- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
iZed
aktív tag
válasz
DemonDani #52 üzenetére
"Nem is nagyon kell annál nagyobb felbontás ez a 960x640 csak pénisznövelő karomat tenném rá, hogy szemre senki nem mondja meg a különbséget a jelenlegi 800x480 és hasnolóakhoz mérten."
Ezzel a felbontassal (es ezen a fizikai mereten) erjuk el az ultimate minoseget. ugyanis ez a 320ppi a nyomtatasban szokasos felbontas. tehat olyan minosegu a kep mint egy magazinban.
-
erdoke
titán
válasz
-=pierre=- #71 üzenetére
IPS
-
erdoke
titán
Mindkettő full fényerőn.
Ha megnézed a kép címét, nem jössz ilyen gyökér viccel... -
erdoke
titán
Napon, full fényerőn.
-
-
Dare2Live
félisten
jut eszembe mekkora méretű képernyővel jön az új szifon? Mert ha 3.5" ről váltanának 4" környékére nem biztos hülyeség ez a hüdesok pixel.
-
Dare2Live
félisten
van szifonon is döcögés, meg ott is sok minden van ami minimum nem szimpi ettől még az alma készüléke még így sok évvel megjelenése után is(mármint reinkarnácioival) mindig az egyik legjobb, sok helyen pedig a legjobb, márha erre a fajta teló fajtára "buksz".
Kiváncsi vagyok, hogy alma mivel rukkol elő komoly, nagyon komoly előrelépés kell, android ott liheg a nyakán de épp maemo, vagy majd a WP"7", bada, S4 is komoly kihívónak tűnik.
-
N4ri87
senior tag
Már nagyon megnéznék egy Samsung Galaxy S tesztet. Az utóbbi időben nagyon bekapcsolódtam ebben a "smartphone" témába, egy rahedli összehasonlítást láttam és rengeteg tesztből az derült ki, hogy almásék iphone vonalon utánozhatatlant alkotottak /ezt persze már nálam sokkal régebben megállapították, csak mindig volt egy stabil ellenvonal/. Gondolok itt a multitouchra, vagy úgy általában a készülék sebességére. Soha egy döccenést nem láttam az Iphone-nál (ha valaki látott, kérem dobjon válaszba egy linket. köszi
) Viszont több más gyártó készülékénél láttam enyhe akadozást, akármennyire istenítették az adott készüléket. A samsung az új kijelzőjével szintén utánozhatatlant alkotott, de kíváncsi leszek, hogy ezt a hiper-szuper kijelzőt mi veszi majd körül. Soha nem voltam szifonpárti, meg úgy általában alma-párti sem, főleg a durva marketing és a mégdurvább árképzés miatt, de az, amit gyártanak...Hát mindenképp elgondolkodtató. /Zárójelben merem megjegyezni: tudnak valami olyan, amit a többi "nagy" egy darabig még nem fog. Bocsánat, ha ez téves feltevés/. Helyesbítést szívesen várok
-
-
DemonDani
addikt
Nem is nagyon kell annál nagyobb felbontás ez a 960x640 csak pénisznövelő karomat tenném rá, hogy szemre senki nem mondja meg a különbséget a jelenlegi 800x480 és hasnolóakhoz mérten.
Az meg hogy ISP panel az oké lesz használatban de ide AMOLED kéne, persze én elhiszem hogy nem akarnak Samsung alkatrészt felhasználni de ilyen formán jobbnak tartok egy Samu SAMOLED kijelző megoldást.
(#49) zooly
azért aki ésszel gondolkodik az arra is rájöhet hogy bizonyos mérték után már lenne fontosabb alakítás is azon a kijelzőn. ilyen tenyérnyi méretekben 60-70cmről nézve úgysem felismerhető már a dolog... jó persze a 320ról 800ra biztos feltűnő de nem annyival...a fogyasztás meg a megvilágításon múlik. az fogyaszt ezekben a kijelzőkben. ezért jó az amoled...
-
-
fi:zi'k
nagyúr
Igen, erre gondoltam többek között. Oké hogy ifón, meg világelső mindenben, de nem hinném, hogy nagy ugrás a 480x8xx felbontásokhoz képest és nyílván a többi gyártó sem visszafelé fejlődik. Másrészt annyi hogy almáék ilyet kértek, most ez a "legnagyobb", aztán jön más és kér nagyobb kijelzőt a beszállítótól.
42# iZed
meg fogod latni, h helyenvalo volt a szohasznalatÍgy van, ahogy fentebb is írtam, innentől senki nem gondolkodik nagyobb felbontásban, csakhogy almáék lehessenek megint elsők jövőre.
-
zooly
aktív tag
Én HVGA-ról (480x320) váltottam nemrég WVGA-ra (854x480).
+ Böngészés klasszisokkal egyszerűbb, tized annyit kell matatni a kijelzőt
+ A karakterek sokkal élesebbek
+ SSH/bármi más karakteres program is átláthatóbbNegatívum nincs, szerintem energia felhasználást tekintve nem a kijelző felbontása, hanem annak mérete számít.
Aki úgy gondolja, hogy hülyeség a nagy felbontás annak nincs pénze normális telefonra.
Kb. ennyi
-
erdoke
titán
"szep lassan ti is hozzaszoktok h nemkell leragadni a 240x320as kepnel"
Azért ehhez már arc kell, nem gondolod? Pl. a HTC már akkor gyártott VGA (640x480) felbontású PDA-kat, amikor az iPhone még rajzlapon se létezett...
Mások már évek óta 3,2-4,3" VGA/WVGA készülékeket használnak, erre benyögöd, hogy te majd a nyáron majd milyen felbontású 3,5" kijelzőre recskázol? -
iZed
aktív tag
ujabb pelda ra, hogy amit az iphone hoz be az nektek "folosleges" es "hasznalhatatlan", de amint ugyanezeket a nokia csinalja vagy a htc az brutalis. nanembaj fel ev es mas gyarto is eler ezekhez a meretekhez
aztan szep lassan ti is hozzaszoktok h nemkell leragadni a 240x320as kepnel
-
fi:zi'k
nagyúr
...mely hosszú ideig a piac legjobb ajánlata lesz.
Inkább lehet a megfelelő szó.
-
erdoke
titán
Van itt egy Arena is előttem, de még HD2-n se annyira egyszerű zoom nélkül olvasni az Index címoldalát, és a két kijelző között hatalmas különbség van méretben (a felbontás ugye azonos).
(#29) iZed
Neked pont jó, nekem kicsi, a feleségemnek meg nagy. Nyilván az a legjobb, ha van választék, pl. 3" és 4,5" között 3-5 különböző méret. Ehhez jöhet még a 2 felbontás + a QWERTY, és máris van egy széles palettád, amivel alsó-közptől a csúcsig lefedhetsz szinte minden igényt. Egyelőre a Bada a és a WP7 tűnik olyannak, ami ezt a (számomra) magától értetődő utat járja majd. -
HardRic
addikt
válasz
HardSanyeee #34 üzenetére
Kis felbontás? Mivan? Még mindig 640x960-ról van szó.
-
cqr
aktív tag
válasz
s ha még ehhez hozzájön a hálózat és a 4x akkora kijelzőfelbontás
Ez spec. nem szükségszerűen növeli a fogyasztást.Ha nem növelik a kijelző méretet akkor minek növelik a felbontást?
Pl.: Pdf, doc, ppt, böngészéshez nem árt a ~150-nél magasabb dpi, (lehet hogy a 300 már felesleges, de ez a kompatibilitás miatt volt ugye szükséges.)#35: Így persze már mindjárt más.
-
iZed
aktív tag
válasz
"Ha nem növelik a kijelző méretet akkor minek növelik a felbontást?"
ne viccelj mar..
nyiss meg egy index cimlapot lg arenan es iphoneon. azert az arenat emlitem mert csajomnak van es mindennap latom a kepet
zoom nelkul olvasod az indexcimlapot
-
HardSanyeee
őstag
Szimplán csak annyi, hogy osztálytársam iPod Touch-ja 2 napnál tovább semmiképp nem bírja napi pár óra játékkal és zenehallgatással, és ha még ehhez hozzájön a hálózat és a 4x akkora kijelzőfelbontás, HD videó felvétel, stb, akkor az 1 napot se fog bírni.
#29: Ha nem növelik a kijelző méretet akkor minek növelik a felbontást?
#33: Miért nőne rá az igény? A technológia fejlődés meg nem a kis felbontású kijelzőket fogja támogatni, hanem a nagyobbakat.
-
HardRic
addikt
válasz
HardSanyeee #24 üzenetére
Szerintem előbb utóbb igény lesz rá, gyorsan fejlődik a technológia. Ha meg nem, akkor veszek egy almafont, oszt csókolom. Úgyis régóta fáj rá a fogam.
-
válasz
Alvin_ti4200 #20 üzenetére
Nem, de a samó super amoled kijelzőivel olyan tapis rész van egybeépítve, ami még a szifon tapijánál is jobb. Persze, lehet, hogy csak szoftveres kérdés, de akkor furcsa, hogy a Super Amoledhez kötődik.
David75: Nem általában értettem a samsungokra, mert az nyilván hülyeség lenne.
[link]
-
iZed
aktív tag
válasz
HardSanyeee #22 üzenetére
a kijelzo fizikai meretehez hulye lenne nyulni, nemvagyunk jetik, a meret pont jo. az akksi pedig nagyobb lesz. 18%-kal. fizikailag.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
HardSanyeee #22 üzenetére
Mi a baj az akkuidővel? iTouch-om (ami majdnem szifon) simán bír használat mellett (zene, játék, net) 3-4 napot.
-
lacika55
csendes tag
Nem vágom pontosan, most akkor ebben lesz normális Bluetooth és vaku? Aki tud érdemi infót irja már meg! Köszi
-
HardSanyeee
őstag
Szvsz esélytelen. Szinte csak az Apple használja a HVGA felbontást meg az alap Android, de utóbbinál a gyártók igényt tartottak a(z) (F)WVGA és QVGA felbontásokra is, nem véletlenül. A HVGA alsó kategóriába sok, középkategóriába megfelelő, felső kategóriába kevés, a HVGA négyszerese meg már felső kategóriába is sok.
-
HardRic
addikt
Remélem ez a felbontás szabványt teremt. Szeretem a HVGA képarányt, a WVGA túl keskeny és hosszú, nem szívesen váltanék rá.
-
HardSanyeee
őstag
És esetleg az akkumulátor kapacitása és a kijelző mérete is nagyobb lesz? Mert ha nem akkor bizony Apple ad a sz@rnak egy pofont.
-
geri|
aktív tag
Teljesen jogos kérdés. Az apple koncepciója szerint ezzel a készülékkel nem csak telefonálni lehet, hanem netezni is, valamint zenét hallgatni (jómagam sokat használom erre, ha nincs az iPodom a közelben).
Ebben az esetben azonban érdemes elgondolkodni rajta, hogy milyen az az akksi, ami bírja ezt a strapát, és nem tepsi méretű.Az is igaz azoban, hogy a jelenlegi apple notebook akksik iszonyat jól bírják, az enyém is, sőt a pro-ból nemrég adtak ki egy újabb kiadást, ami már 10 órás üzemidővel kecsegtet. Mondjuk az apple összes notebookja LED-es, de ugyebár nem ez (kijelző) a legfontosabb erőforrás-felhasználó egy mobil számítógépben. Ezt a technológiát azonban kérdés, hogy lehet-e valóban hatékonyan használni a következő generációs iPhone-ban.
-
Arra gondolok, hogy érzékenyebb, pontosabb a samó megoldása, nem keveri össze soha az egy vonalba eső érintést, stb.
Persze, az alma cuccok ebben is nagyon jók, de a samu technológiája egy kicsit mégjobb.
Ezt saját tesztelői tapasztalatból mondom.Erős napfényben nem láttam még samoled-et, ebben lehet, hogy igazad van, de szobában, és nem túl erős kültéri fényben szebbnek találom a samu képét.
crey: Ez így igaz, de nem azért, mert nincs nála jobb, hanem, mert az ...oled még nem gyártható 24+ colos méretben normális tulajdonságokkal.
-
evone
őstag
én nem értem. megint az van mint eddig amiota kijott az a kurva telefon. eddig a siras volt hogy noveljek mar a kijelzo felbontasat stb, most meg: "ennek semmi ertelme" "fos, tobbet fognak zabalni a jatekok" ....
-
Ricardo
titán
Az akku mennyit fog fejlődni az elődhöz képest? Ezek az adatok jól mutatnak. Erős proci, brutál kijelző....stb
Lehet ezt úgy optimalizálni hogy ne fél napos legyen a készenlét? -
"Ha jól tudom IPS panel elsz az új szifonban, aminek nincs olyan jó a képe..."
Erről szubjektíven nézve a kezemben egymás mellett a két eszközt nem vagyok meggyőződve. Élénkebben a színek a SAMOLEDen, tény, viszont máshogy viselkednek napfényben. Szerencsére a SAMOLED is látszik.
"de legalább a multitáccs képességek sem oylan jók...
Itt viszont már konkrétan fogalmam sincs, mire gondolsz.
-
Ha a méret marad, és a szoftver nem gányol bele a képbe interpolációval, akkor a régi felbontású dolgok esetén pontosan ugyanazt kell látni a kijelzőn, mint eddig.
AS: Az alma kérné a Super Amoled-et, ha a samu tudna eleget gyártani belőle.
Ha jól tudom IPS panel elsz az új szifonban, aminek nincs olyan jó a képe, mint a super amolednek, de legalább a multitáccs képességek sem oylan jók, viszont még így is jobb mindennél, ami nem Samsung Super Amoled.
-
AS
félisten
Ennek nem sok értelme van többet érnének Samsung SzuperAmoled kijelzőivel, de valószínű abból még Aple sem kaphat ....
-
oO7
őstag
az eddigi kijelző 150+ dpi -s volt... az új 300+ dpi -s... amivel nincs is probléma, de az emberek nagy része nem nagyon lát egy 150 és egy 300 dpi -s kép között különbsgéet... de legalább a játékok jobban zabálják majd az erőforrást amennyiben natív felbontásban akarják járatni...
hameg nem akkor viszont jó csúnyák lesznek a kép széthúzása miattmost nézem pont 4x -ese a régi felbontásnak... így a régi kijelző 1 pixele az új kijelzőn 4 (2x2) pixelt fog megvilágítani... elvileg így talán mégsem szabadna csúnyának lennie a széthúzásnak -
Norbi21
senior tag
Ha ez igaz, durván jól fog kinézni a kijelző, nem?
-
daninet
veterán
nem igazán követtem, tehát ez marad ugyanakkora, csak a felbontást nyomják fel? eddig sem volt pixeles a kijelző, lesz különbség?
-
zsolt501
nagyúr
Kissé szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy a régebbi szoftverek jól fognak majd kinézni ezen a kijelzőn, nekem kicsit olyan a dolog, mintha egy DVD filmet akarnánk egy FUL HD-s tv-n nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest