Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz Mappa #54 üzenetére

Gondoltam. Bár reméltem, hogy van konkrétan Webkit böngésző is, mint OSX-re is a Safari mellett.

Én meg elég sok mindent el szoktam intézni mobilról is.
    Igazából otthon már csak akkor kapcsolom be a gépet, ha grafikai munkát végzek, bár az igaz, hogy ott nem az iPhone, hanem az iPad az amit használok helyette :)

• Everman

addikt

válasz Mappa #50 üzenetére

"-QucikOffice"

Nem csak nézni, szerkeszteni is szeretném, 1 hónapja nem volt csak viewer változat a QuickOffice-ból, azóta ez változott?

"-Skype (mivel gépen sem használok így telefonon sem)..arra ott van maga a készülék"

Én meg sokat használom és gyakran céges beszélgetésre, amit nem feltétlen szeretnék a Fring, vagy Nimbuzz szerverein keresztül.

"-Mail,Gmail...nincs velük semmi baj"

A Mailnek hibás a memóriakezelése, felzabálja az erőforrásokat. GMail app nekem nem vált be és egyiknek sem jól használható a html része.

"-Webkit"

Errő küldhetnél linket, sajna nem találtam semmi érdemlegest, mert az Android böngésző Webkit alapú és keresésre azok jönnek elő.
    A Dolphin HD mint böngésző egyébként nekem tetszik, csak ott is a könyvjelzőkezelés borzalmas.
    Nem tudom megérteni, hogy a Chrome-nak szépen fel vannak szinkronizálva a könyvjelzői, két gép között kiválóan működik is ez a funkció, miért nem lehet ezt a mobiloknál is használni? Engem nem a thumbnailek érdekelnek, mert nem 8-10 oldalt látogatok csak, azt akarom, hogy ugyanazok a könyvjelzők legyenek és ugyanúgy rendezve a mobil eszközömön is, mint a desktopon és ha az egyiknél hozzáadok egyet, akkor az kerüljön be a másiknál is.

"Memento"

:C
    Az első ember vagy aki erre tudott valamit mondani!

Már írtam, hogy attól, hogy van egy kedvenc platformom, attól még érdekel a többi is, WP7-es és Bada-s mobilt is be fogok szerezni előbb, utóbb, mert érdekelnek. :)
    (Gyanítom több mobilt használtam már, mint te cipőt az eddigi életed alatt :) )

• erdoke

titán

válasz Mappa #50 üzenetére

Azt sose tudtam felfogni, miért ennyire nehéz megérteni, hogy másoknak más igényei vannak, és azokat eltérő termékek fedik le jobban?
    Az AMOLED sokkal szarabb erős napfényben, mint a szifon kijelzője, és akinek ez fontos, annak biztosan zavaró.
    Ugyanígy az elérhető alkalmazások mennyisége és minősége sincs (még?) egy kategóriában, ezen is fölösleges vitatkozni.
    Ezek semmit nem vesznek el abból a tényből, hogy neked így is tökéletesen megfelel a termék, de miért olyan hihetetlen, hogy másnak nem?
    Ha valaki, én biztosan nem vagyok szifon ventilátor, de vitathatatlanul vannak erősségei a készülékeknek és a rendszernek is.

Az meg, hogy egy véleményt személyes támadásnak veszel, meglehetősen óvodás hozzáállás. :(

• Everman

addikt

válasz Mappa #46 üzenetére

Azt mindenki tudja, hogy nem ezt akarták, de ettől még nem gondolom azt, hogy különösebben álmatlan éjszakáik lennének azért, mert nem csak a smartphone piacot rendezték át, hanem a hordozható játékkonzolok piacát is.

"hogy aksi idő mellet a telefon nem használható se office, se alkalmazás terén, se levelezés se internet böngészés stb. rengeteg marhaságot tudsz összeírni ..."

Ok.
    Mondj egy normálisan működő Office alkalmazást (Docs to Go-t ne mond, az nem az).
    Mutass egy működő Skype klienst, ami nem 3. félen keresztül kapcsolódik, minden adatodat és kommunikációdat kiadva.
    Mutass egy böngészőt, ami képes normális könyvjelző kezelésre, azokat mappákba rendezve, gyorsan megjelenítve.
    Mutass egy levelező alkalmazást, ami nem használja el fél nap alatt a teljes memóriát, képes html leveleket rendesen megmutatni és a kijelzőhöz méretezni.
    Mutass egy épkézláb adatbáziskezelő alkalmazást, amivel saját adatbázisokat lehetne létrehozni és kezelni a mobilon.

Amíg ezekre nem tudsz példát mondani, addig nincs miről beszélni.

Más téma, én konkrétan a platformot és a készüléket illetem negatív jelzőkkel nem téged, ellenben veled. Megkérnélek, hogy ne személyeskedj, én sem teszem. Ha nem tetszik amit írok, akkor érvekkel válaszolj ne sértésekkel.

• Everman

addikt

válasz Mappa #43 üzenetére

Nem váltottam, hanem általában 2-3 készüléket használok egy időben, mert érdekel a többi rendszer is.

Akadni meg rengeteg helyen akad, elég ha a böngészőben a könyvjelzők közé felveszel 30-40 elemet és máris nem tudod végigpörgetni anélkül, hogy el ne akadjon, de nálam még az alkalmazásoknál, vagy akár a desktopok közötti görgetésnél s be tudott lassulni és akadni.
    Persze ez csak esztétikai probléma, van akit ez egyáltalán nem érdekel (engem is csak annyira izgatott, hogy máshoz vagyok szokva). De többször előfordult, hogy simán zsebben csontra lefagyott, ezért 1 hét után ki is cseréltettem, de az új készülék is gyári állapotában is le tudott fagyni, úgyhogy el lett könyvelve, hogy ez ilyen. iPhone nálam az elmúlt 3 évben nem csinált ilyet, szóval teljesen természetesnek vettem, hogy egy mai eszköz nem ilyen bugos. Tévedtem.

Játékok meg azért mennek szaggatva a Desire-n, mert a kedves gyártó lespórolt pár licencet, így nincs pl. OpenGL2, hardveres videógyorsítás és HD támogatás sem, mert ugyan a vas tudná, csak éppen kihagyták mindenestől a szoftverből. A Galaxy S-nél nincs ilyen probléma, ott a gyártó licencelte a szükséges drivereket. A HTC-től ez nem újdonság, WinMo-s eszközeinél is ugyanígy elcseszte ezeket a dolgokat.

Egyébként vicces, hogy játéktelefonnak hívod az iPhone-t, mikor éppen a játékok azok, amik egy hardver erejét és egy rendszer optimalizáltságát meg tudják mutatni. Itt az Android és a Desire elbukik.

De jó, legyen. A Desire nem játéktelefon. De akkor mi?
    Munkára nem alkalmas, mert Office alkalmazás, ami hibátlanul működne, az nincs rá. Skype nincs rá. A böngészője egész jó lenne, de a könyvjelző kezelése kb. vicc kategória. Levelező program kriminális (a GMail nekem piszokul nem állt kézre, a HTC Mail alkalmazásának meg egy borzalom a memóriakezelése, képes a teljes memóriát felemészteni, HTML levelek kezelése meg szintén elég érdekes).
    Bármire próbáltam használni, mindig falakba ütköztem, vagy nem is létezett rá alkalmazás, vagy ha igen, akkor annak igen korlátozott volt a tudása, vagy még bugos is volt.

Szóval igen, valóban 1,5 hónap vacakolás után visszatértem a 3GS-hez, ami valóban telefon és valóban okos telefon, nem csak színes máz és alatta semmi, mint az Android.

• Everman

addikt

válasz Mappa #41 üzenetére

"én azt próbáltam a tudomásodra hozni meg az itteni videó alapján hogy én szerintem nem ennyire vészes a helyzet mint amennyire azt te próbálod itt ránk erőltetni."

Erőlteti a nénikéd.
    Nem vészes, mert mint írtam egy hívást tudsz fogadni Desire-n is napsütésben, a gondok akkor kezdődnek, ha olvasni kell, mert térképet böngésznél, emailt olvasnál és válaszolnál rá stb.
    De azt is írtam, hogy ha neked megfelel, akkor használd egészséggel, nekem nem felelt meg és aki megvette tőlem, már az is eladta azóta :D

"igénytelen lennék iphone-t vettem volna"

Az ilyen hozzászólásokból sajna az következik, hogy igénytelen vagy.

"én használom is kék ég alatt és zárt helyen is ..tökéletesen,és még rajtam kívül több ezren"

További több ezer ember meg a fórumokon panaszkodik. Az, hogy valami haloványan dereng, vagy olvashatóan látszik az nem ugyanaz. Persze neked elég, ha sejted mi van a kijelzőn, sokaknak nem.

"lehet hamar adtad el a htc-t"

Nem hinném, rengeteg gondom volt vele, kezdve a kijelzőn, folytatva az ultragagyi igénytelen androidos alkalmazásokon át a belassuló, néha akadozó rendszerig. Köszi, de egy időre maradok olyan eszközöknél, amik rendesen működnek és az elérhető alkalmazások is jól használhatók.

• Everman

addikt

válasz Mappa #39 üzenetére

Vak, meg buta maximum te vagy. Az összes szakmai fórumon a kijelző láthatóságán és a gyökér akkumulátoros időn sír mindenki. Az, hogy te igénytelen vagy és nem használod a készüléket csak zárt térben az a te előnyöd, de nem kéne általánosítanod, mert egy mobil attól mobil, hogy bárhol használhasd.

Mivel már nem használok Androidot és bár egy Galaxy S felmerült mint közbülső állomás az iPhone 4 előtt, de felgyorsultak az események, így ez a lépcső kimarad, így nem igen szólok hozzá Android témában. Lehet, hogy neked nem tűnt fel, de ez a topic sem az Androidról szól :D

"a kijelzője nekem megfelel"

Ez te vagy, és örülj ennek. Aki meg dolgozni akar vele, vagy navigálni napos területen, az meg akassza fel magát, mert neked tökéletesen elegendő hívásfogadásra.
    Eléggé beszűkült gondolkodásmódú figura lehetsz....

• Everman

addikt

válasz Mappa #37 üzenetére

Komolytalan, ja.

Bár nem röhögtem, mikor majd 20 rugót vesztettem ezen a szar HTC-n, mikor eladtam mert nem volt jól olvasható a kijelzője szabad téren és ezért nem tudtam használni.

Lehet, kicsit gondolkodnod kéne, mielőtt billentyűzetet ragadsz.

Valóban, no comment...

• Everman

addikt

válasz Mappa #35 üzenetére

" ti is ezzel a betekintési szöggel meg napfényben hogy látszódik a kijelző meg mit tudómén még mivel jöttök elő...ahelyett hogy arra használnátok a telefont amire azt kell"

Ha a kijelző képe nem látszik, vagy nem jól olvasható, akkor mégis hogy használod? :D

Bár volt ingerem a Desire-t használni kavics helyett, hogy kacsázzon egyet a halastóban, mert arra ott alkalmasabb lett volna, mint bármi másra.

• Everman

addikt

válasz Mappa #33 üzenetére

Öreg ez egy weboldal képe amit makrózva lefotóztak.
    Ami szöveget felül nem tudsz olvasni az kb. 3-4 pontos betűméret és a nagyobb felbontású kijelző miatt az IPS panelnél ez olvasható marad (gondolom tudod, hogy a 480x800-as felbontás a Nexusnál, Desire-nél nem teljesen igaz a pentile matrix technológia miatt, így ezen nem kell meglepődni).

Azt meg végképpen nem értem, hogy miért lesz hányingered attól, ha az iPhone valamiben sokkal jobb a kedvencednél.

• Everman

addikt

válasz Mappa #26 üzenetére

Visszatértem 3GS-re.
    Ezzel nincs ilyen probléma, ha telibe kapja a napot, akkor is olvasható marad (csak úgy kell fordítani, hogy ne a szemedbe tükrözze a napfényt :D).

• Everman

addikt

válasz Mappa #23 üzenetére

Forgolódhatsz, ha a fejed felett van a nap :D

Én már egy ilyen változást végigcsináltam az iPhone-nal, nem akarok még egyet :D
    Most már csak használni akarom a készülékeimet.

• Everman

addikt

válasz Mappa #18 üzenetére

Azt azért megnézem, hogy mész be egy árnyékos helyre egy mező közepén ahol az egyetlen árnyékot adó valami te magad vagy :D

Tekintve, hogy szinte minden héten kirándulok és használom ilyenkor a GPS-t a mobilban, elég fontos nekem, hogy lássam is, hogy mi van a kijelzőn :D

Ez volt a lényeges oka az eladásnak, de ezen kívül az Androidra fellelhető alkalmazások minőségével és tudásával sem békültem ki. iPhone után nagyon fapados és buta volt.
    A widgetek és a testreszabás engem nem izgat, ezt meg tudom oldani ott is, de a hiányzó, vagy ugyan létező, de kevesebb funkcionalitású, esetleg még pluszban bugos alkalmazásokat nem tudom megírni :D

De ez egy másik téma.

• Everman

addikt

válasz Mappa #13 üzenetére

Nálam gecachingelésnél szikrázó napsütésben, nyílt téren teljesen használhatatlan volt, max fényerőn sem láttam mást mint halovány foltokat és hiába próbáltam kézzel árnyékolni nem volt sok haszna. Szóval mosolyoghatsz, de én dühöngtem és eladtam pár nap múlva.

• Integra

titán

válasz Mappa #10 üzenetére

az automata fényerő szabályozás szerintem valóban erős direkt napfényben egyszerűen kevés. van egy kis widgetje a dézinek, azt használom ilyenkor, rábökök egyszer, feltolja maxra vele a fényerőt és tökéletesen olvasható ilyenkor is.
    nem tudom a videot megnézni, de szinte biztosra veszem, hogy a részletekre és beállítási lehetőségekre nem tér ki a video, csak odarakták egymás mellé automata szabályzóval és kész.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés