- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
lolchief70 #7784 üzenetére
nálam sosem volt még ilyen
telóújraindítás? lehet csak "beragadt" valami benne.
-
lolchief70
aktív tag
válasz
lolchief70 #7778 üzenetére
Sziasztok! Az elozo kerdesemre van valami otletetek?
Udv
-
válasz
lolchief70 #6723 üzenetére
Froyomod állítólag jó, nekem már kimaradt a legutolsó pár, mert nincs kedvem újrahúzni sokadszor.
2.3-ban (CM7) nekem tetszik a letisztultabb kinézete, a magyar nyelv (lehet kövezni, de értékelem ha bármely cég/ember veszi a fáradtságot a fordításhoz), az 1%-os akksikijelzés, meg úgy érzem a fejlesztője messze a legtöbb energiát fordítja rá, hogy ez legyen a legjobb ROM (a legtöbb többi ROM is erre CM-re alapul, vagy a CM6-ra).
Amúgy CM6-tól használom, kb. az összes release fent volt mindből, ahogy frissült. Stabilitás gondom a kamerával volt egy ideig CM7-tel, már jónak tűnik. Túratérképre keresem még az ideális programot, a navitel 2.3.4-t nem szereti, más használható offline-t még nem találtam (osmand talán egyszer eléri a szintet).
-
válasz
lolchief70 #6721 üzenetére
Leírás jó kérdés, már magamtól teszem fel jó ideje a ROM-okat, kb. mióta megvan a telefon.
Amúgy az itt megtalálható leírások mind jók szerintem, elcseszni nem nagyon lehet a bootloader zártsága miatt.CM7 2.3.4-es android, de a kernel a 2.2-nél használt, mivel a lockolt bootloader miatt nem lehet rá feltenni custom kernelt (a kernelnek ha jól rémlik van egy tanúsítványa, amit bootoláskor ellenőriz). Ezt még megkerülni nem tudták, talán a 2nd init egyszer működni fog, Defy-n elvileg megy, arra pl. rendes CM7 van 2.3-as kernellel.
Az oldalt megnéztem, maradjunk abban, hogy elég nyögvenyelősen megy, nagyításnál félperc, mire újra kirajzolja. A jó öreg flash-nek kevés ez a masina ilyen mennyiségben.
-
Rickazoid
addikt
válasz
lolchief70 #6700 üzenetére
Igen, 2.8-as FroyoMOD-ot.
Az oldal betöltődik, bár használhatónak nem nevezném, másodpercekig tart, amire átméreteződik, aztán nálam el is tűnt minden és csak fekete oldalt láttam. Vártam két percet, hátha történik valami, de semmi reakció nem volt, úgyhogy kiléptem a böngészőből. -
Rickazoid
addikt
válasz
lolchief70 #6696 üzenetére
Nos, először is egy 2.2 vagy 2.3 MOD-hoz mindenképp szükséged lesz egy 2.2-es ROM-ra, valamint a vulnerable recovery-re. Utóbbi egy OpenRecovery futtatásához szükséges, mivel ezeket a recovery-nek nevezett telefonon lévő program indítja, amiből csak az első verzió volt képes erre, a többi tiltja a Motorola által nem jóváhagyott update.zip-ek futtatását, így minden az elsőnél frissebb ROM mellett fel kell tenni az első (vagyis a vulnerable, azaz sebezhető) recovery-t is. Alapvetően a különbség az OpenRecovery-k közt a funkciókban keresendő. GOT OR nem ajánlott, rég elavult és senki sem fejleszti már. Androidiani se frissült már egy ideje semmit, de megállja a helyét, ez kell például CM6-hoz is, CM7 viszont annyi új funkciót kapott már beépítve, hogy lényegében OpenRecovery-re nincs is szükség, csak a telepítéshez. FroyoMOD esetében szintén nem lesz szükséged rá, csak ha QWERTZ billentyűzeted van, azt is az Androidiani OR-ben tudod beállítani (Settings - Keyboard layout - QWERTZ). És van még az eredeti OpenRecovery, ennek szimplán ennyi a neve, ez bír a legkevesebb funkcióval, de ezt még fejlesztik és univerzális (de hogy mit tud, azt nem tudom, rég nem néztem). Plusz ott a Nandroid szintén az OpenRecovery-kben, ami egy komplett biztonsági mentésre és visszaállításra való. A használata egyértelmű. A többi funkciót egyelőre nem kell ismerned, a MOD-ok mind rootoltak, a jobbakban van memhack (ez az áthelyezése a dalvik-cache mappát a /data partícióról a /cache partícióra, így több hely marad a programoknak, de kevesebb a dalvik-cache-nek, ami lényegében nem akkora baj, sőt a Milestone kevés belső memóriája miatt lényegében szükséges is), a processzor húzás is a MOD-hoz van optimalizálva, először inkább egy-egy MOD-dal ismerkedj meg, utána próbálj eltérni az alap beállításoktól.
A 2.3 alapú MOD-okról még annyit kell tudni, hogy nagyon kevés szabad RAM-mal rendelkeznek. Nem tudom használtál-e Windows Mobile-t, ahhoz hasonló a dolog, mint amikor egy régi, 64 MB RAM-os telefonra feltett valaki egy WM6.5-öt. Elfutott, de nem volt kellemes. Na ennél azért egy fokkal jobb a helyzet, de 2.3 alapú ROM-oknál instabilitásra kell számítani, talán nagyobb programok nem is fognak elfutni, esetleg kilépnek, mert elfogy a memória, újrabootol a telefon, stb. 2.2-es MOD-okkal lényegesen jobb a helyzet. Ezért az első, amit ajánlanék, az a FroyoMOD. Ha tudsz angolul, akkor lényegében a következő dolgokra van szükséged:
Ezt és ezt oldalt nézd át (a linkek egy része már nem él, de a többségből van mirror link, azok még elvileg mind jók). Friss ROM-okat pedig ezen az oldalon találsz, ezek a végleges ROM-ok. A service verzió mindig olyan ROM, ami a telefonon lévő ROM-ot frissíti, így abból csak olyat tudsz használni, ami a telefonodon is van, tehát ehhez tudni kell, hogy mi fut a telefonon. Teljes ROM esetében ez lényegtelen. Teljes ROM-ból ajánlott a Central Europe és a DACH, ha QWERTZ a billentyűzeted kiosztása.
Ezen kívül nemrég pont linkeltem egy itteni hsz-t is, ami egy a ROM frissítésére vagy cseréjére is alkalmas leírás, plusz ott vannak a szükséges linkek is. Valahol a Logout-on is van erről leírás, de azt én sem találom.
Ezekkel a hivatalos Froyo-t biztosan fel tudod tenni. Ha valami mégsem világos vagy a MOD-nál lenne valami és nem derülne ki az angol leírásokból (esetleg nem beszélsz kellőképp angolul), kérdezz nyugodtan. Vagy megpróbálhatsz keresni itt is, ezek a dolgok időről időre előjönnek és leírjuk őket. -
törölt tag
válasz
lolchief70 #1664 üzenetére
én is tudok neked szerválni viszonylag egyszerűen mondjuk dél-afrikai címet, de attól nem lesz ott bolt
amúgy nekem eddig semmi hardveres hibája nincs a milestone-nak, sem pixel, sem egyéb.
-
törölt tag
válasz
lolchief70 #1656 üzenetére
szerintem ez elég gáz... persze, "angol" üzlet, .tk végződésű domain-en regisztrált weblappal. akkor már inkább ebay-ről rendelj, he ilyen elyekről. ez pontosan olyan, mintha valami zuggsmből rendelnél, cska ráadásul egy fél kontinenssel odébbról. ha valami gáz van, akkor mit csinálsz? átrepülsz Angliába, és elkened az orrát a boltosnak? ha egyátalán létezik a megadott címen az üzlet...
-
eami
veterán
válasz
lolchief70 #1656 üzenetére
sztem ilyen helyről ne rendelj.... ez így 69e + psotaköltség. alig használtan kis szerencsével 80ért megkapod és azt tuti megkapod. Ez a levél nagyon hasonlít az átverésesekhez...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- BestBuy topik
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest