- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
Örülök, hogy ilyen kulturáltan el lehet veled beszélgetni!
"Az üzemidőt nem csak a kijelző, hanem a hardware is nyirbálja."
Valóban, de ha növeled a kijelző felbonbtását, akkor az a hardware-nek is jóval több munkát ad.Nekem is 32Gb-os, Class 10-es microSD-m van, de erre nálunk nincs alternatíva, mert a felhőben tárolt adatokhoz kell a nagy adatforgalmat lehetővé tevő, gyors és megbízható mobilnet. Nekem a T-s 3G igencsak akadozik Debrecen-Budapest között a vonaton... biztos a sok hegy miatt.
Nyugaton gyorsabban megy a hálózatok fejlesztése, nagyobb a fizetőképes kereslet és a rendelkezésre álló tőke, viszont Magyarország, kis piac lévén minden jóból kimarad.
Legalábbis az első körben. Nem a magyar piacra van szabva a mobilkommunikáció fejlődése, hogy mit ne mondjak.
-
pengwin
addikt
Nekem nem pixeles a HD, bár tény, hogy gyenge a látásom.
Nem vitattam a fejlesztés létjogosultságát, de szerintem már a mostani hardware is kéne, hogy ösztönözze a gyártókat az előrelépésre a beépített tárhely, akksiidő terén. Ameddig ezek nem fejlődnek, addig MOBILeszközökben a magasabb felbontás nagyban korlátozni fogja a mobilitást, ami talán megegyezhetünk, hogy elsődleges szempont egy okostelefonnál. Már a mostani FHD telefonok is vészesen gyorsan tudnak merülni, ha az ember használja és nem csak a zsebében cipeli őket.
Jóval több embert hallottam üzemidőre panaszkodni, mint a HD-FHD felbontás elégtelenségére, viszont elfogadom, hogy van, aki igényel ennél magasabb felbontást, de tessék végiggondolni, hogy ti vagytok többen, vagy azok, akik magasabb üzemidőért könyörgünk.
Egyébként a 4k és QHD tartalom-előállítást véleményem szerint a TV-k, monitorok elterjedése sokkal jobban ösztönözné, mint a hasonló mobileszközöké. A legtöbb tartalom-előállító inkább ezekre épít (még). (És nem, az ilyen TV-k, monitorok nyugaton sem gyakoriak , nem csak itt Csórósztánban)
-
pengwin
addikt
Akkor ettől a "fel bírja dolgozni/nem bírja" vitától elszakadva megkérdezem, hogy szerinted van-e gyakorlati haszna a QHD, 4k felbontásoknak? Van-e lényeges probléma egy jó minőségű 4"-4,7"-os HD vagy 5"-6"-os FHD IPS-TFT kijelzővel? Mert szerintem nincs. Az emberek többségének az ennél nagyobb felbontás ugyanúgy csak benyelt marketing BS lesz, mint a Stevie Wonder féle 300ppi.
A tartalom hiányáról nem is beszélve: nem nagyon láttam még QHD, 4K felbontású filmeket, de minden bizonnyal a méretük is ott lesz, ahol a minőségük, miközben a mobilok tárhelye nem követi a rajtuk tárolt filmek és játékok méretnövekedési ütemét.
Meg az egyébként is siralmas aktív használat melletti üzemidőt ezek a magasabb felbontások drasztikusan vissza fogják venni, valami komoly akksi-technológiai újítás bevezetése nélkül.
Nincs ellenemre a magasabb felbontás, mert az a középmezőnybe nyomja majd azt, ami nekem elég, de kiegészítő fejlesztések nélkül szerintem csak parasztvakítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest