Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ricardo

titán

válasz szupermacs #277 üzenetére

" ha egy kicsit unatkozik 2 óra között a szünetben, hanem mondjuk beszélget a barátaival. Szóban. Legyen okostelefonja, ha megdolgozik az áráért (15 éves kortól diákmunka, alatta házimunka és zsebpénz). Ezzel hol a probléma?"

Probléma nincs vele, de szerintem félreértettél. Beszélgessen, ha van kivel. Ha a többiek mind nyomkodnak akkor viszont egyedül marad. ;)

Viccet félretéve.Ezzel most sincs gond. Itt csücsül a tablet, lényegében az övé. Ha van valaki nálunk eszébe sem jut elővenni. Ahogy írtam is keresi a lehetőséget mikor lehet kimozdulni.
    Attól hogy van lehetősége rá, még nem azt jelenti hogy mást nem csinál. A hiba ott van, hogy azt feltételezed, ha van egy mobilja a gyereknek akkor csak az létezik.

"Mondjuk engem 17 évesen is jobban lekötött a csavargás a lakótelepen, mint a telefont nézni, vagy a gép előtt kockulni."

Engem is, de az idő változik.
    Nagyapáink meg azt mondták rólunk "Mi mennyire jól elvoltunk, ugráltunk a szalmabálákba, ezek meg cél nélkül csavarognak"
    Az ismerős mondat amit mindenki hallott "Bezzeg a mi időnkben"
    Ezzel le is zártam részemről, mert ez itt nagyon off

Az ötlet jó hogy visszahozták, nagy a marketing értéke, de a megvalósítás nem az igazi. Nagyobbat ütne, ha jobban hasonlítana az eredetire.

• Ricardo

titán

válasz kovy79 #268 üzenetére

" de mivel ilyen társaságban nő fel, nagyon nagy az esélye, hogy felnőttként is olyan lesz, mint a haverjai! "

Ezt nem tudod kivédeni. Alkalmazkodni meg nem árt. Azon a véleményen vagyok, hogy nem azzal védem meg ha megvonom tőle a lehetőségeket, hanem ha megpróbálom megmutatni neki, hogy tudja azokat normálisan a javára fordítani. Ezek tárgyak. Sokkal fontosabb, hogy gondolkodni tanuljon meg és használja az eszét. Nem az a dolgod hogy megvédd a gyereket mindentől, mert azt nem tudod. annyit tudsz tenni, hogy megpróbálod megtanítani neki, hogyan kezelje a különböző helyzeteket.

"főleg, ha korán mindent alá adsz, ami a társaival való integrációhoz kellhet neki!"

Mint írtam még nincs telefonja ;)

• Ricardo

titán

válasz szupermacs #260 üzenetére

"mert akkor azzal cseszi el az időt a suliban, hogy videókat néz."

Miért tenné? Mert megteheti? ha a gyerek jól nevelt akkor tudja hogy órán nem mobilozunk. ha nem akkor meg tök mindegy mi van nála. ha buta telefon akkor sms-t írógat, játszik a snake nevű kleaaszikussal. ha nincs mobilja akkor a padot firkálja, beszélget a mellette ülővel, vagy az előtte ülőt pöckölgeti papírgalacsinnal...stb

MK VII :

A lányom elmúlt 8. van egy tablet amit ő használ. nem nyomogatja egész nap, és már tűkön ül mikor mehetünk el biciklizni. Hétvégén amint kisütött a nap első kérdése , hogy mikor megyünk sétálni. Nem szeret bent ülni. Az hogy folyamatosan a kütyün lóg valaki az nem jó irány, de nem az a megoldás, hogy teljesen kihagyjuk az életből ezeket a kütyüket, hanem hogy megtanítjuk a rendes használatra a gyereket. ha vágyik rá de nem kapja meg, akkor nehezebb lesz elválasztani tőle ha végre a kezébe kerül.

• Ricardo

titán

válasz MK VII #252 üzenetére

Ezek szerint nem ment át mit akartam ezzel.
    Nem kell a legmenőbb telefon egy gyerek kezébe (a lányomnak jelenleg még mobilja sincs), de én inkább adok majd neki egy alap androidos telefont ennyi pénzért amivel több lehetősége van.
    Anyuci kedvenceivel nem kell foglalkozni, mert ha akarnak úgyis találnak kivetni valót amiért tudják a másikat csúfolni.
    Azonban látom a gyerekeket, és ez a telefon már kevés. Ahogy quailstorm is írta ez már több mint mobil. A közösségi élet része.
    Lehet, hogy hülye hasonlat, de ez kicsit olyan mint ha a téren focizó gyerekek közé leküldöd a sajátodat egy focizásra alkalmatlan cipőben. Arra amire szánod jó, hiszen nem fázik a lába, nem zokniban kell neki közlekedni, de a többiekkel nem tud játszani, mert arra nem jó. Főleg hogy az áráért vehetnél olyan cipőt is amiben focizni is lehet.
    De ha figyelmen kívül hagyjuk ezt. Akkor sem tartom megfelelőnek.
    ha csak az a cél hogy elérjem, és ő is tudjon hívni, akkor inkább veszek olyan telefont ami ennél olcsóbb. H ennyi a célom akkor miért adjak ki rá ilyen sok pénzt? ár darab ezresért már kapható telefon.

• Ricardo

titán

válasz MK VII #245 üzenetére

" Kis gyerkőcöknek is tuti jó vétel, hogy anyu elérje.."

A kisgyerkőc ezt körberöhögi. Nem azért mert gagyi, vagy csillogós, hanem mert őt nem fogja majd el a retro érzés.
    körülötte mindenki érintős kütyüvel szaladgál, ha egy ilyet a kezébe adsz, azzal nem csak neki okozol rossz közérzetet, de a közösség céltáblájává teszed, mert kiröhögik a kortársai.

• Ricardo

titán

válasz Tom1939 #227 üzenetére

Én egy új kiadású E52-t néznék meg.

Változatlan külsővel. Az jó ahogy van. Fém, elegáns, színes kijelző (mondjuk az lehetne amoled).

Belül valamilyen mai kornak megfelelő kellően erős , de jó fogyasztású vas.

• Ricardo

titán

Szerencsésebb lett volna, ha megtartják az eredeti formát. maximum kicsit megnövelt (a nokia feliratig ) kijelzővel.
    még a vastagsága is maradhatott volna. így belefért volna egy combos akku. Párosítani egy energiatakarékos vassal, és máris kész a nosztalgia telefon, ami több hétig elketyeg egy töltéssel. Tuti siker.
    Mindenesetre a marketingeseik, megérdemlik a piros pontot. Mindenki rájuk figyelt :K

Egy dolog azonban biztos. Ez egy olyan készülék amire senki nem foghatja rá, hogy iPhone copy :D

Új hozzászólás Aktív témák