- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
Azért sem jó a túl nagy felbontás, mert nagyon beleharap az akksiba.
Ez tiszta sor és normális érv, amit nem is vitatok, mint ahogy azt sem, hogy 5.7"-on megfelel a fullhd felbontás is. De ha megfelelő hardware-rel megtámogatják, a felbontás növelése nem felesleges lépés. Az emberek zöme simán meg tud különböztetni egy 300 és egy 600 ppi-s képet, bár nyilván vannak, akik nem, de nem ők a mérce.Egyébként vicces ez az aksi mizéria, megnéztem pár régi tesztet az 5-6 évvel ezelőtti csúcsokról, azoknál is rendszerint 1-2 napos üzemidőt írtak, intenzív használattal meg max 1 napot. Nekem az a meglátásom, hogy direkt olyan aksival szerelik a mobilokat, hogy azokat naponta (tisztelet a kivételeknek, amiket 2 naponta) tölteni kelljen, így pedig teljesen mindegy, hogy mekkora lesz a kijelző, mert úgyis olyan aksi kerül bele, ami egy napig átlagos használattal bírja hajtani a mobilt..
5.7"-on a fhd több mint elég, és így kapok 386 ppi-t. Nem látok pixeleket
Nézzél meg egy 5"-os hd kijelzőt, azon látni fogsz. De az emberi szem nem pixelekben lát, hiába nem látod már 386 ppi mellett sem őket, attól még ha mellé teszel egy 500 ppi-s kijelzőt, látni fogod, hogy melyik a nagyobb felbontású. A több részlet miatt valóságosabb lesz a kép, ezáltal kellemesebb látvány a szemnek. Persze itt újfent előkerül az a téma, hogy amíg nincs a nagyobb felbontásra megfelelő tartalom, addig a különbséget sem lehet igazán észrevenni (bár hallottam már a fordítottját is, hogy a full hd kép szebben mutat egy full hd kijelzőn, mint egy hd-n és ez nem korrekt összehasonlítás...). -
Lirion
addikt
Mint ahogy az ideális kijelzőméretet is kitalálta az apple a 3.5"-lal, aztán mégis 4"-os lett a telefonjuk..
A nyomdaipart meg ne keverd ide, ott a 300 dpi határ a tintasugaras nyomtatóknál van meghúzva, nyilvánvalóan azért, mert a tinta nem képes értékelhetően magasabb minőséget adni ennél magasabb dpi-nél. A legjobb minőséget 240-360 dpi között produkálják, a 300 pont a középpont, ezért lett ez a sztenderd a nyomtatásban.
De ha már így belbuzdulva hozol ilyen példákat, arra válaszolj, hogy szkennelésnél miért használ a nyomdaipar messze 1000 fölötti dpi-t, hiszen 300 felett már úgyse látni különbséget... -
Lirion
addikt
Nekem a T-s 3G igencsak akadozik Debrecen-Budapest között a vonaton...
Hja, ezt én is tapasztaltam már párszor.A legviccesebb, hogy az első osztályon a t-mobil adja az ingyen wifit az ott utazóknak néhány járaton.
Viszont a mobilnettel az is gond, hogy korlátozott adatmennyiségekkel adják, szóval utazás alatt nehézkes ezzel filmezni. Viszont nyaraláskor a szálláshelyek legtöbbjén már van normális wifi (főleg nyugaton), meg otthon is van, munkahelyeken is, de ott ugye nem lehet videózni..
-
Lirion
addikt
A tárhely kevésbé gond a mobilokban, soknál már most is 16-32 gb van, amibe lehet még tenni 64-es kártyát is. Mobilon nem tárol senki egy egész filmkönyvtárat, viszont a net javulásával és (főleg nyugaton) az online tékákkal lehet magas minőségű filmeket nézni a mobil kütyükön is, nem feltétlenül kell ezeket helyileg tárolni.
Egyébként a 4k és QHD tartalom-előállítást véleményem szerint a TV-k, monitorok elterjedése sokkal jobban ösztönözné
Hát igen, nem is értem, hogy ott miért nem terjed a nagyobb felbontás.. Nevetséges, hogy egy 42"-os tv-be nem bírnak nagyobb felbontást varázsolni.Jóval több embert hallottam üzemidőre panaszkodni
Az üzemidőt nem csak a kijelző, hanem a hardware is nyirbálja. -
Lirion
addikt
Van gyakorlati haszna, ugyanis minél jobban közelít a felbontás a szem képességeinek határához, annál valódibbnak látod majd a képet, ha pedig annak látod a képet, akkor kellemesebb lesz a látvány, javul a felhasználói élmény.
Van-e lényeges probléma egy jó minőségű 4"-4,7"-os HD vagy 5"-6"-os FHD IPS-TFT kijelzővel? Mert szerintem nincs.
Azért, mert nincs vele probléma, még ne jelentsünk már ki olyat, hogy fölösleges a nagyobb felbontás. Az nHD-s nokia 808-at is lehet használni, de attól még jobb lenne hd kijelzővel.
Fura egyébként, hogy pár éve még a hd-re mondta azt mindenki, hogy parasztvakítás, semmi értelme, később meg ugyanezt játszották a fullhd esetében is. Viszont ha egymás mellé teszel egy 300 dpi-s hd kijelzőt meg egy 440 dpi-s fullhd kijelzőt, látni fogod a különbséget. Nem feltétlenül abban mutatkozik meg, hogy a hd pixeles (mert egyébként az, legalábbis nekem, pedig nincs különleges szemem), hanem az összkép sokkal kellemesebb lesz a fullhd-n. Aki ezt nem látja, annak sajnos rossz a szeme és szemészhez kéne fordulnia.de kiegészítő fejlesztések nélkül szerintem csak parasztvakítás.
De ha nem fejlesztik, akkor a kiegészítő fejlesztések se fognak tempósan haladni.
Erről a bugatti veyron jut eszembe, ami elméletig képes 467 km/h-val száguldani, gyakorlatban viszont 415-nél le kell szabályozni, ugyanis a gumik nem bírják ezt a sebességet. Egyszerűen nem gyártottak még olyat, ami 460-nál nem szakad szét, mert minek is csináltak volna.. Na kb. ugyanez van itt a kijelző felbontásával. Minek csináljanak alá vasat, minek csináljanak 4k filmeket, ha nincs is még hol ezeket felhasználni? -
Lirion
addikt
Szerinted ha közelebbről nézed a mobilt, akkor a szemed által érzékelt dpi kisebb vagy nagyobb lesz, mint 530? Ha nagyobb lesz, akkor van értelme a nagyobb felbontásnak vagy nincs?
Mindig, mikor előkerül ez a téma, jön vissza apple huszár, aki benyelte a marketinget, hogy a 300 dpi a maximum, amit lát az ember és kijelenti, hogy a fullhd vagy 4k felbontásnak értelmetlen, miközben még a 4k is csak kb 600 dpi-t jelent 5 colon és 25 centiről még a 900 dpi is elmarad a szem "felbontó" képességétől...
-
Lirion
addikt
A kijelző nagyon okosan nem fhd, hiszen az emberi szemnek ebben a méretben totál fölösleges
Kb. 550-600 PPI-ig érzékeli az emberi szem a különbséget. Ha te igénytelen vagy erre és szívesen használsz pixeles kijelződ, lelked rajta, de a saját szubjektív véleményed nem tény, csak vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest