- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
fejedlm
csendes tag
válasz
Dr.Anonymus #275 üzenetére
10 év tapasztalata azt mondatja velem azért lesz benne hiba, még sosem volt tökéletes teló.
Szóval minden típusból van olyan darab, ami kimegy a világból és van olyan, ami full hibás, kell egy zsák alkalommal javítani.
(Lesz ebből is olyan ám.
)
-
fejedlm
csendes tag
Nincs hozzá alkatrész? Szerintem nem ilyen dolgokról beszéltünk, 10 éve mobilozom és nem találkoztam még olyan telóval, amit azért nem tudtam megjavítani (javíttatni) mert nem volt hozzá alkatrész.
"ha tönkremegy, akkor a nemzetközi forgalmazóval kell levelezem, hogy elküldje az "anyaországba" és csinálják meg (ha megéri)"
Ezt el kell felejteni, a Nokia is mindenkit elhajt, hogy nem magyar garis a teló, de kötelessége megjavíttatni, amennyiben számlád van, tehát nem kell küldözgetned sehová.
(ha erre gondoltál)Sajnos sok a negatív tapasztalat vásárlói részről, de sokszor alaptalanul szívatnak titeket a gyártók a garinál.
Egyébként mi az, hogy szürke import?
Vagy behozták legálisan vagy nem.
Köztes megoldás nincs. -
fejedlm
csendes tag
ÉN veled értek egyet, AS említette a szürkét, nem én.
-
fejedlm
csendes tag
AS vetette fel, de mi az, hogy nincs rá gyári garancia?
Amennyiben az adott teló a gyártótól származik valóban (tehát nem kínai hamisítvány), akkor bizonyos feltételekkel ugyan, de van rá gyári garancia.Ezeket a feltételeket kell tisztázni vásárlás előtt és kész.
A szürke import nem lehet egyenlő azzal, hogy egy adott termékre nincs gyári garancia.
-
fejedlm
csendes tag
Az engem is érdekelne, tudjam mire kell figyelni.
Van a fehér, normál import. (minden meg van fizetve utána, ahogy kell.)
Van a fekete import. (nincs semmi fizetve utána.)Itt azért álljunk meg egy szóra, mit is jelent ez a nincs semmi fizetve utána?
Ha kimész külföldre, megveszed a telót, kérsz és kapsz róla számlát, meg tudod mondani a közösségi adószámodat (magyar cégnél HUxxxxxxxxxxx, ahol x az adószámod utolsó 3 karaktere előtti karakterek halmaza), akkor meg kapod 0 áfával, azaz mwst. meg VAT nélkül.
Behozod, miután eladod, befizeted az eladáskor kiállított számla után járó áfát és mindjárt fehér az import.Tehát egy termék eladása előtt kijelenteni valamiről, hogy szürke avagy fekete import elég nehéz.
-
fejedlm
csendes tag
Igen, van valóban olyan bolt, több is, ahol doboz nélkül adnak ezt-azt, lelke rajta, aki megveszi azokat, ebben egyet értünk.
Amit belinkeltél az a Samsung oldal, ott aztán ki nem derül mit forgalmaz a Samsung, a Samsung oldala az egyik leggyengébb, sem pdf formátumú leírás sem más infók nem nagyon lelhetőek ott fent. Menjél már el a Samsunghoz és vegyél tőlük telefont, meg a boltos barátaid is, kérdezd meg őket mennyi Samsungot vettek a Samsungtól és írd meg ide a választ, megvárjuk.
Amikor Te eladó voltál, mennyi Samsungot adtál el, amiket a Samsung adott el neked?
Segítek, mindkét kérdésre a válasz 0, tehát kár félre vezetni a többieket, NEM VÁSÁROLSZ a Samsungtól, csak közvetve.
Ez többféleképpen történhet:1. Boltos vagy és van Pesten 3-5 nagyker, tőlük vásárolsz és eladod,
2. Van két disztribútor (már említettem őket), megveszed ott, eladod.Magyarul semmi köze a Samsungnak hozzá, ha tetszik, ha nem, csak annyi, hogy a 2 nagy disztr. talán tőlük szerezte be, de ezt sem tudjuk biztosan, csak reméljük.
Egy példa:
Az a Nokia E51, amit a Nokia Ausztriába szánt eladásra és osztrák garis, az Magyaro.-n nem számít hivatalos példánynak, tehát ez azt jelenti, hogy az osztrák E51 silányabb?
Senki sem gondolhatja komolyan.
Ráadásul a szak szerviznek kötelessége javítani, akár csak az eu-s készüléket a Samsungnak.Több fórumon olvastam már az őstagok véleményét sok mindenről, de konkrétumot ugyan sosem láttam, csak annyit én nem vennék ezt, nem vennék azt, de senkinek fogalma sincs a dolgok igazi hátteréről.
(Mondjuk én nem is "kis ideig voltam eladó", lassan a 10 évhez közelítek.
)
-
fejedlm
csendes tag
Hát AS, lehet, hogy a telókhoz értesz, de azok kereskedéséről fogalmad sincs, mint ahogy arról sem miként kerül az országba az első példány, kik a hivatalos nagykerek stb, ahogy látom.
Ha neked jobb azt hinni, hogy onnan van, akkor hidd azt.
Mindenesetre sem a Str&U sem a Rightphone nem árul az általad említett MWC-s telót és mielőtt azt hinnéd, hogy bármit rád akarok sózni meg eladni, nem akarok, csak csevegni jöttem a telókról, ezért is nem linkeltem sem saját weboldalt stb.A ppt tőlük van:
Egyébként már többször olvastam, hogy hivatalos készülék.
Az mi?
Mitől hivatalos?A Media Marktban árult S&U-tól származó teló hivatalos?
Vagy az sem?Ezt a fogalmat először tisztázni kellene, mielőtt azt hiszik sokan, hogy valami hivatalos valami nem.
-
fejedlm
csendes tag
Köszi a Dr. Anonymus!
Feltöltöttem nektek azt a ppt-t, amit kaptunk a disztribútortól a datára, sok minden nincs benne, de a memóriánál egyértelműen 8 GB-re utalnak, a 16 GB még szóba sem jött.
Előrendelést felvesznek rá, természetesen mi is, de értelme nem sok van, sem elkapkodni, sem elfogyni nem fog, csak jól hangzik a nagyker részéről. (Legalábbis ezt gondolják.)
Az árral kapcsolatban 176.000 bruttó nagyker árat prognosztizált a kapcsolattartó, ez megközelítőleg helyes szokott lenni, nagyjából 180k körülre számolhattok.
Más hasonló csúcskategóriás teló áreséséből kiindulva, ez hamar leesik 130-140 körülre, e felett gyakorlatilag elenyésző kereslet van a készülékekre, tehát aki megveszi az első pár hétben szokás szerint bukik rajta egy 40-50000-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest