányt a látványtól. Még szerencse, hogy van hozzá "s.a.x. look a like" bővítmény. A MS sajnos képes volt arra hogy ami átlátható és jól megszokott volt, elkúrja. De nem akarom folytatni a savazást, nem lenne rossz a Win8 csak hát...cskamacska:
Azért reálisan látom én is a dolgokat, rövid időn belül,ahogyan te is mondtad, nem kell igazán félni semmitől. Ez az egész DX12 mizéria a Mantle miatt van, ez tisztán látszik, gyorsan kiadott egy kis bla-bla-t a Microsoft, hogy nehogy megijedjenek az Nvidia tulajok, hogy ők el vannak hanyagolva. Szerintem. -
PAtr0n
addikt
válasz
dergander #12 üzenetére
"AMDnél pedig az R család,vicces lenne ha cserélni kellene,pláne aki most vette 1 hónapja"
Most vettem 1 heteIgen, amúgy pont ezt beszéltük a cégnél is, hogy lefossuk mi jön, csak ne kelljen miatta VGA-t cserélni.
h1mpi:
A Win8-ra én úgy tekintek mint anno Vistára ami egy bétaszagú alfa Win7 volt. Majd a Win9 talán közelégedettséget szül, mert ha már az MS egyik nagy csókája is azt mondta a 8-ról hogy mellélövés, akkor az tényleg az.Szerk:
Ja és még valami, hogy a témánál maradjak. A DirectX 9.0 óta nincs érdemi változás látványban. Persze, lehet azt mondani, hogy nem is nagyon lehet már fokozni, de akkor legyen erőforrásbarátabb az egész rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest