- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
premete #1699 üzenetére
nem mondtam, hogy rendszergazdai jogosultságok nélkül jobb a rendszer. bár megmondom őszintén, hogy egy átlagember számára android alatt semmi szükség rootnak lenni.
abban viszont egyet kell értsek, hogy ez az android fassága, hogy nem azt tölti elő, amiket amúgy használsz, hanem az ő saját alap programjait. nálam is időrő lidőre ott figyel egy rakás szar sajna. -
törölt tag
ha igazából csak netre és navigálásra kell, akkor szerintem akár megnézhetnél egy Archos táblát, vagy Dell táblát is ([link], [link]), ezeknek nagyobb a képernyőjük, de ha nem telefonként hazsnálod, hanem navigációra, akkor ez plusz pont lehet. illetve internetezésnél is. mondjuk ez csak arról jutott eszembe, hogy ha annyira imádod a telefonod, és tökéletesen működik, akkor nem biztos, hogy érdemes azt cserélgetni.
premete: pont ez az, hogy te azt hiszed, és sulykolod itt a népbe, hogy a háttérben levő alkalmazások futnak. pedig konkrétan ami háttérbe kerül, az nem használja a cpu-t (kivéve, ha valami része aktív, például a zenelejátszó, IM, voip, stb). az, hogy ott ül a memóriában, nem lassít semmit semmennyivel, és többet sem fogyaszt tőle a telefon, mert az egész memóriaterületet amúgy is áram alatt kell tartani. legfeljebb gyorsabban indul el, ha megint megnyitod. talán célszerűbb úgy felfogni, mint egy gyorsítótárat. az meg ha folyton kilövöldözgeted (akár automatán task killer segítségével) a programokat nagyon jó, mert a rendszer úgyis magától előtölti, ez így csak szélmalomharc, ami viszont ténylegesen fogyaszt, mert az előtöltés igényel cpu használatot, ellenben a memóriában magában kesergő alkalmazással. szerintem simán azért gyorsabb amúgy a telefonod, mert 800-on hajtod, nem pedig a task killer miatt.
-
törölt tag
nem próbáltam. ez a teló Hong Kongból van, szóval biztos nincs magyar térkép rajta, de egyébként egyszer megpróbáltam elindítani, és akkor valamit hiányolt a memóriakártyáról, lehet, hogy véletlen letöröltem valamikor, mert rendezkedtem a kártyán még a vásárlás után.
de szerintem ha veszel hozzá naviprogramot, akkor nem feltétlen kéne erőltetni a motonavot vagy igo-t. próbáld ki az ndrive-ot, van marketen ingyenesen letölthető, és 7 napig használhatod a térképét próbaképpen. illetve most júniusban a sygic csak 30 angol font az európai térképpel (bár ezt kicsit macerás megoldani talán, kell hozzá market enabler, hogy meg tudd venni, ahhoz meg rootolt telefon kell). -
törölt tag
az igo-t (ami egyébként nem teljes értékű igo, hanem csak az amigo változat) a motonav mellé nem lehet feltenni. viszont a térképeig be lehet hegeszteni a motonav alá, ha jól tudom. esetleg megpróbálhatsz más szoftvert is, azokkal úgy tudom nincsenek ilyen kompatibilitási gondok.
-
törölt tag
válasz
lolchief70 #1664 üzenetére
én is tudok neked szerválni viszonylag egyszerűen mondjuk dél-afrikai címet, de attól nem lesz ott bolt
amúgy nekem eddig semmi hardveres hibája nincs a milestone-nak, sem pixel, sem egyéb.
-
törölt tag
válasz
lolchief70 #1656 üzenetére
szerintem ez elég gáz... persze, "angol" üzlet, .tk végződésű domain-en regisztrált weblappal. akkor már inkább ebay-ről rendelj, he ilyen elyekről. ez pontosan olyan, mintha valami zuggsmből rendelnél, cska ráadásul egy fél kontinenssel odébbról. ha valami gáz van, akkor mit csinálsz? átrepülsz Angliába, és elkened az orrát a boltosnak? ha egyátalán létezik a megadott címen az üzlet...
-
törölt tag
ez elvileg nem ugyanaz. a Motoroi az a Motorola XT701, ami már egy ideje kapható is. ez az újabb modell egy kicsit frissíŧett változat, nagyob felbontású kamerával, meg egy-két aprósággal, és XT720 néven fut.
lordfreyr: fent van a telus-os kernel neked is? nálam flight módban brutális merülést okoz, amúgy egész jó vele a telefon.
-
törölt tag
2 nap, 3 óra és 17 percig
attól függ, hogy találok-e olyan cuccot helyette, amire megéri lecserélni, de ettől nyugodtan keresgéljél, ha találsz és megveszed közben, akkor sem jársz semmivel rosszabbul.rootolás van androidra, ezzel elérhető pár dolog, ami alapból nem. bár mondjuk a rootolás adta lehetősége közül egy-két dolog benne lesz alapból a 2.2-es frissíŧésben (wifis mobilnet megosztás illetve programok kártyára telepítése pl.).
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k #1606 üzenetére
jah, cka az a bajom, hogy ebből is ami hiányzik mondjuk az a tényleg jó hangminőség, és ebben egyik androidos telefon sem szerepel jól (nexus-ról olvastam még egész jókat). igazából a milestone is olyan, hogy a felét nem használom a tudásának, csak egyszerűen nincs olyan androidos telefon, amiben pont az lenne, ami nekem kell, és relatív jó áron...
ktg3: rendben, átgondolom még a lehetőségeimet, és ha addig nem veszel máshonnan, akkor kereslek majd.
-
törölt tag
még gondolkozom, mert egyelőre nem nagyon van helyette semmi értelmes sajna. ha lenne Meizu M8 vagy majd M9, akkor simán cserélnék, de egyelőre azt itthon nem tudok beszerezni.
illetve mivel külföldön vettem a Milestone-t, így nem tudom hogy van garancia rá pontosan. a motorola website szerint van, de nem írják, hogy hol érvényes... -
törölt tag
nem tudom mennyire igaz a dolog, de most bukkantam rá véletlenül: Milestone bootloader cracked
bár nekem elég lenne, ha a 2.2 kijönne, de ez is jó hír lehet.
-
törölt tag
elég sok dologra lehet használni a 3G hálózatot. videótelefonálásra pont nem nagyon (milestone-ban nincs előlapi kamera), de mobilnetezni például gyorsabb azon, mint edge vagy főleg gprs hálózaton. illetve ha van elérhető hsdpa lefedettség, akkor akár rá is lehet kötn ia telefont egy számítógépre, és modemnek használni, vagy hasonlók.
MADcat: azon a képernyőn, ahol látod az ébresztéseket, meg az óra is van, nyomni kell egy menüt, és a settings alatt be tudod állítani.
-
törölt tag
válasz
verser233 #1520 üzenetére
amire tudok válaszolni:
- egy óra wifi meg fél óra zene mellett szerintem még lelgaább 2- óra telefonálás bele kell férjen egy nap, bár ez csak tipp. nekem a legerősebb használat az olyan 2+ óra wifi volt, meg sok nyomkodás (sms, msn), és ezzel bőven nem tudtam lemeríteni egy nap alatt még félig sem.a legtöbbet nagyjából a kijelző fogyasztja, tehát ha visszaveszed a fényerőt, az sokat segít, illetve a 3G, tehát ha nem hazsnálod, akor érdemes gsm módba tenni.- zeneileg szerintem szar, bár hazsnálható. fülesen is múlik sok, de alapzaj az van. meg cserébe nincs dinamika túl sok. tömegközlekedve hallgatható, de érdemesebb kevésbé szofisztikált zenékkel próbálkozni.
- nincsenek főőzött romok és sense sem.
- nem recseg, nagyon jól össze van szerelve, passzentos a mechanikája.
- nekem közepesre van állítva, de nem szoktam buszon hallani. mondjuk csengőhangtól is függ. ha headsetet használsz, akkor abban cseng, úgy nyilván meghallod a füledben, amúgy meg csendeseb környezetben (iroda, otthon) nincs vele gond.
-
-
törölt tag
válasz
n0_gAboR #1485 üzenetére
ebből nekem az ébresztő bug megvolt (orvosolva is). az elinduló zenelejátszó csak egy esetben volt, amennyiben ipod-hoz készített fülessel próbálkoztam, amúgy tökéletesen működik (igaz be szoktam zárni, ha nem megy zene). a wifi bug úgy hallottam, hogy inkább dlink routerekkel van, nekem itthon elég jól megy. illetve egy helyen lassú néha: marketről letöltésnél. de ott is csak eltart egy ideig, amíg elindulnak a letöltések, aztán már megy flottul. böngészés soha nem akadozott... a home screen hiba nálam sincs meg.
-
törölt tag
szerintem tök mindegy, hogy a HTC-re, vagy akármire mikor jön. ez nem úgy megy, hogy a gyártók húznak egy sorszámot, és amíg az egyik be ne mfejezi az új kiadás implementálását, addig a többiek hozzá sem kezdhetnek. gondolom már dolgoznak rajta, amint értelmesen stabil állapotba kerül, biztos ki is adják majd.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
nálam csak az ébresztő bug volt mostanában, de azt a kernel frissítése orvosolja.
igazából nem a térfogatbeli mérete nagy a telefonnak, hanem a súlya szerintem. de ez mondjuk nagyjából mindegyik hasonló méretű és jól összerakott készüléknél jelentkezik, egyik sincs 130g alatt. viszont nekem a Legendben leginkább az árcédulája nem tetszik, egyszerűen annyiért nem éri meg. ahogy például a Nexus egy remek telefon, olyat is akartam venni, de hacsak nem közvetlen a google-től rendeled, akkor elképesztően magas az ára a konkurenciához képest. -
törölt tag
mert ezeknél a telefonoknál már van egy rakás szolgáltatás használ netet. persze nem kötelező érvénnyel, de úgy teljesebb értékű a telefon, ha út közben bármikor tud csatlakozni. péládul za időjárást frissíteni, facebook, twitter, email kliens, chat programok, tőzsde, rss, market, böngészés, stb.
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #1390 üzenetére
ez a böngészőből kilépés érdekes. pont a hétvégén használtam sokat netezésre, mert hotelban voltam, de egyszer se volt ilyen problémám... nem lehet, hogy taskkiller lövi le? vagy esetleg túl sok cucc fut a háttérben, és ezért zárja be a böngészőt, mert kevés a ram?
maathe: nem tudom te mit szeretnél telepíteni annyi mindnet, de nekem 38 telepített programmal a fele hely még szabad a belső memóriában.
-
törölt tag
ha csak használni akarod a telefont, akkor semmilyen linuxos tudás nem szükséges hozzá. alapvetően az egyik legkönnyebben és intuitívabban kezelhető felületet kapod az androiddal manapság.
akkor kell kis háttértudás, ha buherálni akarod a rendszert, de alapvetően ehhez is vannak elég jó step-by-step leírások azért. én például lényegében semmilyen trükközést nem használok rajta, és így is jól működik. persze attól függ, hogy mire akarod pontosan használni a készüléket. -
törölt tag
válasz
Rickazoid #1382 üzenetére
szerintem inkább olyat nézzél, ami kiejezetten milestone-hoz van, az a biztosabb. például ezt: [link]
Nordic: az derekas! nekem az egyik legjobb hangkeltő eszközöm itthon a Meizu M6-om jelenleg
mérföldekkel veri az összes eddigi telefonom hangját, kivéve az M8-ét, de ugye azt szintén ők csinálták...
-
-
törölt tag
szerintem egyáltalán nem nehéz kezelni, elég intuitív, és jól testreszabható.
multimédiában úgy általában az android nem túl erős, és ez alól a milestone se kivétel. lehet rajta zenét hallgatni, jobb mint egy n78, de mondjuk egy mp3 lejátszótól nagyon messze van. nem elég a dinamika és kicsit van alapzaj is. mondjuk buszon-metrón nem feltétlenül olyan zavaró, de mondjuk klasszikus zenei nyitányokat nem érdemes erőltetni rajta. equalizer van, csak nem testreszabható, de a gyári hangzásképekből lehet válogatni.
a kamerán javítottak sokat a 2.1-es fw-ben, leglaábbis a beállíŧások terén biztosan, de amióta megvan az update, nagyból egyáltlaán nem használtam fényképezésre. előtte elég vacak volt. este el lehetett felejten ia videózást, mert nagyon kicsi volt az érzékenysége, illetve mosott, tejes képeket csinált. de elvileg ezen javítottak (mondjuk dslr után miden mobil szar képet csinál).
akksi ilyen használattal szerintem 2 napot ki kell bírjon simán. leginkább attól függ, hogy mennyit lógsz mobilhálózaton (telefonálás, 3G), illetve menyit világít a kijelző. ez a kettő fogyaszt sokat, a wifi meg mp3 nem annyira.
elvileg bármilyen 2 vagy 3 eres jack csatlakozós fülessel működik, de gyakorlatban az ipod és nokia kompatibilis termékeket kerüld messzire, mert azokkal nem.
a főképernyő teljesen testreszabható: tehetsz ki élő és halott (sima) háttereket, widgeteket, ikonokat (programok, könyvjelzők, url-ek, kontaktok, stb), szóval elég jól meg lehet valószítani, amit elképzelsz oda. -
törölt tag
válasz
gothic20 #1364 üzenetére
a telefonkönyv és naptár használatához elég egyszer bejelentkezni, ám azt érdemes megjegyezni, hogy sim kártya cserénél újra szinkronizálni akarja a naptárat a szerverrel, nem értem miért. tehát ha kártyát cserélsz, akkor megint kelleni fog egy netkapcsolat (ez amúgy lehet wifi is).
az ébresztő problémára eddig egy hatékony megoldást találtam, ez pedig a Telus fw-ből kiszedett újabb kernel, amit itt linkeltek is több formátumban valamivel hamarabb, ha visszaolvasol. mellkéhatása, hogy nem lehet kikapcsolni a telefont (vagyis de, csak aztán magától visszakapcsol valamivel később), és hogy flight módban zabálja az akksit nagyon, így éjjelre csak némítani érdemes. -
törölt tag
válasz
Rickazoid #1335 üzenetére
az, hogy a memóriát foglalják, az nem jelent sokat. ez nem úgy van, hogy bent vannak rezidensen, és kilőni sem lehet őket, hanem a rendszer szabályozza, hogy mi mennyi részt kap a memóriából. ha egy program a háttérben van (kivéve egy-két olyan dolgot, ami ott is aktívan kell fusson, például a zenelejátszót, navigációt, chat programokat...), akkor az általában idle, vagy másképpen alvó állapotban van. ilyenkor egy normálisan megírt progi nem használ kvázi semmilyen erőforrást, ellenben ha mégis elindítod (előtérbe hozod), akkor gyorsabban kerül használható álapotba. illetve ha közben valami olyat akarsz futtatni, aminek szüksége lenne több memóriára, akkor a rendszer selejtez az idle programok közt.
van egyébként ilyen startup manager (nem biztos, hoyg ez a neve), amivel (rootolt telefonon) meg lehet mondnai, hogy mi induljon alapból a rendszerrel. állítólag működik a dolog. de azért nem érdemes nagyon aggódni, hogy mi van a háttérben, itt más a memóriakezelés, mint az eddigi rendszereknél megszokták az emberek.
illetve van még egy olyan módszer, ahol egy rendszerfájlt kell átírni, és akkor meg lehet kézel adni, hogy mennyi szabad memóriánál milyen futási szintekhez tartozó programokat gyilkoljon ki. -
törölt tag
válasz
tibi666 #1324 üzenetére
nekem is három van. a a középsőn a moto világóra, meg néhány fontosabb ikon (contacts, phone, messages, alarm, szótár, zene...). balra ilyen rendszereszközök képernyő van (settings, file manager, phone tools, market, taskmanager, meg a power manager widget), jobbra meg ilyen egyéb viszonylag gyakran használt programok (böngésző, email, fring, nimbuzz, galéria, pdf olvasó...)
-
törölt tag
na, érdekes dolgot produkál megint a telefon. azt hiszem a telus kernel okozhatja, mert azóta mást nem nagyon telepítettem. mostanában amikor nem kell ébresztő, akkor kikapcsolom éjszakára, de úgy tűnik ezt nem szereti a droid lelke, és egy olyan órával később magától bekapcsol szépen...
-
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #1295 üzenetére
nem kell teljesen átkonvertálni a divx-es filmeket sem, csak el kell őket menteni mp4 formátumba. hozzá se kell nyúlni a videostream-hez. esetleg az audiót kell átteni ac3-ról aac-re, ha eredetileg ac3-ban volt.
nekem nincs egy darab flac-om sem, szóval ezt nem tudom, de a gyári lejátszó nem kezeli azt hiszem, valamit telepíteni kell hozzá. mintha írták voltna itt a topikban, vagy valamelyik másik androidosban, keress rá. amúgy nem hiszem, hogy pont ez javítana a dolgon, az audiochip lehet gyenge, meg talán maga az androidos driver sem a legjobb, nem tudom. nem nagyon van olyan androidos telefon, amire azt írták volna, hogy jól szól (gsmarena tesztek). én sem gyári fülessel használom, az semmire nem jó, de így sem igazán tetszett. elég nyers a hangzása, és valóban nem olyan jó a dinamika. mondjuk EQ állítással lehet rajta kicsit segíteni, de nem lesz igazán jó. közelébe sem ér a Meizumnak (se a telefonnak, se az mp3 lejátszónak).szerk: ő szifon 3gs-hez viszonyítja.
-
törölt tag
válasz
Cyberpunk #1292 üzenetére
97ezer, motorola garanciával: [link]
számomra nincs már nagoyn hátrányossága, csak kicsit nehéz, de ezt meg lehet szokni végülis.
az, hogy nem olyan penge multimédiában azt jelenti, hogy a fényképek minősége nem a legjobb, bár ezen javított a 2.1-es frissítés, csak azóta nem nagyon fotóztam, szóval nem tudom igazán megmondani mennyit.
illetve hogy nem játszik le csak úgy avi fájlokat, ha ráteszed. ellenben egy 2-3 perces konvertálással át lehet tenni mp4 konténerbe, amit simán tud.
ezen kívül még ott van a zenében a hangminőség, ami bár nem lenne rossz, de a dinamikája kicsi szűk, illetve van egy kis alapzaj sajnos. ez mondjuk nem gáz, ha valami zúzósabb zenét hallgatsz, de nem hiszem, hogy Mozartot nagyon élvezhetően adná vissza. -
törölt tag
válasz
n0_gAboR #1290 üzenetére
ezt is elbírja. amúgy én inkább azt választom, hogy ne legyen pixeles a kép.
Cyberpunk: az, hogy szürkeimport, vagy mi nem függ össze azzal, hogy milyen garanciát adnak rá... amennyiben gyártói garancia, onnantól kezdve teljesen totál mindegy, hogy honnan jött, és hogy adják el. a lényeg az, hogy tudjad érvényesíŧeni a garanciát. szerintem.
-
törölt tag
igen, persze, csak szegénynek a múltkor is volt szívás a fleselés közben, szóval gondoltam megemlítem, hogy ha nincs jól feltéve a kernel, akkor nem fog bebootolni a telefon. nem úgy mint amikor rootolásnál esetleg nem megy valami jól, és utána nincs root és annyi.
Cyrus: most jelenleg a 2.1-es south asia szoftverrel használom, illetve az új telus kiadásból kiemelt kernelt tettem fel alá, ez így tökéletesen megy. nem nagy dolog feltenni sem, kétszer kell rsdlite-ozni hozzá. root-ot nem használok, mert nem kell semmihez, amit én elvárok a telefontól. szóval nem olyan bonyolult. persze mondjuk nem is lehet olyan nagyon sokat hekkelni rajta jelenleg.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
n0_gAboR #1231 üzenetére
szerintem ez nem az optimalizáció hiánya, hanem egyszerűen ebbe ne tettek smooth scroll funkcióüt, és kész. nem akadozik, azonnal reagál, csak nem olyan effekttel görget, mint mondjuk a amit esetleg máshol megszoktál.
egyébként meg a menüt marha ritkán használom, mert minden lényeges cuccot kitettem a kezdőképernyőre. -
törölt tag
ez az új kernel elég jónak néz ki eddig. ma reggel pontosan ébresztett, és flight módból is visszatalált a hálózatra. tetszik
-
törölt tag
válasz
golyóbis66 #1199 üzenetére
alapvetően a 2.1-es rom-ok nem rootolhatóak, ezért kell előbb feltenni egy sebezhető recovery partíciót, és aztán utána szórakozni az update.zip-pel. elvileg mondjuk ez benne kell legyen a lejrásban. de mondjuk én nem nagyon csináltam ilyet (illetve még egyszer a 2.0.1-es verzióval).
-
törölt tag
válasz
golyóbis66 #1197 üzenetére
akkor nem sikerült a rootolás.
mindent a leírás alapján csináltál? sebezhető recovery partíciót feltetted előtte? -
törölt tag
válasz
golyóbis66 #1195 üzenetére
tegyél fel a marketből egy terminál alkalmazást (péládul Better Terminal), és abban nézd meg mit ír a "su" parancsra.
-
törölt tag
válasz
golyóbis66 #1193 üzenetére
terminálban mit mond a "su" parancsra?
illetve ott kéne legyen a menüben valami superuser whitelist nevű cucc ikonja. -
törölt tag
válasz
golyóbis66 #1191 üzenetére
szerintem annak hibát is kell jeleznie. mert konkrétan az update.zip-ben elvileg egy teljes recovery állománynak kéne lennie, de nem az van, hanem a rootoláshoz szükséges cucc csak. ezt sérelmezi a recovery loader. ettől még működik a folyamat.
-
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #1181 üzenetére
a 11 ezer hogy jött ki neked? a legdrágább, amit itt láttam, az kb 3 ezer forint volt postával együtt.
amúgy én most rendeltem nem olyan régen a laptopomhoz egy új akksit. nem volt rá semmilyen vám meg adó. 10 dollár értékű elektronikai termékként volt lekezelve a hk-i vámon, és így is érkezett meg ide. kihozta a postás, kézbeadta, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Formula-1
- LEGO klub
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest