- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Ironizált: ) Igaz személyes tapasztalatom nincs mert nem gcn-es vga-m van csak egy 6850-em, de az eddig olvasottak alapján két dolog kell hozzá: erősebb gcn-es vga és egy gyengébb proci. Ezek után már csak az érdekelne ebből a szempontból, hogy aki károg hogy mennyire szar a mantle és nem is gyorsul, az vajon egy P4-el próbálta vagy egy i7-el.
-
Uhm, szarkazmus? Gondoltam az, hogy 5 nagysagrenddel (!!) nagyobb szamitasi kapacitas lenne szukseges eleg szembeotlo, hogy ne kelljen meg ezt magyarazzam. Ekkora sebesseget valoszniuleg meg evtizedekbe fog telni elerni, sziliciummal talan nem is lehetseges. Persze meg lehet oldani a valos ideju sugarkovetest par perc/kepkocka sebeseggel is, csak nem fog ugy kinezni. De ez meg mindig nagysagrendekkel lassabb mint 60fps.
-
Egy Transformers fele filmnel elofordul, hogy 24 orat renderelnek egyetlen kepkockat 12 magos intel processzorokon. DE mindezt meg lehetne csinalni folyadek es reszecskeszimulacioval, mesterseges inteligenciaval, fizikaval, hanggal, proceduralis animacioval egyutt 5×10^6-szor gyorsabban (60fps) egy mai atlagos szamitogepen, csak nem akarjak...
-
gabber01
addikt
Nem, nem tudnák a jelenlegi technológiával. Még a filmes CGI-k között is nagy különbségek vannak kis költségvetésű és nagy költségvetésű filmek között, nem hogy valós idejű rendernél. CGI-knél egyetlen egy képet több percig, akár több órán keresztül renderelnek.
Valós idejű rendernél pedig önmagában sem csak a kép grafikai kirajzolása a feladat, hanem az összes valós idejű szimuláció, mind a fizika, interakciók, hang, az elemek, objektumok egymásra gyakorolt hatásaik, időjárás, mozgás, folyadékok, részecskék, stbstbstb. terén, amik még nagyságrendekkel megemelik a szükséges számítási kapacitást.
De ha mindezektől eltekintünk is még nagyon látványos különbség van számítógépes grafika és a valóság között. Gondolom te is akármikor felismersz egy számítógépes jelenetet és meg tudod különböztetni a valóságtól. Ennek az ellenkezőjét állítani egyszerűen nonszensz.
Tehát nem, a valósághűség még nagyon nagyon messze van. -
-
azopi74
addikt
"Ugye ezt nem mondod komolyan? Nem tudom mennyit használod az Office-t napi szinten, meg milyen mélységekben, én csak 10 éve, de a váltás óta csak problémáink vannak vele. Itt a makrókról, stabilitásról beszélek főként, a kinézet, ergonómia csak másodlagos."
A 2007-tel nekem is voltak anno problémáim az SP1 előtt, de ergonómia, kinézet szempontjából hatalmas előrelépés volt a 2003-hoz képest. A 2010 viszont minden szempontból nagyon ütős lett, és a ribbon felület is arra érett be. 2013-ban viszont nincs túl sok érdemi fejlesztés, inkább csak csiszolgatás - bár van néhány olyan funkció benne, ami must have, de 2010-el is el lehet lenni.
-
gabber01
addikt
"...Persze, lehet azt mondani, hogy nem is nagyon lehet már fokozni..."
Hogyne lehetne fokozni? Még ég és föld van a mai grafika meg a valóság között. Ráadásul a képi megjelenítés csak egy dolog. Hol van az interaktivitás, fizika, sérülésmodell, stb? Persze, aki Doom-on nőtt fel, annak ez már hűha, de ez az egész még mindig gyerekcipőben van.
polo493: garanciában cserélt termékre újraindul a garanciaidő. Ezt sokszor elfelejtik, mind a vevők, mind az üzletek (ők persze szándékosan).
-
sb
veterán
De az új Metro felületet kötelező használni?
Én 3 percig láttam Win8 install után, aztán feltettem egy Classic Shell start menüt és pont ugyanúgy használom azóta is, mint egy Win7-et. Csak gyorsabb, jobban bánik az erőforrásokkal és kényelmesebb is. Szerintem sok apró újítás van benne.De a lényeg, hogy számomra egy kényelmesebb, gyorsabb Win7. Használatra és kinézetre.
A felülete meg soha nem zavart így, amitől mindenki ki van akadva.Ezt a start menüt meg aztán tényleg nem nagy kunszt feltenni. Next, next és utána választhatsz, hogy XP-s, Win7-es vagy milyen start menüt akarsz. Ill. egy rakás extra is van benne. Most ott tartok, hogy ha Win7-et használnék akkor is feltenném, mert sokkal jobban testre szabható és kényelmesebb.
Az Office az más. Sikítva töröltem le és tettem vissza a 2013 helyett a 2010-et. Ha már itt tartunk, nem is a csempe dizájn, hanem ez a fos egyszínű, stílusosnak hitt dizájn az ami abszolút anti-ergonomikussá teszi az egészet.
h1mpi: Intelnél találkoztam driver hibákkal, többel is, de az szvsz nem a Windows sara.
-
Nem tudsz paradigmát váltani ennyi... van ilyen ember, de igazából ha belegondolsz ez a fejlődés gátja is gyakran (mint tulajdonság).
Voltak akik képesek rá, és az "újaknak" meg tök alap lesz.
Én használok Win7-et és 8.1-et is napi szinten, mindenféle feladatra... és ez a kötelező UI stb stb macera egy akkora baromság hogy csak na. Ez is már ezerszer legalább el lett mondva, ha nem többször. De furcsa hogy még mindig ezt olvasom mindenhol... egyszerűen vannak emberek akik nem képesek a változásra és lusták is hogy tényleg megtapasztaljanak dolgokat.
Egyébként pedig a 8.1 rengeteg dologban jobb, és igazából napi szinten sem tudnék semmit mondani amiben rosszabb mint a 7 emellé.
Alapvetően pont ez folyik a DX és tsai oldalán is csak "iprági szinten". És tisztán látható milyen antifejlődést okoz... csak hogy "on" is legyek.
-
cskamacska
addikt
Nem kell, miért kéne? Jövő év végére lesz is a DX12-ből valami(ami természetesen csak a Window 9-el fog működni, ahogy megszoktuk
), és 2016-ra talán jön olyan játék ami ki is használja.
Még az is megeshet, hogy addigra a Mantle is elterjed, az pedig problémásabb, mert ahhoz tényleg kell váltás. És ha már váltás, a GTX750 alapján az nVidiának egyébként is nagyon kényelmes ez az elnyújtott langyos Windows 7 korszak, mert még a DX11.1-et sem akarják támogatni, nem hogy bármi más újítást.Crytek: Mert az nem eshet meg ugye, hogy olyan DX11 játékok jönnek, amik el sem indulnak Core 2 Duo generációs gépen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest