- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #14608 üzenetére
Az a fél óra rengeteg. A nas egyáltalán kilát a netre? Mert nekem úgy tűnik mintha nem töltött volna le semmit.
Ha ffp alól ha kiadod a ping downloads.plex.tv parancsot van válasz rá?
Esetleg töltsd le kézzel a képen látható fájlt. Másold a nasra és telepítéskor add meg kézzel ezt a fájlt. (ha nagyobbra veszed az ablakot még látni is fogod a teljes fájlnevet)
(#14610) szjoci
"Transmission és minidlna is fut, ez belekavarhat az időbe?"
Nem gond. Akkor csináld azt, amit írtam, töltsd le és kézzel ad meg neki ezt a fájlt a "telepítőben".
Hely még van a hdd-n?
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #14606 üzenetére
"Egyáltalán az itt szereplő plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz fájlt fel lehet telepíteni erre a nasra?"
Nem hogy ezt fel lehet-e tenni, hanem pont, hogy ezeket lehet feltenni...
"az installra, ott a telepítés közben hibát dob."
Úgy szeretem az ilyen hibaleírásokat! Esélytelen, hogy így bármiben is segíteni tudjunk!
Esetleg ha részleteznéd, hogy a "hibát dob" mit jelent. pl. mi a hibaüzenet.... -
Tonyk
veterán
válasz
jojohun #14586 üzenetére
Kicsit bevittek az erdőbe...
Naszóval, ha a webadmint akarod kitenni a netre (nagyon nem ajánlott), akkor a 80 vagy 443-as portot kell forwardolni a routerben a nas fix ip címére. A nason semmi portot nem kell megváltoztatni!!!
Amennyiben ezt választod, akkor már a 443-at, azaz a https -t kellene beengedni. Bemész a routerbe és a forwarding részben külső portnak a 443-at állítod be (ha start és end external kell megadni, akkor mindkettő 443), majd a belső portnak is 443-at (itt is a start és end is 443), belső címnek pedig a routered lan-os ip-címét. (Külső címet hagyd 0.0.0.0 -án vagy üresen.) Kívülről a https://külső_ip -n éred el.Ha csak a TM a fontos, akkor:
Valami random portot kiválasztasz 1000-65535 között. Pl. 19091. Bemész a routerbe, szintén a portforward résznél external (külső) port 19091 (ha van start és end port akkor mindkettő 19091), belső port (internal) 9091 (ha van start és end internal port, akkor mindkettő 9091), belső cím a nasod ip-címe. Külső cím 0.0.0.0 vagy üresen hagyva (esetleg any)Ez egy T-s D-link HGW forwardja a fentiekre állítva:
Innentől kezdve a külső_ip:19091 -en tudsz kapcsolódni kívülről a TM-hez.
Persze ez csak akkor működik, ha a T-nél nem natolt hálózaton vagy. Ha igen, akkor a 1412-es számon kérd, hogy adják vissza a publikus címed. Csak utána fog működni.
Valamint nem árt majd egy ddns cím regisztrálása is pl. a noip.com -on (ingyenes) -
Tonyk
veterán
válasz
Prosectura2 #14519 üzenetére
peerek számát korlátoztad?
-
Tonyk
veterán
válasz
SutPet #14511 üzenetére
Az adott (amelyik könyvtárban jelenleg vagyunk) könyvtárban lévő, .sh -t pedig linux alatt így indítunk (telnetd.sh esetében, az /ffp/start könyvtárban állva és onnét indítva):
./telnetd.sh stop
nem pedig
telnetd.sh stop
(#14510) Syl
Nem parázom túl, (nálam az ssh is csak helyi hálón megy), csak jeleztem a leírás szerinti lépésekből előjövő hibát.
A legtöbb esetben nincs ilyen "hiba". A leírással semmi gond.
-
Tonyk
veterán
"Nincs telnet.sh a kijelölt helyen."
telnetd.sh
Túlparázzátok ezt a kérdést. Még ha megy is a telnet, forwardolva van a 23-as port? Nincs? Akkor meg felesleges aggódni (már ha nem átjáróház a lokális hálózatotok (nyílt/feltört wifi, stb)).
Megnézted, hogy egyébként be tudsz-e lépni telneten?
Egyébként a telnetd.sh tartalma:
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: telnetd
# REQUIRE: LOGIN
. /ffp/etc/ffp.subr
name="telnetd"
command="/ffp/sbin/telnetd"
telnetd_flags="-l /ffp/bin/sh"
run_rc_command "$1"A fentiekből látszik, hogy kell neki az /ffp/etc/ffp.subr nevű fájl, de ez nyilván megvan.
-
Tonyk
veterán
válasz
SutPet #14506 üzenetére
"ilyenkor már alapból tiltva van a telnet? mert egyből be tudtam lépni ssh-n."
A kettő nem zárja ki egymást. Megnézted, hogy be tudsz-e lépni telneten? Ha igen, akkor ...
Kiadtam a telnetd.sh stop-ot nem csinált semmit,
A helyes parancs: /ffp/start/telnetd.sh stop
"majd a startot is szintén semmit csak reklamált hogy nem ismeri ezt a parancsot."
Előtte kiadtad a chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh parancsot? Mert ha igen, akkor nem csodálkozom, hogy nem indul el.
" Ha feltettem az ffp-t akkor attól a webes felületen nem lesz több telepíthető csomag ugye?Minden új ssh-n bejelentkezve slackerrel kérhető le és telepíthető?"
Így van! De a slacker nem telepít. funpkg az ami telepít. A salcker csak keres és a kiválasztott csomagot/csomagokat átadja telepítésre a funpkg-nek. Részletkérdés, nem is jelentős, mert user oldalról nincs jelentősége, csak, hogy pontosak legyünk.
Így txz csomagot te is telepíthetsz a funpkg -i csomag.txz -vel. -
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14491 üzenetére
"Még mindig nem tudom mit kell lementeni"
partíció ...
"Max 8 GB-s pendriveom van, arra nem tudok 60GB-t lementeni ha totál mentést akarok..."
Abban notebookban sincs, hdd amire a usb-s rack-et akarod kötni?
FFP a / -ben (md0) található, egy ffp nevű könyvtárban.
Nah, nekem mindegy, én feladom! Szerintem keress valakit aki megcsinálja neked, nehogy használhatatlanná tedd a még működő partíciókat.
PiroBase
UPNP-t kikapcsoltam, de ha a tűzfalat vissza kapcsolom, akkor nem látszik kivülről a port hiába van forwardingolva.
Akkor nem jó port vagy nem jó helyre van forwardolva.
Hiába a fix ip, ha a kézzel beállított elsődleges DNS nem jó helyre mutat. Az tuti jól van beállítva?
FFP-n lépj be és nézd meg hogy tudod-e pl az index.hu-t pingelni (de ha jól emlékszem menüből is lehet pingelni). Ha nem, akkor nincs dns. Akkor most nézd meg, hogy tudod-e a 217.20.130.99 -t pingelni. Ha igen, akkor az átjáró jól van beállítva, csak a dns nem. -
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14489 üzenetére
Nem értelek, hogy miért problémázol, hiszen most mondod, hogy van usb rack-ed.
HDD bele -> partíciók mentése -> hdd ki -> másik hdd bele -> partíciók visszaállítása -
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14482 üzenetére
A klónozás már backup-ot is jelent automatikusan
Javaslom a macrium Reflect recovery cd-jét ehhez a művelethez (gondolom a kérdés inkább erre irányult volna
)
mobilizmo
NSA320 vs NSA320s
v2-ről beszéltél, ami csak 325-ös szériában van. Ott pedig konkrét előrelépés történt, még ha nem is hardveresen.
-
Tonyk
veterán
válasz
hodostamas #14480 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy mi az, amivel nem boldogulsz?
Tehát, ezek szerint már kipróbáltad a két partíciót klónozni az új (már előzőleg a nasban inicializált) hdd-re, és ez nem vezetett eredményre?
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
SutPet #14453 üzenetére
Az érdekes és valami beállításbeli gubanc lesz, mert pl egy joomla elég jó sebességgel fut rajta. Való igaz, hogy az sql nem hiperűr sebességgel megy rajta (mégiscsak egy arm-os proci), de azért tesztelni vígan lehetett vele a joomlát. Bár te 320-asról írsz, nem véletlen a 320s-re gondoltál? Mert én tényleg 320-ről beszélek. Egy-két kicsi, de annál jelentősebb különbség van a kettő között azért.
-
Tonyk
veterán
Nem próbáltam, de érdemes lehetne kipróbálni.
Kiveszed a régi HDD-t, be az újat és inicializálod. Majd kiveszed az újat is. Gépbe berakod mindkét hdd-t és Macrium Reflect-el (recovery cd) klónozod mindkét partíció adatait a régiről az új megfelelő partíciójára.
Kérdés, hogy mit szól majd a md-s partícióhoz... Próba cseresznye
-
Tonyk
veterán
válasz
s3toraph #14434 üzenetére
"Ja és akartam kérdezni, a NAS-ra PC-röl adatot csak ezzel a zPilot-al tudok mozgatni?"
Mivel ez egy hálózati eszköz A hálózatokon keresztül eléred és azzal másol rá ill róla amivel akarsz. Ha ég gyorsabban akarod elérni, csatlakoztasd az egyes megosztásokat meghajtóként. -> Számítógép - Eszközök - Hálózati meghajtó csatlakoztatása. Kiválasztasz egy betűjelet, a mappa mellett pedig megadod a megosztás elérési útját: \\nas-ip\megosztás_neve. A pipálós részek értelemszerűen. Majd Befejezés gomb. Ezek után a számítógép alatt megtalálod az új meghajtót.
"Nekem így néz ki az áramellátás fül, gyári állapot. Be van állítva hogy kapcsolja ki a vinyót 15 perc után."
Torrent megy? Bárminemű olyan adat ami a hdd-re kerül vagy onnét "olvasódik" újraindítja a 15 perces limitet. Egyébként meg szerintem jobban jársz ha folyamatosan megy mintha ki-be kapcsolgatna a hdd.
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #14418 üzenetére
"de találtam már olyan parancsot, ami egy teljes értékű linux disztróban működik, de itt nem."
Talán mert nincs benne az adott bináris. Egyébként ha jól rémlik slackware port van a nason.
"A nas inkább Unix, mint linux."
jahh... az unix család tagja. Amit írsz már csak a kernel miatt sem igaz...
-
Tonyk
veterán
válasz
Petike168 #14415 üzenetére
"Gigabites hálózatot, igazából nem tudom mért akarsz, mivel a NAS-PC között ezt nem tudod kihasználni, "
Már hogy a viharba ne lehetne kihasználni!!!!
100-as hálón 12.5MB/s a maximális elméleti sebesség. Ennél nem lesz több, de a 310-es is ennél jóval többet ki tud préselni magából gigabites (125MB/s) hálón
Gigabites hálón a 320-asomról átlagban kb 70-80MB/s-al tudok olvasni. Írni meg 35-50MB/s-al. Azért ez Lényegesen jobb mint a 12,5MB/sec, még ha nincs is kihajtva a nas és a gép között a gigabit.
Két gép között meg ennél csak több lehet. -
Tonyk
veterán
válasz
s3toraph #14413 üzenetére
"De azt nem, hogy ha egy frissítés nyomok csak így, pl. slacker -a flac, akkor ezt honann telepíti fel, főleg ha újabb verzió tehát biztosan nincs ott a telepítőfájl a NAS saját belső memóriájában ahonnan fut az egész rendszer meg minden"
slacker nem telepít csak kikeresi a kapcsoló után található karakterláncot az online tárolókból (repository). Megjeleníti az eredményt, ami lehet több tárolóból is elérhető és többféle verzió is. Ekkor csillagozod ki, hogy melyiket szeretnéd telepíteni.
A választás eredményét wgettel letölti, majd funpkg -i -vel telepíti. Tehát, letölt és telepít, nem pedig lokális forrásból dolgozik. (azaz letöltés után már lokális, de a frissen letöltöttet telepíti mindig.)
van valami olyan cikk, ami az összes parancsot leírja, mi mire való, milyen kapcsolókat lehet használni és azok mire valók?
Ha beírod a parancsot vagy feldobja a manualt vagy nem.Ha igen elolvasod, abban benne van minden, hogy melyik kapcsoló mire való. Ha nem dobja fel, akkor a parancs után írd oda hogy --help és akkor ezt olvasd el.
Mivel "szabvány" linuxos parancsok vannak a googleba beírva is megtalálod mi mire való. Ha nem ismered a parancsot, ismét google és pl. a linux copy kifejezésre megmondja, hogyan is másolhatsz. U.i a többivel is.
-
Tonyk
veterán
válasz
#79335424 #14405 üzenetére
Nekem nagyon nem frameworknek tűnik az ffp. Az, hogy néhány GUI backend prg. python alapú (radásul a fw-ben) még nem jelentheti azt, hogy erre a frameworkre épül az egész.
Fordítható is alá csomag forrásból, saját magad által és azt sem pythonnal fordul le.
Nem néztem utána, de ez egy chroot-os megoldásnak tűnik. -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #14373 üzenetére
/ffp/lib/modules: parancsolj
/lib/modules: parancsolj -
Tonyk
veterán
válasz
shteer #14346 üzenetére
Igazad van. Kimaradt az "Admin felület elérése" az atom stabil elől. Gondoltam , ha az adott nyűgre kapcsolódóan reagálok érthető a dolog. Tévedtem. Homok a fejemre! Remélem, most már világos, hogy az admin felületről beszélek. (nyilvánvalóan a log-ot is erre értettem)
De hát a kognitív disszonancia elmélete rám lett húzva gyorsan, így inkább csendben maradok. Részemről befejeztem. -
Tonyk
veterán
Micsoda szavakat, hovatovább elméleteket ismernek itt fórumtagok. Természetesen ez nekem is csak úgy eszembe jutott, semmi összefüggésben nincs a fórummal.
shteer (ctrl+c ctrl+v): elfogyott minden érv, másba nem sikerült találni?
Lehet, hogy majd ma elindítok neked egy naplózást, és pár hónappal később elküldöm, hogy válogathass, hogy jelentkezett-e a probléma...
-
Tonyk
veterán
Nekem az admin felülettel sincsenek gondjaim. A legelején volt, aztán megszűnt ez a nyűg úgy két - két és fél éve.Ekkor a zyshd ragadt be 99% feletti CPU terheltséggel. Ezt próbáljátok meg kilőni vagy újraindítani.
sheeter: Hogyhogy nem tudod, hogy használom-e rendszeresen? Pedig képben vagy azzal, hogy nálam mi a helyzet! Nem értem!
-
Tonyk
veterán
válasz
SutPet #14327 üzenetére
Transmission Remote GUI-t használj, ott megkérdezi.
-
Tonyk
veterán
A nasról beszélünk. A gépednek ehhez semmi köze. A nason megy a mysql, php és a webszerver. Oda kell tenni mindent. A localhost mindenütt az adott eszközt jelenti! A jommla pedig a nason van, épp úgy mint a mysql is. Attól hogy a gépeden állítod a "program" még a nason fut. Ott pedig a localhost maga a nas.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
A dlna csak azt szolgáltatja, amit talál a forrásban. A dekódolást az eszköz végzi. Tehát a minidlna nem tud olyat, hogy a forrás DD 5.1 és abból ő stereot csinál. (hacsak nem egy ősrégi transcode verziót tettél fel, ami elméletben tudott transzkódolást (gyakorlatban nem próbáltm soha)
-
Tonyk
veterán
Most olvasom, hogy nagy gondok vannak a Samsung J sorozat dlna kliensével. Konkrétan a feliratok kezelésével.... Aki ilyenen gondolkodik, az számolja bele ezt a "feature"-t. Állítólag a serviio nekilátott egy új dlna profil létrehozásához a J sorozathoz, de hogy ebből lesz-e valami... Max kell mellé venni mediaplayert.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14176 üzenetére
Manualt nem nagyon találtam, hozzá csak egy videót a menüjéről. Arra tudok gondolni, hogy jogosultság hiányában nem fér hozzá a nas megosztásához. Csinálj egy publikus megosztást és arra próbálj meg hivatkozni.
Vagy használd az FTP-t, ott tudsz authentikálni. -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14174 üzenetére
A kérdés még mindig adott: Manualt nézted már?
Egyébként a kamera azonos ip tartományban van a nassal? Network rész jól van konfigurálva? (pl alháló)
Mondj már egy pontos típus, ha nem titok, hogy rá tudjunk nézni a manualjára!
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14165 üzenetére
Manual mit mond? (Vagy mondj egy pontos típust)
//ip-cím esetleg? (mert ugye a win a \\ , a linux meg a //-t szereti)
Fix az ip a nas esetében? -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14162 üzenetére
Igen, itt vagy az FTP alatt állítod.
Gyanítom ez smb lesz, akkor pedig \\ip-cím formában kell megadni. De ott a kérdőjel a jobb felső sarokban.... Ugye utánaolvastál már a kamera manuáljában?! -
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14160 üzenetére
A nas nem rögzít. A kamera rögzít SMB-n, FTP-n, stb keresztül a nasra.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14158 üzenetére
Akkor nem értelek de tényleg. Ha tud a kamera SMB-t, akkor hol itt a probléma?
-
Tonyk
veterán
válasz
Rascally81 #14153 üzenetére
ftp? smb?
-
Tonyk
veterán
válasz
lemmy9 #14137 üzenetére
Belső kötetként mindenképpen formázni fogja, amennyiben csak berakod és használni akarod. Külső kötetként (USB-re kötve) használható.
Ha valamennyire vágod a linuxot, akkor ssh-n bejelentkezve (ffp-t szükséges telepíteni) csatolható lesz belső kötetként is (elméletileg), de ez kézimunka. -
-
Tonyk
veterán
válasz
M_AND_Ms #14083 üzenetére
Kérdezted, hogy mit fog belőle streamleni, én meg írtam, hogy az m2ts-t.
"Szóval egy DB ill DVD fájlstruktúra nem csak stream fájlokból áll"
Ezzel én tisztában vagyok. Még mondjuk mondjuk jó hogy írtam, hogy nem próbáltam... És még csak próbálni sem fogom, mert érdektelen számomra. Csak tippként/ötletként merült fel. Ennyi. Részemről ultraOFF.
-
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #14077 üzenetére
"Itt is megvan az elmélet, gyakorlatra viszont nincs példa. Illetve egyet találtam, ami elméletileg tudja, de elég borsos az ára, és szerintem NASra nem telepíthető."
Hirtelen több ilyet is találtam, igaz nem a nasra telepíthetőt, de van ilyen dlna kiszolgáló.
"A feliratokat a céleszközön tudod váltogatni?"
Igen. Le merem fogadni, hogy LG (esetleg Pana, vagy Sony) tv-d van.
"Tehát lehozza mondjuk a 10es listát, és átállítod"
Igen
"nagyítod, kicsinyíted"
Igen
"elcsúsztatod 10 másodpercet meg vissza?"
De miért kéne ilyet tennem, ha a felirat a filmhez való?
(#14076) M_AND_Ms
Esetleg az m2ts-hez mit szólsz?
-
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #14073 üzenetére
Dlna szabvány, az... A kliens játssza le a tartalmat, a kliensbe épített lejátszó sw. DLNA szerverben is van ami tud ISO-t streamelni, de az nem azt jelenti, hogy ő játssza le , ő csak egy "közvetítő közeg", amolyan "nesze itt van, kezdj vele amit akarsz/tudsz".
Előre szólok, hogy nem próbáltam ugyan, de ki lehetne próbálni, hogy felmountolni az iso-t egy könyvtárba, azt meg a minidlnaval vagy valami dlna szerverrel figyeltetni.
-
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #14071 üzenetére
"Én részben ezek miatt, részben a hang és feliratváltás miatt, meg már csak maga a mappaszerkezet béna kezelése miatt sem használok DLNA-t"
Nálam ezek tökéletesen működnek mindhárom TV-men.
Ráadásul a folyamatos indexelés húzza a NAS-t feleslegesen
Hülyeség. pl. a minidlna nem indexel mint a Twonky órákig. Pár perc alatt ész van.
"Ha 6 hangsáv van akkor abból választasz, meg akár 20-30 felirattal is elboldogul."
Ez nálam is megy mindenféle gond nélkül.
"Hogy nem tudja lejátszani az iso-kat."
Még mindig ott tartunk, hogy nem a nas játsza le a iso-t, mkv-t és úgy általában semmit.
-
Tonyk
veterán
válasz
tibi020 #14007 üzenetére
Hibaüzeneteket szoktad olvasni? Ott van. Nincs ilyen parancs. Elírtam a funpkg-t egy klval több lett benne.
funpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
De ezt onnan kell kiadni, ahol a plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz van!
A másik meg, hogy Mr. Dini által javasolt módon újabb verziót telepíthetsz.
(Tetű lassú lesz egyébként a plex ezen a nason...)
-
Tonyk
veterán
válasz
tibi020 #14003 üzenetére
A hibaüzenetben minden világosan benne van
Skipping cd: Invalid package filename
/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz: No such file or directorynincs olyan csomag, hogy cd . Mivel a cd egy parancs (könyvtárváltás). Teljesen rossz helyre írtad...
Valamint nem találja a plexmedaserver-0.9.7-arm-5.txz -t sem . Vagy teljes elérési utat adj meg hozzá, vagy abból a könyvátrból add ki ezt a prancsot, ahol ez a file van.Hogy hová akarsz könyvtárat váltani nem tudom, de a többi része így helyes
funkpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
-
-
Tonyk
veterán
válasz
adika4444 #13967 üzenetére
Azért jó a jobb gomb, mert bal egérgombot nyomva tartva és kijelölve azonnal vágólapra kerül a kijelölt rész, a ballal meg beilleszthető.
De mint írták is előttem shift+insert a beszúrás vágólapról (ez még az ősidőkből maradt, még DOS-on is így volt annó, winnel jött be az ctrl+c / ctrl+v , unixon meg lényegében a kezdetek óta), a vágólapra másolás meg ctrl+insert).
A telnettel azért vannak gondok, használd az ssh-t! -
Tonyk
veterán
Srácok! Olvassa itt valaki a konfig fájl megjegyzéseit? Világosan bele vagyon írva!
# set this to the directory you want scanned.
# * if you want multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to specific content types, you
# can prepend the types, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
# + "PV" for pictures and video (eg. media_dir=PV,/home/jmaggard/digital_camera)Tehát pl.: media_dir=PV,/i-data/e679a056/photo/
(#13957) Mr Dini
"A presentation(-url) az mi? A minidlna tud ppt-t vetíteni egy weboldalon? Gondolom nem erre való..."
Nem foglalkoztam vele mi lehet ez, de google a barátom volt és ezt köpte ki, de már elég régi bejegyzés volt:
Despite the line “# default presentation url is http address on port 80” MiniDLNA does not have a webpage that it can be controlled from. From what I can gather, this was going to be a future feature that was not completed for whatever reason. However, the Webmin module takes care of everything that you need.
DD-WRT-éknél láttam ilyet:
You MUST CHANGE the presentation url or your devices will not see the server. Set it to your router's IP address with 8200 port, ignoring the page url. DDWRT default would be:
presentation_url=http://192.168.1.1:8200/De ez hülyeség lehet, mert ki van kommentelve a sor és megy nélküle is.
Minden bizonnyal arra való, hogy több hálókártya esetében melyik ip-n publikálódjon a minidlna szolgáltatás.
-
Tonyk
veterán
"ha több könyvtárat akarok a videónak megosztani, akkor elég a sorokat duplikálni másik könyvtárnévvel?"
igen + meg kell jelölni, hogy milyen tartalom van benne. (A , V , P)
Ez konfig kérdése?
igen. minidlna.conf-ban le van írva, mit kell csinálni. album_art_names= környékén keresgélj.
-
Tonyk
veterán
válasz
M_AND_Ms #13948 üzenetére
" "KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni" helyett a "KyleK tárolót jelenleg nem SZABAD kijelölni" legyen az utasítás. Ugyanis, mivel ez a tároló jelenleg nem érhető el "
Idézek az idézetből: "KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni, mivel nem megy" . Szerintem benne van az amit írsz
.Aki meg ebből sem érti meg mi a teendő, az játsszon két vasgolyóval. (Bár, még ott a lehetőség, hogy az egyiket elhagyja, a másikat meg elrontja.)
A tároló használata bármikor ki-és bekapcsolható az uwsiteloader.sh-val. Ergó, akinek be van kapcsolva, az kikapcsolja. Ha meg -remélhetőleg???- megjavul, akkor meg bekapcs.
Direkt írtam, hogy "jelenleg nem kell kijelölni", hogy ne kelljen már két hónap múlva huszonötdjére is beszúrni egy új postba, azért mert akkor meg már megy a KyleK.Egyébént meg a kylek annyira le van halva, hogy a tulaja még barmalej-nek sem reagál arra a kérdésére, hogy WTF.... Szerintem ha nem nyilatkozik, előbb utóbb kiszedik a listából.
-
Tonyk
veterán
Hivatkozva #12068-ra, még egyszer csinálok egy copy-paste -et. Annyi a módosítás, hogy a minidlna verziószámot kijavítottam a legújabbra + gyógyegér magyarázat mindenhez:
Akkor egy friss minidlna telepítési útmutató:
0. Csomaglista frissítése:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UAhol ki kell jelölni, ott jelölj ki mindent ( KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni, mivel nem megy, azonban pár csomag elérhető itt belőle.), YES és OK-k tömkelegének nyomogatása.
0.1. Ha már volt fenn minidlna:
/ffp/start/minidlna.sh stop
slacker -r minidlna1. Az aktuális, jelenleg legfrissebb minidlna és az összes szükséges függőség telepítése:
slacker -aA minidlna-1.1.5_git20150915-arm-1.txz
slacker -uiA br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconvAmennyiben a post írása óta eltelt egy-két hónap, érdemes az első parancsban a pontos verzió megadása helyett a slacker -a minidlna parancsot használni és manuálisan kijelölni a találatok közül a legfrissebb verziót!
2. Beállítani az /ffp/etc/minidlna.conf -ot
Lényegében csak a media_dir= kezdetű sorokkal kell foglalkozni : pl.: media_dir=V,/i-data/md0/video V=video, P=photo , A=audio ) a médiatartalomnak megfelelő könyvtárakra.
Szerkeszteni pl. nano-val vagy mc-vel érdemes:
Nano:
Telepítése: slacker -a nano
Szerkesztés: nano /ffp/etc/minidlna.conf, szerkeszted CTRL+O -val elmented.mc
Telepítése: slacker -aA br2:mc s:e2fsprogs br2:libiconv br2:ncurses s:gcc-solibs br2:gettext br2:glib br2:pcre s:uClibc-solibs s:util-linux
Szerkesztés: Kikeresed a fájlt, majd F4 (első alkalommal megkérdezi az mc, hogy mivel akarod szerkeszteni a fájlt: mcedit-et válaszd ki! Szerkeszted, majd F2-vel mented.)3. Futtathatóvá tesszük a minidlna.sh-t:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
4. Elindítjuk a minidlna-t:
/ffp/start/minidlna.sh start
Status felület: http://ip:8200-on érhető el.
Ennél egyértelműbben már nem hiszem, hogy le lehet írni, hogy mit kell csinálni. A 2-es pont kivételével copy-paste az összes utasítás. Úgy gondolom, hogy amennyiben a fentiek szerint haladsz, így elronthatatlan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest