- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
Az én háziorvosom végzett homeopátia és akupunktúra tanfolyamot. Nem zárkózik el mereven a természetgyógyászattól, szerintem azért, mert neki is van egy pár betegsége, amit a szokásos nyugati orvoslással nem lehet gyógyítani, ezért folyton kutat különféle módszerek után, meg egyébként is, szeret tanulni. Kissé viccesen megjegyezte egyszer, hogy ő már rosszul érezné magát, ha nem kéne folyamatosan ilyen-olyan vizsgákra készülnie. Persze egy orvostól elvárható, sőt kötelező, hogy képezze magát.
A homeopátiás kezelés pl. úgy történik, hogy az orvos egy óra hosszat beszélget a beteggel. Szerintem ez nagyban hozzájárul a feltételezett placebohatáshoz. Felír egy szert, aztán, ha az nem használ, akkor egy másikat, és ez így megy addig, amíg el nem találja a megfelelőt. Lehet, hogy mire idáig eljutnak, a beteg pszichésen olyan állapotba kerül, hogy el is hiszi, hogy használ a szer, ha már ilyen alaposan foglalkoztak vele, vagy megunja, és ráhagyja a dokira, vagy időközben elfogy a pénze...Ezért is nehéz lehet nem tudományos, hanem csak ilyen "hallásos" alapon eldönteni az ilyen szer hatásosságát. Azért az érdekes, hogy állatoknak is adják, lovaknak pl. Meg csecsemőknek.philoxenia
"Sajnos egy betegre kevés idő jut, a betegnek magának ellenben saját magára sok"
És idővel rájön, hogy jobb, ha képezi magát (még ha ezt az orvosok általában nem is szeretik), mert egyre kevésbé számíthat arra, hogy az eü. útvesztőiből ha nem is gyógyultan, de épségben kikeveredik.Olvasod a HP-t? Nahát...!
Hol tartasz? Ki halt meg legutóbb? Felgyújtották már (nem árulom el, hogy ki!) Hagrid házát?
o rocker
"Mindig tanul valamit az ember.." Látod, még egy irodalmaskodó topicban is ...!
Ezért sem bánom az offolást. Sokszor érdekesebb és hasznosabb, mint az eredeti téma.( - by Holden Caulfield) -
philoxenia
MODERÁTOR
Sajnos egy betegre kevés idő jut, a betegnek magának ellenben saját magára sok, sikerült is meglepnem az üzemorvosomat, pedig már nyugdíj előtt áll, mikor elmondtam neki, hogy a háziorvosomat majd megkérem, hogy az enapril- allopurinol kombót a komplikációk elkerülése érdekében cseréljük losartanra, mert az magában is csökkenti a húgysavszintet a hasonlóan eredményes vérnyomáscsökkentés mellett....
"- A losartan csökkenti a húgysavszintet?" hitetlenkedett...
Anno mire rájöttem, hogy a pravasztatintól, vagy legalábbis az azt tartalmazó készítménytől vannak rettenetes izomfájdalmaim, az is csak saját kútfőből volt lehetséges... Holott elvileg igen ritka mellékhatás és előtte a másik, de időközben beszerezhetetlenné vált pravasztatinkészítmény nem okozott ilyen hatást....
A homeopátiás szereknek legalább meggondoltan alkalmazva kicsi a mellékhatása... Persze ott is bele lehet szaladni kemény mérgezésekbe, de azért az elkerülhető....
A HP is ilyen, elviselhető, nem álmodom tőle rosszakat, persze az újabb részeken már nem igazán jól szórakozom.... -
moonlight115
őstag
"Evidence-based medicine, és semmi más"
Ha már itt tartunk, akkor mi a helyzet a homeopátiával?
A homeopátia egy abszurd áltudomány, mely a mai napig elfogadott az alternatív orvoslásban, annak ellenére, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nincs a hatásosságára.
A legátfogóbb elemzést, amit valaha végeztek a homepátiás kezelésekkel kapcsolatban, a The Lancet című orvostudományi szaklap publikálta 2005-ben. A lap elemezte az összes klinikai kutatás publikációit, ami a homeopátia hatását vizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy a homeopátia egyszerűen csak placebo. Tehát, maga a homeopátia nem működik. Ugyanerre az eredményre jutott a Cochren Collaboration is, amely egy független globális orvostudományi egyesülés, akik minősítik a klinikai kutatásokat, hogy megállapíthassuk, melyek a valóban hatékony kezelések.
Mégis, sok orvos hisz benne és alkalmazza. Én mint laikus nem tudom, mit higgyek. Persze a placebohatás is működhet egy ideig, ezt nem vitatom, de ha nincs tudományos alapja, akkor ez is egy ilyen bizonytalan, hitbéli kérdés.Philoxenia Aha, szóval antipotterista vagy!
finest Kösz, de tengerpartról volt szó, nem hegyekről.
-
moonlight115
őstag
Szerintem az a baj, hogy sok emberből hiányzik az empátia, vagy ha érez is ilyesmit, tolerancia már nem járul hozzá. Ismerek homofób orvost, aki szerint a genetikának semmi köze ehhez, ez csak egy szokás, egy elfajzás, mert isten nőt és férfit teremtett, nem homokosokat. És kész. Ennyi. Mondta ezt egy társaságban, én kicsit vitatkoztam vele, de nem tudtam meggyőzni. Érdekes. Ez szerintem egy gondolkodásmód, a legműveltebb emberek közt is előfordul, amin még mindig meglepődök.
-
-
moonlight115
őstag
Utolsó előtti vagy! Még én sem olvastam.
Asimovtól csak az I, Robot-ot olvastam. Az tetszett.Old rocker Hát, ez fantasztikus! Remekül összehozták. Ez az igazi örömzenélés. És a gyerekek...Akik így "találkoznak" először az Örömódával, sose felejtik el és megszeretik a zenét. Lehet, hogy akad köztük olyan, aki épp akkor kapott kedvet a hangszeren való játékhoz? A nézőközönség egyenesen elképesztő! Ahogy együtt énekelnek a zenészekkel...Tudják a szöveget! Jó látni, hogy ilyen is van ebben a zűrzavaros, tuc-tucos világban.
-
moonlight115
őstag
10% ???
Egy japán csúcstechnológiás, eredetileg Rocker által tervezett, - kicsit karcos, de gari van! - fényéveket átszelő (!) gránátért, amivel még harakirizni is lehet (sterilizálás után), mennyit lehet elkérni? Ármesterként igazán elvárható, hogy tisztában légy a pontos összeggel! A 10% nem mérvadó, nem is lenne reális. -
old rocker
veterán
Igen, nekik abszolút hallásuk van. Jó értelemben irigylem őket érte. Én kilenc évig gordonkáztam, a kötelező gyakorlatokat utáltam, de az akkori kor "slágereit", a nekem tetsző dallamokat viszonylag seperc alatt el tudtam játszani; el tudtam pötyögni zongorán, el tudtam pengetni gitáron, vagy el tudtam fújni szájharmónikán. Vagyis: jó hallásom volt, ami viszont messze állt az abszolút hallástól. A "titok" nyitja abban rejlett, hogy a hallott dallamot -ha nem túl bonyolult, mint pl. Malmsteen gitárjátéka, vagy Blckmore triolái a Highway star-ból - rögtön átkódoltam szolmizációra. Nálam tehát minden dallam dó kulcsra, dúr hangnemre (a megfelelő módosításokkal) lett "lefordítva". Malmsteen híres Black Star gitárfutama nálam ott kezdődik, hogy "mi, dó ti, lá szi, lá, ti, lá, ti dó, stb. aztán a pörgős rész elején valahogy "fadding away"... Ezek a gyerekek meg gond nélkül, a c-d-é- f-g-á-h-c-ben mozogva hallják és felfogják a legbonyolultabb dallamokat is. De ott vannak a muzsikus romagyerekek: kottaolvasás nélkül kiváló muzsikusok lehetnek. Vagy Edge, a U2 gitárosa, jóformán alig ismeri a kottát.
-
old rocker
veterán
A linkre: aqrvaannyát...
hát, igen, az ilyen tehetségek nem csak gyakorlás útján lesznek gitárfenoménok... Malmsteen, Satriani, Steve Vai féltheti a trónját... [link]
A freestyle-r visszatérve: valóban, ritkaság ebben a műfajban, hogy ilyen igényeset alkossanak. Nem véletlen, hogy tudomásom szerint a banda finn... -
moonlight115
őstag
-
moonlight115
őstag
" XY üzenete (17:55):
*anyam egyik bnöje mesélte
Marci üzenete (17:56):
*h mentek hazafele, és ugye a kutyajuk mindig oda szokott menni a kapuba ugralni
*és nem ment oda
*söt, bementek és nem jött a kutya
*hátra mentek
*aztan lattak hogy a szomszéd kis fehér kutyája
*a szájába van
*és vele rohangál
*megijedtek aztan mondtak h ezé örök harag lesz a szomszéddal
XY üzenete (17:57):
*erre bevitték, lefürdették és este visszavitték a kutyaházba hogy a szomszéd ne vegye észre...
*erre masnap meg a szomszéddal talalkoztak erre mondta nekik h kezd meghülyülni
*tegnap eltemette a kutyajat
*ma reggelre meg ottvolt a házba megfürdetve"
"Gábor üzenete:
*Hm... te olyan ostoba vagy, hogy ha írok egy elég hosszú, többszörösen összetett mondatot, amit látszólag megtöltök értelemmel, akkor egész egyszerűen képtelen vagy kibogozni belőle, hogy én most szivatlak téged, mert a szövegértési készséged majdhogynem egyenlő a nullával, de le merném fogadni, hogy ennek a fogalmával sem vagy tisztában.Király kisasszony üzenete:
*mi???????????????????
*ezt nem értem.....................""Boti üzenete:
*meggyalázott ma egy csöves
Boti üzenete:
*kért pénzt
*adtam ugye még mindig az a 35 ftom volt
*kiborítottam a pénztárcámat
*látta hogy nincs több pénzem
*és ilyet szól
*visszaadjam?"
-
Realradical
őstag
Jó ötlet volt a macsétát elrejteni a buli idején
Nem véletlenül alakult ez ki nálam is. Rossz volt nézni, mikor meglelte az egyik illuminált haver.Multifunkciós az biztos. Az öregasszonyok csak sopánkodni tudtak amikor meglátták a reggelre tövestől kivágott orgonabokrot. Mit tehet az ember, fulladok tőle, én szóltam, hogy ne az ablakom alá telepítsék
-
moonlight115
őstag
A műsorvezető kérdése célzás volt Kende Péter - Mik vagytok ti, istenek? c. könyvére. Old rocker könyve - Mi is emberek vagyunk, részben válasz rá. De majd ő kijavít, ha tévedtem.
philoxenia A depressziós betegek számának növekedésén nem is lehet csodálkozni. Alig van olyan ember, akit nem érint a létbizonytalanság, amivel nagyon nehéz megbirkózni. Sajnos.
-
old rocker
veterán
"A stresszre alkalmazott gyógyszeres kezelés meg hááát." - írod; nyilvánvalóan a stressz következményeinek kezelésére gondoltál... ha azok komolyak, sajnos nincs más út, mint gyógyszeres intervenció. Esetleg a hagyományos pszichoterápia.
A gyógyszerfüggőséggel kapcsolatban meg érdemes megnézni azt az anyagot, amit Dr. Szendi István "A modern orvoslás elégtelenségének tünete, a súlyos betegségek közönséges szövődménye: a delírium" című előadásáról készítettem.
[link] -
old rocker
veterán
Köszönöm. A kiadó mindent bebetonozott magának 5 évre. Se online, se semmi. Pécsett elvileg a Medicina könyvesboltjában már lehet kapni - legalábbis Pestre tegnap már kiszállították. A csalódás az volt, hogy az Alexandra és a Libre nem vette -egyelőre át - ők borzalmas díjakat kérnek a terjesztésért: polcdíj meg mittudomén. Így a Medicina csak a saját boltjaiban árulja, kis példányszámban. Ennek megfelelően nagyon drága: 4300 Ft. Sietve hozzáteszem - és nem az elfogultság beszél belőlem - nagyon jó minőségben nyomtatták ki. Kemény kötés, valami flancos drága papír, a szereplőkről 1/3 oldalnyi színes kép; tényleg nagyon igényes. Lényeg: a négy egyetemi városban érhető el; itt Szegeden a könyvbemutató alkalmából árengedménnyel, 3400-ért árusították, sok fogyott. Eleve meglepő, hogy egy ilyen könyvbemutatóra közel 60-an eljöjjenek. A kötettel és a bemutatóval kapcsolatban -esküszöm, nem dicsekvés - folyamatosan kapom a gratulációkat. Ki is nyúvadtam rendesen, mert közel másfél órát pofáztam a könyvvel kapcsolatban. A Medicina egyelőre sikerkönyvnek minősítette; majd látjuk. A sikert eladott példányszámban mérik és a kiadó egyértelműen az orvosi, értelmiségi köröknek akart megfelelni. A minőséget illetően a fedlapi ábra kivételével sikerült is: esküszöm, jobb minőségű a könyv, mint Merle Francia históriájáé. Valszeg a karácsoyra is gondoltak, orvosi - hozzátartozói -ismeretségi berkekben karácsonyi ajándéknak is megállja a helyét.
Most kicsit indiszkrét leszek az egyik tévé szerkesztőjével, a script lap hozzám is eljutott, ilyen narrációk lesznek a velem készített riportban:Az impozáns kötet a Medicina kiadó gondozásában jelent meg. A húsz őszinte és nyílt hangvételű, meghitt hangulatú, a problémákról kendőzetlenül valló, ugyanakkor lelkesedéssel és humorral átitatott beszélgetést az interjúalanyok fotója egészíti ki.
(inzertek)Szekszárdi Miklós, egészségügyi szakújságíró
03:10 Mindegyik más, talán...
03:51 ...elsorolhatnám az egész palettátA könyv látlelet a magyar egészségügy helyzetéről – az orvosok szemszögéből. Nem állítja piedesztálra, nem avatja szentté őket, csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy ők is emberek. És ha ezt a pácienseik is megértik, talán helyreáll az a bizalom, amely létfontosságú a gyógyuláshoz.
Hát, ilyen lett a könyv.
-
Crystalheart
őstag
-
moonlight115
őstag
Ezt megértem, és igazad is van. Te nem élsz az üzleti világban, ahol a kedvesség, mosoly, jó szó, humor megkönnyíti az életed.
Emberekkel foglalkozni, napi szinten, akik nem kollégáid, nem barátaid, hanem üzleti partnereid, sokszor fárasztó. Hiába jó szakember valaki, ha nem tudja "eladni" magát, az hiba. Nem azt mondom, hogy állandóan vigyorogni kell, mint a japánok, minden szituációban, ami megtévesztő lehet, ez igaz. De pl. belép a vendég egy fodrász szalonba. Még soha nem járt ott. Mit gondolsz, kihez megy oda? Nyilván ahhoz, aki kedvesen fogadja, és ehhez a mosoly elengedhetetlen. Egyrészt nem kerül semmibe, másrészt meg más a légkör, barátságos, kellemes. Én arra törekszem, hogy a vendég jól érezze magát a székemben. Ez az első szempont. A szakmai munka is fontos, de mennyivel jobb vidáman dolgozni, mint fapofával! Ez nem őszintétlenség, nem megjátszás, hanem egy végiggondolt stratégia. Nevezhetjük akár manipulációnak is, de nem mindegy? Ha meg van elégedve a vendég, netán még a bajait is elfelejti amíg szépül, ha nem egy savanyúmaris székében ül, akkor visszatér. Lehet választani: "őszintén" szomorú vagyok, és ezt ki is mutatom, vagy erőt veszek magamon, és mosolygok.
To smile or not to smile.That is the question.
-
moonlight115
őstag
Én már alig várom!
Most kérdeztem meg az Alexandra könyvesbolttól, mikor lesz kapható. Remélem, hamarosan válaszolnak.
A H.P. 7. kötete talán a legjobb. Végre minden titok kiderül. Kedven lenne újra elolvasni, de még csak most kezdtem el Remarque Szerelem és halál órája - t.
Persze, ha meglesz az új Rowling könyv, tuti, hogy egyből nekiesek. -
moonlight115
őstag
Hát, a Potterrel én is így voltam.
Akkor kezdtem el angolul olvasni, mikor megjelent a 6. rész. Nem bírtam kivárni, míg lefordítják. A könyvesboltban belekukkantottam, és az első pár bekezdés után rájöttem, menni fog, még jó, hogy mennem kellett dolgozni, különben ott ragadtam volna a boltban, 1-2 órácskára....
6 nap alatt elolvastam, tényleg letehetetlen, pedig akkor még szótáraztam, elég sokat. Aztán az összeset megvettem angolul. Annyira rászoktam, hogy azóta nem is nagyon olvasok magyarul. A 7. -hez elég volt 4 nap. Utána elkezdtem elölről.Tényleg rá lehet kattanni.
Hogy mit olvass utána? Vannak kiegészítő kötetek, pl. A kviddics évszázadai. De ennél sokkal jobb a Bogar bárd meséi, (Dumbledore jegyzeteivel !:-)) a 7. könyvben nagy szerepe van ebből az egyik mesének.
-
moonlight115
őstag
Mit szívunk,,,mit szívunk...csak cserélünk, eszmét. Küldjünk belőle? Bár, a japcsiknál is árulnak, biztos. Inkább te küldj nekünk. Valami jópofa zent, vagy hasonlót, de márkás cucc legyen ám! :-)
A Narniát azt hiszem, filmen láttam, de már jó régen.
A Galambszigetet nem olvastam, csak Merle - A sziget-ét. Vetekszik a Mosó masával, nekem az a csúcs. A Gőgös gúnár folytatása, megunhatatlan!
Szabó Magda: Tündér Lala. Lehet, hogy Rowling innen vette a Potter könyvek ötletét. Sok a hasonlóság benne.
Elkezdted már a 6. könyvet?
-
moonlight115
őstag
-
moonlight115
őstag
Melyik online könyvtárban van meg?
A Potter egyre jobb, a 6.rész is, de a 7. .... hűűűűűűha 3 nap alatt végeztem ki, angolul.
A Gyűrűk urát elkezdtem, de nem bírtam elolvasni. Hallottam, hogy az eleje egy kicsit vontatott, de hogy ennyire??? Huhhh...
Alkalmazott kémia? Na neee.....
Én régebben pulcsikat kötöttem...
Kémia...jujjjjj
-
moonlight115
őstag
Azt nem olvastam.
Az Éhezők sztorija nem rossz, csak a stílusa ....nem is tudom, olyan túl bestselleres.Ha igazán jó fantasyt akartok olvasni: Armageddon the Musical eszméletlen jó könyv!
Az Éhezőket még nem láttam, majd egyszer megnézem.
A 24-et vétek kihagyni, de tényleg, az a legszuperebb sorozat!
A LOST-ban a szereplők tetszettek, meg a sztori is, a zenéje szintén. [link]
-
moonlight115
őstag
Miskolciként lenne mit mesélnem Patakiról, de az inkább nem publikus.
Igen, az első 3 Potter film nem rossz, de a könyvek nyomába sem érhetnek. A filmek egyre rosszabbak, az 5. résztől pláne. A könyvek közt nem tudok rangsorolni, mindegyiket imádom, főleg angolul, de persze, nem rossz a fordítás sem.
A legyek ura nagyon jó, film is készült belőle, de először inkább a könyvet olvasd el. Mi angolból tanultuk. Salinger Zabhegyezőjét is, azt is érdemes elolvasni. Japán téma: Egy gésa emlékiratai. Érdekes könyv. -
moonlight115
őstag
Nahát.....a Dragonforce-t meg én nem ismertem, de nagyon tetszik, köszi!
A szólógitáros, az maga Yngwie J. Malmsteen. Rising Force Prisoner , Nagyon tud.
A magyarok közül Demjén, Koncz és Presser szintén a hallgathatóak közé tartozik, sőt.
Az Eddát sosem szerettem. Pataki, hát ö nem az esetem, de azt mondják, régebben jó volt.Szerintem soha nem késő bármit elkezdeni, ha igazán érdekel. De erről Old rocker tudna mesélni......
Merle és Rowling. A két legnagyobb kedvencem. Persze, más a két stílus, a mondanivaló, de mindkettő kiemelkedő műveket alkotott. Kár, hogy Rowling nem írt még felnőtteknek, bár a Potter szerintem nem csak gyerekeknek való. Ahogy Golding: A legyek ura, és Exupery: A kis herceg sem.
A japánok fura népség, az tuti. Anikó barátnőm, akiről már írtam neked, szintén így vélekedik róluk. Egy idő után már nagyon fárasztotta az állandó mosolygás, ő se tudta, mikor mit gondolnak, mi a valódi, mi a hamis. Aztán megbarátkozott velük, sőt még a nyelvet is megtanulta, már amennyire egy európainak ez lehetséges.
-
psyho85
aktív tag
Nah, kész, kedvenceim sorolod itt...
Meg a többiekét is.
A Tears of the Dragon-t még a Bravo Hits 4 című válogatáslemezen találtam meg magamnak 12-13 évesen, hatalmas élmény volt.
A zombiz meg játszottuk is egyik együttesemmel egy jó darabig.
Ha már Maiden feldolgozások:
- Heaven can wait - by Hellsongs
- Blood brothers
- Where Eagles Dare - Maiden United
- Hallowed be thy name - Dream THeater - de nekik van egy egész albumnyi Maiden feldolgozásuk.Van, ha jól emlékszem a Children of Bodomtól is Maiden cover, de azt inkább nem linkelem, mert jajj...
-
moonlight115
őstag
Nagyon örülök, hogy benéztél, Potter- és Merlefanokat mindig szívesen látok, na és Fujit megmászókat, rockereket, mesélőket, zenélőket szintén.
Dickinsont szeretem, a Tears of The Dragon sz egyik kedvencem tőle, és a Chemical Wedding, biztos ismered.
A Zombie se rossz! Köszi
Ezt Old rocker ismertette meg velem, ő itt a rockszakértő.
Malmsteen-t ismered?
Gyere, nézz be máskor is, és szólj hozzá bármihez. A japánok mit olvasnak? Milyen zenét szeretnek? Erre kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest