Hirdetés
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhunter
tag
Sziasztok!
Új Defy tulaj vagyok, életem első okos telefonja, úgyhogy viszonylag sokat fogok visszajárni mostanában.
Vodánál vettem előfizetéssel, és független (akit esetleg még érdekel a téma).
Szval az első kérdésem az lenne, hogy két különböző google accountot használok (egyiket levelezéshez, másikat gtalkhoz) hogy tudnám megoldani, hogy ez így működjön? (beállítottam mind2 accountot, és amit elsőnek beállítottam, azt rendeli a gtalkhoz, és ott nem tudom módosítani.
Plusz az elsőt töröln sem tudom, mert kiírja, hogy más program használja...
köszi. -
Vhunter
tag
Sziasztok.
Na még továbbra is a googleval vanbajom.beszinkronizálta onnan az összes partmerem,ami a sok levlista miatt rengeteg fölösleges. Kivettem a szinkronizációból,de nem törlödtek. Bejelölöm,h me jelenitse meg,de kikapcsolás után elfelejti. Vmi 5let?
Köszi. -
Vhunter
tag
Sziasztok! Hosszú lesz, bár látjátok
Pár problémám összegyűlt, amikre nem találtam választ.
1. Ha fülessel telefonálok, a teló meg a zsebemben van, akkor miután leteszi a hívó fél nem aktiválódik a lock screen egyből (szóval visszajön a home, ami nem annyira jó) és így "bármi megtörténhet". Konkrétan onnan vettem észre, hogy letette az illető, majd pár másodperc múlva hallom, hogy kicsöng (mivel zenét is hallgattam közbe), és néhánnyal azelőtti bejövő hívásomat hívtam vissza véletlen. erre vmi megoldás?
2. másik: app killer progik. rengeteg olyan app és szolgáltatás van, amire semmi szükségem, és több progit is feltettem amit javasoltok, de egyenlőre egyikben sem találtam "black list"-et, szóval, hogy el se induljon újra az a program, szolgáltatás, mert ált bezárom, pár perc múlva, újra fut (itt kérdezném meg a white lists az az, amit mindig engedélyez, vagy mi?)
3. mobilnet. a hálózatoknál az van beállítva, hogy only 2G. ennek ellenére folyamatosan fenn lóg mobilneten, a mobil térerő mellett kiír egy "G" betűt. akkor ő most mégis 3Gn netezik, vagy az only 2G miatt onnan kapcsolódik, a G betű pedig vmi más (érdekes módon amíg nem rendeltem meg, addig nem ment fel, majd telefonon megrendeltem, és 5 perc múlva úgy hogy hozzá se nyúltam már csatlakozott is, és szinkronizált meg minden, mintha magától rájött vna, hogy most már szabad) (3 /b itt kérdezném meg, hogy a data timeout az az, hogy ennyi "tétlenség" után megszakítja az adatkapcsolatot, és amikor újra aktiválom a képernyőt, csak akkor kapcsolódik újra?) ( 3/c valamint, hogy a Data manager 4x akkora adatforgalmat mutat, mint a 3G watchdog. ez lehet a wifi miatt, de előtte (amig nem volt mobilnet) nem mutatta a wifis forgalmat, akkor most melyik az igaz? a 3G watchdog vagy a beépített izé.
4. Az homescreenre nem sikerült sehogy kiaplikálnom egy olyan egy kattintásos widgetet, hogy minden adatforgalmat állítson le, ez hogyan lehetne?
5. nem szeretném a telefont rootolni, mert még annyira nem értek hozzá, ennek ellenére valahogy el lehet érni fizető alkalmazásokat (pl valaminek a pro verzióra frissítése, vagy valami shareware alkalmazás teljessé tétele)Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, tényleg folyamatosan olvasgatom a fórumot, és keresgélek, tudom hogy utáljátok, amikor olyat kérdeznek, ami könnyen megtalálható. Ez az első androidos telefonom, sőt az első okos telefonom is, ez is kb egy hete, szval nagyon nem vagyok képbe ezekkel a dolgokkal. Ettől függetlenül ne nézzetek azért balfasznak
Köszi a válaszokat!
-
Vhunter
tag
Cső,
Egyre zavaróbb az alábbi probléma. Ha valaki tud rá vmi megoldást, segítsen már pls.
Amikor engem hívnak, és utána leteszem a telefont, akkor nem "zárja le" automatikusan, hanem megvárja a beállított időt a screen lock-ig. Namost ez simán is zavaró, amikor fülessel használom pedig egyenesen használhatatlanná teszi a telefont. (gyakorlatilag hiába beszélek fülessel, ha utána (sőt közbe is) aktív a képernyő, és nyomódik a zsebembe (többször előfordult, hogy beszélgetés közbe átváltott kihangosítóra)
Valami programmal vagy beállítással nem lehetne ezt orvosolni? Vagy csak nálam jelentkezik ez a gond?
köszi. -
Vhunter
tag
Üdv,
Akku százalékos kijelzése csak roorolás után megy? Én már feltettem egy valag progit, amiket itt írtatok, de egyik sem működik. Vagy lehet valami beállítási izé, vagy egy másik program zavar be?
köszi. -
Vhunter
tag
válasz klepto #18187 üzenetére
Értem én, hogy milyen szar, hogy nem jár rá a garancia. De egyrészt lényegesen masszívabb, mint egy hasonló telefon (én mondjuk a gorilla glass-ról tudok nyilatkozni, zsebembe hordom tok, minden nélkül, néha van mellette egy mp3 lejátszó, ami pont az üvegével érintkezik folyamatosan, meg bekerül mellé néha pár ez-az, plusz egyik csaj ismerősömnek nagyon tetszett, hogy ilyen strapa, és vagy 5 percig próbálta megkarcolni a körmével, meg folyamatosan ütögette -> semmi karc)
A másik meg, hogy ilyen árban az alatta lévő hardver is igen kedvező, szóval ha nem lenne ütés meg vízálló, akkor is egy teljesen jó vétel lenne.
Magyar nyelvű menü: haveromnak X10-e van, magyar. Ha elmegyek a beállításokig meg vagyok lőve, mert nem értem mit akar tőlem. Néhány dolgot annyira rosszul fordítottak, hogy használhatatlan. Pedig én nem igazán tudok angolul, csak az ilyen műszaki eszközökhöz tartozó szavak már belémivódtak az évek során...
Persze nem rá akarlak beszélni, és nem állítom, hogy nincs jobb telefon, stb, csak az érvek, amiket felhoztál ellene, szerintem nem annyira jogosak. -
Vhunter
tag
válasz schmo07 #18228 üzenetére
MotoCharge fizetős (ami meg ugye elvileg nem érhető el alapból). Van egy külföldi SIM kártyám, csak még van néhány km kontakthiba kettőnk között.
Amiket eddig próbáltam: Battery notifier, Battery Booster, elixir, Battery Widget, Battery solo widget - asszem ennyi, de lehet volt már más is...- -
Vhunter
tag
Nekem egyértelműen nem látszik. Pontosan ugyan olyan, mint egy lencse. Nem lehet, hogy a vakura gondoltok? Mer az egyértelmű sárgászöld
Frissítés: Nem vagyok szagember, de nem lehet, hogy azért nem tolják ki egész európára egyszerre, mert akkor mindenki nekiállna frissíteni, és egészen egyszerűen lehalnának a szerverek a sok kéréstől, akkor meg az lenne mindenkinek a baja....
-
Vhunter
tag
Lehet hülye kérdés, de mi a különbség a standby és az idle között?
-
Vhunter
tag
válasz Adamul #18885 üzenetére
Ha a másik irányba dőlő ékezeteket írsz, akkor nincs gond. Meg amúgy is asszem csak az á, ű, ő, í okoz gondot, a többiből mehet a sima ékezet is (é,ó).
Plusz az eredeti billentyűzetnél már nem tudom hogy van, de az AnySoftKeyboardnál ha duplán kattintasz egy magánhangzóra, akkor előhozza az ékezetesét, 3x-ra pedig a másik irányba dől (alapból ékezetesnél, pl á, 2.ra már a másik irányt adja...)Billentyűzethez: Az elég zavaró (AnySoftKeyboard), hogy egyes alkalmazásokban máshogy jeleníti meg a billentyűzetet. Nem lehet valahogy megmondani neki, hogy egységes legyen? Nekem mind1 melyik állapot, csak ugyan az legyen mindenhol. (főleg az zavar, hogy a pont néha az egyik néha a másik oldalon van, néha van smile, néha nincs)
-
Vhunter
tag
Na az van, hogy quick office-ban .doc nézegetés közben rákattintottam arra, hogy page view, na és azóta bődületesen lassan tölti be a doksikat. Eddig tök jó volt, rányomtam, egyből megnyitotta. Már nyomtam clear data-t, újraindítottam a telefont, de továbbra is tök lassú.
Ötlet? Fontos lenne, mert egy óra múlva használnám-mogoldódott, köszi, letöröltem, és újra felraktam a doksikat, és jó lett -
[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
Gtalk problémám lenne.
Az van, h. a beépített kliens, az külön szedi a küldött meg a fogadott üzeneteket (nem egymás után következnek, hanem felül a kapott, alul a küldött üzenetek...na remélem érthető)
Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy normális "beszélgetés" formájában jelenítse meg őket?Más: régebben olyan 2xx Mb szabad helyem volt (RAM), mostanában meg alulról verem a 100-at. Nem tettem fel más progit, csak több "ikon" van a képernyőn. Ez számíthat?
Egyáltalán gond az, h. csak annyi szabad memória van?köszi
[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
válasz midnightstar #19132 üzenetére
Amúgy, van ez a task killer / no task killer ellentét
Na most nekem inkább olyan alkalmazás kéne, ami gyakorlatilag blokkol néhány programot, ami amúgy újraindulna. (pl. voice dialler, skype meg ilyesmi) Van egy részük, amit ha egyszer bezárok, akkor már nem indul újra (csak ha telefont ki-be kapcsolom) de néhány mindig újraindul. Ez ellen lehet tenni valamit? Vagy hadd menjen, akár akkor is, ha soha nem használom.[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
válasz zsirfecske #19173 üzenetére
Na jó, de ha lesz frissítés, akkor azt úgyis beírja valaki. Plusz tényleg kicsit zavaró, hogy mindenki ezt írogatja, hogy még nincs. Vagy ha már, akkor legalább tegye OFF-ba.
-
Vhunter
tag
a napokban mutogattatok képeket, amin a a teló fogyasztása látszott részletesen (mA, mW). Mi a neve annak a proginak? Köszi.
-
Vhunter
tag
válasz #41635072 #21636 üzenetére
Hajajj.
Na most. van az amper, ami az áram. meg van a feszültség, ami a volt. nem annyira illik összekeverni. a feszültség (volt) na az az, ami azonos minden konnektorban. Az áram, na az sehol sem azonos. Ha bedugok egy 3kW (kilowatt) -os villanysütőt az egyikbe, akkor ott bizony kb 13 amper lesz, míg ha bedugok egy közönséges izzós lámpát (60W) ott kb 0.2-0.3 A(mper) áram folyik.
Különböző potenciálú helyek pedig bizony kialakulnak. Nem nagy különbség, néhány volt, esetleg max 10. De ez bővel elegendő lenne arra, hogy szétbassza az eszközeidet. Éppen ezért minden eszközt, amit te összekötsz valamivel (pl számítógép-nyomtató-hangfal) és mind2 konnektorba is van dugva, ott az összekötő veztekéen (pl USB kábel, vagy a hangfalkábele) van egy föld is, ami közös földre hozza őket, így nincs potenciálkülönbség köztük, és nem jön ki a füst.
Persze mivel a töltő úgyis korlátozza a feszt (5.1 V, 850mA töltőáram) ezért ugyan az a töltő minden konnektorból ugyan úgy fog neked tölteni.
Ja most nézem még... nem, nem ugyanannyi amper van az összes fázisban. ugyanannyi feszültség. Az, hogy épp mennyi áram (amper) folyik ott, az attól függ, hogy mivel van megterhelve az adott fázis. ha épp nincs bedugva/felkapcsolva semmi, akkor egészen konkrétan 0A van ott.
(ezt nem konkrétan neked céloztam, hanem úgy bele az egész témába,mert úgy éreztem ezeket nem árt helyrerakni)[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
válasz #41635072 #22398 üzenetére
Nem tudom, de nincs olyan alkalmazás, ami mondjuk a hangerőgombokra fel-le teszi a telefont? Értem én, hogy erre akkor megszűnik a hangerőállítás, de azt meg lehetne közbe szoftveresen, vagy mondjuk hosszan nyomva a fel-t előhozza a dolgot. Nos?
Ha nincs, akkor érzem magamban a feladatot, mert engem is zavar a hiánya. -
Vhunter
tag
Csövi.
Gtalk-ra ti milyen progit használtok? (aki nem a beépítettet).
Ugyanis nekem a beépített nem működik jól. nem beszélgetés szerűen jeleníti meg a beszélgetést, hanem vannak a kapott üzenetek egymás alatt, aztán utána meg az összes küldött. és ez már qrvára zavaró.
(amiket már próbáltam, és nem jött be: ebuddy, rechat, vietchat)
köszi[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
válasz Balázzs #22486 üzenetére
telefonkönyv: nem tudom direktbe, hogy lehet feltenni, de google fiókba be tudod importálni egyszerűen (akár létrehozol külön csak ennek egy fiókot) aztán azzal szinkronizálod a telefont.
(de vigyázz, azt a fiókot add hozzá legelőször, amit amúgy minden másra szeretnél használni, mert pl a gtalk csak az elsőnek hozzáadott google fiókkal működik, és a naptár is azt szereti asszem a legjobban...)géphez csatlakoztatva: ha rádugod felül ha lehúzod a fehér csíkot van egy új menü, arra rányomsz, és 4 különböző dolog közül tudsz választani, hogy mit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
Én nem értem, ezt hogy csináljátok. már többen is írták, hogy semmi baja az ilyesmitől. Nekem kb egy hónapos, még sosem ejtettem le, semmi ilyesmi. Igaz zsebben hordom, de nincs mellette semmi más. Viszont a körbe a keret az eléggé karcos már (szemből nézve, a kijelző körül a pereme a cuccnak) Nem zavar, nem azt mondom, meg nem vitrinbe vettem, nem érdekel, hogy néz ki, csak fura, amikor ilyeneket olvasok, hogy leesik, és meg sem látszik.
-
Vhunter
tag
válasz Dreadloord #22670 üzenetére
Nem tudom, milyen nav. programot használsz, de szerintem normális. Amire mások írták, h. percekig talál gps-t, az a tényleges gps. De a pozíciódat belövi cellainfo alapján (nagyjából) Aztán ha megtalálta a gps-t pontosít. Arra meg, h. keres, és kiírja a házszámot, meg stb, hát egy navigációs szoftvernek szerintem ez a feladata. az lenne nemnormális, ha nem ezt csinálná.
-
Vhunter
tag
a napokban olvastam, h. többeteknek eltűntek a naptárbejegyzések. Nos most vettem észre, h. nekem is (viszont ami furcsa, hogy én 3 naptárat használok ebben az accountban, és abból kettő (az eredeti meg egy másik) eltűnt, a harmadik pedig megmaradt.
Jorte-t használok. Talált vki megoldást erre a problémára? -
Vhunter
tag
Cső.
Lehet erre valahogy ilyen nyakba akasztót tenni? Nézegettem, de nem jöttem rá, hogy kéne. elég sürgős lenne (buliba szeretem ha hozzám van kötve
köszi. -
Vhunter
tag
Üdv,
Olyan gondom lenne, hogy a fényképezőm szarakodik. Fényképezek egyet, aztán a képek mentésénél kifagy. Elmenti a képet, de kiírja h. saving image, és kb 2-3-4-5 percig teljesen használhatatlan a készülék. ha ki-be kapcsolom a kijelzőt, akkor bejön a csúszka, de feloldani már nem tudom (elhúzom oldalra, és befagy az a gép, hogy ott a csúszka)
A memória kártya új (telóval együtt vettem egy hónapja, 8GB class 4, asszem kingston). Gyári camera szoftver. lencse színét képtelen vagyok megállapítani továbbra is.
Valami 5let?
köszi. -
Vhunter
tag
-
Vhunter
tag
válasz student #23615 üzenetére
Én épp most figyeltem meg, h. nálam kedv függő. Mondjuk nincs repülő módban, de tegnap éjszaka 100-96-ra (kb 8 óra alatt) Ma éjszaka meg 70->56 szintén kb 8 óra alatt. Reggel rá is csodálkoztam, de nem volt benyomva semmi, watchdog nem mutatott semminél kiugró fogyasztást, szval nem tudom mi lehet. Biztos melege volt, aztán le kellett adni a fölös energiát...
-
Vhunter
tag
Üdv,
A facebookhoz lenne 1-2 kérdésem. A gyári app-al nem tudok bejelentkezni. Facebookon be kell állítani valamit, hogy be tudjak? Vagy mi lehet a gond?
Ha bejelentkezek, akkor ő automatikusa leszinkronizálja az ottani partnereimet, vagy nem? És ha nem (mert remélem nem) akkor meg tudom neki mondnai, h. kik azok, akiket én szeretném, ha szinkronizálna (és bepárosítom őket a névjegyzékembe...)
köszi. -
Vhunter
tag
válasz Polllen #23716 üzenetére
Nem az accountoknál, hanem az appok között van külön egy olyan, h. facebook. Mondjuk ha a widgetre rányomok, akkor automatikusan azt hozza elő, amit az app. szóval az lehet csak ahhoz egy külön link...
Na igen, most nézem, hogy ha az accountoknál rányomok, h. facebook, az is ugyan arra az ablakra dob. Tehát akkor azt értem alatta És vmiért nem tudok ott bejelentkezni.
Azt mondja, hogy An error had occured during the sign in. Próbáljam meg később...Arra valami, hogy automatikusan beszinkronizálja-e a valag névjegyet, vagy én adhatom meg?
köszi[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
Hát ez a GG nálam határozottan a gagyi kategória. Nem értem azokat, akik azt írják, h. kőre estést, meg ilyeneket kibír.
Itt volt az asztalon, kijelzővel lefelé. Ahogy pakolgattam a papírjaimat odébbtoltam egy 10 cm-t. Nos egy kb 2,5 cm-es karc lett rajta, ami eléggé bőséggel látható. És nem, nincs felszórva tengeri homokkal az asztalom.
nevetséges. -
Vhunter
tag
Üdv,
Olyan gondom lenne, h. minden alkalommal, maikor netet adok a telefon alá, a naptár átveszi az uralmat a CPU felett, és nem engedi el (watchdog szokott szólni, h. ugyan már csinájak vmit, mert nagyon pofátlan) Ez mitől lehet? Jorte van fenn, de az eredeti naptár ugat. Gondolom a szinkronizáció nem tetszik neki... valami 5let?amúgy találtatok már megoldást a jortés eltűnt bejegyzésekre? mert nekem kicsit hiányoznak...köszi
-
Vhunter
tag
No, 2.2 gyors tapasztalatok:
1.bekapcs: nem rezzen, amikor már elég ideig nyomtam, ez nem olyan jó. Utána piros Moto logo, olyan érzésem van, mintha vodás lennék (igaz az is vagyok ) és nem lett gyorsabb. ugyan olyan oskáig tájékoztat, h. márpedig ő most egy motorola. tudom.
2. rendszer: nem érzem, h. gyorsabb lenne, igazából semmi lényegi különbséget nem érzek.
3. a manage application az sokat fejlődött, nekem így sokkal jobban bejön, h. nem kell állandóan filterezni, ha váltani akarok (felül nagy fülekkel ki lehet választani, melyiket szeretném) és az egyes programokon belül is normálisabban írja ki a dolgokat szerintem. (cserébe lassabban indul el....)
4. market: nekem prímán működik egyből
5. jorte naptár: megjavult. egy szinkronizáció után minden visszakerült bele (2.51 alatt ugye eltűnt egy csomo minden, és nem lehetett visszavarázsolni)
6. gyári task killer: aki használ sima task killert, annak ez sztem lehet, h. tetszeni fog, mivel úgy öli le az appokat, h. x perccel a képernyő kikapcsolása után. szerintem ez okosabb, mint az n időnként.
7. nekem a mobilnet is egyből működött, nem kellett semmit állítgatni, a böngészők is prímán futnak
8. gmail account képek. normális méretűek. nem kockásodnak ki hívásnál, mint eddig. ez nagyon jó.
9. camera: nekem teljesen ugyan olyan maradt mint volt. a felbontások közé bekerült még egy wide. de ugyan azok a beállítások megmaradtak (makro, portait, stb...) kicsit kisebb lett az exponáló gomb, ami nekem már eddig is baszta az agyamat, mert ha úgy akarok képet csinálni, hogy én is rajta legyek (mondjuk kettőnkről) akkor kva nehéz eltalálni. de a képet korrektek.
10. gtalk nálam ugyan úgy szar maradt, egyszerűen nem tudom mit tudnék vele csinálni (nem beszélgetés szerűen jeleníti meg az üzeneteket, hanem felül vannak a kapott, alul a küldött üzenetek) ez nagyon zavaró, kb hasznámlhatatlanná teszi, pedig nekem egyik legfontosabb része az "okos" részének.
11. watchdog szerint a system, meg home screen meg még egy két dolog lényegesen több CPU időt fogyaszt, mint eddig...
12. kikapcsolás: amit bekapcsolásnál nem rezgi le, na azt itt megteszi. túl sokat rezeg...Minden beállításom megmaradt, nem nyomtam se előtte se utána FR-t. Annyit tettem, h. 1-2 gyakran használt, meg fontosabb proginak töröltem a cash-ét (kb 5-6 progi) de nem olyanoknak, aminél a beállítások számítanának.
ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
Cső,
nem hiszem, mert amúgy használom gépen is a gtalkot, és ott minden prímán megy. De azért beletúrok a gmail mélyébe, hátha találok vmit, köszi.ja, az auto fényerőhöz: nekem eddig ki volt nyomva, mert túl világosnak éreztem. szerintem most sokkal királyabb. nem kell, h. kiégesse a szemem. napon meg úgyis felhúzza majd.
Amit viszont észrevettem, most az alsó gombokat sem világítja meg, ha fényben vagyok, ez is király szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Vhunter
tag
válasz zsirfecske #24134 üzenetére
próbáltam. sőt a másik két cuccra is, ami gtalk blabla néven fut, de semmi. megtettem ugyan ezt frissítés előtt is, remélve a legjobbakat, de továbbra is fos.
-
Vhunter
tag
válasz zsirfecske #24139 üzenetére
de mi? ilyen volt már a legelején is. pedig akkor nem volt fenn csak a gyári cuccok. első androidom, szóval pár napig csak az alap cuccokkal használtam, h. egyáltalán megismerjem...
Nyáron lesz sok időm, úgyis be akarok próbálni egy CM7et, akkor meg úgyis lesz FR, majd meglátjuk úgy mit teljesít... köszi a segítséget... -
Vhunter
tag
válasz T.Timi #24143 üzenetére
minden.olyan lesz, mint amikor megvetted a boltban.
nem muszáj FR a frissítéshez. Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e/javasolt-e/nem kell-e.
Én így csináltam, minden megmaradt.
Ha szeretnél FR-t, akkor vannak programok, amivel el tudod menteni a beállításokat meg mindent... (pl titanium backup)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest