- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
djherby #17270 üzenetére
Szia!
Természetesen minden adat megmarad. De ha belevágsz, én inkább a MetaRepository-s telepítést ajánlom (kereső a barátod)
.
Az FFp csak egy plusz "chroot". Rengeteg hasznos kóddal egészíti ki a NAS-t.
De a gyári csomagok közé is tudsz TM-et varázsolni, pár hsz-szel fentebb linkeltem is, hogy hogyan.
-
Mr Dini
addikt
Azok a csomagok, amik jelenleg a mrdini-zypkg tárhelyemen vannak, azok a gyári ZyXEL féle programcsomagok mentései. Ezek teljesen hivatalosak.
A sima mrdini repómon vannak saját készítésű csomagok, ezek pedig többnyire FFp-sek. De ownCloud csomagom nincsen, csak a gyári csomag van.
-
Mr Dini
addikt
Nem. Az apacs, meg az smb fw szinten van meg. És az fw tulajdonképpen egy img képfájl, read-only-nak felcsatolva gyökérnek... Ahol meg írni is kell, ott a NAS ramdiszkeket használ...
Tehát az apache-t, smb-t csak az fw képfájl patchelésével tudnád megoldani, de akkor meg a NASod visszabootol egy régi fw-re, mert ha a checksum nem stimmel, akkor nem bootolja be...
Szóval, ha szeretnéd ezeket biztonságossá tenni, akkor tiltsd le a gyári apache-ot, meg smb-t és konfigolj fel egy FFp-set.
-
Mr Dini
addikt
válasz
ssid3956 #17208 üzenetére
Ne hard resetelj, SSH-n add ki ezt:
/i-data/sysvol/.PKG/ffp/etc/init.d/ffp disable
rebootValamiért néhány 326 5.20-as fw-vel bugol FFp telepítés után. De azt, hogy mi okozza a problémát, csak akkor lehetne megtudni, ha soros konzolon ránéznénk, hogy hol akad el. De mivel se Mijzelfnek, se nekem nincs 326-om, egyenlőre nem tudjuk mi okozza...
Így ilyenkor az egyetlen workaround letiltani az FFp-t a fenti parancsommal. Helyette, ha kell más csomag az entware-ng-t ajánlom... De a plexhez egyik sem kell.
-
Mr Dini
addikt
válasz
ssid3956 #17206 üzenetére
Igen, telepítheted rögtön onnan. Mostmár felkerült publikusan is a csomag.
A slacker-es telepítés csak a "régi" FFp-s telepítéshez lett volna szükséges, mivel régen nem volt ilyen programcsomagos verzió.
Egyébként nálam néha elérhető, néha nem a nas-central (Google DNS), így inkább beraktam a DNS szerverembe kézzel a nas central IP-jét, így mostmár én is el tudom érni a fórumot.
-
Mr Dini
addikt
válasz
ssid3956 #17199 üzenetére
Szia!
Nekem sajnos még mindig úgy tűnik, hogy nincs regisztrálva a DNS rekord --> nem jön be az oldal, de ha Neked működik, akkor a #17198-as hsz-emben linkelt összefoglalóban található MetaRepository telepítést kell követned.
Majd, ha fent van a MR, akkor onnan már fel tudod tenni az FFp-t, ahonnan ugyebár a slacker tool-lal fel tudod tenni a plexet is. De @Mijzelf mester a napokban előállt egy plex csomaggal, ami egyenlőre tesztelői fázisban van még, így nem publikus, de kis tesztelésért cserébe bárki igényelheti itt.
Bízom benne, hogy az utóbbi programcsomagos verzió (ha végre elkészült) egy stabil, könnyen telepíthető csomag lesz.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #17195 üzenetére
Mr Dini mostanában nagyon elfoglalt... Amúgy a válaszom az, hogy várjunk egy picit, míg a nas-central újra elérhető lesz, mivel MetaRepo nélkül kézzel összeszenvedni a csomagokat nem valami okos döntés...
Amúgy a web_prefix-es MetaRepo-s megoldásról írtam az NSA325v2 összefoglalójában annó. Bár mivel mondom a nas-central DNS rekordjai törlődtek valamilyen ismeretlen okból (tehát a szerver él) ez a megoldás sem működőképes...
-
Mr Dini
addikt
Pont ez a probléma a ZyXEL NASoknál. A symlinkelés pl a gyökérbe azért nem marad meg, mert RAMdiszkekből/lemezképcsatolásból áll... De itt most nem arra gondoltam, hanem, hogy az rcS fájl minden rebootkor újragyártja a samba konfigokat stb és úgy rémlett, hogy reboot után nekem eltűnt az ln -s -ses symlink... Csak a hardlink és a mount --bind maradt meg. De mondom, ez nem biztos, csak halovány emlék. (Jelenleg Debi van bootolva, így most nem tudok ránézni.)
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
(#17175) BViktr
Ügyes megoldás, magam is ezt javasoltam volna (vagy egy bind mount-ot, mert a symlinket a samba nem igazán szereti), csak azt nem tudom, hogy reboot után megmarad-e a symlink...
(#17176) Jumpman8
A nas-central valamiért valóban nem elérhető. Így várnod kell, vagy kézzel kell felhegesztened az FFp-t...
(#17179) ssid3956
Jelenleg sehogy sem, mert halott az egész nas-central, ahol maga a Mijzelf repó is van (ez tartalmazza többek közt a plexmediaserver-t is)...
-
Mr Dini
addikt
válasz
agyaska1 #17143 üzenetére
Hmm, ez érdekes. Most ránéztem és a repóban minden stimmel a Transmission-nel. Az md5sum is rendben van.
A MetaRepositoryhoz biztosan ezt írtad?
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/NSA310/ zypkg-backup
És utána a NAS webes felületén a programcsomagokrésznél rányomtál a Retrieve list from the internet gombra?
Nézted a lista alját is?
-
Mr Dini
addikt
válasz
agyaska1 #17138 üzenetére
Szia,
Mivel az NSA310 támogatása megszűnt, az összes csomagot hozzá letörölték a szerverről, beleértve a TM-et is.
Ha egy picit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nemrég pont ezt tárgyaltuk és gyártottam egy backupból készült nem hivatalos repót, ahonnan még fel tudod tenni a TM-met.
Ehhez csak annyit kell tenned, hogy felteszed a Metarepository-t (tekerj le ezen összefoglaló vége felé, aholis le vagyon írva a telepítése), aztán a következő módon tudod hozzáadni a repót az MR-hez.
-
-
Mr Dini
addikt
No, összeszedtem pár csomagot a 320-hoz és a 310-hez.
Ha valaki használni szeretné, akkor először tegye fel a MetaRepository-t, majd nyissa meg a http://NASIP/pkg/MetaRepository/ oldalt. Aztán illessze be ezt a sort a Repositories szövegbox aljára (a linkben a <nasnév> helyére kerüljön a NASod típusa!):
http://users.atw.hu/mrdini-zypkg/<nasnév> zypkg-backup
Aztán katt az Apply gombra és a NAS webes felületén egy listafrissítés után már meg is jelennek a csomagok.
Ui.: ha valamelyik csomag nem települ, azt kérlek jelezzétek felém az adatlapomon található e-mail címen, mert elképzelhető, hogy a checksum-ok rosszak hála az atw FTP-jének...
-
Mr Dini
addikt
válasz
SteveL #17115 üzenetére
Szia!
Van admin/zy-pkgs/ mappád azon a HDD-n? Nekem ebből a hibaüzenetből nem úgy tűnik...Hupsz, most látom, hogy sikerült rosszul bemásolnom a parancsot. A végéről egy pont lemaradt...
Ne haragudj!
Tehát:
screen tar -C /i-data/md0/admin/zy-pkgs/ -cJf /i-data/md0/admin/NASTIPUS_csomagok.tar.xz .
Nyilván Nálad md1 lesz és NSA320 az elérési utakban és csomagnév.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Köszi a felajánlást!
Úgy gondolom, hogy tömörítve a legkönnyebb megosztani a mappát, viszont így sok idő, mire kész a tömörített fájl. Tehát nyitva kell lennie a terminálablaknak (session), különben megszakad a csomagolás... Én inkább azt ajánlom hogy, először tedd fel a screen-t:
slacker -uiA br2:screen
Ez megoldja, hogy ténylegesen a háttérbe küldhető legyen a folyamat és ne legyen összekötve az aktív session-nel.
És ezután ezt a parancsot kell kiadni:
screen tar -C /i-data/md0/admin/zy-pkgs/ -cJf /i-data/md0/admin/NASTIPUS_csomagok.tar.xz .
A 'NASTIPUS' helyére kérlek a NASod típusát írd!
És ez szépen elkezd tömöríteni. Az SSH kapcsolatot egy Ctrl+A+D után bezárhatod, vagy használhatod még, amire szeretnéd az SSH-t, csak ne lődd le a tar-t.
Ha meg kész (már nem látszik a top kimenetben, nem pörgeti a HDD-t és nem nő az xz állomány mérete), akkor pedig kérlek oszd meg velem privátban az elkészült fájlt, amit egyébként az admin megosztásba készít el. Azért javaslom a privátot, mert pl az FFp log is becsomagolódik az állományba, amiből pl kiolvasható azt hiszem a MAC cím, meg egyéb kényes infók...
És azért nem privátban írok, hogy ha esetleg más is rendelkezne csomagmentésekkel, ő is tudjon segíteni. Mert nem biztos, hogy minden csomag meg lesz.
Aztán az így szerzett csomagoknak keresek egy webtárhelyet és felrakom. Aztán MetaRepository-val ugyanúgy lehet majd használni ezt a repót, mintha a régi ZyXEL repó lenne.
Köszi!
Ui.: ha lehet, a privát első sora '[csomagbackup]' legyen.
(#17112) Doky1988
Bizony. Már nem elérhető erre a két szériára semmi... A support sem foglalkozik velük...
[ Módosította: essexboy ]
-
Mr Dini
addikt
Hello,
Ami a gyári csomagokat illeti. Igen a MetaRepository írja felül a web_prefix fájlt. A működése pedig egyszerű. Mivel a NAS csak egy repó csomagjait tudja megjeleníteni, így ez a leleményes program letölti a NAS-ra az összes repó tartalmát (alapból ez a két gyári repó és a Mijzelf zy-pkg repó) és ezt szolgálja ki egy mini webszerverrel a NAS önmagának, tehát ezért van ott az a 'http://localhost:59999/' link a web_prefix-ben.
És mivel a 310-nek, illetve a 320-nak hivatalosan is megszűnt a támogatása (a 325v2-nek, 325-nek, 320S-nek és 310S-nek most december végén szűnik meg a supportja), ezért az összes csomagot, fw-t törölték az oldalról...
De! Ha egy NSA310/320 tulajnak fel van telepítve aktuálisan is a csomag a NASjára még a régi szép időkből, akkor az a \\NSA310\zy-pkgs mappában (vagy 320) megtalálja a csomagokat és a web_prefix fájlt. Ezt érdemes lementeni és ha megosztjátok másokkal is, akkor a továbbiakban sem kell aggódni a csomagokkal.
Illetve ha volt fent MetaRepo, akkor ő az összes elérhető csomagot lementette a \\NSA310\zy-pkgs\MetaRepository mappába, hiszen innen szolgálja ki az a mini webszerver a NAS-t is. Ezeket is jó lenne, ha valaki megosztaná...
Mivel nekem sajnos nincsen se 310-em, se 320-am. És akkor gyárthatnánk egy unofficial repót nekik.
(#17108) Syl
Sajnos maga a csomag nem elég, kell kreálni hozzá egy ZYPKG_INFO fájlt és kell hozzá MetaRepository is, vagy netelvevés a NAStól. Utóbbi nem igazán szerencsés választás...
-
Mr Dini
addikt
válasz
gboszi #17065 üzenetére
Van, vagyis tegnapelőtt még volt egy lap, ahol minden csomagomhoz volt egy kis leírás, illetve a projekt weboldala beillesztve, de ezt sajnos tegnapelőtt egy véletlen baleset folytán sikerült kukázni a tárhelyemről... Majd felteszek egy új verziót.-----------
Urak (és hölgyek)!
Barmalej2 kolléga nemsokára elkészül egy elég komoly projekttel, ami esetén rengeteg új csomag lesz elérhető a nasra és sokkal profibb, mint a slacker.
Gondoltam én is gyártok egy csomagot és én már kész is vagyok vele, de nem szeretném elvenni tőle az ötletét...
-
Mr Dini
addikt
Van egy donate gomb a repómon, amit direkt azért tettem ki, mert rengetegen kérdeztek már hasonlót.
Egyébként a csomag működik?
-
Mr Dini
addikt
Hello!
Mivel a resilio zárt forrrású és a NASra nem adtak ki verziót, így hivatalosan nem lehet ilyen csomagot szerezni.
De ki mondta, hogy hivatalosnak kell lennie?
Csináltam Neked egy 2.42.2-es csomagot és feltettem a repómba.
Telepítés:
slacker -uiA resilio-sync
Aztán adj futtatási jogot a mellékelt start szkriptjére:
chmod +x /ffp/start/resilio-sync.sh
Végül indítsd el:
/ffp/start/resilio-sync.sh start
Ennyi!
Már el is lehet érni, a http://nasip:8890/-n.
Ui: Arra figyelj, hogy mindig a start szkripttel indítsd/állítsd le, mert ez a szkript az ffp elérési utaival indítja, míg a kézi teleszemeteli azt a mappát, ahonnan kiadtad. Gondolkodtam, hogy ezt kikerülve csinálok egy alias-t, de akkor meg nem lehetne testreszabni...
-
Mr Dini
addikt
No, jelentem, felkerült a repómba egy pv csomag (plusz egy daemon csomagot is felraktam, mert más kérte). Telepíteni így tudod:
slacker -UuiA mrdini:pv
Teszteltem, nálam megy tökéletesen és a readelf kimenete szerint külön függősége sincsen.
Szóval sok sikert!
--------
Most nézem, hogy ezzel el is értem a webtárhely felét... Nah, lassan válthatok csomagot is...
-
Mr Dini
addikt
Olyat nem tudsz csinálni. Van valahol egy pkg mappa, ha ide pakolsz fájlokat (html és cgi (shell) támogatott), akkor azt elérheted a http://nasip/pkg/mappaamitlétrehoztálneki/ alatt. Viszont ennek hátránya, hogy ha meg akarod nyitni ezt a linket, ha éppen nem vagy belépve a nas webes felületére, akkor átirányít a nas login oldalára, csak aztán lesz elérhető az oldalad.
Vagy hozhatsz létre új aliasokat is a webszerver konfigban. Ennek hátránya, hogy rebootkor visszaáll az eredeti, fw képből kicsomagolt eredeti fájlra. Szóval írni kell rá egy szkriptet...
A harmadik megoldás, hogy felteszel egy második webszervert (pl az én apache-httpd csomagom) és azt elteszed a 8080-as portra pl. Így azt teszel vele, amit szeretnél és a fájlok, amit a htdocs mappába teszel, elérhetőek lesznek a http://nasip:8080-n.
-
Mr Dini
addikt
válasz
flopsor #17044 üzenetére
Ok. Akkor a következő kérdésem az lenne, hogy hogyan osztod a médiát a Pi-nek?
Úgy gondolom, hogy smb-n.
Nos, ez esetben azt javaslom, próbáld ki az NFS-t is, mivel a ZyXEL, ha jól rémlik, beiktatott egy kis korlátozást, amit viszont egy root alatt futó FFp-s nfs-utils ki tud kerülni és így a NAS max sebességgel tud streamelni a Pi felé.
Illetve sambával is meg lehetne oldani, hogy nagyobb legyen a sebesség, de az NFS gyorsabb. Nyilván a samba biztonságosabb az NFS-nél (bár az NFS4 már ígéretes ilyen szempontból is, de az nincsen még erre a nasra), de ez otthoni használatnál nem fog semmilyen problémát okozni.
Ja és a samba korlátot minden rebootkor (szkripttel nem ajánlott) át kell állítani, ami kicsit macerás szerintem...
-
Mr Dini
addikt
válasz
olahdave #17039 üzenetére
A PuTTy lényegében egy SSH (telnet és Serial) kliens.
Egyébként van fent FFp? Ha igen, csak akkor fog működni a funpkg.
Illetve van egy egyszerűbb módja is a telepítésnek. Ahhoz pedig keress rá itt a fórumon az "uwsiteloader" kifejezésre és a leírásokban bogarászd ki azt a három sort, amit ki kell adni a telepítéshez. Aztán yes, ok mindenre, majd mikor rákérdez, h milyen repókat szeretnél a slacker-höz adni, jelöld meg az összes repót a memiks kivételével!
Aztán add ki ezt:
slacker -UuiA mrdini:Transmission-2.92 br2:{rtmpdump,curl,libevent}
Nyomj entert és már fent is van a TM 2.92. Már futtatási jogot kell a start szkriptnek adni és el kell indítani:
chmod a+x /ffp/start/transmission.sh
/ffp/start/transmission.sh start
Majd ezzel a hévvel le is lehet állítani:
/ffp/start/transmission.sh stop
És be kell konfigolni a /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json fájlodban a TM-met. Pl azt, hogy el lehessen érni a webgui-t és ne dobjon 403-at, meg ajánlom a letöltési útvonalat átteni a '/mnt/HD_a2/admin/download/Transmission'-re, illetve az utp-t érdemes kilőni, lévén, hogy a zyxeles korlát miatt értelmetlen ezen a nason használni (megkerülés nélkül). Plusz az arm procit nagyon letérdeli az utp.
Ja és az umask-ot érdemes 0-ra állítani.
Aztán mehet is az indítás és a letöltés!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
GAthersw #17022 üzenetére
Üdv!
A MetaRepository telepítésével tudsz feltenni plusz (nem gyártói) programcsomagokat. Erről találsz egy kis infót az összefoglaló vége felé.
De 5.20-as fw-n valamiért bugol néhány embernél az FFp...
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #16997 üzenetére
Szia!
A nason volt beállítva fix IP? Ha igen, akkor simán adsz a gépednek egy (statikus) IP-t, ami beleesik a NAS tartományába, aztán összekötöd a két eszközt és megy. Ha nem, akkor kell egy DHCP szerver is. Na ezt Remix alatt nem tudom hogy lehet megoldani, de Puppy-ra biztosan van ilyen.
Ui: küldtem pü-t a debrickről
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #16983 üzenetére
Lehetséges, hogy nem frissítettem a checksum-okat a repóban, ezért nincs ott a start szkript. Egyébként az arm-3 -as csomagom van most fent?
Ja és a start szkript azért nem "reagál" valószínűleg, mert alapból nincs rajta futtatási jog. Először indítsd kézzel az:
sh -x /ffp/start/bftpd.sh start
paranccsal, majd ha megy, adhatsz rá véglegesen futtatási jogot egy chmod +x /ffp/start/bftpd.sh -val.
Ha meg hibát dobna (mert ugyebár senki sem tökéletes
), futtasd le sh -x előtaggal (a sima sh helyett) a szkriptet és küldd el pastebinnel a kimenetet.
Ui.: egyedül az udevd-t nem lehet leállítani (meg az interceptre imnunis binárisokat), őt simán, ha más nem segít, a killall bftpd paranccsal.
-
Mr Dini
addikt
válasz
MammoUTh #16979 üzenetére
Bizony, kell egy driver.
Azt ki tudod csomagolni (sok esetben) a driver telepítő exe-ből és a wim-et felcsatolva simán tudod "implementálni" az adott drivereket.
Legalábbis ha WinPE live-ot gyártottál.
A gond csak az, hogy ez kvázi egy RAMból futó Live rendszer. Szóval csak a wim csatolásával lehet módosítani, pl új programot feltenni... Ezért szenvedek az iSCSI-vel, bár ez kerneltamogatás miatt nehezebb, mint gondoltam... :/
Egyébként, az Ubuntu kernel pl képes NFS-sel diskless bootra is, tehát mintha a nas lenne a tár, működik!
Kicsit elkalandoztam!
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #16906 üzenetére
Szia!
Kiegészítettem a csomagot egy start szkripttel gyorsan. Slackerből telepíthető, de előtte el kell távolítani a régi konfigot:
rm /ffp/etc/bftpd.conf
slacker -UuiA mrdini:bftpdAztán a konfigban keresd ki ezt a részt és add hozzá az utolsó sort (vagyis inkább nézzen ki így valahogy
):
# A entry with the password field set to * (star) requires
# no password. Any password the users enters will be accepted.
# The following example is for a user with no password.
# anyone * users /home/ftp
FILE_AUTH="/ffp/etc/bftpdusers"Majd hozd létre ezt a fájlt:
touch /ffp/etc/bftpdusers
És írd bele a usereket (mindegyiket külön sorba!) pl így:
vendeg crackeljmeg users /i-data/md0/
Na és itt az utolsó elérési út. azaz a /i-data/md0/ esetünkben lesz a user home directoryja, az e fölötti tartalmat nem fogja látni.
Illetve a konfig végén található anonym login-t érdemes letiltani, vagy rendesen beállítani. Egyébként szerintem elég szépen be van kommentezve a fájl...
Ui.: sorry, ha kicsit összeszedetlen, de nagyon kellett siessek...
Szerk: Ja és a legfontosabb! A default portja a 2121-es, ott tudod elérni ezt a "második" ftp szervert.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
interstate76 #16943 üzenetére
Igen. Ami megy 3**-on, az megy az 5** szérián is. Fordítva viszont ez nem igaz (kivétel a 326, ami az armv7 procinak hála képes futtatni az 5**-on futó kódot).
-
Mr Dini
addikt
válasz
bull84ghia #16941 üzenetére
Igen, ugyan az. De win8.1-be és frissebbe nem érdmes csatlakoztatni, mert valamit csinál a HDD-vel, ami miatt a NAS nem ismeri fel többet.
Amúgy három parancs feltenni a nasra.... [link]
-
Mr Dini
addikt
válasz
bull84ghia #16930 üzenetére
Szia!
A NAS egyedül a csomagokat tartja HDD-n, a webes felület, meg pl a samba fájljai a belső (NAND) chipjében vannak eltárolva.
Ha egy FFp-s folyamat (pl minidlna) nem elérhető ilyenkor, de pl a samba megy, akkor a HDD lehet a ludas.
De van egy hdsentinel nevű program (a 325v2 topikösszefoglalójában van belinkelve róla egy leírás, illetve a "játszóteremben" is írtam róla), ő megmondja, hogy milyen vészes az állapot.
-
Mr Dini
addikt
Ennyi erővel az FFp és a br2 féle minidlna is "patkolt".
Egyébként ez a minidlna csomag úgy lett módosítva mondom, hogy nem kell neki függőség, egyetlen statikus binárisból áll. Na és e miatt dolgoztunk vele barmalejjel rengeteget.
Lehet, hogy első programcsomagom, de maga a bináris nem az...
-
Mr Dini
addikt
válasz
SteveL #16913 üzenetére
Akkor minek kézi rescan?
Bár jogos, ha már van egy funkció, az menjen úgy, ahogy kell. Legrosszabb esetben gyártok a státusz felületére egy rescan gombot is!
(#16914) Tonyk
Ez nem FFp-s csomag, hanem a programcsomagos statikus miniDLNA próbálkozásom.
Nincsen FFp-s start szkriptje és maga az FFp sem szükséges hozzá.
-
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #16906 üzenetére
Rendben, ígérem megcsinálom a start szkriptet, csak először megpróbálom visszahozni a NAS-om az életbe...
(#16907) SteveL
Á, a strace rávilágított a lényegre! Elfelejtettem, hogy nálam a csomagok chroot-ból futnak, míg másnak nem...
Ezt próbáld szintén futó minidlna mellett:
minidlna -R -f /usr/local/zy-pkgs/etc/minidlna.conf
-
Mr Dini
addikt
válasz
SutPet #16900 üzenetére
Szia!
Igen, a repóm ugye már régóta létezik és talán nyár óta slacker kompatibilis is, de csak most sikerült Uli-t elérnem, hogy ha gondolja, tegyen be a listába...
Php-ból én a memiks félét használom:
http://users.atw.hu/mrdini/packages/needed/php-5.6.2-arm-1.txz
Annyit tapasztaltam csak, hogy ez a php alapból nem rendelkezik php-val, de ezt a csomagban található pear binárissal könnyen lehet pótolni a DB telepítésével.
És igen, ha felraktad, csak a konfig fájlban kell megadni a php elérési útját és már tudja is használni az apacs (/ffp/apache/conf/httpd.conf).
Ui.: nekem is van php csomagom, ami majdnem a legfrissebb, az sokkal több dolgot tartalmaz, de pont emiatt rengeteg függősége van, szóval nem ajánlom...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16890 üzenetére
Nekem is szét van szedve a tesztelős 320S, venti lehúzva, Debian alatt soha nem megy 37°C felé a proci hőmérséklete. A HDD-m meg max 39°C volt eddig.
De a 310-en szoftveresen szabályozva a ventit jobban jársz. Mert alapjáraton nem megy, de ha gáz van és 43° felé megy a hő, akkor beindul és ha még fejlebb megy a hő, akkor még növeli a fordulatszámot stb...
Csak sajnos a 320S pont nem képes erre...
-
Mr Dini
addikt
válasz
epszilon #16888 üzenetére
Szia!
Böngészőből nem jó? Meglátogatod minden este mobilról a http://NSA310/ oldalt és egy belépést követően leállítod.
Egyébként minek állítassz le egy NAS-t? Nem tesz jót a HDD-nek pl.
Vagy hangos? Mert ha ez a gond, van a githubon egy go nyelven írt bináris, ami szabályozza Neked a ventit 310-en is (azt hiszem).
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #16876 üzenetére
Tomato alatt az iptables a tűzfal. Ő alapból megfog minden feltöltést, ezért kell a port forward mindenképp.
Viszont pl egy régi ZTE-s szolgáltatói HGW-m meg 3 évig bírta vele port forward és stb nélkül...
Igaz, csak kemény három torrent volt benne.
Szóval nem feltétlen ez a probléma. Én is inkább arra tenném a voksom, h a kolléga ketyeréje nem lát ki "rendesen" az internetre, ha http errort dob...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16866 üzenetére
Hát, ez nekem nem tűnik IPv6-nak, ez egy szokványos NATolt C osztályú IPv4 kapcsolat.Most látom, hogy az inet6 is ott van... Én akkor is megnézném a NAS webGUI-ján a Network fül beállításait.
Ui.: A MAC (HW) address-t érdemes kisatírozni nyilvános shotokon.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16864 üzenetére
És egy ping google.com ?
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16862 üzenetére
Igen, IPv6 alatt nincs szükség NATolásra, mivel sok címet ki tud osztani Neked a szolgáltató... Mekkora blokkot kapsz?
Illetve láttam olyan routereket, ahol engedélyezni kell az eszközt...
Hanyas TM-et használsz?
Egy ifconfig mit mond a NASon kikiadva?
-
Mr Dini
addikt
válasz
kalapacsolok #16856 üzenetére
Hú, ez ennyire bonyolult?
Szerintem annyira nem az. Egyszer megéri a szenvedést, aztán jó lesz örökre (remélhetőleg). A Java egyébként is sok mindenre jó...
Egyetlen egy kérdéses dolog van, az pedig a Serviio terhelése egy ilyen NASon.
De persze Te tudod!
-
Mr Dini
addikt
válasz
kalapacsolok #16854 üzenetére
Szia!
Ugyan én soha nem használtam még serviio-t, de úgy gondolom a telepítéshez a 0-ik lépés a java telepítése, mely 326-on kicsit más az ARMv7 hard float proci miatt... Ezért gyorsan összerittyentettem egy leírást róla:
Java8 (jre) telepítés ZyXEL NSA326-ra
Telepítsd fel, aztán kiokoskodjuk, hogy a Serviio-t hogyan lehetne felhegeszteni!
-
Mr Dini
addikt
válasz
kalapacsolok #16851 üzenetére
Ebben az összefoglalóban tekerj le oda, ahol a MetaRepositoryról írtam, és hajtsd végre az ott leírtakat, majd megjelenik a csomaglistádban az FFp,amit csak fel kell telepíteni ugyanúgy, mint az összes többi gyári programcsomagot.
Ha pedig ezen is sikerrel átjutottál, tedd fel a WinSCP-t, vagy valami SFTP böngészőt és azt hiszem a /usr/local/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json-ban találod az imént említett, átírandó részt.
Ui.: 5.20-as fw-n viszont az FFp nem működik rendesen! Azt előtte ellenőrizd le mindenképp!
-
Mr Dini
addikt
válasz
kalapacsolok #16849 üzenetére
A nasnak nincsen drivere.
Valami rémlik azzal kapcsolatban, hogy a windowsok hálózatról (smb) megnyitott exe fájlokat úgy nyitottak meg, hogy először valami AppData mappába másolták. Lehet, hogy a Win10 már egyből a NASról is meg tudná nyitni a fájlod és ebben akadályozza az umask 18-as alap TM konfig beállítás. Szóval, ha ezt orvosolni szeretnéd, fel kell hegesztened az FFp-t és a TM settings.json-jában az imént említett umask értékét ki kell cserélni 18-ról 0-ra.
Természetesen nem biztos, hogy ez a gond, lehet még akár felhasználófiók engedély korlátozás, vagy stb...
-
Mr Dini
addikt
válasz
kalapacsolok #16847 üzenetére
Hi!
Melyik TM-met használod? A gyári programcsomagosat? FFp van?
-
Mr Dini
addikt
válasz
kalapacsolok #16810 üzenetére
Szia!
Így esetleg?:
De egyébként a nas webes felületén is rá tudsz menni a GUIjára.
Egyébként a TM remote GUI esetében nem kell a http://, csak simán az IP cím.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Csináltam egy miniDLNA csomagot, ami kivételesen nem FFp-s, hanem programcsomagból telepíthető pár kattintással.
Itt írtam róla bővebben. (A telepítést is kifejtettem)
Viszont, a csomag béta, tehát nem vállalok felelősséget, ha nem működik megfelelően. Problémát nem okozhat a telepítése, max nem működik. Ebben az esetben ne rebootolj, simán töröld a csomagot és írd meg, hogy milyen NAS-od van és mi nem megy.
Sok sikert hozzá!
-
Mr Dini
addikt
válasz
WindofWinter #16751 üzenetére
és BukZso!
-
Mr Dini
addikt
Persze!
A slackerben találsz mysql csomagot, amit felrakva és egy mysql -p root parancs után kapsz egy mysql "konzolt", ahol létrehozhatod a db-ket, táblákat, jogokat állíthatsz stb...
Aztán meg pl az én apache httpd csomagommal és egy uli féle php-val (a memiks php csomagok váltak be nekem a legjobban, de sajnos a memiks repó halott jelenleg...) össze tudod hozni az adatbázis csatlakozást php-val.
De miért nem jó a gyári phpmyadmin-os?
-
Mr Dini
addikt
A proftpd tud fájlból is kezelni usereket?
Att hittem, hogy csak létező linux userekkel lehet belépni.
Igazából ez szubjektív vélemény volt, de én annó elszúrtam a proftpd-vel egy egész délelőttöt és sokat kellett keresgélnem, hogy mi hogyan működik, a bftpd-t meg beállítottam ~6 perc alatt... Nekem szimpatikusabb, mert az alap konfigja már önmagában is használható, gyors és a rengeteg komment miatt könnyű beállítani.
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16721 üzenetére
Ott nincsen passzív mód tudtommal, tehát igen, csak kiteszed a 22-es portot és örülsz!
Plusz az SFTP esetében max a nemrég említett brute-force, vagy dictionary alapú törés jöhet szóba (legalábbis másról nem tudok...), tehát sokkal biztonságosabb, mint a sima ftp.
Ha a TC tudja, akkor igen, csak annyi, ha nem, akkor plugint kell hozzá keresni. De win alatt pl 100%-ig működő megoldás SFTP-re a WinSCP.
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16719 üzenetére
Áh, a brute force a leglassabb ftp törési művelet... Sokkal egyszerűbb kihasználni pl a pureftp adta bugokat, amin keresztül be tudsz telnetelni a gazdagépre. Bár ezek nagyrésze ki lett javítva mostanra és elég sok idő végigzongorázni, hogy melyik bug működik az adott szerveren, de szerencsére a nason egy régi azt hiszem pFTP fut...
@macilaci78
Én is támogatom az SFTP-t, de ha az FTP is érdekel, akkor ajánlom Neked a bftpd csomagom, mert azt sokkal könnyebb konfigolni, mint a proftpd-t!
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16701 üzenetére
Oké, de mi ez az 192.168.43.77?
Ha belső hálón beírod böngészőbe, mit dob ki?
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16699 üzenetére
Az 12345-ös port is jó, csak példa volt a 12321-es.
De nekem a logból (entering passive mode) és a portokból nem az aktív kapcsolat jön le...
-
Mr Dini
addikt
válasz
macilaci78 #16697 üzenetére
Szia!
Fogd a 21-es portot és tedd ki mondjuk a külső 12321-es portra.
Aztán a kliensekkel ne passzív, hanem aktív módban próbálj csatlakozni és mennie kell...
Egyébként itt:
I won't open a connection to 192.168.43.77
Mi ez az IP? Ez a nas belső címe lenne? Vagy a HGW-jé? Mert ha igen, akkor szerintem a routeredre kéne ránézni, nem a nassal lesz gond... Mert ha a belső IP-re akar FTP-zni, akkor nyilván nem fog menni kívülről.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16694 üzenetére
És ezt az exe-t hogy töltötted le a nasra?
Véletlenül nem torrenttel?
Ha igen, akkor nézz rá a Tm settings.json-jára és az umask-ot írd át 0-ra!
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16681 üzenetére
Az nagy valószínűséggel router (port forward) gond lesz.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16679 üzenetére
slacker -uiA exif
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16677 üzenetére
slacker -UuiA br2:ffmpeg/
Nem szivat, csak viszonylag sok függősége van...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16675 üzenetére
Jajj, de jó, h a minidlna meg a libjpeg.so.9-el nincs megelégedve!
Ha nem gond, azt most nem fordítanám le újra. Majd gyártok egy 8-as csomagot is!
Ok, feltettem a régit, így tudod telepíteni:
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/needed/libjpeg-8c-arm-1.txz -O /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz; funpkg -u /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz; rm /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest