- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murdock1981
tag
Tömegcikkek lettek, szinte midenkinek ilyen telefonja van. És azért vannak használható stabil darabok.
A P8-hoz volt töltő, adatkábel, távirányítós füles, sim tű. Mindez igényes csomagban.
Párom S7 edge-ében még otg adapter is volt.
Egyébként azért hagyják el a gyártók ezeket a pár dolláros kellélelet, mert anélkül is megveszik az emberek és 100ezres darabszámoknál már jelentős megtakarítás.
Az már más kérdés, hogy ha rászámolnák pluszban a kellékek árát, sztm. akkor is megvennék az emberek. Az autó gyártók is így gondolkodnak sajna. Lásd vw jetta motorháztető szigetelés. 4dollár lenne autónként, de anélkül is megveszik. -
tibaimp
nagyúr
Az én Honor 8-amhoz például nem adtak fülhallgatót, egyáltalán. Mondjuk amúgy is vettem volna egy normálisat, de akkor is...
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #43 üzenetére
Egyetlen mondatban sikerült számot adnod a tudásodról. Ülj le, egyes! Házi feladat: ismerkedés a Debian alapú Maemo oprendszerrel.
-
válasz
justmemory #40 üzenetére
2010-ben vettem a mai napig is elsődleges telefonként használt nokia n900-amat.
Ez eddig OK, de felhívom a figyelmedet, hogy ez az okostelefon rovat
Te itt nem vagy érintett
-
Cyberpunk
félisten
Nem arra való. Haha LOL!
-
justmemory
senior tag
Mostanában erősen fogom a fejem. Közröhej, ami okostelefon témában zajlik, komolyan...
2010-ben vettem a mai napig is elsődleges telefonként használt nokia n900-amat. Adtak hozzá jó kis headsetet, dugaljba dugható töltőt, usb kábelt, ami tölteni ÉS adatot mozgatni is alkalmas, rca kábelt, hogy TV-re is ki lehessen kötni; ezen felül sztereo hangszórós, infrás (Nikon, Canon gépeket is simán lehet távirányítani...); tud raw-ban fotózni, meg amúgy faszán multitasking ment/megy és minden gond nélkül tudok váltani a videó és mondjuk a böngésző között, miközben tudom hallgatni a videót közben; simán tudok akksit cserélni benne, mert levehető a hátlapja - 2 évvel ezelőtt meg is kellett tegyem ezt a cserét... stb. Egy nagy halom plusz olyan dolgot tud, amit a maiak talán soha nem is fognak tudni... És ez egy 2009-es modell. Basszus...Ehhez képest az elmúlt egy hónapban mást sem olvastam, csak hogy rengeteg gyártónál, készüléknél vannak ám bajok. És nem azokról a bajokról beszélek, amik a nagy számok törvénye alapján benne vannak a pakliban, hanem hogy mennyire simlis lett mindenki ezen a téren... Szégyen és elszomorító. Én - őszintén szólva - nem vennék új okostelefont, ha most kellene vennem. Egy sz@r kis feature phone-t beújítanék, aztán hajrá.
Mi megy ma...? Erősebb SOC. Aha, minek is...? Nézzük már meg az Oreo részesedését és bugzását (hahaha)...! Van 86 féle Android (jó, nem is annyi...), és tökre nem jönnek a frissítések, meg a javítások, meg stb. Mi van...?! Megjegyzem, céges telónak beállítottam a páromtól megörökölt Samsung Galaxy Ace-t, 2.2-es Androiddal, gyári akksival és simán megy! Minden, ami nekem kell rá, az megy! Igen, nem a legfrissebbek, de ugyan kit érdekel (biztonság miatt, mi...? aha, ja, persze...)...? Ja, nincsen rajta FB, meg isten tudja mi minden közösségi app, mert mi a búbánatnak...? Ennyire nem lehet erről leszakadni...?
Én azt látom, hogy senki nem képes normális telefont, normális ökoszisztémát kiadni. Mert mindegyikkel van valami gikszer, vagy legalábbis rövid időn belül lesz. Azt olvastam, hogy pont a középkategóriában van még talán használhatóság. De őszintén? A teszteket olvasva minden egy kaptafa. Van sok-sok ezer modell, és alig különböznek valamiben - oké, a kategóriák nyilván; de azt azért lássuk be, hogy egy erős profiltisztítás lehet mindenkinek jót tenne? Mi szükség ennyiféle telefonra? Még a rajtuk futó OS sem jó! Meg Android One, meg Go, meg kutyaizéje... Peeersze... Aztán minek? Újabb korlátozások, meg balfékeskedések, meg magyarázkodások, meg ügyfélpampogások... iOS/iPhone kapcsán a nyilatkozatok... Jééézusom... Most komolyan ennyire hülyére kell venni mindenkit...? Csak ezekről lehet olvasni...
Senki, de senki nem tud mostanában értelmes módon készüléket kiadni... Amikor az első okostelefonomat 2010-ben megvettem, és láttam mit tud, azt gondoltam, hogy "hurrá, ha ez most ezt tudja, mi lesz itt 5-6 év múlva?!", és örültem. Azóta eltelt 7 év, a telefonom - hála a jó égnek - még mindig ugyanaz, és szomorú vagyok, hogy azzal a mérhetetlen sok technológiai, technikai vívmánnyal, fejlődéssel ennyire nem *akarnak* mit kezdeni a gyártók (mert ugye mennyiből is tartana normális telefont készíteni...?), folyamatosan átverik a felhasználókat - és azt legalább olykor jó drágáért teszik -, akik meg... Nos, lassan talán ébredeznek...
Bocsánat mindenkitől ezért a kifakadásért, de ez már a sokadik olyan hír, ami totál kiborítja azt a bizonyos bilit...
-
hemaka
nagyúr
A tanulo penzt befizettek rendesen a userek.
-
-
.Szaki.
addikt
válasz
TheBikerider #34 üzenetére
Persze hogy nem, ott a harmadik lehetőség, vesznek pár dollárért egy megfelelő kábelt, de ez akkoris pitiáner dolog a szememben.
-
ak76
senior tag
Most nem tök mindegy?
Eladtak belőle valami ötvenezret,akkora bukás a cucc mint ide Vlagyivosztok.. -
-
törölt tag
Essential....Eszem megáll...
-
.Szaki.
addikt
válasz
Donki Hóte #31 üzenetére
Szerintem három lehetőség van: Vagy perelnek sok pénzért, vagy eladják a telefont és ráfizetéssel vesznek egy aktuális flagshipet a Pixel 2 XL/S8/iPhone trió valamelyikéből, és gyaníthatóan nagy lesz a bukó, vagy vesznek pár dollárért egy megfelelő USB kábelt. Egy biztos, bárhogy is döntenek az garantálható, hogy a végkifejlet az lesz, hogy a tulajok döntő többsége nem venne többet Essential Phone-t.
-
Nem volt a használati utasításban világosan leírva a dolog, ez bizony bukó
Amerikában a szart is ki fogják perelni belőlük
(És ellentétben a mikróban macskát szárító hülyékkel, itt most teljesen igazat fogok adni azoknak, akik beperlik a céget
)
-
Snowy_owl
őstag
Komikus a type C. Sok érintkező kis helyen... Na de nem vagyok mérnök nem mondhatok ilyet.
-
Somatom
veterán
"Essential: a kábel nem arra való."
Meg a telót is rosszul fogja, és különben sincs sapka a fején, tehát a user a hibás. Vajon kitől tanulhatta ezt a hozzáállást? Ez a fa sem esik messze az almájától. -
gusthy
veterán
" A számítógépes összeköttetéshez ehelyett egy jó minőségű, megfelelő specifikációjú, és USB 3.0-s vagy újabb szabványút ajánlanak, ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a mellékelt nem elég jó minőségű, nem megfelelő specifikációjú és nem 3.0-s. "
Nem, ez nem azt jelenti: nem "és", hanem "vagy". Tehát nem elég jó minőségű VAGY nem megfelelő specifikációjú VAGY nem 3.0-s.
Egy informatikai szaklapnak ezt tudnia kellene
NEM (A&B) = NEM A | NEM B, ahol | a megengedő vagy kapcsolat jele. -
ZooLLeR
tag
"..., ami a Google atyjának mobiljától..."
Egyik cikkben az android atyja, itt meg google atyja.
Most akkor a google-é vagy az androidé?
-
.Szaki.
addikt
Hát ez nem kicsit ciki. Én végig szurkoltam az Essentialnak, hogy legyen egy újabb alternatívája az embereknek, tetszett a készülék is, na de ilyen hibákat véteni...
-
Sebhelyes
senior tag
Ez az Android atya amúgy is gatya...
-
Matada2.3
veterán
Azért ez eléggé ótvar.
-
moleculez
veterán
Szokásos fillérb@szás...
Teszem hozzá, kb fél év alatt egyszer nem volt a telóm összekötve a géppel, mert adatot wifin, vagy felhőn mozgatok, frissítés is OTA, felőlem az egész lighning portot vihetik a bánatba, csak legyen gyors vezetékmentes alternatíva.
Na de egy Androidos telónál, ez tényleg nevetséges, rááadasul pont a zandroidattya van mögötte, tudhatná, hogy léteznek poweruserek, meg amúgy is, adatot mozgatni kell, ez nagyon tré! -
-
atike
nagyúr
...nem arra való.... Wow.
-
nemlehet
őstag
Komolyan még itt tartunk a USB 3.0-val, hogy van töltő meg adatkábel? Vicc... Ilyesmire kb a legelső pálcás okostelefonok idejéből emlékszek. Ez k*rva gáz gyerekek...
-
cirx
senior tag
Mostanában egy gyártónak sem mennek csont nélkül a dolgok.
-
kbyte1024
veterán
Micsoda görények!! Igazi fillèrba..zo brigád!!!
-
Csapo83
aktív tag
Ez egy vicc!
Kb olyan mint az Apple húzása azzal hogy kispórolja a 400ezres telefon mellől is a gyorstöltőt... -
Bossyy
tag
Kezdetben vala, hogy kispórolták a töltőt (összevonták az USB kábellel), majd kispórolták a headsetet, majd kispórolták a gyorstöltőt most már a (z normáis) USB kábelt is. Javaslom, akksit se adjanak a vevőknek, azt mindenki jó drágán, szakszervízben rakassa bele vásárlás után az amúgy szétszedhetetlen készülékbe. (Csak nehogy valaki olvasson magyar fórumokat az Apple-nél)
Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy anno a Nokia N8 asomhoz járt külön töltő, külön miscoUSB kábel (ezzel is lehetett tölteni a telefont-külön csatolófelület a töltéshez a zenehallgatáshoz, az adatátvitelhez és a médiatartalom átküldéséhez---micsoda eszement pazarlás!)), külön OTG kábel, külön HDMD-micro USB kábel és távirányítós, mikrofonos, normális minőségű headset pót szilikonharangokkal. És mindez benne már alapból a dobozban. De volt, hogy ezeken felül még ajándékba adtak egy autós töltőt és szélvédőre tappancsot a navigációhoz. Ja és a készülékben volt értesítési LED és külön töltésjelző LED is :-)
Manapság ilyen nagyvonalúság gondolatától is falhoz menne bármelyik gyártó vezető közgazdásza :-) -
aelod
veterán
A számítógépes összeköttetéshez ehelyett egy jó minőségű, megfelelő specifikációjú, és USB 3.0-s vagy újabb szabványút ajánlanak
Tehát akkor a telefonhoz mellékeltek egy rakás ganét amivel téglásíthatod a telefonod ha frissítesz. Kiváló
Várom, hogy mikor lesz belőle per -
Ez egy akkora talpas egyes a gyártónak és android atyának, hogy mehetne vissza az elsőbe átvenni az alapokat!
-
saelin
veterán
Ezen évek óta fogom a fejem, hogy miért nem lehet egy kábelen feltüntetni hogy Charge only vagy Data only... esetleg mind a kettőt tudja.
3 piktogram és az ilyen elkerülhető. -
rdt89
addikt
Hát érdekes, hogy már a legelején ilyen pofátlan ez a cég. Az a 1-2 ezer forintos plusz amibe a jobb minőségű kábel került volna tényleg nagy kiesés lett volna a cégnek, de ezzel most többet buktak, mint a spórolt kábelen nyertek hosszútávra levetítve.
Egyre több telefonból spórolják ki az infra-t, értesítési led-et, a jack aljzatot, sztereó hangszórót és most már ez is, és ez már a felső kategóriában is kezdi felütni a fejét egyre gyakrabban. Jó formán nem is nagyon van már tanítható infrás mobiltelefon a csúcskészülékek között se.
-
-
kcsa
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #1 üzenetére
Kicsit árnyalnám a cikk tartalmát: a hivatkozott post flasheléshez vagy sideloadhoz javasol másik kábelt. Persze attól még ciki.
szerk.: bocs nem válasz akart lenni.
-
Ez elég gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Többen is jelezték a fiatal start-up felé, hogy adatok mozgatásakor a Type-C-s számítógép port és a telefon között furcsa dolgok történnek. Essential: a kábel nem arra való.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Ubuntu Linux
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest