- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na igen. Azoknak a parancsoknak egy része mind a mai napig szükséges, hol Win alatt a parancssorban, hol Linuxos terminálban jön elő. Egyébként a DOS-os időkben pl. led-es futófény / képújság, vagy komplett daru vezérlése volt az, amit meg lehetett csinálni nálunk, egy eléggé hozzáértő és elhivatott tanárunk volt így hol ilyesmit csináltunk, hol null modemes hálózatban játszottuk vele a C&C-t az akkor bika 686-os gépeken. Hejj régi szép idők.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hű mennyit változott az oktatás. Mikor az említett 4. évfolyamot kezdtem, akkor ismerkedtünk a számítógépekkel, de akkor még mindenki nulláról indult. Akkoriban még DOS-t tanították, középiskolában került elő először a szövegszerkesztő (win nt és 2000 korszak).
Egyébként amit Nagy Gábor írt, az eléggé úgy van. Nem kevés ilyen diáktársal találkoztam, de nem is csoda, baromira alacsony ponthatárral be lehetett jutni pl. hozzánk Villamosmérnökire... - gyakorlatilag csak azt nem vették fel, aki nem jelentkezett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát nem is én.
Kérdésem: Melyik MS office verzióval kellene megtanítani a diákot? Ribbonos vagy nem ribbonos officeal tanítsák a diákot? Ha ezzel végeztek, hogyan fog boldogulni egy másik officeban? Esetleg egy nem MS programcsomagban...
Carasc0: nekünk is, de volt aki totál sík volt még az MS officehoz is, igaz azt valamennyire tudta kezelni, de a tartalomjegyzéket kézzel csinálta meg benne, begépelte...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nagyon sarkosan kezeled ezt a témát, holott úgy nem lehet, ez nem fekete vagy fehér. Valahogy vegyesen kell ezt tanítani.
Az biztosan nem jó megoldás, hogy meg van nyitva az MS word aktuális verziója (vagy amire éppen van licence az iskolának) és abban magyarázzák a dolgokat, aztán kész.Carasc0: nálunk ennyi segítséget adtak a szakdogához: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az ECDL oktatás zajlott így, könyv helyett az adott program adott menüpontjában nyomjátok meg ezt és ezt, akkor ez meg ez lesz.
Szerinted mennyi értelme van ennek így? Mikor a sikeres ECDL vizsgám után pár évvel kiadták az office 2007-et, akkor a megszerzett tudás kb. háromnegyede ment a süllyesztőbe.A magam részéről ekkor mentem át OOo-ra, majd mikor kiváltak, akkor LO-ra. Jó döntés volt, a fősulin csak az egy info tárgyból erőltették az MS office-t, mert a tanár szerint oda kevés a 7 modulos ECDL a tárgy akkreditálásához, holott 1 90 perces óra alatt lenyomtam az egész féléves zh készletet, pedig akkor már jó ideje nem láttam MS office-t... Minden más tárgynál az OOo / LO használata volt az elvárt, vagy a .pdf formátum.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az ilyen exotikus formátumokból, mint a docx vagy pptx nincs egy olyan fájlod, amit mi is megnézhetnénk? Tehát valami ami nem tartalmaz kényes infót, de hibát csinál vele az LO.
Csak a kíváncsiság hajt, a környezetemben meg senki nem használ ms officet, főleg nem ekkora nagy fájlokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest