MWC 2014: Üzemidőben a Lenovo S860 a király

A Lenovo strandja most különösen nagy érdeklődésre tartott számot, és természetesen mi is megnéztük, milyen újdonságokkal rukkolt elő a kínai gyártó. A termékek között megtaláltuk az S860 névre keresztelt készüléket, mely lényegében a vállalat csúcsmodelljének számít. A 147 x 76 x 10 milliméteres külsővel és 190 gramm tömeggel rendelkező masina kézben fogva már nem tűnik nehéznek, ha pedig rájövünk, miért lehet ilyen súlyos darab, akkor inkább örülni fogunk ennek.


[+]

A Lenovo nagyon sok figyelmet fordít a minőségi kialakításra, így az S860 főleg üvegből és szálcsiszolt fémből épül fel, gyönyörű, mindemellett pedig az összeszerelési minőség is tökéletes. Az 5,3 hüvelykes IPS-LCD kijelző HD, vagyis 720 x 1280 pixel felbontású, ami elmarad ugyan a nagyobb gyártók zászlóshajóinak megjelenítőitől, de egyáltalán nem tűnik pixelesnek, plusz a betekintési szöge is kiváló. A kijelző meghajtásáról a 28 nanométeres csíkszélességű MediaTeK MT6582 lapkakészlet gondoskodik. A processzor négymagos, a magok egyenként akár 1,3 GHz-re is felpöröghetnek. A beépített GPU szerepét a Mali-400MP2 látja, a RAM pedig a mai trendeknek megfelelően 2 GB lett. A belső tárhely mérete 16 GB, a microSD kártya bővíthetősége sajnos kimaradt.


[+]

A készüléket egy 8 megapixeles, ledes vakuval ellátott hátlapi, valamint 1,6 megapixeles előlapi kamerával látták el, a videofelvételi képességeket tekintve 1080p-t tudunk kisajtolni a fő optikából. Az S860 legnagyobb vonzereje kétségtelenül az extra hosszú üzemidőt garantáló, 4000 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhető, ami a gyártó szerint 43 óra beszélgetési és 40 napos készenléti üzemidőt biztosít. Az extrém adatok mellett van még egy fontos funkció, ez pedig az USB-n keresztül történő külső eszközök töltése, amivel nem csak okostelefonokat, hanem tableteket is elláthatunk energiával. Az egyelőre Android 4.2.2 operációs rendszert futtató, szürke és fehér színben elérhető, egy és két SIM-es változatban piacra kerülő masina várható ára külföldön nettó 349 dollár lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés