Hirdetés

Navigon 7100 - a különc

Hirdetés

Advertisement

Bevezető

Click to read in English!
Navigon navit még nem teszteltünk. A cég szoftverét többé-kevésbé már ismerjük, például a Panasonic Strada-ból, vagy a Samsung i550, i560 párosából. Ezekben a szoftveres rész ügyében azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy nem volt hangos siker. Persze ebből nem szabad kiindulni, hiszen ezekben az esetekben egy átalakított verzióval találkoztunk. Mondjuk ettől még akár jó is lehetett volna.

Navigon 7100

A cégről Magyarországon eddig nem sokat hallhatott az átlagember, talán nem is ok nélkül, a magyar piacból meglehetősen kis szeletet birtokló cég eddig nem igazán tekintette piacunkat olyannyira érdekesnek, hogy a szimpla jelenlétén túl komolyan is vegye. Nem egyedi jelenség ez, tavaly a CeBIT-en a TeleAtlas képviselőjének sommás összegzése nagyjából megmutatta az irányokat: Nyugat-Európa, majd azok az országok, ahol a nyugat-európaiak nyaralni szeretnek, és végül a maradék. Mi ez utóbbi csoportba tartozunk, és bizony nagy mázlink van, hogy van egy iGO-nk, különben úgy festenénk, mint az oroszok: az ő térképük Moszkvából és Szentpétervárból áll, meg a két várost összekötő útból.

Navigon 7100

A figyelem hiánya a cég magyar honlapján is tettenérhető. Az oldal csak félig beszél magyarul, és igazi információt csak foltokban tartalmaz. Nem így a nemzetközi oldal. Innen már megtudhatjuk, hogy az 1991-ben alakult cég 1996 óta forgalmaz navigációs rendszereket. 2000-től fejlesztenek Pocket PC-re, 2002-ben érkezett a TMC támogatás. 2006-ban megették a Navteq-et, és ezzel komoly expanziót sikerült elindítaniuk. A chicago-i székhelyű cég jelenleg több, mint 400 alkalmazottal dolgozik, és jól ismert megoldásszállítónak számít a piacon. A 7100-as modell a modellpaletta felső harmadából érkezik, és komoly tudással vértezték fel. Lássuk, mire elegendő ez a tudás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés