- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Várd ki a végét.
Nekem is volt Xiaomi-m és kb. 1 év után elkezdett random appokat telepítgetni a megkérdezésem nélkül. Nem volt rootolva meg semmi, kipróbáltam mindenféle vírusírtót, teljesen hatástalan volt. Androidot többször újrahúztam, pár hét után ugyanez. Kiderült, hogy a firmware-be gyárilag beépítették a trójait. Na innentől kínai telefont soha az életben.
A másik, hogy a kínai telefonoknál kb. egy műszak - egy termék típus. Azaz az adott típusból legyártanak pár százezer darabot, aztán átállnak egy újra, gyakran más fizikai paraméterekkel. Azért nem lehet hozzájuk kiegészítőket kapni, mert az "xy1a" és az "xy1b" között már van fél centi különbség, így mások nem is próbálnak kiegészítőket gyártani hozzájuk.
A legextrémebb, amivel eddig találkoztam, az a haverom telefonja volt: elromlott a gyári fülhallgatója, vett hozzá egy másikat és kiderült, hogy nem szabvány a jack csatlakozója, mert kb. 3 mm-el hosszabb volt a vége. Azaz nem tudták elég közel rakni a jack aljzatot a telefon széléhez, ezért inkább legyártottak hozzá egy egyedi fülhallgatót. Agyrém.
De a fizikai paramétereken túl a belsőt is folyamatosan variálják, a rendszert pedig egyáltalán nem frissítik. Csakhogy, mivel a telefonból nem gyártanak eleget, hogy kellő mennyiségben terjedjen, főzött romokat sem nagyon találni hozzájuk. Vannak persze kísérletező kedvű emberek, akik hobbiból rászenvedik az aktuális droidot a kínai telefonjukra, de pár hónap múlva már hiába írogatsz neki, mert már másik telefonon tolja, így innen sem remélhetsz "terméktámogatást".
Összességében a kínai telefon addig jó, ha úgy használod, ahogy az első bekapcsoláskor volt, nem telepítesz rá túl sok mindent és nincsenek nagy elvárásaid. Ha pedig a rendszer megkattan, akkor kukázod és veszel egy másikat. Ez is lehet egy működő stratégia, csak innentől nem érdemes a valódi márkákkal egy szinten versenyeztetni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest