Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziloo
csendes tag
Sziasztok!
A Navigon 7100-asomon a windows ce felületét szeretném elérni. Tud valaki ebben segíteni nekem? Hol keressek információt erről.
Köszönöm -
orosg
csendes tag
Hahó?
Nem jár már erre seki?
Vagy nem lehet itt ilyet kérdezni?
Please help me
-
orosg
csendes tag
Jah, és még egy kérdés, ha megy az Igo, milyen sd kártyát tud elvinni?
Mondjuk Kingston 4GB HC microSD kártya jó bele? Van valakinek tapasztalata?
-
orosg
csendes tag
Sziasztok!
Én is segitséget szeretnék kérni Navigon 2100-hoz. Két kérdésem is lenne...
Az egyik hogy IGO-t szeretnék tenni rá, és ezt hogyan? Csináltam már egy párat, ugyanaz a módszer? Átnevezni az SD karin mobilnavigatorra, vagy más?
A másik, hogy lehet használni a windows-át?Köszönöm
Orosg
Esetleg próbált már valaki wifi kártyát belerakni??
Tényleg felhívtam a szervízt, azt mondták nem lehet a windows-t felnyitni.....
Inkább mondta volna azt, hogy nem mondhatja meg!
-
sosa60
csendes tag
Szia!
" navigon 2100" ről van szó akkor igen! -
skorzy85
csendes tag
Navigon 7100 -as navim van central europe q2-es térképpel. Az érdekelne hogy érdemes e lecserélni rajta a térképet a q4-esre, mert igazából nemtudom mi a különbség köztük, sehol nem találtam infót róla. Valamint még az érdekelne, hogy kezeli-e az sd-hc kártyát is vagy csak a sima sd-t. Előre is köszönöm a választ.
-
Petester
senior tag
A Navigon eszközökön milyen formátumban van a térkép?
Konkrétan kiterjesztésre, elnevezésre, honnan, melyik mappából hívja meg a szoftver és méretre gondolok. Sony esetében van külön A és B térkép. Előbbi nyugat EU és Skandinávia, utóbbi nyugat Eu és keleti országok. Ezek kb. egy 1,8 gigás állományt tesznek ki.
Ez a gyári Navigonnál is így van?Esetleg aki az előttem szóló fórumtársnak elkészítette a könyvtármenüt, megtenné, hogy nekem is elküldi? Hálás lennék.
-
hiperrr
csendes tag
[B][/B]Sziasztok
Egy kis segítséget szertnék kérni tőletek.
Van nálam egy Navigon 7100-as készülék aminek megsérült az sd kártyája.
Összeszakadt az SD FAT táblája, nem volt róla mentés.
Sikerült az adatokat visszaszedni egy Get-Data progival, viszont az nem tudta visszaállítani az eredeti könyvtárszerkezetet. A File-ok megvannak de nem tudom milyen könyvtárakban helyezkednek el.
Az lenne a kérésem, hogy valaki el tudná küldeni a 7100-as esetleg 7110-es navigon SD kártyájának a mappaszerkezetée illétve milyen file-nevek vannak a mappákban.
Előre is kösz.
hiperrr@citromail.hu-ra várom válaszotokat. -
Petester
senior tag
Tud valaki abban tájékoztatást adni, hogy mi van a földutakkal a Navigon eszközeiben?
Néhány nappal nyomogattam meg egy 8110-es és kerestem benne azt az opciót, hogy földútra ne tervezzen, de nem leltem. Nekem a Sony-ban szintén nincs meg ez az opció és sajnos előfordult már, hogy földútra vagy akár erdészeti szervízútra tervezett Visegrád felé...
Ezt az újabb Navigon szoftverekben kijavították? Értem itt azt, hogy földútra nem megy a tiltás, de tudja, hogy oda ne tervezzen?
Egyszer próbáltam, hogy gyors autó rövid útvonal, hátha akkor nem visz arra, de akkor meg lehetetlen nagy kerülőket tervez be...
Köszi!Szerk: A földútra tervezés tiltását a Garmin és Igo cuccok tudják. Innen indult kvázi a kérdésem...
-
Bade
tag
Sziasztok!
Vettünk egy Navigon 2110-es Gps készüléket és az a probléma vele,hogyha összekötöm a géppel(usb kábel),akkor nem reagál a gép semmit sem.(több géppel is ki lett próbálva)
Esetleg vki,akinek ilyen problémája volt hátha tud segíteni. -
vadi10
csendes tag
Sziasztok!
Navigon 7110 készülék (1 hónapos) frissítésében szeretnék segítséget kérni. Korábbi hozzászólásban már olvastam hogyan kellene. Nekem is van hozzá Media Marktos útmutató, de a 8. pontnál elakadok. A Navigon Fresh program telepítése után a bejelentkezésnél azt íja ki, hogy a szerver nem válaszol. Többször is próbáltam, de mindig ezt írja ki. Nem tudom hogy én csináltam-e valamit rosszul. Ha valakinek an ötlete szeretném ha segítene!
Előre is Köszi! -
isa159
csendes tag
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a navigon 8110 tudja e kezelni a 4 Gb, vagy nagyobb SD, vagy SDHC kártyát? Gyárilag 2 Gb van benne, de nagy részét elfoglalja a térkép. Köszönöm.
-
-
forgacs76
csendes tag
Hali!
A www.navigin.com-on kell beregisztrálni a készüléket.Le kell tölteni a Navigon Fresh progit. De egyértelműen adja az utasításokat,nem lehet eltéveszteni. Ha MediaMarktban vetted,kellett hozzá kapnod egy kódot(ha nem nagyon régen vetted),ezzel 2 évig INGYENESEN frissítheted a géped,negyedévente van új frissítés. Még e-mail-ben is értesítenek,ha elérhető az új térkép!Jelenleg a Q3-as a legfrissebb.Nézd meg a gépedben,hogy a tiéden milyen van.
Ha régebben vetted,nem biztos hogy van ingyenes kód hozzá!Akkor 99 Euro a két év frissítés díja!
Sok sikert!
Üdv! -
reta
csendes tag
válasz
Szmöre II. #27 üzenetére
Sziasztok!
Par honapja vettem navigon 7110-t ,ajandekba.Probaltuk frissiteni a terkepet,sikertelenül meg Kaposvart sem ismeri.Szmöre II. -nel olvastam felrakta Kelet Europat.Az teljes?Illetve honnet tudnam letölteni?Neztem a Navigon oldalat ,de Magyarorszagra csak kb:30%-ot irnak ennyit ismer a szoftver.Tudnatok segiteni?Köszike Forumozok! -
-
Dundy
tag
Sziasztok!
A Navigon gépeken (2100, 7100, 8110) sehogy sem futtatható az iGO 8? Most szeretnék "beépített" TMC vevős GPSt venni, de csak olyat, amin az iGO működik.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Hetkó
csendes tag
Helló:mindenkinek
ojanbajom van hogy nem tudom eldönteni mejik gps a jobb minőségbe meg térképek,tudásbeliség stb a Mio c720 és a Navigon 8110 között vacilálok segitsetek ha tudtok .
Köszi mindenkinek -
Rozsahegyir
csendes tag
válasz
Rozsahegyir #38 üzenetére
Nem tudom, hogy ismeritek-e de ezzel egész jól ki lehet bőviteni a POI adatbázisát a Navigonak
http://www.poiplaza.com/index.php?p=dc&c=1
-
Rozsahegyir
csendes tag
válasz
Viktor0610 #35 üzenetére
Én is tudom de csak annyi a reagció, hogy ott az ajtó max a biroságon látjuk viszont egymást! (mondtam én is dolgokat valamelyest tuisztában vagyok panaszkönyvbe írtam is de hát oda is feleslegesen...)
Én meg ki juzer max valami olcsó ügyvéget tudok fogadni ő meg nagyot!
Sajnos nagy multiknak ez a hátúl ütője, hogy mindent így intéznek ezáltal sok bajuk nem lehet!
A térkép frissités problém egyedül, amúgy jó a kütyü a kihangósitót meg meg kell szókni nem kell üvöltözni, hogy halljanak csak kicsit patog a túloldalon!
-
Szmöre II.
csendes tag
válasz
Rozsahegyir #32 üzenetére
Ez a IGO8 POI adatbázis átkonvertálás engen is érdekelne.
-
Szmöre II.
csendes tag
válasz
Viktor0610 #35 üzenetére
Ez felháborító!!!
Némely cégek azt hiszik, hogy mindent megtehetnek, én feljelenteném őket, az tuti.
3 munkanap!!!
A Szombat és Vasárnap az nem munkanap.
Hétfőtöl - Péntekig van a törvény szerint a Munkanap!!!
Szombat és a Vasárnap az pihenőnap, hétvége, azt senkit sem érdekel, hogy ők hogy vannak nyitva.
-
válasz
Rozsahegyir #34 üzenetére
Pedig nincs igazuk...
Azt hiszem, visszamennék, és kérnék egy papírt, hogy jeleztem a csereigényemet 3 munkanapon belül, ami papírral aztán elmennék a fogyasztóvédelemhez (amit esetleg meg is lehet nekik említeni), hátha akkor már észbekapnak...
Ne hagyd magad!!!
-
Rozsahegyir
csendes tag
válasz
Viktor0610 #33 üzenetére
Szia!
Sajnos nem így van! Ők szombat vasárnap is nyitva vannak így már is csak hétfőre csökken...
Szerintem is... Én is értékesitési területen melózom de Ők a nagyok és magyarországon sajnos nem úgy mennek a dolgok ahogyan kellene! söt a fél törvény könyvűnket is az EU tűzelösnek használná el annyira inkorrekt...
-
válasz
Rozsahegyir #32 üzenetére
Három munkanap a cseregarancia, tehát pénteki vásárlást még szerdán is visszavihetsz!!! Azt ne fogadd el, hogy ők hétvégén is nyitva vannak, mert ez a törvény szempontjából nem számít!!!
Mivel neked azt mondták, hogy ingyenes a frissítés, szerintem ez elég ok lehet a cserére...
-
Rozsahegyir
csendes tag
Sziasztok!
Azért írok ide mert nem találtam SONY Navi topikot és ez áll hozzá a legközelebb!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet térkép frissitéshez jutni? amikor meg vettem pénteken akkor azt az infot kaptam, hogy ingyenesen lehet frissiteni (electro...) reggeltem magamat a sonyinál de csak 88fontért akart adni europa térkép frissitést!
hétfön nem tudtam vissza vinni kedden meg már csak a szemembe röhögtek (hiába mondtam, hogy XY mondta ezt az infót...)
Nekem nem is kellene full EU elég lenne a magyar is de mivel a Navigon 5 vagy 6 van rajta így egyben van a térkép állomány és nincs országokra bontva...
Illetve a POIkat én is nagyon keveslem ammi benne van így arra gondoltam, hogy az IGO 8 POI adatbázisát kellene be konvertálni a navigonba csak kérdéses, hogy hogyan is lehet ezt meg tenni!Tapasztalataim a kütyüről, hogy tényleg részletes de a 3-4hónapja meg épült útról még nem tud
igaz az IGO semm! POI adatbázisa siralmas ilyenek nincsenek benne, hogy Törökbálinti CORA vagy a Budaörsi METRO stb...
Az autós tartója elég stabilnak nézet ki de kellet vagy 15perc amig rá jöttem, hogy hogyan is tudom úgy be forgatni, hogy ha fel rakom a szélvldöre akkor lássak is valamit! Felsö holt pontos nem is marad meg kicsit lejebb bukik igy kicsit lefele néz a gép de látható rendesen! A BT-s kihangósitója olyan amilyen de 80eFT-ért már többet vártam volna el (ezért nem vettem BT-s kiangósitót és inkább egy kicsit drágább navit, így ha vissza vették volna akkor most valszeg egy MOOV 330 és egy moto kihangósitó lenne a kocsiban)Na elsöre ennyi!
Ha valaki úgy gondolja akkor szivesen oda adom egy teszt erejéig, hogy erről is legyen teszt cikk az oldalon) Illetve annak is örülnék ha nyitna valaki a Sony naviknak egy topikot...Üdv
Rob -
Szmöre II.
csendes tag
Pontosítok,
a Nav N Go honlapján ez szerepel az IGO8-nál:
Úthossz: 105993km.
POI: 44.990tehét POI-ban jóval többet tud, de lefedettségben elmarad a Navigon-tól.
Hogy ez mennyire felel meg a valóságnak azt én nem tudom, kis ember vagyok ehhez, hogy eldöntsem -
Szmöre II.
csendes tag
válasz
forgacs76 #28 üzenetére
Én frissítettem az új térképre ami a Navigon honlapján megtalálható adatokban ez szerepel: Magyarország: lefedettség: >99% (180,859km) 9,179 POIs in 48 categories.
Tehát már az álltalad említett 160.000 km-nél is több út van az új térképen.
Ha jól tudom az IGO8-ban közel 50.000 POI van Magyarországon, itt azért van még mit fejlődnie a Navigon-nak.
-
Szmöre II.
csendes tag
Én is lecsrélné egy 8110-re, gondolkodás nélkül csak a kettő közötti árkülönbség nekem egy kicsit sok.
POI-ból lehetne egy kicsivel több, ma pl. Baján benzinkút és autókereskedésen kívül nem ismert mást, azért van Baján is pl. étterem( Bajai halászlé)?
Mélykúton történt: "fordúljon balra" - miközben a kijelzőn jobbra megy a navi, és az út is jobbra megy Szeged felé - ez fúrcsa volt, de eddig a kevés POI és ez a baki volt az ami negatívumként el tudok róla mondani.
Amúgy tényleg van rajta elég sok km út, mivel még egy-két gyártelep szervízútjait is tudta, nem volt még olyan cím amit ne ismert volna.
-
forgacs76
csendes tag
válasz
Szmöre II. #27 üzenetére
Hali!
Én is tökéletesen meg vagyok vele elégedve! De szívesen lecserélném egy 8110-re!!!
Hogy miért nem fér rá egy 2 GB-os karira? Az iGo8 meg igen??? A 3D térképpel?? Hm....
Jóval több út,POI! Az adatok nem pontosak,úgyhogy ne vedd 100%-nak,de a teleatlas-ban 107000 km körül van pl.M.O.,a Navteq-be meg 160000 km körül!!
Üdv! -
Szmöre II.
csendes tag
Pár napja bírtokosa vagyok a 7110 változatnak. Mivel ez az első navim így nekem nem okoz gondot, hgy nem i-go szofver fut rajta.
A vas kidolgozása elsőrangú, a térkép eddig mindig tudta a címet, a szoftver ok, szép a grafikája, kihangosítóként is nagyon rendben van, TMC-t még nem volt alkalmam tesztelni, majd Ausztriában.
Szuper a 2 éves ingyen frissítés, negyedévente egyszer, azaz 8 alkalom, ez ajándék volt a vas mellé.
Szerintem ez a szolgáltatásuk nagyon ott van a szeren.
A tartó tényleg gyönyörű, úgy rögzíted és mozgatod ahogy akarod, nem rezeg be menet közben.
Egy gondom van vele, vennem kell egy nagyobb kártyát, 2GB adtak hozzá és nem fér fel rá egész európa térképe, mivel az több mint 2GB. Így kénytelen voltam Kelet Európát felrakni.
Nem vagyok szakértő de, hogy lehet az, hogy némely gyártó cégek adatmennyisége ráfér egy 2GB kártyára a Navigon-é meg nem? -
válasz
Viktor0610 #25 üzenetére
Rosszul gondolom, egy kis számítógépes képforgatás után...
-
válasz
Avicularia #24 üzenetére
Én úgy gondolom, ha fordítva teszed fel a szélvédőre, tehát nem előrefele áll a tartó, hanem lefelé, akkor pl. egy (közel) függőleges síkú szélvédőre is passzolhat, és olvasható is marad a kijelző.
-
RandomGosu
senior tag
nagyon teccik az autós tartó
csak az ára uhhh -
utomi
senior tag
És nem tudod ,hogy ez a frissítés mikorra várható és leghamarabb hol találhatok rá? Mert nekem is Sony navim van és érdekelne. Mindamellett én már a mostani frissességgel is meg vagyok elégedve hiszen én Nyíregyházi vagyok és szerintem igen csak jó a részletességi mutatója. Spec. az iGoval összevetve eddig nem rosszabb.
-
Stiky
senior tag
"Majdnem lett még egy baleset, nem láttam a könnyeimtől..."
Nem vagyok egy "navik felfogatása a tartójukba" expert, de ez a megoldás sztem nagyon tuti.
-
-
Matthew
őstag
A képarány szerintem el van írva, ez nem 4:3-as, inkább 16:9-es, nem?
-
Gubro
senior tag
válasz
Viktor0610 #9 üzenetére
Persze, lehet, de csak délután, mert azóta a cucc már helyet cserélt a következő áldozattal, és ez meg ugye otthon van.
Ápdét: találtam képet a neten, ha akarod lefotózom, de ugyanígy néz ki.
-
Lehet olyat kérni, h. a gép hátuljáról is legyen kép?
Nem vagyok potenciális vevő, csak érdekel, h. csatlakozik a tartó a PNA házához.Re #10:
Ráér. -
Gubro
senior tag
válasz
Avicularia #6 üzenetére
Ha a passzív tartóra gondolsz: a vége meglepően sokat fordul, így a meredek szélvédőn is elképzelhető, hogy megfelelő lenne.
-
Avicularia
veterán
hát ezt se kamionosoknak találták ki
-
Petester
senior tag
A belső hangulat szinte egy az egyben a Sony navim tükörképe (mindkettő ugyan azt a szoftvert használja).
Még mindig nem szoktam meg az ABC sorrendes beviteli lehetőséget (úgy érzem mindig, mint mikor először barátkoztam meg a qwerty billentyűzettel).
Mindezek ellenére én szeretem, könnyen kezelhető, értelmezhető felülete van. Nekem egyértelműbb a kezelése, mint az IGO klónos ketyeréknek.Ez se tud koordinátákat befogadni? Nekem a Sony nem tud, csak utca, házszám elé vinni, de ha mondjuk egy parkolóba hívnak, aminek tudom a koordinátáit...
Nekem csak ez hiányzik belőle. Kár, hogy kihagyták!Szerk: Állítólag a Sony is most kapja meg a frissítést, bár kevés alkalommal volt gondom a jelenlegi frisseséggel. Meglepően részletes, volt úgy, hogy földútra akart vinni, mert szerinte az volt a rövidebb út...
Viszont az M3-as és az M7-es még nem teljes neki. Előbbit nem tudja Nyíregyházáig, csak Debrecenig, utóbbit viszont még rosszabbul. Nem voltam még vele Siófok irányába, de mikor lapoztam a térképében, úgy tűnt, ott megszakad a pálya és utánna még Balatonkeresztesig tudja megint...
-
Diopapa
addikt
Nekem spec nem tetszenek azok a navik, amiknek ilyen fix a tartójuk, hiszen annyi féle szélvédő, annyi féle autó beltér van, plusz mindenki máshogy/máshova szereti felrakni a navit. Nem mondom baromi jól néz ki, de ennyi....
-
Small+
csendes tag
Humoros volt a cikk.
Viszont a készülék már annyira nem az. Szerintem lehetne kicsit olcsóbb is, meg aztán nekem elég gagyinak tűnnek az anyagok, amiből összetákolták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Extravagáns navi, majdnem nekünk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- ASUS ROG GAMER PC: i7 9700K / 32GB DDR4 / 256GB SSD+1TB HDD / RTX 2080 SUPER 8GB / Win 11 !!
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest