- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Low Noise
senior tag
Egyrészt válság van, másrészt jobb kártyákat kellene árulniuk, egyszerűen nem vonzó egy olyan felsőkategóriás drága kártya ami nem futtatja a Crysis 2-3-at ultrában 60 FPS-el.
A minap néztem egy videót youtube-on ahol GTX 680 -on futtatta egy srác, és közben kommentálta, hogy milyen le sújtó, majd elkezdte sorolni, hogy milyen megnyirbált graf beállításokon megy az amit látunk.
A GTX 680-nak kéne lennie a középkategóriában 85 ezerért (maximum) és erősebb modelleknek a felsőben amikben még tartalék is van az elkövetkezendő két évre.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #97 üzenetére
kétlem, hogy a felsö kategória CPU+GPU vonalon együtt csak ennyi felárat hozna. manapság ennél jelentösebb a diffi lényegesen, sokkal kissebbre nem számítok itt sem. A helyzet meg nem feltétlen az ár, hanem az elv. Vagy ha neked mindegy miért fizetsz ki pénzt, akkor küldök neked nagy tételben hazsnált zsebkendöt.
-
winhate
őstag
Meg jo hogy kinottem a hoki jatekokbol... fps ert sose voltam oda ami vagy 15 eve a lamerok huzoaga.
Sajnalni nem fogom se a pc t se a gpu t se a konzolt. Az elet nem errol szol. Aminek el kell jonnie az ugyis el fog jonni , tenni egy ilyen pici orszag nem tud ellene. A piacot nem mi alakitjuk max csak obegatni tudunk a kut fenekerol
-
BiP
nagyúr
válasz
Sennalacy #90 üzenetére
Pont ma hajnalban jelentették be a Playstation 4-et. Brutál grafikájú cuccok várhatóak, és ez majd újabb lendületet adhat a PC-s fejlesztéseknek is. (Főleg, hogy most a PS4 x86 alapú lesz, talán a portolás is egyszerűbb lesz majd, mint korábban volt).
Ezen felül a Watch Dogs nevű játék PC-n futott, gyönyörű grafikával, szóval lesz majd itt fejlődés.Visszatérve picit a korábbiakra: Azt én is sajnálom, hogy az árak nagyon eltolódtak felfelé. 30ezerig bezárólag csak az alsó-közép kategória van. Mondjuk némi játékra azok is már használhatóak szerencsére, de így is csak a 2 generációval ezelőtti középkategória (pl. gtx460) szintjét hozzák max.
Efelett kis szünet, üresség, aztán ma egy normális középkategórás kártya min. 45-50-től kezdődik. -
törölt tag
válasz
Sennalacy #90 üzenetére
Amikor bezzeg a VGA gyártók átnevezik a termékeiket megy a fújolás, hogy összezavarják a vevöt.
Ki fizesse a szabványosítást, az ellenörzést? Milyen procival, psu-val, alaplappal és játékkal teszteljenek? Mert mindegyikkel egyszerüen lehetetlenség. Van fogalmad róla, mennyire kis része a termékeladásoknak a komponensárusítás világszerte? A tömeges eladások éltetik leignkább a gyártókat, s bizony az egyben megvett gépek is egyre kevésbé kellenek, különösen diszkrét VGA-val.
mi az a luxus profit? Mekkora szerinted az AMD és az NV profitrátája egy dGPU chipen? Embert ölni is olcsóbb valóságban mint virtuálisan? A valóságban lehetsz ogre, ork, törpe tünde? Biztos, hogy összevethetö egy valós autóvezetés egyszimulátorossal bármilyen téren is? Biztos, hogy egymás ellen versenyeznek? Gyártási költségek csökkentésénél mire gondolsz? Hogy a bizonyos paraméterek melletti selejtet ha lehet használni adják el olcsóbban? Vagy mire? Gyártástechnológiai váltást vársz el, technológiai fejlödést, s egyidejüleg költségcsökkentést is? Végiggondoltad te ezt rendesen? -
törölt tag
válasz
sniper elite #60 üzenetére
Valamivel ezen sok épületes baromságodat alá is tudnád támasztani? Mi a többszörös haszon? Mennyi az ami csak egyszeres? Mire méretezve? Kifizetsz a termékért többet, ha csak kevesebbet tudnak belöle legyártani, hogy megmaradjon az egyszeres hasznuk, ha cserébe visszafizetnek neked ha minden lapka jó lesz? kinek a profitjáról beszélsz? aki a chipet tervezi, gyártja, vagy aki kész VGA-t készít belöle?
-
Sennalacy
aktív tag
Nem értem mit csodálkozik ezen bárki is. A konzolokkal behatárolták a szükséges teljesítményt, és amíg nem igényli semmi addig hülyék lesznek az emberek csak a szintetikus benchmarkokért fejleszteni. Tökéletesen látszik, hogy addig volt fejlődés, amíg nem jelentek meg a konzolok, illetve amíg azokat utol nem érte a PC. Nincs itt semmi misztikus hanyatlás. Verni kell a konzolosok fejét, hogy a PC-n már minden szebb, hogy ezzel kikényszerítsék az új konzolok megjelenését, ami lendíthet megint a piacon, illetve elfogadható szintre kellene csökkenteni a videokártyák árait újra, mert nevetséges szinten mozognak már. Amit meg emberi áron lehet kapni az gyakorlatilag irodai alkalmazások futtatására elég, amit viszont egy sima proci mellé csomagolt tranzisztorkupaccal is meg lehet oldani.
Mindezekből mi következik?1. Meg kéne szüntetni a elmebetegség határát súroló túlzott diverzifikációt. Nem elég hogy ma már minden frame-re külön VGA-t lehet kapni, de egy gyártólak azonos chipre, is kijön 3-4 kártyája, amit a boltok weboldalait böngészve is nehéz megkülönböztetni, mert olyan jelentéktelen az eltérés, hogy a boltok sztenderd ismertetői nem is térnek ki rá. Ez egészen pontosan a bőség zavara, ami elriaszt egy csomó belépő szintű vevőt, és inkább magasabb áron vesz egy kész megoldást.(apple, vagy áruházi PC) Ezt fel kéne ismerni, és valami standardizált rendszert kidolgozni. Pl. 3 kategóriába sorolni a kártyákat. A, B, C, hogy ne legyenek gondok az egyes márkák színeivel. Egyik kategória ami a játékok többségét képtelen futtatni 30fps alatt full HD-ben(mindegy milyen procit tesznek alá), a másik ami 30 és 60 között képes futtatni, és a harmadik ami 60 felett. Persze ezeket a kategóriákat fél évente újra kell kreálni és kötelezően feltüntetni az eladáskor a termék mellett. Kellene erre természetesen egy szervezet, ahogy minden szabvány létrehozásánál. (Ez persze csak egy rögtönzött példa, nyilván ezt jobban ki lehet dolgozni, akár energiahatékonysági besorolással kiegészíteni stb. )
2. Csökkenteni kell a gyártási költségeket. Ez a tendencia nem tartható, mert így hamarosan luxuscikk lesz egy VGA, és az nyilván nem tömegtermék, csökkenő értékesítési volumennel jár, és ha nem tesznek rá luxus profitot akkor nem is éri majd meg nyilván. Márpedig ennek szerintem tömegterméknek kellene maradni, hiszen luxus szinten túl éles a verseny, mert ténylegesen vezetni egy Ferrarit mindig is jobb lesz mint virtuálisan "bohóckodni".
3. Talán ezt kellett volna venni az elejére. Tartalom! Kell, hogy legyen ami kihasználja az új hardvereket, és természetesen olyan hardvert van értelme fejleszteni, ami lényegi látható pozitív változást is eredményez. Oktatni kell a programozókat ha ez szükséges, támogatni, egyszerűbbé tenni a fejlesztéseket. A minőségi szórakoztatásra helyezni a hangsúlyt. Új formákat találni a pénzszerzésre, pl. reklámok szoftverbe iktatásával, természetesen kreatív oda illő módon, amivel mérsékelni lehet a szoftverek eladási árat, hogy még többen vegyék.
Ha ezeket nem csinálják meg, nyilván ki fog pusztulni a szegmens, vagy vegetálni fog jobb esetben réteg termékként.
-
kondás
tag
Hót unalmas lett a játékpiac, alig jön ki valami amire felkapnám a fejemet.Leghamarabb talán majd a GTA5 decemberben,akkor majd elgondolkozok a VGA cserén.
-
Dilikutya
félisten
Nem kell évente új videókártyát piacra dobni.
-
-
-
fanti
addikt
Én is pár hete gondolkodtam el azon, hogy a derék "öreg" 6950-esemet lecserélem egy 7870-re.
Utána is jártam, hogy kb. 20k lenne a költsége.Azután olvasgattam teszteket, és elgondolkodtató volt az az átlag 10% gyorsulás, amiről írtak.
No ez nekem nem éri meg, és elkezdtem arról az oldaláról megközelíteni a témát, hogy melyik kártyák azok, amik legalább 30%-ot dobnának a teljesítményre, ha cserélnék.
Hát lett a zöldeknél a GTX670 és a 680, a pirosaknál meg a 7950 és a 7970.Azaz alaphangon 50k az amit ráfizetnék minimum, de inkább több.
Mivel nekem a S.T.A.L.K.E.R sorozat a kedvencem, illetve a Crysis Warhead és a Call of Duty-k, ezért jóformán csak ezekkel játszom, viszont ezeknek bőven elég az a hardver, amim van.
Akkor meg miért is gondolkodtam el a cserén?
Csak a műszaki kíváncsiság az oka, meg az, hogy imádom az új hardvereket.
De nem annyira, hogy megérje cserélnem, legalább is nem ennyiért. -
törölt tag
Azt kellene figyelembe venni, hogy régen 1-1 új generációs kártyára váltás 1.5x gyorsulást hozott minimum. Sok esetben többet. Akkor megérte nagy összegeket áldozni a váltásra. Most viszont annyira gyors kártyák vannak már forgalomban, hogy nincs ennyire látványos gyorsulás váltás esetén. Aki játszik jelenleg és venneúj VGA-t , annak már most sem GT6600 van, akinek igen, azt pedig nem érdeklik az új játékok. Max. videós képességek, de az APU-k világában bőven elég amit azok nyújtanak. Szerintem ennyi a magyarázat a vásárlás változására.
-
atti_2010
nagyúr
Azért abban van valami hogy egy kupak alatt megvan a VGA+CPU nem kell még egy lap amin megint kismillió alkatrész foglal helyet + a PCB ezeket jókora környezet szennyezéssel gyártanak le és egyébként ugyanúgy nem lehetett javítani, a másik hogy nem csak környezetbarátabb egy APU hanem valóban takarékosabb 20-30W -al ami nem kevés ha azt vesszük hogy jelenleg a telefontoltok 1-2 W fogyasztásával kínozzák az embereket.
-
TTomax
félisten
Azért azt tegyük hozzá,hogy a "nagy piaci visszaesést" elkönyvelve az érintett cégek profitja azért nem igazán esett vissza...legalábbis nem annyit mint amennyit zsugorodott a piac...és ezt mi a fizettük ki.
-
Lajtorja
aktív tag
Azt, hogy lassan már semmit se terveznek javíthatónak/bővíthetőnek gyártani és majd kompletten dobhatod ki a francba a gépet... én egyáltalán nem nevezném környezetkímélőnek.
Ez csak a pénzről szól semmi másról, a részvényeseket nem érdekli a környezet, csak addig amíg "zöldségnek" plusz marketingereje van. Ugyan ez megy a háztartási gépekkel, autó alkatrészekkel, stb. 2-3 év után vegyél újat, mert a szerelő csak vakarja a fejét, gari meg pont lejárt. A régit visszavesszük, mert nagyon zöldek vagyunk meg uniós szabály stb.. aztán mégis csak Indiában landol, ahol gyereket bontják szét, nátrium-metabiszulfit/hidrogén-kloridf/salétromsav és társaikkal csalogatnak ki némi nemű nemesfémet. És ez nem vicc, hiába alliterál! Ehhez képest a fogyasztókat meg lehet vezetni, hogy ha 15-20 wattal takarékosabb megoldásra váltanak, akkor az mekkora nagy környezetvédelem. És úgy néz ki kajálják is a népek.
-
M.T.
senior tag
Szerintem meg egy játékot ne csak grafikával akarjanak eladni és ahogy már valaki írta előttem siralmas konzolportok elszaporodtak az értelmes játékok meg kihalnak.
Van pár MMO oda sokhoz elég a kevés hardver és ez miatt minek vegyenek gépet az emberek, ha ott nem a graf a lényeg hanem a közösség.
Az újítások sok játékban kimerülnek a látványban vagy konzolportoknál talán még annyiban sem és ezért nem nőnek az eladások, változik a világ.
Az AMD meg nem azért erőlteti az APUkat mert szívatni akarja magát hanem mert hosszútávon az lesz a nyerő.
Környezetkímélő is lesz a kevesebb fogyasztás meg kevesebb alkatrész miatt is ami elavuláskor kevesebb szemét.
Az Intel vezeti a VGA piacot a HD sorozattal..... sok embernek nem is kell de árukapcsolás révén el van adva. -
-
-
-
atti_2010
nagyúr
ha nem volt az alaplapra integralva, most meg nem kell szinte
Nem jól látod, akinek játékra kell és normálisan akar játszani annak még kell, de miért volt az jó nekem mikor 30k kellett leperkálni egy HD 4670 -ért és még 30k egy valamire való CPU -ért, most megvettem a Trinityt 30 ért és szevasz tavasz.
-
-
ertem, de miert jo az hogy kulon logisztikaval dobozokkal nyakra legyartanak egy belepo szintu kartyat mikor igy olcsobban sokkal egyszerubben is el lehet adni es meg nagyobb reteget erhetnek el vele beepitve az arat... nem hiszem hogy ezzel a sajat zsebukbol vennek ki a penzt. Masreszt a technika fejlodesenek oruljunk mi is
Remeljuk 3-4 ev es egy gamer gep elfer vegre egy htpcbe is
-
Szerintem indokold miért
. Csak mert amit írtam, annak elég erős a valóságtartalma, de azért nyugodta írd le mit látok rosszul
Fail3D! : nem összehasonlítom a kettőt, mindössze a dGpu rovására is ment, mert régen vett az ember VGA-t, ha nem volt az alaplapra integralva, most meg nem kell szinte
-
Zsolesz1885
tag
Én örülök is neki hogy erősre sikerült, így megspóroltam a VGA-t, és még játszok is.. mindig hozzáteszem, nem fhd-be, de nekem bőven megteszi az APU. Elindul a game nekem 1024 is elég. Tudom ezért a kijelentésért a vérgémerek tűzbe dobnának. De én megmondtam hogy nem költök rá többet. Egyébként érezhető is, még a Llano árak is elégé tartják magukat, épp ma volt emelés az egyik webshopon. FM1, FM2, és még az AM3-asoknál is emelkedtek az árak...
-
Az igp es az apu sikere lehet eros, de azert ne hasonlitsuk, egy rendes dedikalt kartyahoz. Az meg szerintem mindenkinek erdeke, hogy akinek csak ennyi craftra van szuksege annak legyen eleg ez a minimalis szint, kevesebb mergezo anyag, kevesebb fogyasztas, biztos olcsobb eloallitasi ktg, szoval ezzel nem maguk alat vagtak a fat, ez kokemeny penz nekik is amivel mindenki joljar. Az apu is marad egy belepo szint es semmi baj azzal, hogy ennyivel is kilehet valtani vegre.
(#63) b. ez tenyleg erdekes, anno a 4850 egy komoly kartya votl es ujonnan 45k volt, most az akkori szintnek megfelelve ezert a tudasert kell fizetni 80k-t. Legalabb a ram olcsobb
, de hala az egnek minden evben kitalalnak valamit, hogy az egekbe emeljek az arakat.
-
Az AMD-t is szinte az mentette meg anno a szopóágra kerüléstől, hogy bevásároltak az ATi-ból.
Aztán most meg magukat szúrják tökön a nagyfokú, és egyre erősebb integrációval... Mert persze próbálnak olyan APU-kat összehozni, ahol a grafikus egység nem veszélyezteti a saját GPU-s eladásokat...
De jelenleg aki nem teheti meg, az vesz egy Intel, vagy egy AMD procit, és el van az iGPU-val, AMD esetében még egy kevéske alkalmi játékra is lehetőség nyílik. Emiatt ugye nem vesz VGA-t. Se Nvidia-t ,se AMD-t...
"Majd később, ha lemennek az árak " címszóval, persze a piac diktál, és ezzel párhuzamban az AMD és az NVIDIA is próbál VÉRGÉMER kártyákat kihozni... hogy majd az olcsón elsózzák...
Érdekes a piac, saját maguk generálták ilyenre, persze a mobil eszközök térnyerése egyértelmű, illetve az ultrabook is, de ez még mindig nem akkora szelet, hogy ezekkel lehessen takarózni, a számok gyengülését magyarázni.
Túl erősre sikerült az IGP és az APU sikere, ennyi
-
Szerintem a legnagyobb gond a kártyák áraival van. Ugyan már. nincs játék Pc -re? hisz jönnek sorban a nagy nevek, most volt új COD, DMC,Aliens, ezek is hónapokig kitartanak, de már várható egy csomó nagy cím. a játékok is jobban fogynának ha megfizethetőbbek lennének a hardverek a PC-be
A legnagyobb gond ott van hogy elszálltak az árak.
Egy középkategóriás videokártya ára az egekben van, és majd nem hogy kompromisszumokat is kell kötni a pár játéknál a felbontás/minőség javára,ez a gond.
Érdekes, amikor a 4870 volt a csúcson, az Nvidia meg kapkodta a fejét az átnevezgetésekkel, akkor egy 4850 full beállításokkal vitt minden gamet, és az ára simán megfizethető volt. Gamerek vették mint a cukrot ,mert jó áron jó teljesítményt kaptak. Most meg évek óta megnevezni sem tudnak egy kártyát, szinte összeolvad a sok 6x70 meg 5x40 meg azt sem tudod már ki kivel van.
Értelmetlen hülyeség lett az egész videokártya mizéria így, mert igazából egy átlag júzernek sok kiadni 60-70 ezret egy középkategóriás kártyáért, ami még pár évet kiszolgálhat.Ennek a reális ára max 40 körül kellene hogy mozogjon, kinti viszonylatban ez meg ugye a béreket átszámítva még kisebb pénz összeg. Biztos vagyok benne hogy sokkal több Pc játékos cserélné évente a kártyát a gépében, köztük Én is -
djculture
félisten
válasz
sniper elite #60 üzenetére
Mondjuk azok a játékok amit most az amd fejlesztői is támogattak nem csak konzol portok lesznek.
-
sniper elite
senior tag
Nehogy egy percig is sajnálja ám valaki ezeket a milliárdos cégeket, ezek rajtunk és belőlünk nyerészkednek mert többszörös haszonért adják a holmijukat. Szerintem megérdemlik a profit csökkenést, már csak azért is mert PC-s ágat teljesen elhanyagolják, már kezdem unni nagyon, hogy minden game amivel játszom sima konzolport foshalom.
-
shaddam
aktív tag
Nos mivel előbb veszek ps4-et mint gpu-t valahogy nem érdekel a sirámuk.
-
mmdms
addikt
Egyetértek veled.
Körülbelül 1,5 éve nem játszom, de akkoriba se láttam értelmét hogy hozzányúljak a gépemhez. Igaz én egy 88gtx-el használtam fhd monitort, de 10 új játékból 7-el teljes részletességen lehetett még játszani, fhd-ba. Akkor minek költsek potyára?
Csoda hogy nincs piaca a vga-nak? -
TeeJay
félisten
válasz
djculture #49 üzenetére
azért az AMD csúcs APU-val is jöhetne pár cucc
főleg ebben a kategóriában (17,3" fullHD)
usanotebookde sajnos még A10 APU-s noti is alig van : 4darab
A8-as már picit több : 14darab
remélem 1x felpörög ez a piac is és el lehet felejteni az IntelHD Graphics szenvedést
-
atti_2010
nagyúr
válasz
cskamacska #50 üzenetére
Azon a VGA-n amit a kolléga említ még WOT-ot vagy WOW -ot sem lehet játszani rendesen és a Steam felmérések annyit érnek mint egy jó durrantás, de nem ez a gond hanem úgy irt róla mintha csak pár játék nem menne rendesen rajta.
-
ETOM
addikt
Majd veszünk pár titant aztán megugrik a százalék pozitív irányba
-
cskamacska
addikt
válasz
atti_2010 #45 üzenetére
http://store.steampowered.com/stats/
Ezekkel játszik az átlag PC játékos. + pár EA cím + "rendkívül gépzabáló" Blizzard játékok + egy rakat más MMO tipikusan a "kenyérpirítón is elfut" kategóriából
A legtöbb jelenlegi PC játékhoz(amivel játszanak is, Crysis 3 szerintem jó játék, de pár hónapon belül a kutya sem emlékszik majd rá) egyszerűen nem kell erős hardver.
Egyedül a Battlefield 3 és a Planetside 2 ami hirtelen beugrik hogy átlagnál erősebb gépet igényel, és játszanak is vele. -
TeeJay
félisten
több mint 10 éve nem játszottam már, a konzolokat főleg nem ismerem
ellenben mit nem adnék egy olyan laptopért amiben APU van és fullHD filmeket minimális fogyasztással (melegedés és hangoskodás nélkül) pörgeti nekem lazán. esetleg böngészőben flash meg egyéb tartalmakat is gyorsít... nagyon várom már én is az AMD újításait mert sokaknak is bőven elég lenne egy ilyen APU mivel nem játszanak soha. legyen olcsó alacsony fogyasztású (úgyis megy a laptop éjjel nappal) és halk legyen a laptop hogy ne zavarja az alvást semvárjak az AMD új APU-jára? kár hogy azzal alig építenek laptopot mindenhol csak az Intel CPU a szutyok IntelHD Graphics vagy jobb esetben Intel CPU és Radeon vagy Geforce
-
atti_2010
nagyúr
Elhiszem hogy ez neked megfelel de másoknak azért már túl kevés,
A mai napig 1080p-be játszok a legtöbb játékkal medium beállításokkal. Mi motiválna egy újabb vga megvételére? Az, hogy a crysis 3 csak a dx 11-et fogadja el az nem indok. Egy fecske nem csinál nyarat.Egy fecskéről beszélsz, hol van a Crysis,Crysis Warhead, Crysis2 üsse kavics a 3 meg a DX11-et, COD MW1-2-3, COD BO 1-2, ez csak pár a sok közül te 1 kértél, az hogy te ennyivel beéred nem jelenti azt hogy más sem tolna egy jó lövöldözős játékot.
-
lemusz
addikt
De mondok egy ellenpéldát is, ami minden realitásnak ellentmond. Egyik személyes ismerősön 1-2 éve nyert egy 6950-es videokártyát valami netes nyereményjátékon. Mai napig használja, de pár hónapja úgy gondolta vesz már hozzá menő bulldózert, jóféle alaplapot meg mindent ami hát ugye dukál egy ilyen szetthez, hogy ne egy gyenge 2 magos procival legyen már meghajtva értitek... namármost ez rendben is van, de lényegében semmi mással nem játszik a srác, csak a 13-14 éves counter strike 1.6-al.
-
Echo_
csendes tag
Hitman, Assassins Creed 3
-
Echo_
csendes tag
Pl: Dead Space 3
-
Echo_
csendes tag
Négy éve vettem a core 2-es gépemet egy 9600 gt-s vga-val. A mai napig 1080p-be játszok a legtöbb játékkal medium beállításokkal. Mi motiválna egy újabb vga megvételére? Az, hogy a crysis 3 csak a dx 11-et fogadja el az nem indok. Egy fecske nem csinál nyarat.
-
PeL
addikt
Sajnos nincs miért fejleszteni. Évente kapunk 2-3 nagy címet, a többi meg rókabőr X. vagy sorozat folytatás. Két három játék miatt meg nem sokan fognak szerintem váltani. Sajnos amíg a PC-s játékpiac ennyire gyatra addig a HW eladások is mélyrepülést fognak venni egyre inkább. Mert biztos olyan sokáig tartana pár régebbi játékot átírni PC-re.
-
atti_2010
nagyúr
Ez a réteg alsó kategóriás kártyákat vesz, ezután esetleg egy APU is megteszi és valóban 5 évenként vesznek valamit de ezek nem sokat számítanak a gammer világban nem mintha lenezném őket mert általában ilyeneknek állítok össze gépet de ezek a játékmegjelenéseket sem követik tehát ilyen szempontból mindegy hogy mikor és milyen játék jelenik meg.
-
lemusz
addikt
Nektek a 2 év a reális, mert itt vagytok és ezt az oldalt olvassátok. De ne magatokból és baráti körötökből induljatok ki, hanem próbáljátok a nagy magyar valóságba behelyezni a kérdéskört és Kovács József teszkó dolgozó minimálbér péntekenként bebaszok, egyébként meg csézek és kodozok, valamint Vérpisti99 anyát megkérem szülcsinapcsimra vagyen új gépet, egyébként fifázok orrba szájba és hasonló karaktereket sokszorosítani és úgy belegondolni a dologba.
Hltv.orgon nap mint nap több 10 olyan kérdés jön a tavaly kijött CS:GO kapcsán, hogy tudnák-e futtatni, mennyi fps-ük lesz, stb... és olyan videokártyákkal rendelkeznek, mint pl.: 3450, gt220, 6600-8600gt stb...
-
G@bi90MR
aktív tag
Akkor vettem a 9800GT-t, amikor az a középkategóriát jelentette, illetve már annak alját, nagy divat volt az átnevezgetősdi. 2008 novemberében 35-e Ft-ot költöttem VGA-ra, 19-es, 1440x900-as monitort kell a mai napig kiszolgálnia. Szerencsére minden játék elindul ezen a felbontáson, ráadásul a mai gammák jelentős része még mindig elfut magasabb részletességgel, AA és egyéb látványjavítók persze offon vannak. Azért nem váltok, mert amire nekem kell, tökéletesen elég, illetve azért sem, lehet kicsit maradian gondolkodom, egy nagyobb monitort szívesen fogadnék, viszont ahhoz már minimum 1650, de inkább 1920-as felbontás kell, amihez jóval combosabb VGA kéne, stb stb, szóval személy szerint azért vagyok X generációval lemaradva, mert nem látom értelmét fejlesztni, a pénzemért nem azt kapnám, mint mondjuk 5 éve, ugyanezen igények teljesítéséért ki kéne pengetni csak 60k-t VGA-ra és nem lenne jó ismét 5-6 évig.
-
lemusz
addikt
Előbb fog a magyar játékos low grafikát és kisebb felbontást állítani, mint tízezreket kiadni új videókarira. Mert lássuk be az átlagember nem fog 2 évente új részelemeket venni/régit eladni, inkább vár 4-5 évet és komplett lecseréli az egész rendszerét.
-
KAMELOT
titán
válasz
soundsonic #20 üzenetére
Csak azt is vedd figyelembe, hogy az új driverek az új architektúrát támogatják jobban. HD6xxx-et már nem nagyon, mert nincs értelme.
(#27) fatallerror: Hát ja. De ha megnézed a mobilokat. Ott sincs már hova fejlődni. Összesen tudsz telefonálni, játszani, filmet nézni, fotózni, GPS és net is van benne, meg már marha gyorsak is. Max csak máshogy néznek ki és más a menü. Szóval leginkább a mobilnál van nálam az, hogy elég 4-5 évente váltani. Azt is csak azért mert esetleg elromlik.
-
Fontos?
tag
Legelső hozzászólás....ennyi,saját magának generálja ezeket a baromságokat a piac...
-
r-chee
őstag
Úristeeeen, már senki nem fejleszt játékot PC-re, ezért nem veszik a VGA kártyákat, kihal az egész kóceráj!!!!
Az ne zavarjon senkit, hogy rengeteg embernek van PC-je, rengetegen játszanak, s rengeteg embernek nem fontos a grafika, s nem vesz évente új kártyát, hanem 4 éves kártyával nyomja (nálunk s még pár országban ez utóbbi annyiban más, hogy nem a "nem érdekel a grafika" az ok, hanem hogy "nincs pénzem évente újra"), s majd később összespórol jobbra.
Ezt add össze. Ratyiság.
-
RyanGiggs
őstag
Én azért egy picit segítettem a GPU-piacnak azzal, hogy tavaly novemberben vettem egy HD7870-est. (Had örüljenek a gyártók.) Sokat (szerintem) nem is kellett adnom érte, mivel eladtam a HD5850-esemet 32k-ért, ezt az újat meg 60k-ért vettem. Így 28k-t kellett rádobnom! Ennyit megért. Ráadásul úgy is csak 2-3évente cserélek. Én mindíííg minden körülmények között így csinálom, és akkor nem drága a váltás! Pl.: a HD4850-esemet 32k-ért vettem, eladtam 17k-ért. Vettem helyette a HD 5850-est 43k-ért. Így csak 26k-t kellett anno rádobnom.
-
törölt tag
Meg kell nézni a TOP10 vagy TOP25 legtöbbet játszott játékokat, regisztrált játékos és eltöltött idő alapján is. Nem nehéz kideríteni, hogy az online játékok foglalják le a legtöbb embert, az online szférában a kiadóknak is érdeke, hogy minél több konfiguráción fusson a programjuk.
Amikor nem kényelmesednek el a fejlesztők, akkor a régebbi generációs hardverekben is van bőven kihasználatlan erőforrás.
-
N!GhTyka
tag
Az egyik fő ok valóban ami az első hozzászólásba benne van. Én még kibővíteném azzal, hogy nem jön olyan exkluzív pc játék ami miatt érdemes lenne új videokártyát venni. Ami megalázná a konzolokat grafikában és heteket-hónapokat töltesz el vele. Jön itt a Crysis 3, de ki fog miatta új videokártyát venni ha 1 hét alatt végigjátszod vagy 2 nap alatt? Senki. Pedig a Pc mint hardver adott hozzá, sokszorosa a mai konzolok teljesítményének.
-
soundsonic
aktív tag
Arról se felétkezzetek meg szerintem, hogy középkategóriában pl amd HD 6xxx ésHD 7xxxx széria között szinte nem volt teljesítménynövekedés. Ahol meg volt annyi ,hogy megérte volna vásárolni az már nem a 40ezer felett volt nálunk..
-
KAMELOT
titán
válasz
fatallerror #15 üzenetére
Tudod ezek csak ilyen adatok. Most ezzel senkinek sem okoznak gondot, hogy kevesebb VGA-t adtak el. Max a profitjuk lesz kevesebb.
Személy szerint én nem tudok konzolon játszani. Egér + bill az igazi. -
lemusz
addikt
Szerintem örülhetnének, hogy még ennyit is eltudtak adni...
-
BiP
nagyúr
"Az AMD szekvenciálisan 0,8%-kal több asztali, és 19,1%-kal kevesebb mobil GPU-t szállított le."
Azt viszont nem írja, hogy mennyivel több IGP-t. Mert gyanítom, ezzel helyettesített rengeteg mobil GPU-t eladásban. -
.mf
veterán
válasz
atti_2010 #13 üzenetére
Középkategóriás kártyák hagyományosan 200 USD körül voltak. A 7xxx-generációnál azért külföldön is volt felhördülés, hogy a 7770 nem igazi középkategóriás, inkább csak az alja; a 7850 pedig mintha 250-300 USD között indult volna és ott volt sokáig is.
Nekem végülis mindegy, árazzák úgy, ahogy akarják, max. nem veszem meg. Amennyire "új" játékokkal játszok (már amikor jut rá időm), s amekkorák közepes-jó grafikai minőséghez a gépigények, a régebbi kártyák is kiszolgálnak engem.Abu: Extio? Érdekes termékcsalád, de nagy távolságra nem jobb erre egy remote desktop, kisebbre pedig egy sima KVM? Na mindegy, úgyse beszélhetsz róla, majd kiderül jövő héten, legalább már sejtésünk van a dologról - s régebbről is rémlik ilyen, Firepro kártya Eth-csatlakozóval.
-
fatallerror
addikt
mindig is 400-500 dollár körül voltak a csúcskártyák és 200-300 dollár körül a középkategória. nem rég pont végignéztem a gf 5 szériáig (amd-t nem néztem meg).
az a forint szarsága meg a kormány áfahülyesége és egyéb tényezők(egész eu szarban van) amik miatt nálunk ennyibe kerülnek a dolgok...de az ajánlott árak nem igazán változnak csak kismértékben -
atti_2010
nagyúr
Nem a mostani árak magasak hanem a HD 4xxx volt rettenet olcsó, érdemes megnézni hogy az AMD most is jóval olcsóbban adja a VGA -t mint a zöldek, a piac beszűkülése magával hozza az áremelkedést is mert nem mindegy hogy a fejlesztési és a gyártási költségek hány fele oszlanak el.
-
Bukmop
tag
+1: Ghard; KAMELOT
Nincs ezen mit csodálkozni, rengetegen "konzolmániások" ők már nem költenek pc-re és ha mégis az IGP/APU-k arra bőven kielégítik őket a korábban itt említett célok miatt.
Szerintem megáll majd a visszaesés egy szinten, az lesz az a szint ahova kell a dedikált GPU számítási teljesítménye, meg az igényes gémer-réteg, aki nem mond le a teljesítményről a fogyasztásnak áldozva. -
.mf
veterán
"nagyon fáj a PC-s piacnak a GPU piac árazása"
Szóról-szóra ugyanezt akartam beírni
Még nálam is befigyel a 4890-es, amíg a 2GB-os 7850 új ára be nem esik 45, vagy inkább 40k alá... Elég aggasztó volt tavaly látni, hogy a valódi (felső-) középkategóriás kártyák 5x-60k körül vannak. Tudom, hogy egyszer volt Budán kutyavásár, de a 31k-s 4850-esem eléggé feltette a lécet.Abu: mi lesz a következő héten, amivel az AMD kihúzza a Matrox lába alól a talajt? Nem tette ezt már meg (többször), pl. az olcsóbb, 2-nél több monitort is támogató kártyákkal?
-
fatallerror
addikt
hány millió kártyát adtak el 8-10 éve? mennyi lenne most az ideális tehát mennyit várnának a gyártók? mennyivel lenne elégedett a pc(v csak a desktop vonal) szegmens?
jpr oldalán nem találok régi adatokat... -
pusszycat
nagyúr
Legalább megvan az összhang, a laptop IGP-k és GPU-k veszélyeztetik az asztali szegmenst a tabletek rontják a laptop bizniszt a phabletek tönkrevágják a tablet gyártókat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Romano #3 üzenetére
Szerintem nekik ennyi volt.
Most van az a pont, amikor valaki meg fogja venni őket. A kijelzőtechnológiájuk megér némi pénzt. Elsősorban az Intelt érdekelheti, mert nekik ez fontos szegmens lenne, és amit most kínálnak az messze elmarad attól, amit az NV és az AMD kínál a többmonitoros megjelenítés területén. A Matroxszal felzárkóznának.
Nem beszélve arról, hogy az AMD a következő héten kihúzza a talajt a Matrox egyetlen piacképes üzletága alól. -
zolee5016
őstag
Az első Hsz szinte mindent elmond......
Nekem ez jutott eszembe nagyon fáj a PC-s piacnak a GPU piac árazása......a júzerek 60%-a kb 2-3 generációval ezelőtti kártyákkal rendelkezik... -
Dr. Romano
veterán
Én a Matroxnak drukkolok
-
KAMELOT
titán
Legtöbben net, office és film nézésre használják a gépet. AMD és INTEL is kínál IGP megoldásokat, ami sokak számára jobb. És még a villanyszámlát is kíméli ez a megoldás.
-
Ghard
őstag
A kutya nem fejleszt játékot pcre, mindenki a 6-7 éves konzolokra talicskázza a cuccát.
Nincs az eladásokban semmi meglepő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Bittorrent topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest