- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
Számítógép esetében? Én biztosan nem
De pont ezért írtam, hogy ennek nem is én vagyok a célközönsége. Ami nem egyenlő azzal, hogy minden esetben értelmetlennek tartanám. Annak a maradék 5%-nak viszont könnyen számíthat.
Ha ezt esetleg az egyéb gépekre is érted, akkor ahhoz inkább semmit nem írnék.... -
tomcat78
őstag
Nem feltétlen. Ugyanis- bár nem lineárisan-, de a kettő kéz a kézben jár a legtöbb esetben. Sehol nem írtam olyat, hogy egy dupla akkora fogyasztású géppel, kétszer olyan gyorsan lehet haladni. Abba most ne menjünk bele, hogy barkács vs ipari, mert ott borul az elmélet sokszor. Ott a hatékonyságot a teljesítmény csak (kissebbik) részben határozza meg.
Minden gyártónak kell a PR és az ilyen tekintetben értelmetlennek tűnő termékek. Ugyanakkor, mint írtam is, az a plusz pár százalék, van ahol számíthat. Szerintem! És van aki ezt nem tuningolással szeretné, hanem out of box. Azt aláírom, hogy nem mindenkinek van értelme ezt venni! De ez nem jelenti azt, hogy egy terméket csak ez alapján minősítsünk értelmetlennek. -
tomcat78
őstag
Nem, nem érthető, mert az energia árakat akkor is bullshit ide keverni. Ki nem szarja le, hogy valami mennyit fogyaszt, ha szükség van rá? Írta kolléga a porszívót. Hát.... az enyém az egyik 2kW, mert kell az ipari a munkámhoz. Megélhetés szempontjából teljesen irreleváns, hogy mennyit fogyaszt egy adott munkaeszköz. Nagyobb teljesítmény: hatékonyabb munkavégzés, kevesebb idő. Ergo megtérülő befektetés. És ha egy számítógépet minden komponensével ilyen tekintetben nézünk, pont ugyanez igaz arra is.
Az árak, fogyasztások konzumer vonalon persze, hogy nem mindegy kategória. De nem csak Stephen Blood vesz hardvereket! Namármost, ha nekem valamihez több idő kell, azt ki fogja megfizetni? Természetesen a megrendelő! Mindig és minden körülmények között kifizettetem vele az időmet! Felőlem visíthat valaki, hogy mennyit fogyaszt egy adott gép, ha nem tetszik, fizessen többet, ugyanazért a munkáért. Egy munkánál mindig a bele fektetett idő az, amit ki kell fizetni. Namármost, akkor ilyen megközelítésben: szeretnél többet fizetni egy adott szolgáltatásért, mert dupla annyi ideig tart megkapni, amit szeretnél?
Részben elfogadom, amit írsz! De nem csak a konzumer piac létezik. És hozzá tenném, nincs hyper modern, csúcs gépem, csúcs fogyasztással! Pedig használom munkára is. De nincs szükségem az aktuális csúcs hardverekhez hozzá. Ez kb, olyan, hogy neked elég a barkács 1000wattos fűrész, otthon játszani, én meg megveszem többszörös áron, a sokkal többet fogyasztót, hogy neked ne hulljon ki a hajad, mikor megkapod a számlát. Ha már hoztam a fűrészt példának. De a végtelenségig lehetne sorolni.
A nagyobb teljesítménnyel időt spórolsz magadnak és másnak is. Az idővel pénzt is! Remélem már érthető az összefüggés. -
tomcat78
őstag
Nem igazán értem, hogy hogyan jön ide az energia ára.....
Mi köze van bárminek, amit használ az ember az energia árához? Mondjuk ne gyártsanak 2000 wattos körfűrészt, mert lehet vágni 1000-el is? Vagy minek egy reflektor, mikor a gyertya is ad fényt? Ritkán olvasni itt eget verő hülyeségeket, de ez köztük van, már ne haragudj.... Nem mindenki azért vesz csúcs vagy erős HW-t, mert játszani akar. Van akinek a munkájához kell.
-
tomcat78
őstag
válasz
GoldhandRent #60 üzenetére
Mondjuk erről azt is tudjuk, hogy ha valakinek érdeke fűződik hozzá, egy tweet a wc-n ülve, és mehet a szekér. Maximum utána néhány (agy)károsult bepereli.... Szerintem ki fog termelni előbb vagy utóbb a rendszer olyan coinokat, amikben ott lesz a semmiből meggazdagodás ígérete. Amögé meg nem nehéz tömegeket beállítani. És nem vagyok benne biztos, hogy elegen és eleget buktak a mostani esetben, hogy ez visszatartó erő lenne.
-
tomcat78
őstag
Ha a piac nem kényszeríti rá őket, mindegy mennyibe kerül az előállítás. A profit a lényeg. Ami persze valahol normális. Ugyanakkor az előző eladásokkal- a többi történés mellett- beszűkítették a saját lehetőségeiket. Ha semmi nem változik bányászat téren, akkor el fog jönni az a pillanat, mikor rá öntik a piacra a mostani csúcs kártyákat, sz@ré-hugyé, mert már rég kitermelték az árukat. Papírnehezéknek meg nem fogják tartani. Onnantól meg mehet a matekozás- új generációt nézve-, hogy adott pénzért, mekkora teljesítményt kapsz. Azt azért nem szabad kifelejteni a képletből, hogy sokaknak a mostani generációs kártyák simán kimaradtak.
-
tomcat78
őstag
Ebben benne lehet az is, hogy új kártyák nem lévén, nem akarnak a saját használt kártyáikkal versenyezni árban. Az Nvidia meg megéhezett az elmúlt évek jóléte után. Kíváncsi leszek, hogy a VGA gyártóknak van/lesz e valami a tarsolyukban, ha (remélhetőleg) a bányászat földbe állásával a használt VGA piac is túltelitődik, árversenyt generálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest