- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BlitzWolf termékek topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2288 üzenetére
LOL!
rocker Aztán leesett az állad!
philox Ó, ez csak a szokásos képmutató álszenteskedés. Azt ne mondd, hogy egy politikus hazudik! Bár igaz, az nincs is benne a 10 parancsolatban.
-
old rocker
veterán
válasz
BomiBoogie #2283 üzenetére
Azért, mert az az erőszakos, szekszista műsorvezetőnő állandóan a farkánál fogva vezette! Ez tűrhetetlen!
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2279 üzenetére
Igen. De ez a meginterjúvolt jóember legalább a végén beismerte, hogy tévedtek. Ilyet is ritkán látunk. (Persze, ő nem politikus.)
-
old rocker
veterán
válasz
BomiBoogie #2279 üzenetére
Nem, sajnos... Sleepwalker back again... itt élnek köztünk.
Én csak egyet akarok: fesd feketére!
[link] -
old rocker
veterán
válasz
BomiBoogie #2277 üzenetére
elég gáz, hogy egyáltalán felmerült...
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2260 üzenetére
Hát, kirándultunk egyet. Ez is megvót.
-
old rocker
veterán
válasz
BomiBoogie #2258 üzenetére
ó, de kár, napestig tudnék felvilágosításokat adni... most azonban megyek alunni
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2255 üzenetére
Menjünk gruppenkukkolni!
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2250 üzenetére
Moonlight Tourist ajánlata csak ma, csak nektek!:
22 órakor csoportos látogatás eme titkos topicba!
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2250 üzenetére
Oh, I can't wait!
Mikor lesz már 22 óra??? -
old rocker
veterán
válasz
BomiBoogie #2243 üzenetére
azannnya....
-
old rocker
veterán
válasz
BomiBoogie #2240 üzenetére
Ez nem erotikus... itt a fiatalságunk megrontásáról van szó, akik ezelőtt az erkölcsi fertő könyv előtt békésen iddogáltak, füveztek és gyermeki ártatlansággal gruppenszexeztek a házibulikon! És akkor idejön ez a holdrajáró a bazi nagy répaorrával és népszerűsíti itt nekünk a pedofíliát!!!
Pörl vagyok harlborodva! -
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2221 üzenetére
79 oldal után honnan tudjam???
Lesz majd csavar, ahogy én Rowlingot ismerem, tuti, hogy lesz szövevény!
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2219 üzenetére
De ez már egy halott polgármester! Viszont képmutatókból itt is van elég.
Ahogy a halálhírre reagálnak a "trón" várományosai...
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2217 üzenetére
Még csak az elején járok - 79. oldal - , de tetszik. Igaz, hogy ezt felnőtteknek írta, de a stílus és a szóhasználat felismerhető. Rowlingos.
Eddig nem túl izgalmas, főleg a szereplők és a helyszín (kisváros) bemutatása. A polgármester váratlan halálával kezdődik, aztán a megüresedett (innen a vacancy) pozícióért való harccal folytatódik.
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2213 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy egy szép napon, ha nem lesz netem, több időm marad olvasni. Igazi papírillatú könyvet.
Jelenleg hármat olvasok. Az egyiket csak a munkahelyemen, ha épp ráérek. Diane Keaton önéletrajza, habkönnyű bestseller, arra nem kell nagyon odafigyelni, haza se hozom. A másik kettő: Ken Follett A titánok bukása, ezt magyarul, és Rowling The Casual Vacancy ezt angolul. Csak ne lennék netfüggő!
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2211 üzenetére
A Dűnét is el akartam már olvasni. Na, majd egyszer, egy szép napon, ha nem lesz netem...
-
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2207 üzenetére
Ez egy idézet a Deathly Hallows bevezető, első oldaláról:
"Death is but crossing the world, as friends do the seas; they live in one another still. For they must needs be present, that love and live in that which is omnipresent. In this divine glass they see face to face: and their converse is free, as well as pure. This is the comfort of friends, that though they may be said to die, yet their friendship and society are, in the best sense, ever present, because immortal."
William Penn, More fruits of solitude
Ez az idézet nagyon találóan összefoglalja a könyv lényegét. Ebből is kitűnik, hogy Rowling nem csak a szavakkal bánik mesterien, de az idézetek kiválogatásával is!
-
moonlight115
őstag
válasz
Vedd csak fel! Nem nehéz szöveg, igaz, bele kell jönni, hogy megértsd a különbséget a jinx, hex, és a curse között.
Rocker
-
old rocker
veterán
válasz
Van más megoldás is... Kiváló pszichiáter ismerőseim vannak...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #2169 üzenetére
Állítólag angolul sokkal gyengébb a LoTR...
Persze azért ugye ezt azért egy, fogalmazzunk úgy, nemzetközileg nem túl ismert író írja..... -
moonlight115
őstag
válasz
BomiBoogie #2197 üzenetére
Hát igen.
Nem vagyok babonás, de...3 hónappal ezelőtt a kolláganőm hozott nekem Peruból egy nyakláncot. Nem is nyaklánc, hanem egy fekete zsinóron lógó mintás körlap, valami ilyesmi, csak sárga szín nincs benne:Hordtam 1-2 hétig, aztán egy nap megfeledkeztem róla. Aznap koccantam autóval. Nem lett nagy kár, de mégis, azóta, mint egy talizmánt, minden nap a nyakamba akasztom. Már rettenetesen unom, de nem bírok szabadulni attól az érzéstől, hogy hát, ha nem is hoz szerencsét, de legalább így elkerülhetek valami rosszat, egy balesetet például. Pedig nem is vagyok babonás.
-
old rocker
veterán
válasz
BomiBoogie #2197 üzenetére
Blüchleré még bizarrabb volt. Időnként azt képzelte, terhes, mégpedig egy elefánttól.
-
finest
addikt
válasz
BomiBoogie #2195 üzenetére
Nem ült asztalhoz, ha 13-an lettek volna.
-
finest
addikt
válasz
BomiBoogie #2174 üzenetére
Most arról megy a pletyka, h mióta volt halott. Ennyiből végül is felfűzhető az ő esete is a fenti hozzászólásomra.
Tudod, mit! Egyszer kidolgozom a fenti szösszenetet és újraindítom a blogot ebben az új témában. -
finest
addikt
válasz
BomiBoogie #2172 üzenetére
Jó nekem itt is, semmi időm a blogomra. Ráadásul vagy három éve tuti nem írtam rá.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #2165 üzenetére
Hát azért ha magyarul már olvastad őket, gondolom nagy meglepetések nem érnek majd....
SPOILER!!!Amúgy az inas a gyilkos,
mindháromban....
-
finest
addikt
válasz
BomiBoogie #2163 üzenetére
Üdv a klubban!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen routert?
- Reklámblokkolók topikja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest