- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joey04
titán
A 4" is már olyan, hogy fogásváltás nélkül nehezen kezelhető egy kézzel. Megoldható, de már nyújtózkodni kell. Ez a trend, és az Apple választhat: Vagy marad emberi méretű kijelzőnél és azt adja ami valóban ésszerű választás, vagy beáll a sorba és valóban 4.7 körüli böszmét fog árulni, aminek az égvilágon semmi értelme, mert egykezes használathoz nagy, kétkezeshez meg lehetne nagyobb is, arra még egy Mate sem nagy. De a phablet meg kevesebb embert érdekel, csak azért lett sikeres kategória, mert a samu tolja. Mondjuk ez sem új találmány, anno a Newton is phablet méretű kijelzővel volt szerelve, de azt tudjuk, hogy az a sorozat minden téren megelőzte a korát. A felbontással nincs ilyen gond, ha marad 4-os modell is, akkor biztos nem növelik, ha meg lesz nagyobb, ott meg muszáj. Így aztán a ppi huszárok is megnyugodhatnak. Bár szerintem a mostani készülékemen 5.7"-on a fhd több mint elég, és így kapok 386 ppi-t. Nem látok pixeleket, pedig a munkahelyem 2 évente küld orvosi vizsgálatra, nincs baj a szememmel. És hogy visszakanyarodjunk a topik témájához: Azért sem jó a túl nagy felbontás, mert nagyon beleharap az akksiba. Elég megnézni, hogy az fhd sonyk milyen szar üzemidőt hoztak, a z1c viszont csodás időket tud. A z1c egyébként is egy meglepően átgondolt és jól kivitelezett lépés a sonytól.
-
-
air
nagyúr
Soha az életben nem volt Apple termékem, és nem is lesz. Tehát nem vagyok Apple huszár, és nem nyeltem be semmilyen marketing maszlagot.
Ellenben mindig előkerülnek a pixel huszárok, akiknek az isten pixelje nem elég. Az ilyenek esküsznek a 30 terrapixeles kompakt fényképezőgépekre, amikben a szenzor a kisujjam körmének a tizedénél kisebb, és olyan silány szoftveres javítást kell ráerőltetni a képre, hogy felismerhetetlen, homályos, hitvány fos lesz az eredmény.
-
pengwin
addikt
Örülök, hogy ilyen kulturáltan el lehet veled beszélgetni!
"Az üzemidőt nem csak a kijelző, hanem a hardware is nyirbálja."
Valóban, de ha növeled a kijelző felbonbtását, akkor az a hardware-nek is jóval több munkát ad.Nekem is 32Gb-os, Class 10-es microSD-m van, de erre nálunk nincs alternatíva, mert a felhőben tárolt adatokhoz kell a nagy adatforgalmat lehetővé tevő, gyors és megbízható mobilnet. Nekem a T-s 3G igencsak akadozik Debrecen-Budapest között a vonaton... biztos a sok hegy miatt.
Nyugaton gyorsabban megy a hálózatok fejlesztése, nagyobb a fizetőképes kereslet és a rendelkezésre álló tőke, viszont Magyarország, kis piac lévén minden jóból kimarad.
Legalábbis az első körben. Nem a magyar piacra van szabva a mobilkommunikáció fejlődése, hogy mit ne mondjak.
-
pengwin
addikt
Nekem nem pixeles a HD, bár tény, hogy gyenge a látásom.
Nem vitattam a fejlesztés létjogosultságát, de szerintem már a mostani hardware is kéne, hogy ösztönözze a gyártókat az előrelépésre a beépített tárhely, akksiidő terén. Ameddig ezek nem fejlődnek, addig MOBILeszközökben a magasabb felbontás nagyban korlátozni fogja a mobilitást, ami talán megegyezhetünk, hogy elsődleges szempont egy okostelefonnál. Már a mostani FHD telefonok is vészesen gyorsan tudnak merülni, ha az ember használja és nem csak a zsebében cipeli őket.
Jóval több embert hallottam üzemidőre panaszkodni, mint a HD-FHD felbontás elégtelenségére, viszont elfogadom, hogy van, aki igényel ennél magasabb felbontást, de tessék végiggondolni, hogy ti vagytok többen, vagy azok, akik magasabb üzemidőért könyörgünk.
Egyébként a 4k és QHD tartalom-előállítást véleményem szerint a TV-k, monitorok elterjedése sokkal jobban ösztönözné, mint a hasonló mobileszközöké. A legtöbb tartalom-előállító inkább ezekre épít (még). (És nem, az ilyen TV-k, monitorok nyugaton sem gyakoriak , nem csak itt Csórósztánban)
-
pengwin
addikt
Akkor ettől a "fel bírja dolgozni/nem bírja" vitától elszakadva megkérdezem, hogy szerinted van-e gyakorlati haszna a QHD, 4k felbontásoknak? Van-e lényeges probléma egy jó minőségű 4"-4,7"-os HD vagy 5"-6"-os FHD IPS-TFT kijelzővel? Mert szerintem nincs. Az emberek többségének az ennél nagyobb felbontás ugyanúgy csak benyelt marketing BS lesz, mint a Stevie Wonder féle 300ppi.
A tartalom hiányáról nem is beszélve: nem nagyon láttam még QHD, 4K felbontású filmeket, de minden bizonnyal a méretük is ott lesz, ahol a minőségük, miközben a mobilok tárhelye nem követi a rajtuk tárolt filmek és játékok méretnövekedési ütemét.
Meg az egyébként is siralmas aktív használat melletti üzemidőt ezek a magasabb felbontások drasztikusan vissza fogják venni, valami komoly akksi-technológiai újítás bevezetése nélkül.
Nincs ellenemre a magasabb felbontás, mert az a középmezőnybe nyomja majd azt, ami nekem elég, de kiegészítő fejlesztések nélkül szerintem csak parasztvakítás.
-
air
nagyúr
"Kb. 550-600 PPI-ig érzékeli az emberi szem a különbséget."
Ez a kijelentés is csak akkor lesz tény, ha valamivel alátámasztod. Ugyanis az Apple retina kijelzője is max. 326ppi. És a távolság sem mindegy, hogy milyen messziről nézed. Átlagos távolságból 300 ppi felett a szem már nem tud különbséget tenni. Tehát várjuk a te véleményed igazolását, mert azt sem tény, csak egy vélemény.
-
helltp
aktív tag
Akkor fogalmazok úgy, hogy fölösleges erőforrás pazarlás. De igazad van aki a pixelsűrűségre veri annak biztos mergéri...
(#11) citkar: a 2gb ram kell bele, nexus 4-emben annyi van, össze se lehet hasonlítani erősebb multitasking esetén az 1gb ramos csodákkal pl 813ix-emmel (vagy hugom sgs3-val).
(#14) air: MTK-ra úgy unblock miért ne lenne? 6592-re tuti kijön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Mini-ITX
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged