- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAI
senior tag
Ott kezdődik, hogy kapcsol az ember v-syncet, vagy modernebb monitor esetén adaptive sync-et, és rögtön azt látja, hogy nem jár csúcson a GPU szinte soha (nyilván nem alsókategóriás kártyáról beszélünk). Ezzel egyszerre kíméli a kártyát, és az áramszámláját is. Minek rendereljen ki a GPU olyan frame-eket, amit a monitor nem tud megjeleníteni? Egy 3070Ti-t hajtok, 70%-nál nagyobb GPU terhelést még nemigen láttam rajta (8 magos i7 mellett, tehát nem Celeron mellé raktam, mielőtt megkérdezed
). A CPU terhelés még ennél is jóval alacsonyabb. Persze játéka válogatja. De az ember a gépen többnyire dolgozik, netezik, filmet néz... Max pár órát ha játszik egy nap, nem az akkori fogyasztás fog földhöz vágni senkit. Főleg nem azokat, akik ezeket a kártyákat megengedhetik maguknak.
-
GAI
senior tag
Kicsit túl van pörögve ez a fogyasztás dolog szerintem. Ez csak az elméleti maximális fogyasztás, amit megadnak. Nem futtatsz állandóan Furmarkot és prime95-öt a gépen, sőt még csak nem is játszol vele állandóan. Az üresjárati fogyasztás sokkal kevesebb, de még játékok alatt sincs maximumra hajtva se a CPU, se a GPU az esetek nagy részében, pláne nem egyszerre mind a kettő. A gond itt nem a fogyasztással, hanem az árakkal van. Azok lettek a valóságtól elrugaszkodottak, és amiatt nem fogják esetleg megvenni jópáran, nem pedig a fogyasztás miatt.
-
GAI
senior tag
Én úgy tudom, hogy inkább a 10-es szériában nem voltak annyira jók, ott voltak melegedési gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- OLED monitor topik
- Építő/felújító topik
- Cyberpunk 2077
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Nyaralás topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest