Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pisze

tag

válasz Bailey #62 üzenetére

1993. decemberben vettem a Westelnél az első céges Ericssont az volt a piacon a legkisebb, 147 ezer volt, a fizetésem 8 200 FT !!! /nyolcezerkettőszáz , nem tévedés ! / :R

• pisze

tag

Hali ! Szerintem amit most írok nem is kicsit lesz off, de amint olvasgatom a fórumot, akaratlanul is eszembe jutott egy-két dolog, mint eléggé régi motorosnak. Egyfolytában , szinte minden harmadik, negyedik hozzászólásban visszatérő síránkozás " drága " " jaj az ára ". Nos akkor kezdjük az elején ! 5-6-7 évvel ezelőtt hol voltak a fizetések ? Szerintem a most síránkozók egy része még a tizenezer forintos Siemensekkel szaladgált , de már akkor voltak a Win-es PDA-k, HTC, ETEN ! Nézzük csak meg a mai felhozatal árát összehasonlítva az akkori fizetésekkel ! Én még jól emlékszem a HTC Pharos PDA-ra, 126 ezerért vettem, és még jó árnak számított , voltak azért nála jóval többet tudó HTC-k is, kb.140-160 ezres árban, a fizum kb. ennek a fele volt, és az a kütyü mit tudott a maiakhoz képest, és most mennyi az átlagkereset ? Az Eten Glofish 500+ előtte 123 ezer volt és 256-os RAM-mal ! Mégse voltam vele elégedetlen ! Ezek a mai készülékek, tudásban ég és föld a régiekhez képest, árban viszont nagyon barátiak, hiszen 5 évvel ezelőtt is ezek az árak voltak, sokkal rosszabb kütyükért ! Ne menjünk ilyen messze, csak a közelmúlt eklatáns példája a Samsug Omnia II , 2 évvel ezelőtt, űberszupernak kikiáltott kütyü mennyibe is került a szolgáltatónál " baráti áron " ? 100 ezer felett !!! Az nem volt nagyon drága ? Most, másfélévesen, még garanciálisan 30 ezerért tudtam eladni ! A másik példa, saját kútfőből, 2 hete az LG Pradat 126 ezerért vettem, mint 3 évvel ezelőtt a Pharost , de most 2x annyi a fizum mint akkor volt, és a Prada nagyon sokszorosát tudja mint az a kütyü. Szerintem a síránkozók jórészének ezek a dolgok eszébe sem jutnak, vagy azért mert még abban az időben nem juthattak hozzá ilyen kütyükhöz, vagy mert részleges emlékezetkiesésben szenvednek, nem szeretnek visszaemlékezni ! Pedig tessék csak visszaemlékezni !!! A Motorola V3 a PENGE ! Mennyi is volt akkor ? A fiamnak a rokonság adta össze az árát, gimis ballagásra ! Bizony , 130 ezer volt az a semmittudó vacak ! Nos kedves fórumtársak, akkor most, jelen pillanatban mi is a drága ? Miért is sírunk ? :F

Új hozzászólás Aktív témák