- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
zulu_mester #15289 üzenetére
Szia!
Sajnos a 310S és a 320S esetében a wifi modul támogatása kernel szinten le lett tiltva, így sajnos a válasz nem.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Doky1988 #15282 üzenetére
Köszi a linkeket, illetve a felajánlást.
Tetszik ez a fájlkezelő! Ezt is a mobilxcloud adja, vagy ez felrakható bárhova?
Illetve ennél a hostingnál lehet .htaccess fájlt használni?
Van pár száz csomagom, de nem hiszem, h feltölteném az összeset. Max 20-25 lenne. Egy csomag max pár megás általában.
De gondolom Neked sem tetszene, ha a privát oldalad terhelve van, mert wgetelik le a csomagokat folyamatosan a világ minden pontjáról.
(mert, h be fogok kerülni majd, ha sikerül véglegesíteni a tárat az uwsiteloader-be, ezáltal a slacker repóba!
De az még soká lesz, mert még rengeteg csomagot kell letesztelnem...
)
Amúgy nem rossz az uw, mert ad 200 megát ingyen, meg van mysql is. Csak sajnos rengeteg dolog le van tiltva rajta (pl .htaccess). De ingyé' van!
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Egyenlőre még nem sikerült jó hosztingot találni a csomagjaimnak, addig is ultrawebre feltettem pár csomagot. Ha valakit érdekel, itt megtalálja: http://mrdini.uw.hu/index.html
Ha valaki tud rendes hosztingot, ahol van lehetőség anonymus http fájlkezelőre, az kérem jelezze pm-ben!
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #15255 üzenetére
Persze. Ezt a deluge is meg tudja csinálni. Mármint a kitömörítést/összefűzést és még sok más dolgot is egyszerű pluginokkal. Viszont sokkal több procit eszik, mint a tm. És bár meg lehet adni neki, h mennyit használjon maximum, mégis rosszabb a teljeítménye. Mert a tm egy "lightweight" torrent kliens, ahol a teljesítmény a lényeg. A kolléga 10 MB/s sebességet említett. Nos ezt szerintem ebből az arm5 prociból lehetetlen kihozni.
-
Mr Dini
addikt
Hölgyek/Urak!
Ti mennyi időt jósoltok egy zyxel nsa320s-nek, aminek a NAND memóriájában 4 weak szektor csücsül?
Egyáltalán mennyi egy ilyenre a garancia?
-
Mr Dini
addikt
Akkor itt lenne az én csomagom is.
Már reggel összedobtam, csak kellett benne eszközölnöm egy konfig patch módosítást. :/
-
-
Mr Dini
addikt
Na, mit lát az, aki szemfüles a logout címlapján?
Spoiler alert!
Igen, végre kijött a webkamerás cikkem!
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Van egy dolog, ami nagyon kifogott rajtam...
Sikerült lefordítanom a freeradiust sql modullal együtt és szeretném, ha ez a freeradius egy mysql adatbázissal kommunikálna. Ebbe a mysql adatbázisba pedig egy ún. daloradius tenné bele az adatokat. Ez a daloradius egy php alapú cucc.
Valahogy el szeretném érni, h a nas.hu/daloradius -ra bejöjjön a daloradius felülete. (A nas.hu a nas lokális domainje)
Próbáltam már a lighttpd-t, az behozta a bejelentkező ablakot, de nem tudtam bejelentkezni. Logból az látszik, h nem talál DB.php fájlt, pedi ilyen nincs is a kódban...
Próbáltam még saját fordítású apache webszerverrel, de azt meg a phpval nem bírtam megbarátkoztatni.
Most ott tartok, h a gyári phpmyadmin sem akar elindulni.
Köszi!
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15176 üzenetére
Nos, eszközöltem pár apróbb módosítást a csomagban és feltoltam Drivera.
Javaslom a frissítést, mert egy picit mégy csiszoltam az upnp-n (is).
Mivel láttam, h már máshova is be lett linkelve a dolog, így gondoltam, h nem törlöm le a régit, hanem felülírom. Ezért, aki már feltette a régi csomagom, az először nevezze át a transmission-2.90-arm-0.txz-t transmission-2.90-arm-10.txz-re, vagy valami másra és ezután adja ki a "funpkg -u <csomagnév>" parancsot!
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ne így csináld, hanem nézz rá a blogomra. A hasznos eszközök […] 1. részének 1. pontjában le van írva az uwsiteloader "telepítése". Kövesd az ott leírtakat, majd add ki ezt:
slacker -Ua plex
Itt feljön egy lista. Csillagozd meg a plexet (ha több is van, akkor a legfrissebbet) és okézd le!
Majd sh /ffp/start/plexmediaserver.sh parancs és már vezet is végig a telepítőn.
-
Mr Dini
addikt
Tyű! Végre sikerült beüzemelnem a deluge-t webes felülettel együtt.
Volt már vele dolgom debianon, de ott nem kellett neki webes felület, mert ott volt grafikus felület.
Szerintem nagyon profi és keveset eszik. Ha érdekel valakit, esetleg összedobhatok egy rövidebb írást róla. (Biztosan volt már róla szó, de én még nem találtam róla magyar step-by-step leírást)
Igaz, h nem két kattintás a telepítése, de szerintem megéri!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #15175 üzenetére
Szia!
Jó leírás!
Ui.: ha jól emlékszem a /ffp/start/transmission.sh-t futtathatóvá tettem, így a chmod szerintem elhagyható. (Bár nem mernék rá megesküdni
)
Illetve, ha mégse lenne futtatható, akkor majd megcsinálom a csomagot rendesen. Ez csak egy gyorsan csomaggá tákolt verzió. (Értsd: stabil, csak leírás stb nincs még benne)
Ui2.: Ha torrentet szedsz le, nem fagy ki?
-
Mr Dini
addikt
A csomaggal nincs baj. Gondolj bele, csak egy c fordító kell neki. Az egyetlen dolog, ami okozhat ilyesmiket, azok a br2 féle új modulok. Már 2x is mondtam, h próbáld ki a régi csomaggal is, h ott csinál-e ilyesmit, de nem kaptam visszajelzést...
Nekem tökéletes a logitech c100-zal és fix 7%-os cpu használattal 640*480-as minőségben.
Azt nézd meg, h a konfigban a motion directorynak mi van beállítva, illetve a képgenerálás be van-e kapcsolva.
-
Mr Dini
addikt
Elvileg akkor mindenképp kilövi a modult/modulokat, de gyakorlatilag ez nem így van, hála a hotplug systemnek és a csodás ramdisknek. Persze biztos van olyan modul, amit simán el lehet távolítani, de én még olyat nem találtam.
Csak egy pl:
root@NSA320S:~# rmmod uvcvideo -f
rmmod: ERROR: could not remove module uvcvideo: Device or resource busyTermészetesen nincs bedugva kamera, a motion sem megy és semmi sem használja.
Ui.: valóban!
Tényleg van még a kmodban is force kapcsoló, csak rájöttem, h egy testing verzió volt fent, amibe nem volt belefordítva, csak az f kapcsoló...
-
Mr Dini
addikt
Hát igen, gyenge ez a proci...
Van benne rmmod, csak nem force, hanem simán -f kapcsoló:
rmmod -f tun
De valószínűleg azt fogja dobni, h foglalt. Van valami parancs, amivel rá lehet nézni, h mi használja éppen, csak most nem ugrik be...
@Petike168
Nem az openvpn bugos, hanem a csomagból hiányzik egy rendes modul. A zyxel_modules fent van? Módosítsd a start szkriptben a modul elérési útját a zyxel_modules félére. A gyári rossz...
Szerintem is van valami megoldás, a softethervpnre, csak a gyenge feltöltési sebességem miatt nem tudom kipróbálni...
-
Mr Dini
addikt
@Tonyk
Ránéztem a driverre. Sajnos nem tudunk mit kezdeni, ez van. Illetve amivel nem fog rebootolni, az a régi csomag. (Valószínűleg)
@gduck
Vagy frissíted a wget-et a legfrissebbre.
-
-
Mr Dini
addikt
Igen, a sajátomat már kigyomláltam, nekem az van fent. Kell?
Bár meglepődtem, mert rengeteg újítás került a csomagba, így nem is nagyon volt szükség takarításra.
Ezt direkt újrafordítottam és csak egy prefix=/ffp, meg egy enable-lightweight van benne.
Nem tudom elképzelni, h miért csinálja ezt a kameráddal... Valami itt nagyon nem okés.
Tényleg! Hogy ez eddig nem jutott eszembe!
Asszem a régi csomagban is van gspca_sonixb az egy stabilabb kiadás volt, ez a frissített csak egy összeforkolt valami. A régi csomaggal nem kéne resetelnie és talán a felbontás is megoldódik.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15116 üzenetére
Illetve még az a gond, h azóta sikerült 1xűbb megoldásokat találni a dolgokra, meg közben kész lett (ma) br2 kmodja, ami majd nagyon könnyűvé fogja tenni a kamera felismerését. Viszont nem merek beleszerkeszteni a cikkbe, mert akkor gondolom várhatok még 1000 évet...
Azt javaslom addig is itt a topikban bonyolítsuk le a dolgokat!
-
Mr Dini
addikt
válasz
shteer #15115 üzenetére
Nemtudom. Már nagyon rég kész van, de azon kívül, h bekerült a korrektúra alatt álló cikkekbe, nem kaptam semmilyen visszajelzést...
Több címlapos szakmai cikket nem fogok írni, inkább megy blogbejegyzésbe, ha ez ilyen hosszú idő...
Ui.: elvileg már csak Kalandornak kell átnéznie...
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem sikerült így távolról rájönni, hogy mi lehet a gond... Amit még talán kipróbálhatsz, az az, amit Mayall kollegának is javasolni fogok picit lentebb. (Csak a module_utils cseréje a kmodra vonatkozik Rád)
@Mayall
Sikerült rájönni, hogy mi okozza a driverbetöltési problémát. A régi modulkezelő. Mivel barmalej2, aki ezeket a csomagokat lefordítja egy NSA325-ön dolgozik kmoddal, így a régi cuccal nem működik, bár ebbe most nem mennék bele.
Tehát első lépés, h frissíted a v4l-dvb csomagot, majd nyomsz a nasnak egy rebootot! Ezután töröld le a module_utils-t:
slacker -r module_utils
És tedd fel a kmod-ot:
slacker -UaA br2:kmod
Ezután jöhet egy depmod -a és utána egy modprobe a gspca_zc3xx-re.
Ezután ha látod az lsmod kimenetében, akkor jól csináltál mindent. Dughatod is be a kamerát és add ki a /ffp/bin/MAKEDEV parancsot. Ezután jöhet a motion parancs és ha látod a kamera képét, akkor a start szkriptben cseréld le a "modprobe uvcvideo"-t "modprobe gspca_zc3xx"-re.
-
Mr Dini
addikt
Resetelt?
Az furcsa. Nekem full stabil. Bár lehet, h a rengeteg modul betöltése okozta...
Igen, itt a driverrel lesz hiba. Említetted, h egy linuxos gépen megy. Így esetleg azon kéne ránézni, hogy ő milyen drivert használ (dmesg megmondja) és ha nem udevvel csatol, akkor talán tudunk tenni valamit ezügyben.
-
Mr Dini
addikt
Ne haragudjatok a tripláért, ha probléma, nyugodtan fűzzétek össze!
Szia Tonyk!
Konzultáltam br2-vel, h mi az amit módosított a gspca-ban. Azt mondta, h sajnos a régi kernel miatt esélytelen újabb gspca sonixb-t fordítani a 2014-esnél... :/
Illetve nyilván driver hiba lesz, csak magában a kamera hiányában képtelenség kideríteni a probléma okát...
De volt/van még egy ötletem. Tedd fel a br2 féle v4l-utils csomagot, majd add ki ezt:
v4l2-ctl --all
Ha úgy Véled a kimenete érdekes lehet számunkra, kérlek másold be!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mayall #15105 üzenetére
Szia!
Egy v4l frissítés és egy depmod -a utáni modprobe is ezt mondja?
Mert ha igen, akkor használd a régit.
Viszont ahogy látom ez nagyon jó output. A video0-át magától a gspca driver hozta létre, tehát csak simán bedugtad a kamerát, vagy a start szkriptre dobta ezt?
A cat /dev/video0 mit dob?
Mindjárt megnézem, hogy nálam engedi-e a gspca modul betöltését.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mayall #15103 üzenetére
Szia!
Mindkettő kamera kompatibilis a csomagommal. Viszont miután feltetted a motion cosmagom nyomj egy slacker -Uu v4l -t, majd csillagozd meg. Ezután ok.
Ha felrakta, akkor módosítsd a /ffp/start/motion.sh-ban a "modprobe uvcvideo"-t "modprobe gspca_zc3xx" -re!
Érdemes lefuttatni a modprobe-t kézzel is, illetve ha nem menne, akkor egy modinfo gspca_zc3xx.ko sem árt!
A modulos parancsokhoz szükség van a module_utils csomagra, így ha az nincs fent, akkor tedd fel mindenekelőtt!
Ha ezek megvannak, dugd be a kamerát, módosítsd a motion konfigját a saját igényeid alapján, majd nyomj a nasnak egy rebootot. Ezután mennie kell. Ha nem, akkor kérlek dobj meg a /bin/dmesg kamerára vonatkozó kimenetével.
-
Mr Dini
addikt
Csak a biztonság kedvéért kérdeztem!
Esetleg fswembcammal lehetne lőni egy shotot a kamerával és megnézni, h megy-e neki a 640*480. De akkor itt valószínűleg a driver ennyit tud. Sajnos nagyon régi ez a 2.6.31.8-as kernel és egy csomó modul már nem is működik vele. Nem értem a zyxel-t, h miért nem tudták kiadni nsa3**-ra is a 3.x-es kernelt, amit most kiadtak az 540-re...
Ha (akár pmben) küldenél megint egy /bin/dmesg kimenetet (nem /ffp/bin/dmesg !!!), akkor talán megmondja mi a gondja. Aztán ha valami érdekeset adna vissza közvetlen kamera csatlakoztatás után, akkor felkerül br2 repójába a frissített verzió.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15077 üzenetére
Szia!
/ffp/start/jd2.sh start
Ha már egyszer elindítottad a jdownloadert kézzel és kérte már a fiókod.
@Syl
Szia!
Töröld le a gyári nfs-t, vagy tiltsd le! Majd tedd fel az unfs-t:
slacker -a unfs
Ezután hozd létre a megosztásokat a /ffp/etc/exports fájlban és indítsd el a /ffp/start/unfsd.sh-val.
Másik linuxos gépről a showmount -e <nasip> megmondja a létező megosztásokat.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15074 üzenetére
Nem így gondoltam.
Amikor lefuttatod az oraclejava install-t, akkor a wgettel megpróbálja letölteni a java-t. Ez az ami elhasal, csak nem tudom miért.
Akkor máshogy írom. Az oraclejava mi ír róla?
Szerk.: szuper!
@Tonyk
Csak megcsináltam a csomagot, addig már nem jutottam el, h ráguglizzak arra az idre, amit küldtél. Nos ez az idből ítélve nem egy genius look 317, hanem egy Genius videocam look.
Ehhez a gspca_sonixb driver kell.
Kérlek szerkeszd a /ffp/start/motion.sh-t és a modprobe uvcvideo -t cseréld modprobe gspca_sonixb -ra!
Ezután adj rá futtatási jogot, ha még nem tetted volna meg, fogd a kamerát, dugd be, nyomj egy rebootot és nézz rá, hogy megy-e.
-
Mr Dini
addikt
Nem, a linken más device id volt. No várj, már le is fordítottam a csomagot és elküldtem barmalej2-nek, aki újrafordítja a csomagot. Ehhez viszont kérném türelmed, mert általában délelőtt fordít időt
a fordításra és azért egy teljes modulforgatás nem kis munka.
Amúgy a dmesg mit mond róla?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Doky1988 #15060 üzenetére
Szia!
Én rom szinten lőttem ki, de nemrég tudtam meg, hogy van erre parancs is, ez pedig a /sbin/setLED. A helpje szerintem mindent leír:
/sbin/setLED -h
Pl így: /sbin/setLED SYS OFF
Ezzel pedig a színét tudod átteni és villogni fog:
/sbin/setLED SYS ORANGE FAST_BLINK
Ezt érdemes start szkpitbe tenni crontabbal.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ez csak az uvcvideora vonatkozik. Felejtsd el az uvcvideo-t, a Te kamerádhoz vmi gspca nemtudommilyen kódú driver kell. Tehát... Tedd fel az újat (igen a gitc-s az), majd simán egy depmod -a, majd a /ffp/bin/MAKEDEV parancs után jöhet a motion.
A /ffp/start/motion.sh ból pedig szedd ki a modprobe-t! Ha gondolod összedobok egy motiont gspca kamerákra.
Amúgy van olyan a motion konfigjában, h hajtsa végre ezt a szkriptet, ha eltávolítják a kamerát. Ha ide beilesztessz egy sh elérési utat, amin van futtatási jog, azt végrehajtja. Na ide érdemes írni egy e-mail küldő szkriptet. Hacsak nem áramtalanítja/húzza ki a netkábelt egyből az a betörő, akkor kapod az értesítést.
Illetve ha végre visszaírnának az eudev fejlesztői, akkor még egyszerűbb lenne a kamerákat a motionnel párosítani. Simán fel tudná ismerni és már tenné is fel a hiányzó drivereket/indítaná is a motiont. Nagyon remélem, h válaszolnak és akkor majd nem kell szenvedni a régebbi webkamerákkal.
@tomi5244
Az automaticnak és a szkriptemnek/csomagomnak semmi köze hozzá. Amit javaslok, h ha ilyet csinál nyomj neki egy ps aux | grep automatic-ot. Ha látod, h fut, akkor ott más lesz a helyzet. Olyankor nyomj neki egy killall automatic -ot és utána próbáld indítani!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Doky1988 #15060 üzenetére
Szia!
Sajnos most álítottam vissza téglából a nast, így erre most nem tudok válaszolni...
@Jamboo529
Igen, ha a kamerád benne van a támogatott listában, akkor minden oké lesz. Módosítod a konfigot, bedugod a kamerát, nyomsz egy rebootot és már megy is.
@Tonyk
Megcsináltam Neked a gspca drivert és elküldtem barmalej2-nek, aki belerakta az új v4l csomagba. Tehát elméletileg ha frissíted slackerrel a v4l-dvb csomagot, utána fel fogja ismerni a nas a kamerád.
-
Mr Dini
addikt
Picit más a helyzet, de valóban a zyxel GPL kernelforrás kell hozzá, amit itt lehet beszerezni. Ezt ki kell bontani, majd fel kell csatolni a gyökérbe relase_tools néven.
Ezután le kell szedni a gspca forrását, vagy pl a v4l-t, át kell írni azt, amit a korábbi linkben írtak.
Ezután simán le lehet forgatni make-kel a cuccot.
Írtó nagy meló, szerintem sem éri meg a szenvedést, egy ilyen régi kamerával...
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Ez driver hibának tűnik. Vagy nem töltődik be a driver, vagy a kamera nem kompatibilis... Ami furcsa, h tesz egy kísérletet a driver...
Ha a modinfo uvcvideo-ra sok infót dob ki, akkor a driver be van töltve, tehát a kamera nem kompatibilis. Ha valahonnan sikerülne kideríteni, hogy milyen típusú a kamera (nem a genius look 317, hanem pl az rtxxxx számít), akkor a kernel forrásával el lehet készíteni hozzá a drivert.
Amúgy a csomag tartalmaz egy MAKEDEV nevű fájlt. Ez csatolja fel a kamerád a /dev/video0 alá. Ha reboot > kamera bedug > depmod -a > modprobe uvcvideo > /ffp/bin/MAKEDEV > cat /dev/video0-ra a végén no such device-t dob, akkor nem fog menni...
-
Mr Dini
addikt
Itt egy lista, h mely kamerákkal megy az uvcvideo driver. [link]
Viszont kevés webkamera van benne. Példának okáért az én c100-asom sem volt benne.
Bár sajnos a genius és a trust pont egy olyan márka, ami nem nagyon megy linuxszal. Csak a drágább kamerái.
Pont miután megosztottam a csomagot veletek barmalej2 lecserélte a v4l-t egy frissebb verzióra a repójában... Ebbe viszont már nem került bele az uvcvideo driver, mert a nasnak túl régi a kernele (2.6.31.8 és minimum 2.6.32 kéne...). Azt írta, megpróbálja mergelni őket, de amíg nem csinálja meg a motion is a rossz csomagot akarja feltenni... Ezért feltettem a mentésem dropboxra és a szkriptben tegnap délutánfele módosítottam a telepítőt. A link maradt ugyanaz. Ezért ha előbb tetted volna fel, akkor nyomj egy eltávolítást a motion-re, illetve a v4l-re! (Egyébként tudod ellenőrizni. Ha a v4l csomagnevében 2014-et látsz, akkor az a rossz. A 2011-es a jó) Ezután mehet is fel a motion.
Ja tényleg... Jó lenne, ha kijönne végre az a cikk, mert ott minden lehetséges hibára kitérek. Lehet, h hiányzik valami fontos dolog, ezt így tudod feltenni:
slacker -UuiA br2:uClibc s:linux_headers mz:zyxel_modules-2.6.31.8-arm-4 mz:module_utils
Innen a legfontosabb a két mz-s module.... Ezek nélkül nem fog menni a depmod parancs, ami betölti a drivert.
Ezután próbálj rebootot adni a nasnak.
Ha ezek után sem megy, akkor valószínűleg nem jó a driver a kamerához. Ha meg szeretnél róla győződni, akkor:
1.) vedd le a start scriptről a futtatási jogot (/ffp/start/motion.sh)
2.) killall motion
3.) kamera eltávolítása, ha még nem tetted volna meg.
4.) depmod -amodprobe uvcvideo
Ha a modprobe elhasalna valamivel, akkor küldd el az outputot
5.) csatlakoztasd a kamerát a 2.0-ás portok egyikébe
6.) ennek másold be a kimenetét:/bin/dmesg | tail -n50
Gondolom Nekes nem újdonság, hogy a dmesg fogja megmondani a tutit.
-
Mr Dini
addikt
Ok. A cikk csak aféle gyűjtőpont. Ha valakinek szüksége van valamire könnyebb át futni, mint a topikot.
Amúgy ezt pont magamtól találtam barmalej2 repójában és a help alapján jöttem rá a módjára.
Ui.: természetesen a miniDLNA és még rengeteg más dolog sem létezne a cikkben, ha Te nem segítettél volna. Direkt ki is emeltem az első cikk végén a nicked, illetve a többieknek is kinyílvánítottam köszönetem.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Valaki foglalkozott már komolyabban a nas kernelkonfigjával?
Szoftverfrissítéskor láttam, hogy olyan szép narancssárgán is tudnak azok a ledek villogni. Na gondoltam, ez kell nekem!
Az már megvan, h hogy kell a ledeket kikapcsolni, csak a színváltás nem akar menni.
Egyáltalán hanyas a narancssárga?
Illetve régebbi (v4.70-es) fw-t hol lehet az nsa320shez szerezni?
-
Mr Dini
addikt
válasz
tomi5244 #15015 üzenetére
Szia!
Mivel a nasnak gyengécske a procija, így az ffmpeges videó kreálást kivettem belőle, mert azonnal meghalt a nas, ha elkezdett mp4-be tömöríteni. De képekben tud menteni, amit akár össze is lehet fűzni. A képeknél be lehet állítani, h ha mozgás van, akkor az egész mozgást mentse, vagy csak a közepét, vagy pl az első 15 db-ot stb... Konfigban le van írva. Érdemes viszont crontabbal töröltetni pl az egy napnál régebbi képeket, mert jó sok képet shotol!
Persze, megy a dolog dinamikus ipvel is. Akkor kell állítani egy noip címet neki, azt kész.
A port forwardot minden normális és nem normális routerben megtalálod, a vpn már csak a drágább, vagy custom fw-zhető routerekben van meg.
-
Mr Dini
addikt
válasz
tomi5244 #15013 üzenetére
Sajnos a megjelenés időpontját még én sem tudom. Már 1 hete kész van, csak a főszerkesztőnek (Kalandor) kell még átnéznie. [link]
Igen. Usb-n csatlakoztatsz egy webkamerát és a képét streameli. Ha pedig kiteszed a netre port forwarddal, vagy vpnnel, akkor láthatod a webkamera képét akárhol is vagy. Illetve tud még olyat, hogy ha mozgást észlel, akkor készíti a shotokat, tud akár e-mailt is küldeni a shotokkal, ha az e-mail küldéses cikkemben a mailx-et berakod neki stb...
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Írtam egy cikket arról, hogy hogyan lehet a nasra webkamera szervert varázsolni.(nemsokára megjelenik, már csak a főszerkesztőnek kell rábólintania)
Addig is kéne nekem pár teszter az új motion csomaghoz, amit én készítettem.
Innen lehet beszerezni és a funpkg -i <csomagnév> -vel lehet telepíteni.
A cucc felrakja a drivereket is, így a telepítés után
csak be kell szerezni a MAKEDEV-et, amit a /i-data/md0/build mappába kell tenni, majdcsatlakoztatni kell egy uvcvideo driver képes webkamerát és adni kell neki egy rebootot.Ezután menni fog a motion.
A konfig fájlt érdemes módosítani, mivel alapból mozgás esetén lövi folyamatosan a képeket a / mappába, azaz a gyökérbe. A konfig a /ffp/etc/motion/ mappában csücsül és motion.conf a neve.
Sok sikert hozzá!
Szerk.: közben megcsináltam a MAKEDEV-et, de a rövid szerk. idő miatt még nem próbáltam ki.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Erdei88 #14940 üzenetére
Nem, és nem is ajánlott winbe betenni!
Elkéstem!
Csak egy rendes linux, ami tudja az ext-et fogja felismerni.
@mindenki
Most szükségem lett volna a google drivera. Gondoltam tesztelem a zyxel csomagját, de nem működik...
Na mind1, nekem van saját fordításúm, de na... Ha már itt ígérgetik és el is késnek vele, akkor már működjön rendesen!
Nektek végzi a dolgát feltöltésileg is? A check 3 percre van állítva, 10 percet vártam, nem kezdte el...
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Tervezek írni egy kis cikket a webkamerám és a nasom "házasságáról"
. Ehhez kéne tudnom, hogy kell-e udev a csatoláshoz, vagy nem.
Ha lenne olyan kedves valaki, hogy kiadná az FFP-s SSH-n az mknod --help parancsot és beszámolna róla, hogy dobott-e ki valami hosszabb doksit, vagy nem, azt nagyon megköszönném!
-
Mr Dini
addikt
válasz
iTrack #14930 üzenetére
Szia!
Azért nézz rá a smart adatokra! (A rednél a fejparkoltatás ki van iktatva?)
Esetleg a hdsentinellel is ránézhetsz, amit így tudsz "telepíteni" FFP alól:
wget http://www.hdsentinel.com/hdslin/armv5/hdsentinelarm -O /ffp/bin/hdsentinelarm
chmod 755 /ffp/bin/hdsentinelarmEzután ha simán kiadod a
hdsentinelarm
parancsot kiböki a winyók állapotát.
2. Mennyi a tm-ben a max peer szám? Ha nagy vedd le, mert attól is meghalhat a nas. Illetve ha nagy sebességű neted van, akkor próbálj korlátozni pl 6 megára és nézd meg, hogy bírja e!
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #14897 üzenetére
Szia!
Igen, folyamatosan írom hozzá az infókat.
Azért van 2 cikk, mert már majdnem elértem a maximális karakterszámot, amit a PH! egy blogbejegyzésnek enged... Gondolom ha kiküldeném címlapos cikknek, akkor biztosan több karaktert engednének, csak akkor nem tudom, hogy lehet-e utána szerkeszteni, hozzátoldani az íráshoz... Mivel még ilyen cikkem nincs így nincs tapasztalatom e téren...
Tartalomjegyzék lassan jó ötlet lenne, csak itt nem hiszem, hogy tudnék horgonyt használni (a #valami re gondolok a link után)
-
Mr Dini
addikt
Azt azért ugye tudod, hogy a "checksum mismatch" , az nem aláírás hiányára utal ?!
Persze. Csak megváltozott a 4.75-ös fw-ben a csomagok aláírása és a régi volt rajta alapból. Mivel nem egyezett meg az aláírás a frissítettel valószínűleg elfelejtették (újból) aláírni.
Assembly ???? Láttál te már a Assembly-t? Na mer az nagyon nem ilyen!!
Foglalkozni nem foglalkoztam vele, mert ott a C, meg a Java.
De láttam már. Ezzel: Mint láthatod(/-játok) nem egy hűdebonyolult Assembly kódból áll. A félkövérrel kiemeltet értettem lényegnek. Az Assembly csak egy ellenpélda volt.
Tudom, hogy Javascriptről van szó...
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #14863 üzenetére
Szia!
Ránéztem a cuccra. Itt találod meg a webszerver fájljait: /usr/local/apache/htdocs/.
Ahogy néztem sima html jó sok JS-sel fűszerezve, illetve a lelke a dojo mappában van elhelyezve.
Itt egy példa, hogy hogyan oldja meg a megkülönböztetést:
<script type="text/javascript">
if(window.orientation !== undefined && navigator.userAgent.match(/Android|iPhone|iPad|iPod|webOS|BlackBerry|Windows Phone/i)){
location.replace("../playzone,/mobile_login.html");
}Mint láthatod(/-játok) nem egy hűdebonyolult Assembly kódból áll. Simán kikommenteztem, de nem akarta menteni... :/ Gondoltam a webszerver fogja... Leállítom így:
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh stop
De ezután sem engedte szerkeszteni.
Megfeledkeztem arról, h ez egy read only cucc.
A remount rw-t még nem próbáltam, de szerintem az sem jó neki... Így nehéz lesz módosítani...
Amit esetleg még meg lehet próbálni, hogy lefordítassz egy apacheot a nasra (fontos az apache, mivel lighttpd-n nem működnek az apache modulok, amiket használ), aminek a htdocs-a írható helyen van (pl /ffp/etc/apache/) és oda átmásolni a fájlokat, majd a gyárit kilövetni crontabbal minden indításkor, ezt meg elindítani. (Vagy akár a /ffp/start/ mappában egy általad létrehozott&futtathatóvá tett szkriptbe is mehet.
Ezután lehet majd szerkeszteni.
@M_AND_Ms
Ha jó felület kell vegyél QNAP-ot/Synology-t. Ennyi pénzért ennyit tud. Vagy jobb HW, vagy jobb OS ugyanannyi pénzből.
Én speciel megvagyok a linuxozgatással is. Ha az ember picit jobban belemélyül sokat tanulhat rajta!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
Thomas16 #14855 üzenetére
Hát nem tudom mi lelte a nasod... Az 1.1.5 a legfrissebb, tehát nem lehet a gond a régi minidlna verzió.
Amit tudok még javasolni, hogy írd át a /mnt/HD_a2/ -t /i-data/md0/ -ra.
Illetve ha ez sem oldaná meg, akkor jöhet a debug. Ehhez le kell állítani a minidlna-t a
/ffp/start/minidlna.sh stop
paranccsal, vagy killall -lal, aztán nyomass neki egy
minidlna -d
-et. Az ki fogja bökni, hogy mi a baja remélhetőleg.
@Somatom
Az a fő, hogy nálam így működik!
Sima AOSP böngészővel (is). Nem kéne átírnia a mobilra...
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Thomas16 #14839 üzenetére
Ugye a minidlna le van állítva, mikor szerkeszted a konfigot?
(#14844) noxika72
slacker -a curl
Ui.: nem az én érdemem, hanem barmalej2-é!
Én csak rábukkantam és leírtam a telepítését a cikkben.
Egyébként mit rontott el a serviio az ffpvel? Nem kéne neki semmit sem csinálnia az ffpvel, mivel egy jar-t futtatsz, aminek meg csak a java kell...
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Feltettem az mterzo féle motion forkot (git verzió) a nasra, mert kivácsi voltam/vagyok hogy megy neki a webkamerámról a stream. A tesztalany egy Logitech HD webkamera, a vas egy NSA320S. Szépen lefordult a motion, el is tudom indítani (miután a konfigot létrehoztam/szerkesztettem), de a webkamerám nem látja, mivel a /dev/video0 alatt keresi. Az lsusb látja a kamerát.
A kérdésem, hogy ez a ZyXEL féle hotplug system hova csatolja a webkamerákat/usb eszközöket? (ha valaki azt mondja, hogy a /e-data/-nál keressem, akkor harapok!
)
Hála az új firmwarenek elszállt a jó-kis udev csomagom, ami rendesen fel tudta csatolni az usb-s eszközöket. De ha nem érkezne válasz megpróbálhatom azzal is.
Előre is köszönöm!
Szerk.: itt a /proc/usb/devices tartalma: [pastebin]
-
Mr Dini
addikt
válasz
Prosectura2 #14832 üzenetére
Szia!
Le kell törölnöd az ffp-t a programcsomagokrésznél, adatok törlésének pipálásával, h mindent töröljön.
-
Mr Dini
addikt
válasz
kovabor #14829 üzenetére
Á köszi, hogy szóltál!
Már fel is tettem. FFP stb minden a régi. Viszont az új Google Drive telepítésénél eldob egy piros táblával közepén fehér csíkkal, és nem akarja feltenni... Hátha egy reboot megoldja!
Szerk.: reboot után ezt írja: install failed: Package GoogleDriveClient cheksum mismatched Az oké, hogy elkéstek a januári javítással, de hogy valaki ennyire sietett vele, hogy még az aláírás is lemaradt... Az már teljesítmény!
Mindegy. Kis moddinggal felment és működik. Bár én maradok az odeke-em félénél, szerintem többet tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest