Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
moonlight115 #5295 üzenetére
Pedig kifejezetten ajánlott olvasmány.
Mobilra egyébként már félelmetesen jó e-book felolvasók vannak, olyan is, ami scannelt pdf-ből generálja le.
Összekötheted a festészetet az 'olvasással'
Én amikor sokat vezetek, akkor is sokszor valamilyen regényt, vagy egyéb könyvet 'olvasok'. Tudom, nem teljesen ugyanaz, de szerintem több szempontból hibátlan. Jobb, mintha egy átlag rádió szólna pl
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5287 üzenetére
Felénk csak a fodrászatokat, a fodrászokat nem....
még...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5285 üzenetére
TEK-hez má' ne mennyé' !
Gyors reagálás volt.....
Gyakorlatilag a hajam gyorsabban nő.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5281 üzenetére
Egy kis romantikus rövidfilm... [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5277 üzenetére
Persze, azonnal felismerhető a jellegzetes játéka. [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5271 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5269 üzenetére
Mondjuk én a komolyzenét sem annyira szeretem, hangszeren se játszom, mint Te, ezért is idegenkedem tőle...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5267 üzenetére
Nekem Simándy József volt az "utolsó tenor"
Na meg a felfedezettek, főleg a brit verzióból, de igazából az opera végképp nem az én műfajom. Egyes "számokat" szeretek, főleg az olaszoktól, de a komplett opera nem nekem való.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5261 üzenetére
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #5257 üzenetére
Akár a nagybácsimat hallanám. Amikor a riport készült még meg volt Venezuelában Chavez, ahol talán az utolsó balos államrendszer működött. Azt mondja, h elszabadult a jobboldal a gárdás menetekkel, hát még azóta!
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #5255 üzenetére
Jónak ígérkezett, de már a nyító kép után letettem egyelőre és átnyergeltem Slawomir Mrozek Abszurd történetek gyűjteményére, olyan mint az Örkény egypercesei, csak brutálisabb, szocreál hangulatú. Pl.: [link]
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #5247 üzenetére
Sok boldog születésnapot kívánok! Jó olvasmányokat kaptál.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #5241 üzenetére
Mint a főnix a hamvaiból. Mereskovszkijt olvastam mostanában. Az istenek születését és a Hattyúölőt, a Kelet titkai van még hátra.
Mostanában sokat autózom, hangoskönyveket hallgatok, pl. József és testvérei volt soron, de a Quo vadist is végighallgattam, eltartott vagy három hónapig mire felolvasták a kocsiban. Szóval ilyen klasszikusnak számító dolgokat.
Szentkuthy Miklóssal foglalkoztam még mostanában. Csak pár hete figyeltem fel Szentkuthy Miklós irodalmi tevékenységére, viszont meglepve olvastam, hogy számára mennyire jelentéktelen a történelmi idő, a szereplőit gátlástalanul utaztatja a korszakok között, amelyek az emberi lét örök érvényű kérdéseihez csak a díszletet adják. Az ugyanis a véleménye, hogy az univerzum történetének időléptékeihez viszonyítva az emberi kultúra története olyan elhanyagolhatóan kis időintervallum, hogy akár egy szempillantásnak is betudható és nyugodtan feltételezhetjük azt, hogy a mi történelmünkben minden egyszerre történik.
Tetszik nekem ez a gondolat. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5234 üzenetére
Én most kaptam a feleségemtől egy ebook Olvasót. Végre ismét tudok olvasni, mert könyvvel már nem boldogulok...írni sem tudok, mert max 5 percet tudok eltölteni ülve. Van egy harmad regényem, már sosem lesz kész ... már az ópiumos fájdalomcsillapításnál tartok...
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #5229 üzenetére
[link] Lola, a transzvesztita. Először nem értettem a szövegét, vagyis nem állt össze a kép, hogy most akkor fiú, vagy lány.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5225 üzenetére
Gyerekkorom egyik kedvence
Egyik kedvenc filmemben halottam először, sok-sok éve.... [link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5223 üzenetére
Ez a dal idősebb mint én...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5221 üzenetére
Hát annak már lassan hét éve, de igen...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5219 üzenetére
A huszonöt éves évfordulónkon Prágába mentünk vonattal, ott olvastak mellettem Pratchett-et angolul. Magyarul szinte minden könyvét olvastam...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5212 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5209 üzenetére
ahhoz a képi kontextushoz... sivár boszniai háború sújtottá táj,,, dagadt hulla a kútban ... kiváló zene,
fáradt vagyok, ezer évig tudnék aludni... különben seperc alatt lefordítanám
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5205 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5202 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5196 üzenetére
Teljesen érthető. A férj nem igazán tudja kezelni a feleség memóriáját.
vagy nem?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5196 üzenetére
mert te nem ismered a programot!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5194 üzenetére
hogy mi a f........ van?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5191 üzenetére
Nagyon szeretem a többszólamú énekkel előadott műveket.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5189 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5186 üzenetére
Ezentúl hívhatunk Carolenak?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5181 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #5179 üzenetére
Ne engedj el Szintén Ishiguro regényéből készült (még nem néztem meg).
Az előzőt (Napok romjai) 8 Oscar-díjra jelölték 1994-ben. -
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5169 üzenetére
Mik jutnak az eszedbe
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5167 üzenetére
Amit egy átlagember Picassohoz
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5165 üzenetére
Sokszor az az érzésem, hogy az emberek ugyanazok a törzsi lények mint az őskorban, csak modern környezetben. Olvass el néha fórumos vagy facebook hozzászólásokat a hozzájuk rendelt helyesírással. Ugyanaz a makogás mint anno a barlangban.
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5163 üzenetére
jó meglátás
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5161 üzenetére
Bizony. Amikor még nem voltak fegyverek, lecsaptuk egymást kővel.
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5159 üzenetére
Lásd Soros György
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #5156 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5153 üzenetére
Ismered?
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5147 üzenetére
Kémbodza...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5144 üzenetére
A Rammstein koncertet elmosta a németeknél egy, később nem valós terrortámadás-tervezet híre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5137 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5137 üzenetére
De sokat hallgattam fiatal/gyerek koromban....
Rám is fér egy kis lazítás, mert csak a Diagnózist mentem fel megosztani, de megint hülyét kaptam.
Propaganda, ellenpropaganda.... hülyébbnél hülyébb."Zárójelben kicsit ingerülten és szarkasztikusan hozzáteszem, ne oszd meg.... Itt csak életet jelentő ismeretek elsajátításáról van szó; nincs benne sem kormánypropaganda, sem kormányellenes bulvár. Nem hallani benne Botka arany toronyóráiról, de Mészáros Lőrincről sem. Csak férfiaknak, nőknek egyaránt igen-igen hasznos ismeretről."
- ezt fűztem még hozzá, a megosztásomhoz.Kösz a zenét.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5135 üzenetére
várnak.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5132 üzenetére
veszek már, veszek... Tényleg, akartam már kérdezni: az Ahogy isten akarja c. film a nézőre bízza a befejezést... Neked hogy cseng le a vége? Az elején az, orvos kijelentése: csodák nincsenek; és a körte lepottyanása elég egyértelmű utalás, vagy????
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5128 üzenetére
Telefonálni hanyatt fekve is tudok... írni csak ülve.... annak nem sok értelme van, hogy megírok egy bő fél oldalt, azután lefekszem a derekam pihentetni...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5121 üzenetére
Ezt is megnéztem másodszor, + ma érkezik rendelésre dévédén, akár a másik, az istenes. Az már korábban megvolt. Ez a film úgy mutatja be a Daytoni békeszerződés idején a boszniai háborús állapotokat, hogy sehol egy puskalövés, vagy tűzpárbaj. Mint tudjuk, a tűzszünet után aztán még kicsit háborúztak.
Ahogy visszaemlékszem a filmre, a két férfi főszereplő kiváló játékán túlmenően a tolmácsot alakító színész és a francia segélynyújtó alakulatos (Segítség Határok Nélkül) nő, Sophie figurája és alakítása teszi teljesen autentikussá a filmet.
Ja, meg a szerb gyerekek.... A kötélkutatásos rész.... a boltban nem adnak, a gyerek meg a régi, szétcseszett otthonához vezeti a missziót azzal, ott van hosszú kötél. A probléma csak annyi, hogy a kötél végén egy ordító német juhászkuta van, elég vicsorgós hangulatban. A többi poént nem lövöm le ... amik az egyébként komor témát a "dráma, vígjáték" kategóriába sorolja be. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5123 üzenetére
Azért a film alapjául szolgáló tévéjáték szerzője se akárki...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5117 üzenetére
Hát woodyt én is szeretem, de ez a film komor
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5115 üzenetére
Re: A Kern András féle film. Hangsúlyozva, hogy Kern iszonyú jót alakít a filmben, a végével együtt amolyan woodys kicsengésű az egész. Ez viszont, a Sticky Notesz-Üzenetek a magyar címe - Ray Liotta-val és a Trónok harcából megismert színésznővel ugyancsak odab@sz... Hatvan felett az ember határozottan nyugtalan, ideges, ingerlékeny és ijedtté válik a filmtől. Liotta alakítása maga az élet
[link]
csak angol trailer -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5106 üzenetére
szvsz a felvetésben benne van a válasz.. És arra is kitértem, a roma kisebbség rasszizmusa a többségi társadalommal szemben nagyon is tapintható.
A kérdésed azért költői, mert annyi- emberismerettel - az gondolom - rendelkezem, hogy akár egy színmagyar társaság betoppanása esetén is Argossá változzak. Az általad vázolt helyzetben vagy egészséges és jogos önvédelem volt a gyanakvás, vagy nem. Ha a gyanakvás jogtalan volt, az ártatlan elszenvedőkben a behaviorizmust alapul véve kiválthat a csendes belenyugvás helyett -istenem, ez van, roma vagyok, evidens, hogy mindenhol szemét, tolvaj cgny gcinek néznek - de egyfajta dacot is: igen? Tolvajnak néztek, mert roma vagyok?? És legközelebb tesz is érte, hogy ne legyen alaptalan a gyanakvás. Persze, a gauss-görbéből kiindulva a jogos gyanakvás a valószínűbb. De ez a dolog, mint írtam, alapjaiban még a Kádár rendszerben lett elb@szva, amikor egy Suki Béla a végzettsége és képzettsége ellenére a roma származása ellenére nem taníthatott egyetemen, Béla túl intellektuális volt ahhoz, hogy ez belőle frusztrációt váltson ki; míg az általában jóval képzetlenebb (enyhe kifejezés) roma társadalom széles rétegeiben látens módon ott füstölgött. Azután jött a rendszerváltozgatás és ez az érzés sokakban, főleg az iskolázatlanabb rétegben kiváltotta a primus inter parest, vagyis jogai mindenkinek lettek, kötelessége nem: vagyok én olyan, hanem különb, mint te! De ez nem csak kizárólag a romákra volt jellemző... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5099 üzenetére
talán olvasd el a mai megosztásomat Suki Béláról, nyilvános, ha jól emlékszem...
A fiatalkori történetek: fiatal koromban, amikor még irredenta voltam, sokat énekelgettem a Hágiban a székely himnuszt stb. A cigányzenészekkel is összebarátkoztam, ha jól emlékszem, egy volt, akinek nem volt köűzépiskolája. A csellista még azt is megengedte, hogy játsszak a hangszerén. Mivel 23 óráig voltak nyitva, gyakorta átmentem még velük a "Jeges" bárba.
Aztán egy ideig nem jártam, a Hágit bezárták. Jó időre rá a lakhelyem szerinti "Lila akác" étteremben láttam őket viszont. Szevasz-szevasz, beszélgettünk egy kicsit, aztán a nem túl népes vendégseregből egy magyar úr mulatni akart. Sorra került a végén a "Cigány, cigány, mértvagy cigány, sárgalábú istenit az anyádnak" kezdetű nóta.
Én ilyeket sosem já0tszattam velük, kínosan éreztem valahogy magam...
Az ú0riember nem, sőt, annyira belejött, hogy a második strófá0nál földhöz b@szta a poharát, ahogy illik...
A felpattanó üvegszilánk megsebezte a prímás ujját, aki egy Esterházy herceg, eleganciájával kissé meghajolt, intett az elnémult zenekarának és faképnél hagyták az elképedt magyar urat. Aki hiába szaladgált a százasaival a zenekar után, sem játszani neki-, sem pénzt tőle elfogadni nem voltak tőle hajlandóak.
Oké,tudom, hogy a zenész cigány más kategória.
S hogy még érthetetlenebb legyek: a kisebbség rasszizmusát - ilyen is van, hajaj - a többség irányába szintén gyűlölöm.
De ha Suki Béla történetét elolvasod, aki a Kádár rendszerben a származása miatt nem taníthatott egyetemen, megérted, valami akkortájt lett elb@szva. Nem kicsit. -
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5101 üzenetére
Akkor a sorozatok pc-n mennek?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5095 üzenetére
Te sem vágod jobban, mint a ballib taplók ott a fészbükkön, akiknek szívük hasad meg orbánbasi kerítésénél feltartóztatott, bombázás elől menekülő afgánok, pakisztániak, indiaiak, bangladesiek, marokkóiak, libaiak stb. láttán, de kikérik maguknak, hogy egy ....... c........ szóval egy roma képviselje a kulturális rendezvények netovábbikán, a juróvízson nemzetközi popfesztiválon őmagyarságukat, aljas politikai fifikát sejtve abban, hogy pont e,z, és nem egy echt2e MAGYAR szám jutott ki; de arról közben fogalmuk sincs -és ez nem kacsa - , hogy azért a portugál fiú nyerte meg, mert éppen csak annyira tudták összetákolni szerencsétlent, hogy részt vegyen a mostanin. Ugyanis súlyos szívbeteg, szívátültetésre vár... Sad, but true...0
Joci dalát lehet szeretni vagy nem szeretni, ez egyéni ízlés dolga, bár többmillió ember szavazata juttatta a 8. helyre.
Ami ugye az országnak mégiscsak hírnév és a roma emancipáció felé nagy lépés, de egyik része - mit te is - azért nem lövi ezt, mer nincs olyan jó, mint bétóven vagy a bídzsisz. Egy másik nagy szelet meg etnikai alapon fikázza a fészbükkön, sőt, kifejezetten a srác oldalán. Türhő cigózások ezerrel...
Nem vagyok fesztiválnéző, de ezt mégis megnéztem, szerintem egész jó.
Mint volt csellistának azonban feltűnt, a hegedűs mindig kellő ütemben, de nem kellő Intenzitással lépett be az elődöntőn. Mint ritmusszekció a srác jó volt a kannájával, ám a sámándobokhoz,, turulokhoz és ötágú csillagokhoz szokott magyar közönség beszólt JocInak rendesen ezzel kapcsolatban is, pl. a kannát a tehene fejéséhez használja. Egyikre rezign0áltan, de udvariasan válaszolt is.
A hatása meg is lett. A döntőbe a hegedűs Intenzíven belépett, jól húzta, de JocI csattogás helyett csak simogatta tenyerével a kannát. S a közös táncuk alatt az elődöntőben harsányan elkurjantott heeeeeej is vérszeg.ény lett. Szvsz a sok műértő díszmagyar kritikusnak is köszönhetően.
Végső konklúzió: egyfelől ugye sok a probléma velük ....ergo rise up the gipsy. De ha valamelyik megpróbálja.... nehommán, vissza vele a telepre....Beethoven pedIg nem hogy süket, de erre a korára már halott volt, amikor a jelenleg 68-69 éves rocknagyapák néhány ezer ember előtt 66 évesen még vígan zenéltek: [link]
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5091 üzenetére
Ez tetszik😀
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5087 üzenetére
Hát, engem nagyon lehangolt valamiért
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5082 üzenetére
félig játszotta le... nem tudom, miért. Addig jó. Átlagon felüli.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5080 üzenetére
egyébként te csodálkozol, hogy haccor.... amikor valósággal rá voltál - vagy - szikkadva a 24-re; Sudárland Kifer kölyökkel ébrecc és alszol...
-
customer114
őstag
válasz
moonlight115 #5075 üzenetére
Isten éltesse Zsuzsit.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5077 üzenetére
maj megnézem
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5075 üzenetére
kíferöcsi lánykorában... kislánykorában.
Én hatodszorra is megnéztem az Ahogy isten akarja c. filmet. Messze túlértékelhetőbb, mint a 24 izgalmas, de kiszámítható bármelyik epiródja és messze túlmutat egy egyszerű szórakozató vígjátékon. Tele finom társadalompolitkai, vallási filoziófia mondanivalókkal.
Akarakterek telitalálatok.
Az első felében az orvosi hierarchia csúcsáról munkahelyen, magánéletben is észt osztó szívsebész ... az elbizonytalanodás ... a pap figurája ... isten létének, nem létének nyitott kérdése...
Kért a betegnek helyet az intenzív osztályon? Még nem, tanár úr... Akkor mire vár? Próbáljon már meg eg y kicsit profibb lenni... ha egyáltalánképes rá - Foglalt a vonal, tanár úr! Akkor ballagjon fel személyesen, legfeljebb lead pár kilót!
- jó hogy itt van, doktor úr! (családtag, vizitkor)- két nap óta úgy fáj itt! (lapogatja a vesetájékát)- Lesújtva hallom, asszonyom! (sarkon fordul és viharzik kia szobából, közben félre: minek né ez? körzetisnek?)
vizitre rohanás közben hátraszól a leghátul lihegő, molett főnővérnek: Igyekezzen Róza! Én nem fogom megoperálni, ha infarktust kap!
ugyancsak neki, amikor az kávézik:
Egy nag y szívességre szeretném megkérni, Róza, aminek az okait majd később rszletesen ismertetem... a feleségem szerepét kellene 1-2 órára eljátszania... - Én erre képtelen vagyok, tanár úr! - De nem úgy... agresszívnak, idegbetegnek kell lennie... néha még verhet is - Hányra kell mennem?!
and many more.... -
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5073 üzenetére
A Tüskevár sztem minden viszonylatban megállja a helyét ma is .
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5070 üzenetére
a három, említett művet én anno rongyosra olvastam.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5068 üzenetére
Fekete István sok szép, értelmes dolgot írt, ami állatokról, de mégis emberekről szólt. Nálam etalon a Kele...
Viszont a hazai és európai politikai helyzetet nézve nyilván elolvasom újra N.Mailer: Az éjszaka hadai... vagy a Látható sötétség-et. -
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5065 üzenetére
Ha megtalálom melyik levelezésünkben szerepel, bemásolom a többit is
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5063 üzenetére
Amit pl a könyvben használt fel, az így hangzik :
Eszkimó halász versikéje: -Remélem, hogy tart a lék, nincs belőlem tartalék. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #5055 üzenetére
Olyan, hogy az .individuum objektivitása valóban nem létezik. Ettől eltekintve még mindannyiunknak törekedni kell (kellene) az objektivitásra.
Én ezt ritkaságszámba menően túlzásba is viszem; pszichológus véleménye, túlságosan is kívülről nézem önmagam. Ugyanakkor állandóan figyelem, elemzem mások viselkedését. Ezért van az, hogy fiatal pszichiáter szakmájú drnő egy későbbi beszélgetésnél azt mondta, elejében félt tőlem.
Te viszont, szvsz túlzottan a magad követelmény rendszere szerint élsz és osztályozol, kvázi úgy, akinek nem tetszik, nyalja ki.
Ez önmagában véve nem lenne baj, de te hátsó nézetre gondolsz.
Forever trusting who we are / And nothing else matters -
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5049 üzenetére
Tapasztalat alapú megfogalmazásnak tűnik. Talán rossz tapasztalatok alapján. De érdekes és elgondolkodtató megállapítás.
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5045 üzenetére
Bélsár.....
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5043 üzenetére
De talán mi a magunk szerény kis fórumos pötyögéseinkkel hozzájárulunk a jobb kedélyállapothoz. Legalábbis szeretném ezt hinni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5041 üzenetére
Semmi nincs ok nélkül, de nincs mindennek célja. Csak minden valaminek a következménye. Ja és nincs igazság.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5030 üzenetére
Purple-ös is.
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #5030 üzenetére
Hát ez most lelombozott.... sok erőt!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #5023 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4999 üzenetére
Össze. Azöta megnézted guglin. A Doors is ettől a költőtől kölcsönözte a nevét. Guglee
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4996 üzenetére
Az enyém egy vers. Dylan Thomas angol költő
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4990 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4988 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4986 üzenetére
"Nem mondom, hogy nem ügyes." .... eeenyi????
te populáris zenei analfabéta! -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4983 üzenetére
Te elkezdtél zongorázni, lett belőled egy fakezű hajszaggató... ez a kislány elkezdte akusztikus gitáron, lett belőle egy gitárfenomén istennő! [link]
még hogy Rammstein... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4978 üzenetére
perszepityu... és 200 métert evezel százon a könyvszekrényeid tetején ülve
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4972 üzenetére
Te nem szenvedsz, Te egy optimista, életvidám Holdacska vagy....
Szenvedni amúgy is mi férfiak tudunk igazán, láttál már náthás férfit?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4970 üzenetére
Ha ez nem történik nincs az a József Attila akit ismerünk. Biztosan szép verseket írt volna úgy is, de valószínűleg kevésbé zseniálisakat. Paradox, hogy a legtöbb zseniális művésznek szenvednie kell az alkotáshoz. Akit a kortársak ünnepelnek, egészséges és gazdag, nemigen marad meg az utókornak, legalábbis nekem nem rémlik ilyen.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4965 üzenetére
Nekem mondjuk az is teszett könyvben.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4962 üzenetére
majd...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4961 üzenetére
Pedig Te csak először vársz...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4957 üzenetére
Neked az a munkád! Legalább is....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4954 üzenetére
Csöngött a postaláda?
Azt a könyvet akkor nem olvasom, ma a laborban várakozás közben egy tündéri nyugdíjas hölggyel beszélgettem, semmi olvasás... -
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #4954 üzenetére
de utálok várakozni....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4934 üzenetére
Azt hittem úgy vagy, mint az egyszeri feleség...
Egy luxusvendéglőben egy házaspár ebédel. Egyszer csak érkezik egy gyönyörű, csinos, fiatal nő és megcsókolja a férjet. A felesége felháborodva, önmagából kikelve kérdi:
- Ki ez a nő
A férj, teljesen nyugodtan:
- A szeretőm.
- Én ezt nem tűröm, elválunk, visszaköltözöm a szüleimhez - ordítja a feleség.
- Jó szívem - mondja a férjcsendesen - váljunk. De tudod, hogy akkor nincs több hawaii nyaralás, karácsonyi bevásárlás Párizsban, sízés az Alpokban, és még sorolhatnám...
Mély csend következik, csak az evőeszközök csilingelése hallatszik.
Egyszer csak belép az étterembe a család egyik barátja, jobbján szintén egy csinos fiatal nővel. A feleség ismét felháborodva:
- Ki az a nő ott Bélával?
- A szeretője - mondja a férj ugyanazzal a nyugalommal.
Kis csend következik, majd a feleség megszólal:
- De ugye miénk szebb. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4932 üzenetére
Ja, hogy ezeket Te írtad?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4930 üzenetére
meg keresd csak meg az, elején, amikor Varju Jankó hazaér, azt a részt:
Halkan koccant a két csupor, és az öreg házban, vénülő csndebn 16 esztendő és még több, egy egész élet támadott fel újra.
.... mint az előre és csupán előre nyomakodó idő szava, halk hangon, meg-meg szakadozva őrölt a percegő szú és az asztalra hullt, hulldogált a fekete tölgygerendák finom, fehér por.
A másik kedvencem az 1633. esztendő. Az Úisten nehéz keze Erdélyország fölé ereszkedőben kezdetű fejezet. ... mégis, sötét ablakok mögül ijedt szemek bámultak ki a poros országútra, ahol nyihogva-jajgatva kergetőztek láthatatlan gonoszok.Hallom ám az én uram hangát: lássuk, Rákóczi ebek, tudtok-é harapni, ha ugatni tudtok! - és beléjük vágott.
And many more.
Ez a regény egy világirodalmi klasszisde én tudom, hogy a vén hegyek élnek.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4922 üzenetére
csak rá ne szokjak kurvagyurira, bimmbamm terire meg fülg jimmire
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4920 üzenetére
Ebből még IHM-es is van...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4918 üzenetére
ugye ütősebb, mint a blekkszabbat?
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #4915 üzenetére
Pedig a szereplőcsere nem szokott jól elsülni
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #4913 üzenetére
Ezek a sorozatok....jó is, hogy szóltál, lassan jönnek újabb évadok innen -onnan...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #4899 üzenetére
-
7s26c
őstag
válasz
moonlight115 #4905 üzenetére
Oh...nézzük csak...Katie.Melua, Belga, '70 évek funky, Doors, Kraftwerk, Beastie Boys, Amy Winehouse,
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #4901 üzenetére
Hogy lett ebből német himnusz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Cyberpunk 2077
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Bittorrent topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest