Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
Sziasztok.
Meg tudjátok mondani, hogy bluetooth headsettel hogyan lehet fm rádiót hallgatni? Mert ugye, ha rádiót akarok halgatni, akkor a vezetékes headset az antenna.
Van valami megoldás? -
horycs
csendes tag
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki infót adni az MW 600 tulajok közül arról hogy igazából működik-e egyszerre két készülékkel a headset? Mindenhol azt írják multipointos,de kíváncsi lennék kipróbálta-e valaki mert szeretnék egy ilyen cuccot venni,de nekem két telefonhoz kellene(egyszerre!!). -
szamf
csendes tag
3 év után újra előguberáltam a MW 600-as headsetemet.
A korábbi sistergős problémára eléggé frappáns megoldás született.
A két olcsó telefon, amelyekkel teszteltem 3 éve, azokban volt a hiba.Mostan iPhone 4-esem és LG L7-esem szinte tökéletes hangminőséget produkálva továbbítja a "blucucc" jelet a headsetnek.
Konlkúzió:
jó BT-headsethez, jó BT-telefon kell.
-
DoctorJekyl
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődöm, sikerült e valakinek a Alcatel OT995-öt valahogy összehozni és jól működtetni a Sony Ericson MW 600-as Bluetooth headsettel? Van e valamilyen segítség a headset támogatására ezen a telefonon?

-
Armahun
addikt
Hölgyek, Urak!
MW 600 kijelzőjével volt valakinek gondja?
Péknek reggel elkezdett a kijelző bal oldala sötétedni és szépen rákúszott a másik feléig. Most szinte semmit nem látni belőle.
-
Tünci86
csendes tag
válasz
Furfangos
üzenetére
Szia!
Nekem is hasonló gondom volt,csak Samus telefonokkal!
Úgy oldódott meg hogy a gagyi sufnifordított nyomtatott papír helyett ami a füleshez volt,megnéztem az eredeti használati útmutatót neten. Kiderült hogy a régi telefont megjegyezte az MW600 és ahhoz kötődött! Ezt kellett törölni belőle és utána újra kerestetni vele az "új" telefont!
Használati útmutató: http://www-support-downloads.sonymobile.com/mw600/userguide_HU_MW600_1236-6495.1.pdf
---> Mikrofonos fülhallgató alaphelyzetbe állítása résznél (csalafinta gombnyomkodási kombó,de ezzel sikerült)Sok Sikert!
-
Furfangos
tag
Sziasztok
Használ valaki MW 600-at Iphone-al?
Én használtam egy évig 3GS-el, tök jól működött.
Most vettem egy 4S-t, és ezzel nem sikerül sehogy össze párosítani, nem látja a telefont...
Tud valaki segíteni mik lehetnek a lehetséges problémák?
Köszönöm. -
Tünci86
csendes tag
Remélem van aki még olvassa.

Sony Ericsson mw600 fülesem van, a régi telefonommal (Samsung Galaxy Gio) remekül működött.
Új telefont vettem (Samsung S advance) és sehogyse sikerül összepárosítani vele. A telefon egyáltalán nem látja. Van ennek valami trükkje és én bénázom vagy egyszerűen "túl régi" már az Advance-hoz?Ha az utóbbi akkor tudna valaki ajánlani egy hasonló bluetooth-os kütyüt hozzá?
Előre is köszi!
-
Rob700
senior tag
Helló! Valakinek van tapasztalata Nokia BH 505-el? Hangminőség érdekelne leginkább... Megüti azt a szintet amit egy gyári vezetékes?
-
DSG7
csendes tag
Sziasztok!
Egy Nokia BH-503-ast használok már elég rég óta, igen, nem új cucc, de én szeretem
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a szivacsot valahogy ki lehetne cserélni? Az enyém már kicsit el van szakadva sajnos.
Láttam 1- videót a neten, ahogy szétszedik, de ilyen szivacs-csere nem nagyon van. A videón mintha az látszana, hogy ragasztva van rá, de ebben kicsit szkeptikus vagyok. Miért csinálta volna így a Nokia, ha egyszer "kopó alkatrész" a szivacs
egy idő után biztos ki kell cserélni, erre nem gondoltak? 
-
tmp0124
tag
Jól sejtem, hogy az MW600 nem írja ki bejövő hívásnál a hívó nevét csak a számát?
-
ronda
aktív tag
Vettem egy használt Nokia BH-905-öst. Kicsit nehezen szántam rá magam, mert pl. az eBay-en szép számmal árulják a koppintott gagyi verziót és tartottam tőle, hogy ezek magyar oldalakra is beszivárognak, de az eladó megbízhatónak tűnt és valóban eredeti a cucc. Már 4 napja nyüstölöm, de lemerülni nem akar. Az aktív zajszűrés nagyon király! Aki csak kipróbálta, fülig szaladt a szája! Emellett még jól is szól. Mikor még csak képeken és videókon láttam, nem gondoltam, hogy ilyen kellemes hangja lesz. Iphone 4S-el használom, minden funkciója müködik. Kényelmes viselni, de sportoláshoz szerintem annyira nem használható, mozgás közben hajlamos "elmászni" a fülről. Új árán biztos nem venném meg, de használtan megéri.
-
heetomi
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy használ-e valaki bh-504-et ZTE Blade-l? Ha igen, milyen tapasztalatai vannak? -
TommyX_
őstag
Valaki rendelkezik Nokia Bh-905, vagy BH-905i-s BT-s fejhallgatóval?
Ha igen, szeretnék feltenni 1-2 kérdést. -
gaucho
tag
SE MW600 tulajdonosok!Véleményt tudnátok írni a headset hangzásáról,hangerősségről,tartományokról...tehát mindenről,ami lényeg!Tudom,hogy több tesztben írnak ezekről,de az "átlag" felhasználók véleménye is érdekelne.Köszi!
-
odani
tag
Sziasztok!
A Samsung Montém gyári fülesét elhagytam - egyszerűen leesett a vállamról séta közben és nem vettem észre.
Helyette keresek valami zsinórtalanabbat.Vásárlás előtt állok, de nagyon nehéz dönteni. Mindegyikkel kapcsolatban elbizonytalanodtam.
- az 504-es lenne a favorit, de a gombjai minden videótesztben gagyinak tűnnek (mély nyomáspont és hangosan kattan)
- az 505-öst biztos, hogy folyton igazgatni kéne a fejemen, és nem tűnik úgy, hogy tudnám "félfüllel" hallgatni (ha melléteszem a dugót az egyik fülemnek, még bizonytalanabb lehet a viselet)
- az MW600 bal-jobb-problematikája engem nagyon zavarna, és még nem derült ki számomra, hogy a kijelzőn megjelenik-e a hívó fél (Samsung Monte...)Nagyon kevés az olyan teszt, ahol videón vagy legalább fotón látszik jó szögből, hogy hogyan néznek ki a cuccok viselés közben. Sok videó olyan, hogy 6-8 perces, magyaráz a fickó, de a fejére nem tenné.

Jó lenne tudni, hogy számítógépekkel lehet-e ezeket párosítani, kvázi mikrofonként és fülhallgatóként használni őket: nyilván skype-olási céljaim is lennének vele.
Tudja valaki, hogy hol lehet ezeket biztosan kipróbálni? Vagy mindenképpen meg kell venni, és ha rossz, azonnal visszavinni?
A válaszokat előre is köszi!

-
spartan1
aktív tag
Sziasztok.Segítségeteket kérném.Van nekem egy asus p535 pda telcsim és sokat használom rajta az igo-t.Sajna nekem elég halk a hangszórója pedig maxon van.Szerintetek lehetséges Autós bluetooth-al kihangosítani a nav-i hangot vagy csak a bejövő hívásokét viszi át?
-
colos@@
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abba, hogy adott az MW600 termék amit lehet csomagolás nélkül is vásárolni. Csomagolás nélkül 8900 Ft, csomagolással 13800 Ft. Megéri ennyivel többet kiadni érte vagy nyugodtan vehetem csomagolás nélkül is? Jelzem a csomagolás nélküli is új.
Pl itt is: [link]
Köszi előre is
-
szasza87
tag
Én épp ma kaptam meg az MW600-at amit rendeltem! Idáig nagyon bejön, fehérben nagyon jól néz ki,
a zene szépen szól, (bár telefonálást még nem próbáltam rajta) sőt nekem a füles része is nagyon kényelmes!
Galaxy S-el szépen elvan!
-
gkhp
csendes tag
plantronics backbeat 903-ról vki hosszú távú személyes benyomást tud adni?
kösz -
Seikai
aktív tag
Ma vettem egy Nokia BH-505-öt az extrímdidzsitálban alább a tapasztalataim:
Az eladók ritka, lusta, értelmetlen bunkók; a készülék jó volt úgy 5 órán keresztül majd lefagyott és többet nem indult...se resett se hard resett se töltés semmi, már 4 órája a töltőben és még csak nem is pislog.......
itt egy link nokia support oldalról mindenkinek ugyanez a hibája vele.....
holnap viszem is vissza bár eddig csak rossz tapasztalatom van az üzlethálózattal szal lehet híradóba kerülök ki tudja

-
zsirfecske
veterán
ma sikerült beszereznem egy mw600-at és kicsit korrigálnálak: a zene/rádióhallgatás hangminősége sokkal-sokkal jobb mint vártam, tényleg meglepően szépen szól és azért telefonálás közben sem modnanám hogy gyalázatos, bár tény hogy érezhetően gyengébb (persze egy mobilhívás mint forrás alapból sem egy flac zeneszám).
-
villanyos
csendes tag
Sziasztok!
Nokia BH-505 vagy Motorola S9 között mi a különbség?
Hangminőség, esetleg használat? -
rizso
veterán
Ilyenem volt most - bár nem a gyári füles résszel, hanem csak maga a vevőegység! Cx400-zal nagyon szépen szólt, és elég sokáig bírta(bár egyszer sem teszteltem le, hogy pontosan mennyit bír). Eredetileg az ainohoz jár, és MH100 a típusa! Rádiót csak az aino-val lehet vele hallgatni(ha jól tudom), w995-tel nem sikerült. Igazából ami kicsit fura volt, az az érintős hangerőszabályzó, amúgy elég komoly kis cucc

-
törölt tag
válasz
Rickazoid
üzenetére
én is pont az MW600-at néztem, bár alapvetően kicsit aggódom a hangminősége miatt (zenében), mert arra, hogy telefonbeszélgetésekre vegyek egy fülhallgatót, arra kicsit drága (és felesleges a sztereo is).
az a 11 órás adat biztos gyárilag megadott érték, de azért mond valamit, hogy a többi eszköz esetében gyárilag ennél alacsobbakat adnak meg csak.még amúgy a Jabra BT3030 tetszik, de annál nem vagyok benne biztos, hogy igazán jól használható a gyári füles, viszont a mostnainak elég hosszú a zsinórja, meg nem derékszügű a csatlakozója, így kényelmetlen lehet azzal használni. azért csak a SE-ban bízom jobban hang (zene) terén kicsit.
-
Rickazoid
addikt
Én már terveztem venni egy headset-et, köszi a tesztet, mert ezt az MW600-at lehet nem találtam volna meg, az SE-ről meg is feledkeztem. Tetszik, bár..
Tényleg lehet 11 óra az üzemideje? Vagy ez csak egy gyári adat? Nagyon jónak tűnik egyébként, csak nem tetszik, hogy nem a vezetéken van a mikrofon, ami nyilván a cserélhetőséget megakadályozná, pedig az a tökéletes kivitelezése egy ilyennek, hogy az ember szájánál legyen a mikrofon, ne a nyaka alatt. Milyen egyébként, mennyire hallja a másik fél ezzel az embert, hogy teljesít szélben mondjuk vagy tömegben? Ilyesmikről nem ír a teszt..
A Back Beat se rossz, csak drága és csak épp szemüveges vagyok... -
szamf
csendes tag
Vettem egy MW 600-ast. Viszont van vele egy kis gondom:
a magas hangokat nem tudja jól visszaadni.
Amikor zenét hallgatok, a magasabb hangokat (pl. cintányér, magashegedű) egyszerű sistergéssé alakítja.
Minden más hangsáv jól szól.A kérdésem:
- Ez a BT technológiából adódó korlát,
- az MW 600 ilyen gagyi, hogy nem tudja ezt kezelni,
- vagy egyszerűen csak ez a példány hibás?
-
O_L_I
őstag
Vettem ma egy BH-504-t. Nagyon szép meg minden viszont az normális hogy a magas hangoknál egy igen kellemetlen sercegés szerű hangot is kapok (pl cintányér mellé)?
Én nem tartom magam nagy audiófilnek de ezt szerintem bárki meghallaná..... -
ALI_G
veterán
Hát fene tudja, 12-t is kibírhat, egyelőre ez is sok. 5800 nem bír ennyit szuflával

Amúgy valszeg a telód lesz a ludas, mert az enyém is gyengén adja. Nyílt téren is szakadozik néha, viszont egy samsung omniával próbáltam, az egyszerűen viszi akkor is.
kicsit lankasztó, hogy nokia + nokia és mégis a samsung veri. Nyilván nem egy a BT chip gyártójuk
-
lindermen
senior tag
Sziasztok!
Valakinek infója, tapasztalata a nokia bh-214 headsetről? Megéri-e a pízt??
-
rizso
veterán
A teszt jó, aktuális, egyre elterjedtebbek a BT sztereó fülesek!

Nekem most egy w995-öm van, és van hozzá egy Aino-hoz járó mh100 BT sztereó füles(bár a cx400-ammal használom a BT egységet, mert van egy "kis" különbség a hangzásban). A telómhoz csatlakozik, működik rendesen(kivéve a vevőegységbe épített rádiót, mert ha jól tudom, akkor van benne, de az csak ainoval kommunikál), viszont a laptopom nem látja az eszközt
Valakinek valami tipp? A laptop simán kommunikál más telefonokkal, de az mh100-at nem látja, az mh100 meg "pöccre indul" a w995-tel...És egy gyors próba után az acer m900-am sem találta. -
csab2
veterán
Van még egy (kisebb) hibája az MW600-nak amivel bőven együtt lehet élni, csak fölfoghatatlan, hogy erre nem gondoltak a tervezők.
Arról van szó, hogy a cuccost baloldalra kell felcsíptetni, mert a baloldali fülhallgatónak van rövidebb zsinórja. Viszont ha baloldalon van az adapter, akkor jobboldalra döntve akarja az ember leolvasni a kijelzőt mert a kábel így engedi. Viszont ekkor a kijelző fejjel lefelé áll!
Ez nem nagy hiba, csak nem értem, hogy miért nem próbálták ki? -
csab2
veterán
Az MW600-asnak egy komoly hibája van: az érintős hangerő gombok. Felesleges parasztvakító baromság! Van, hogy harmadjára vagy negyedjére hajlandó csak reagálni az érintésre. Bezzeg néhányszor magától is állítódik, pontosabban hozzáér a pólóm, ahogy fel van csíptetve.
-
törölt tag
ez az MW600 egész szimpatikus. csak meg kéne hallgatni, hogy milyen hangja van, mert látatlanba nem akarok kiadni ennyi pénzt. illetve, hogy képes-e működni rendesen ubuntu-val, mint audio eszköz. ha esetleg ilyen téren vannak tapasztalatai valainek, kérem ne habozzon megosztani

-
Bocha
HÁZIGAZDA
Most nagyon őszinte leszek: nekem nyűgöt jelentenek az efféle összehasonlító tesztet. Annyi energiából, amennyiből pl. legutóbb megcsináltam a mono headsetes összehasonlítót, gyalog elmehettem volna Párizsba és vissza.
Azért írom ezeket, mert részetekről nagy az igény, de én magam elégedetlen vagyok ezekkel a cikkekkel, mert messze nem értek annyira az audiotechnikához, mint amennyire pl. ez a mostani cikk megkövetelné. Nagyon sokat foglalkoztam vele, sok készüléken, sok emberrel, sok zenével próbáltam ki mindegyiket, de ennél többet nem tudtam összehozni, pontosabban össze tudtam volna, de aránytalanul sok munka ment volna bele, pedig már így is több volt, mint amit én szívem szerint rááldoznék egy ilyen írásra. Az általad felsorolt dolgokkal egyetértek, ennél ötször mélyebbre is le lehetett volna ásni, de ezt a posztot meghagyom a hifi magazinoknak — mindenkit mégsem nyomhatunk le. 
-
PowerBuldog
veterán
válasz
JeanFrancois
üzenetére
-
JeanFrancois
csendes tag
Sony Ericsson HBH-IS800-ról van-e valakinek tapasztalata ?
-
MrTwister
őstag
Szia Bocha!
"Az OLED kijelzőn hívás közben látjuk, hogy mennyi ideje beszélünk, a zeneszámok előadóját és címét pedig egyes Sony Ericsson modellek képesek áttolni a telefonra, de ez nem működik minden modellnél." -képesek áttolni a telefonra- mármint képesek áttolni a headset OLED kijelzőjére nem? Gondolom ez valami elírás

-
^Clown
addikt
AZ SE MW600 bejön nagyon. Köszi a tesztet, jó lett, bár a a nem gyári, használat közbeni képeket legközelebb ne hagyjátok ki

-
tsi
tag
Anno egy nokiám volt, talán e legelső változat a bt hedsetjeik közül, de sajnálatos módon nem ment a nokia 6131-essel, pedig direkt az a2dp miatt cseréltem arra a telefonra. Aztán megvettem a Motorola S9-et ami szintén ilyen nyakpántos dizájn, de szerencsére kényelmes és jó azóta is. Öcsémnek vettem egy "agybadugós" nokiát, amit tényleg vagy rendesen bedug az ember vagy állandóan kiesik, de az ennek nyomába sem érhet... Igaz már nem mai modell de szerintem megállja a helyét.
-
Zewa
senior tag
Lehet én vagyok az igénytelen de én ki vagyok békülve a kis Sennheiser CX-300-ommal és egyáltalán nem zavar a vezeték.
Abban az esetben ha nagyon olcsó lenne lehet boltolnék egy SE-t de 15k-t biztos hogy nem ér meg nekem.
-
Agi70
aktív tag
Szintén Nokia BH505-öt használok, és szerintem te kifogtál egy hibás darabot.
Előtte Motorola S9-em volt, azzal még a szomszéd szobába sem tudtam átmenni, mert rögtön megszakadt a zene, de a Nokiával a múltkor sikeresen eljutottam a kapuig és csak ott vettem észre, hogy a hozzá csatlakoztatott telefon a házban maradt az asztalomon.
És még kényelmes is, pedig szemüveges vagyok. Sokat kipróbáltam már, de ezt ajánlom. 
-
kpal
nagyúr
Ezek a Nokai fülesek már ténleg használhatóak és tetszenek is.
-
Kirrr
aktív tag
a nokia fülesek pofásak lettek

-
csab2
veterán
Egy kis saját tapasztalat:
A Nokia BH505 sajnos az én fejemre kicsi, ezért vissza kellett küldenem. Nemcsak emiatt azonban. Sajnos a telefonommal (Nokia E52) nem jól működött: állandóan kihagyott a zene, szaggatott. Ugyanez volt a helyzet egy 5800-val és egy Samsung D900i-vel is.
Jelenleg az MW600-ast használom nagy megelégedéssel. Nem szaggat, van benne rádió, jól szól. Hátránya a zsinór és az, hogy a rádiónak nincs memóriája. Ezzel együtt is jó darab, abszolút megéri az árát.Szerk.: az MW600 az E52-vel nem írja ki az ID3tag-et (5800-val és D900i-vel sem)
-
Hát, nem lenne hülyeség a vezeték nélküli füles egy mobilnál, de míg a bluetooth sávszélessége a szűk keresztmetszet, addig az igényesebbeknek ez nem alternatíva.
Bohóckodhatunk továbbra is a zsinórokkal.. -
Bitlisz
aktív tag
Okok, köszi a képért!
Ne haragudj, ha erősen fikázósnak tűnt a dolog, de mostanában kezd felmenni bennem a pumpa, ha régi kedvenc oldalaimon nem úgy mennek a dolgok mint régen.
Emiatt kissé kritikusabban kommentelek, bocs ha nem vagyok eléggé tapintatos...nahh most majdnem elérzékenyültem
Ezt most próbáld meg építő jellegűnek venni:
Szinte bármelyik közepes fényképező tud makrófotózni megfelelő megvilágítás mellett.
Szerintem alap lenne egy cikk elején megmutatni egy kupacban kibontva a tesztelendő cuccokat.
Hiányzik a tesztanyag, a zenék (nem a lédigaga színvonalúak), mert nekem számít, tudjam mit kell elképzeljek, ha valaki hangminőségről ír (bocs de pl megvan az összes régi hifi magazin). Akár FLAC-ben is lehetne a forrásanyag, nem csak mp3-ban.
Mellesleg én spec nem vagyok kíváncsi a macbookra, hanem bt-s medialejátszó (pl samsungnak is van ilyen), mobiltelefon típusokra, melyikkel hogy ment...macbook-ot nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak. Persze csak ha rendes tesztről van szó és nem egy átlagos termékbemutatóról.
Mondjuk a drágábbik füles lehúzása tetszett, bár részletezhetted volna a negatív kritikát is.Mellesleg aktuális lett volna a bt füles vásárlás, de mivel eddig egyiket sem lehetett meghallgatnom a boltokban, meg olvastam, hogy minőséget ne is várjak ezektől a BT-s fülesektől...inkább vettem egy vezetékes fülbedugóst (utcára jó), 8-9körül, az egyik legrégebbi fülesgyártótól...és jól szól

Vagyis: Hangereje átlagosnál nagyobb (várható is volt, a specifikációban: 16ohm / 120dB érz.) Kiegyensúlyozott a hangképe, a mélye meggyőző, méretéhez képest mindenképp. A középtartomány megfelelően árnyalt, még nagy hangerőn sem harsány. A magasok irtózatosan részletesnek tűnnek, talán kissé kevés, viszont remek térérzetet adnak. Bár equalizerrel próbáltam korrigálni, de felesleges, valószínűleg többet árt mint használ (általában kevés egy 3-5 fokozatú az EQ). A gyártó hozza azt a színvonalat amit el lehet várni tőle. (CX270, tesztanyag: Natalie Merchant/Cult/Zero7 [FLAC], teló DSTL1 (!) és lejátszó andLess)
-
Hmm...pedig pont azt néztem volna meg közelebbről. Egy a baj, hogy sehol sem tudom ezeket kipróbálni (Pécs), hogy mégis milyen, hogy szól, stb. Géphez is kellene venne egy új fülest, mert már a jack dugó is kezd elromolni (kilazult, miután heti rendszerességgel rántottam le majdnem a gépet úgy, hogy beleakadtam a kábelbe...), vezetékmentes dolog kellene, de az olcsók (és drágábbak is) sima 3.5" jack-el kommunikálnak...A BH-504 tetszik, nem is kerül sokba (azért nem is olcsó...), távirányítás is van. Olvastam egy külföldi tesztet, ahol elég sok kritikát is kapott, de ezt főként a Bluetooth miatt (a hangminőség soha sem éri el az olcsóbb márkás vezetékes fejhallgatókét). A mikrofon egy kicsit messzebb került a szájtól, mint kellene, de még használható. Viszont hozzátették, hogy árához képest kiváló a hangminősége...ám valamire felhívták a figyelmét mindenkinek. Mivel vezeték nélküli, így könnyen ellopható. Ez megijeszt. Akár az ember fejéről is lekaphatják, és semmi más nem kell hozzá, csak egy megfelelő BT képes telefon, vagy más eszköz. Nokia töltő bármelyik sarki GSM boltban kapható...Akármennyire is szeretnék egy ilyet, maradok inkább az AD-54 + CX-500 kombónál...
Titeket pedig annyira irigyellek. Rengeteg új és érdekes eszközzel találkoztok, használjátok őket, olyanokat is, amiről mi csak álmodozunk (N900, "ájfón" 3GS, stb...), tudom, ez munka, és írni is kell, kötelezettség, néha "villogni" is muszáj nem épp megfelelő telefonnal (nemrég Bog-ot kinevették egy Alcatel OT-808-al), de akkor is. Nekem ez egy Kánaán lenne.
-
whited
addikt
esetén bruttó 12 990 forintot kell fizetnünk, ennyiért a célközönség kifejezetten jó vásárt csinhat vele.
csinálhat, elirás
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Én meg őszintén szólva teszek rá, hogy te mit hiszel, de tudod mit: ha hazaérek, lefotózom az összes cuccot egyszerre és föltöltöm ide, mert egy 3000 napja regisztrált olvasótól még a feltételezést is felháborítónak találom.
Azért nem csináltam saját képeket, mert borzalmasan nehéz dolog headseteket fotózni. A korábbi sztereó BT-s cikknél megcsináltam, szerintem olyanok is lettek a képek, ezért ebben a tesztben már nem szenvedtem velük, ahogy a mono headsetes összehasonlításnál sem, bár ott ugye volt egy videó, ami itt szintén elmaradt.
Még két megjegyzés: ha "fake" cikk lenne, nyilván szerepelne a Nokia BH-503 is (amit mindenki hiányol). Másrészt a Mobilarénán nincsenek fizetett cikkek, soha nem is voltak, soha nem is lesznek. Az efféle tartalmakat a blogokban különítettük el (pl. X10 blog), de a tartalom az említett példánál pont a miénk, csak a témákat javasolja a gyártó.
-
domojko
senior tag
Én egy nokia 6303-al használtam 1 napig az MW600-at, ugyanis tovább nem bírtam.
Minden remekül működött rajta, kivéve a telefonbeszélgetés. Na az valami nagyon gáz.
Én sem hallottam tisztán és hangosa, engem szintén alig hallottak és a háttérzajok nagyon fel voltak erősödve. A beépített FM rádió miatt vettem meg, az is lehetne picit hangosabb, picit tisztább. Teljesen kezelte a nokia zenelejátszóját, kiírta a számcímeket, ezzel rendben volt minden. Asus eee pc 1000h-val pároztattam teljesen jól működött, szépen tisztán szólt, zenehallgatás is tökéletes, filmézéskor hangzás király, nem késett a hang a filmhez viszonyítva. Nagyon dizájnos, kényelmes viselet, egyedüli gyenge pontja a telefonbeszélgetés, ez miatt vissza is vittem. -
Novca
csendes tag
Én is BH-503-at használok, és maximálisan elégedett vagyok vele.
Nekem tovább bírja a 8-10 óránál, legalább 12-öt kihozok belőle (sokszori ki-bekapcsolással). Még a benzines fűnyíró hangját is elnyomja, ha kell.
Abszolút masszívan áll a fejemen, pedig a füleim kisebbek az átlagosnál.
Gondom csak annyi vele, hogy ha nincs közvetlen rálátás (téglafal mögött pl.), akkor akár 3-4 méteren belül is szakadozik a jel (N86-tal), persze ez lehet a telcsi hibája is. -
Bitlisz
aktív tag
Őszintén szólva nem hiszem el, hogy valóban volt teszt...ezek a fényképek sima marketinges képek....sorry, de ez így max reklám, úgyhogy kéretik a sarokba az (x).
-
domi007
őstag
Bocha, kerlek kicsit dolgozz meg ezen a teszten:
-a gyonyoru MacBook-odrol szo sem esik a tesztben, pedig beharangoztad
-a Plantronics-ra azt irod, hogy nincs aktiv zajszurese, de felette 2 bekezdessel meg javaban dicsered, hogy a zajszures a dupla mikrofonnak hala letezik, es mukodik is (tudtommal ha mar mikrofont hasznalnak zajszuresre akkor az aktiv)Koszonom,
DOMy -
Kobaljov
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ezért választottam én is szét azt, hogy a szabvány hol tart és a készülékek mit használnak. Egyébként megnéztem, pár hete, április 21-én befejezték már a 4.0 "Core" specifikációját is.
-
tonerz
aktív tag
Kb 1 hete használom az MW-600-at és nagyon megvagyok vele elégedve mind a hangminőséggel mind a kivitellel.
A kijelzője "nagyon dögös" és informatív viszont a "simogatós" hangerő szabályzót kicsit meg kell szokni.
Előzőleg 3 évig egy DS200-at használtam ami lényegében ugyanaz mint a 205 annál is jó volt a hangminőség megfelelő fülessel. -
ALI_G
veterán
Amúgy a kipróbálás röhej. Bementem Nokia boltba szegeden, hogy szeretném kipróbálni és azt mondta az eladó, hogy meg kell rendelni és köteles vagyok megvenni és foglalót is kérnek.
Kifordultam az üzletből, hogy ne röhögtessen már. Ráadásul a bh-503-at potom 27.000-ért akarták adni.
Voltam több üzletben is, de egyikben se volt semmilyen értelmes BT füles...gáz -
Kobaljov
senior tag
"szabvány jelenleg a 2.1-es verziónál jár"
Inkább már a 4.0 felé, de a 3.0-án már biztosan túl van, csak a készülékek tartanak még a 2.1-nél (bár a Samsung is jön már a 3.0-ás készülékével).
-
ABE
őstag
Anno volt egy Nokia BH-501 típusú fejhallgatóm, aránylag jól szólt, de garanciális idő alatt eltörött "csak úgy" a pántja (persze nem cserélték ki, hiába nem egyedi eset). Egyébként kicsit hülyén mutatnak az ilyen akkus cuccok az ember fején (főleg szemből nézve), ezért érdemes felpróbálni vásárlás előtt a kiszemelt típust. Másik hátránya, hogy hiába összecsukható mondjuk, akkor is nagy helyet foglal el használaton kívül, ez macerás lehet. Most egy Nokia BH-103-as fülesem van, ha a zsinórt meg tudja valaki szokni, az ilyen kialakítás szerencsésebb, mert könnyen zsebre lehet dugni, és nyáron nem melegíti úgy az ember fülét. Ez a típus viszont nem szól elég hangosan, és szerintem az akkuja is kezd elhasználódni, úgyhogy lassan vissza is szokom a hagyományos füleshez, azt legalább nem kell tölteni.
-
Hát nemtudom, nekem előzőleg egy SE telóm volt, HPM-70-es fülessel, nemrég lett Nokiám a hozzá adott agybadugós(WH-205) fülessel, és azt kell mondjam, a Nokia fülese jobb.
Oda vissza kipróbáltam mindegyiket(egyik telóval, másik telóval, ugyan azzal a beállítással), és a Nokia fülese szebb magasat ad, jobban elkülöníthetőek a hangszínek/hangszerek és emellett a basszus is megfelelő. Mondom mindezt úgy, hogy előtte 2 évig a hpm-70-el hallgattam csak zenét, és oda nem adtam volna semmiért.. -
AXisBOLD
addikt
jó volt olvasni, köszi.
egy észrevétel:
"mely aktív zajszűrés nélkül 25, aktív zajszűrés nélkül pedig 16" -
-
Bodor
veterán
Nem értem hogy lehet valami különösen ajánlott, hogy ha a teszt alapján is "az egész hangzásvilág a mélyebb tartományba van áttolva, a magasak ennek megfelelően néha elvesznek"... Nokia inkább gyártson telefont, bár ahhoz se nagyon értenek elnézve a menüjüket, mint fejhallgatót....
Az én véleményem szerint a jó fejhallgató jellemzője többek között a tiszta mély mellett a tiszta közép és magas hangok...
Kipróbáltam már nokia és sennheiser füleseket is, de évek óta Sony Ericsson füleseket használok( jelenleg MW-100-ast) és tökéletesen meg vagyok elégedve a minőségükkel... -
ALI_G
veterán
Ezen a szőke nokiás csajon még valami szardarab is jólmutatna
nem hogy egy 50.000-es cucc 
Amúgy a BH-503-at ki se próbáltátok? Nekem pont ilyen van. Az is kafa cucc, 8-10 óra zenelejátszást bír, gombok tömkelege a jobb oldalt, hangzásban meg kb. ugyanaz lehet. Mély az van, magas is (és jobb is mint a mély szvsz). Töltő ugyanaz, 1 óra alatt csutkára tölti.
Ja és képről nem látni
de ez is hátulról nyakpántos, a cucc meg ül a fülön. Pár percig fura volt, de nekem passzol (szemüveggel is). Az igaz lehet erre is, hogy lesz akinek nem jó. Futni is tudtam benne, teljesen stabil.
-
erdoke
titán
Mono BT headset esetén nálam három fontos paraméter van:
Súly (= no fülkapmpó!)
Kényelem
HangminőségAz első kettő között elég komoly összefüggés van, de a harmadik szerencsére már nem befolyásolja negatívan a másodikat. A 8 g-os Plantronics D975 kényelmes, nincs fülkampója, és elég jó a hangja is. A tartójában még 3 töltésre elég szufla van, hetente egyszer töltöm hálózatról, pedig nagyon sokat használom.

-
Teljesen egyetértek.
Engem az, hogy a nyakam köré oda van rakva a kábel, fikarcnyit sem zavar, ezzel szemben, hogy állandóan azzal kell szenvedni, hogy ki tudjam venni gatyazsebből a telefont, hogy ki se essen a kezemből, ki se húzzam, hogy bömbölni kezdjen egy tömött buszon, meg el se szakítsam a kábelt, az rohadtul idegesít. Erre pedig tökéletes megoldás egy adapteres BT cucc is. Oda teszem a telefont, ahova akarom és nem kell a kábelezéssel szenvedni(mert az, hogy reggel felrakom, este leveszem az simán belefér). Ha elmegyek itthonról, a füles úgy is a pulóver/póló stb alatt van elvezetve szépen, viszont így zsebből kivéve is korlátok közt vagyok, egy ilyen cuccal meg nem lenne gond. Bár azt nem tudom, mennyire nehezek, zavaró-e, hogy a gallérra, vagy egyéb helyre van felcsíptetve, de nekem simán alternatíva egy ilyen is.
Persze nyílván, a többi is ugyan úgy frankó, de nekem az adapteressel sincs gondom.
Bár jelenleg sima vezetékesem van, és szerintem marad is, mert nincs kedvem még a fülest is naponta töltögetni.
Elég a telefont 
-
sippet
senior tag
nekem egy jabra bt3030-am van, teljesen meg vagyok vele elégedve. van mémi alapsercegése (de ez csak csendes szobában ülve hallható akkor, amikor épp nem szól belőle semmi, de ilyen körülmények között meg úgyse ezzel hallgatok zenét), amúgy viszont teljesen jó a hangminősége, és a hozzá adott füles is korrekt. az adapteres megoldásról már látom, volt szó, de annyit hozzátennék, hogy azért ha vannak is vezetékek, azért nagyon nem mindegy, hogy azok miből állnak ki. szerintem a lógó vezetékek főleg akkor zavaróak, ha a telefonba is be kell dugni valamelyiküket, mivel a zsebből/tokból kivételt/behelyezést ezek nehezítik leginkább, és a telefon kezelését is nehezítik (pl. ha fektetett módban használod, akkor mindegy, hogy valamelyik végéből, vagy az oldalából áll ki a zsinór, baromi zavaró lesz). márpedig ezek a problémák megszűnnek a csiptetős adapteres megoldásokkal is.
-
GALARDO
addikt
Ezek az új nokia fülesek elég tetszetősek és kompaktak.
Nekem még a batár BH-604-sem van szeretem csak kicsit nagy.
És ez az 55e-s ár!
Én sokaltam a BH-604-ért 30e-t kiadni de végül megvettem. 
-
xabolcs
őstag
kosz a tesztet, meg hogy belevettetek a SE-fele megoldast.

nekem az jon be leginkabb.
-
Khaal
őstag
Ezeknél a friss daraboknál miben nyilvánul meg a gyengébb hangminőség a vezetékesekhez képest? Alapzaj, sistergés, mosott hangzás, vagy mi?
-
JanFe
aktív tag
Jo teszt. Koszi.
-
Zsolto
őstag
Nem értem ezeket a tarkópántos megoldásokat, szerintem használhatatlanok.
A győztes Nokiára kíváncsi lennék, meg is fogom hallgatni, de mégis a MW600-as SE a kedvencem, annak a megvásárlását tervezem is. Szerintem a legjobb kompromisszum, jó minőségű füles, a nyak körül nem zavaróak a drótok, vagány a kijelzője és a kezelőgombok, nem kell elővenni a telót a matatáshoz.
Viszont az tény, hogy a sztereó bluetooth technológia nagyot fejlődött az elmúlt két évben. Köszi a tesztet, Bocha!

-
zeorsdfd
senior tag
Nem értek teljesen egyet. Nekem pl az lenne a fontos, hogy a SE elképesztően béna csatlakozójába ne kelljen folyamatosan bedugdosnom meg kihúznom a headsetet. (már másodszorra ment vissza a gariba emiatt). Ráadásul ha van egy jó fülese az embernek akkor az adapteres megoldás az egyetlen, amivel használni is tudja. A moduláris felépítés nagy előny is tud lenni.
A hangminőség az viszont tényleg probléma lehet, bár nem hallottam még ezeket. -
Integra
titán
p-nek nincsen ilyen kialakítású cucca mint az mm200.
motorozáshoz pedig csak ez jó, ez biztonságos.
szóval nem zenére kell nekem alapvetően, hanem hang navigációra, mert nem tudom a pna kijelzőjét nézni.
droid/milestone telókkal tökéletes, ahogy olvasom, egyik ismerősömnek pedig a htc touch2-vel is az, ugyanakkor neki pont a plantronics nem működött az istennek se vele, ellenben az mm200-zal.
fura dolgok, ezeket nem fogom soha érteni, hogy noha mindegyik tudja a szabványokat, aztán mégse szereti egyik a másikat valamiért. -
egy kis elgépelés:
"mely aktív zajszűrés nélkül 25, aktív zajszűrés nélkül pedig 16 órán keresztül képes zenét lejátszani" -
Tök jó, hogy ott a Macbook, de hogy miért, vagy mi van a számítógépes összeköttetéssel, egy szó sem esik róla a cikkben...
A Nokia BH504 nagyon jól néz ki, és olcsó is. Csak azt nem tudom, hogy milyen lenne ezt például buszon viselni, nem-e fura...(mert ugye egy teljes méretű fejhallgató). A nagytestvér Sony Ericsson pedig azért jó, mert kiírja, ki hív, ami szerintem nem egy utolsó dolog, így nem ér meglepetésként a hívás (ami most például headsetet használva igen). Azt nem tudom, hogy Nokia modellekkel is kompatibilis a számkiírás? Milyen telefonnal teszteltétek?
-
helixP
nagyúr
válasz
Pistiboy88
üzenetére
Egyetértek. Semmi értelme ezeknek az adapteres megoldásoknak. Pont az lenne a lényege a BT headseteknek, hogy mindenféle kötöttség nélkül lehessen használni őket. Nekem pl mindegy, hogy a zsebemig megy le a kábel, vagy csak a galléromig...
-
Kobaljov
senior tag
Bocha az MW600-nak nincs véletlenül FM rádiója is? Gyári speci szerint elvileg igen, és ez elég hiánypótló azokhoz a gépekhez aminek nincs beépítettje (pl. Spica, Droid, stb.)
-
Pistiboy88
aktív tag
Hát nem vagyok egy nagy bluetooth headset megszállott, de egy BH-504 nekem bőven elég lenne munkába,mert mindíg beleakadok a vezetékekbe

Amúgy jó teszt volt!
-
Atti0925
tag
Könyörgöm:miért nem lehet képeket készíteni használat közben(leszámítva azt a pár gyári fotót)?
Nekem számít,hogy ne nézek ki hülyén benne
-
erdoke
titán
Sztereóban nem próbáltam még Sennheisert, de "sima" BT headset terén nem rúg labdába a Plantronics-hoz képest. Nem rossz, de nem éri meg az árát, mert annyiért jobb a P.
Zenehallgatás minőségben egyébként is maga a BT korlátoz (ahogy azt Bocha meg is jegyezte a cikkben), a top környéki minőségűek közül a kialakítás és az ár, ami dönt. -
Integra
titán
nagy kár hogy a sennheiser mm200-at kihagytátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- EAFC 26
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- HP ElitBook 840 G10 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Helyette keresek valami zsinórtalanabbat.
a zene szépen szól, (bár telefonálást még nem próbáltam rajta) sőt nekem a füles része is nagyon kényelmes!

Előtte Motorola S9-em volt, azzal még a szomszéd szobába sem tudtam átmenni, mert rögtön megszakadt a zene, de a Nokiával a múltkor sikeresen eljutottam a kapuig és csak ott vettem észre, hogy a hozzá csatlakoztatott telefon a házban maradt az asztalomon.
És még kényelmes is, pedig szemüveges vagyok. Sokat kipróbáltam már, de ezt ajánlom.
Én sokaltam a BH-604-ért 30e-t kiadni de végül megvettem.