Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz Lirion #75 üzenetére

Örülök, hogy ilyen kulturáltan el lehet veled beszélgetni! :)
    "Az üzemidőt nem csak a kijelző, hanem a hardware is nyirbálja."
    Valóban, de ha növeled a kijelző felbonbtását, akkor az a hardware-nek is jóval több munkát ad.

Nekem is 32Gb-os, Class 10-es microSD-m van, de erre nálunk nincs alternatíva, mert a felhőben tárolt adatokhoz kell a nagy adatforgalmat lehetővé tevő, gyors és megbízható mobilnet. Nekem a T-s 3G igencsak akadozik Debrecen-Budapest között a vonaton... biztos a sok hegy miatt. ;] Nyugaton gyorsabban megy a hálózatok fejlesztése, nagyobb a fizetőképes kereslet és a rendelkezésre álló tőke, viszont Magyarország, kis piac lévén minden jóból kimarad. :( Legalábbis az első körben. Nem a magyar piacra van szabva a mobilkommunikáció fejlődése, hogy mit ne mondjak.

• pengwin

addikt

válasz Lirion #73 üzenetére

Nekem nem pixeles a HD, bár tény, hogy gyenge a látásom. :(
    Nem vitattam a fejlesztés létjogosultságát, de szerintem már a mostani hardware is kéne, hogy ösztönözze a gyártókat az előrelépésre a beépített tárhely, akksiidő terén. Ameddig ezek nem fejlődnek, addig MOBILeszközökben a magasabb felbontás nagyban korlátozni fogja a mobilitást, ami talán megegyezhetünk, hogy elsődleges szempont egy okostelefonnál. Már a mostani FHD telefonok is vészesen gyorsan tudnak merülni, ha az ember használja és nem csak a zsebében cipeli őket.
    Jóval több embert hallottam üzemidőre panaszkodni, mint a HD-FHD felbontás elégtelenségére, viszont elfogadom, hogy van, aki igényel ennél magasabb felbontást, de tessék végiggondolni, hogy ti vagytok többen, vagy azok, akik magasabb üzemidőért könyörgünk. ;)
    Egyébként a 4k és QHD tartalom-előállítást véleményem szerint a TV-k, monitorok elterjedése sokkal jobban ösztönözné, mint a hasonló mobileszközöké. A legtöbb tartalom-előállító inkább ezekre épít (még). (És nem, az ilyen TV-k, monitorok nyugaton sem gyakoriak , nem csak itt Csórósztánban :P )

• pengwin

addikt

válasz Lirion #70 üzenetére

Akkor ettől a "fel bírja dolgozni/nem bírja" vitától elszakadva megkérdezem, hogy szerinted van-e gyakorlati haszna a QHD, 4k felbontásoknak? Van-e lényeges probléma egy jó minőségű 4"-4,7"-os HD vagy 5"-6"-os FHD IPS-TFT kijelzővel? Mert szerintem nincs. Az emberek többségének az ennél nagyobb felbontás ugyanúgy csak benyelt marketing BS lesz, mint a Stevie Wonder féle 300ppi. ;)
    A tartalom hiányáról nem is beszélve: nem nagyon láttam még QHD, 4K felbontású filmeket, de minden bizonnyal a méretük is ott lesz, ahol a minőségük, miközben a mobilok tárhelye nem követi a rajtuk tárolt filmek és játékok méretnövekedési ütemét.
    Meg az egyébként is siralmas aktív használat melletti üzemidőt ezek a magasabb felbontások drasztikusan vissza fogják venni, valami komoly akksi-technológiai újítás bevezetése nélkül. :(
    Nincs ellenemre a magasabb felbontás, mert az a középmezőnybe nyomja majd azt, ami nekem elég :C , de kiegészítő fejlesztések nélkül szerintem csak parasztvakítás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés