- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4313 üzenetére
Én sem.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4313 üzenetére
kb. tizede ismeretlen...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4311 üzenetére
Engem az kavart meg, hogy a records-nak több jelentése is van, pl. "off the records" - "nem hivatalosan" vagy pl. feljegyzések, ilyen átvitt értelmű dologra gondoltam. A sok tudás csak összezavarja az embert.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4309 üzenetére
Hogy jön ide a dugóhúzó?
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4307 üzenetére
"Küldd el a barátaidat a lemezeidért" Bobcat ezt írta. Azt hittem, valami bonyolultabb. De hát szakításkor érthető.
Pedig szó szerint ezt jelenti.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4305 üzenetére
5 percen belül is kérdéses...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4302 üzenetére
A szerkesztés utánit csak most vettem észre (ezért nem szeretem az utólagos szerkesztést
).
Ez nagyon hasznos, a "reading into every word" (komolyan venni minden szavad - a dalszöveg így módosul, sorry) nekem is új volt, köszi szépen!Még az angolos topikban megkérdeztem azt a telefonszámos részt, arra várok.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4302 üzenetére
Szívesen
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4299 üzenetére
Valaki, akit ismertem
Néha eszembe jut, mikor még együtt voltunk,
Olyasmi, mikor azt mondtad, annyira boldog vagy, hogy meg is tudnál halni
Bebeszéltem magamnak, hogy jó vagy te nekem,
Mégis magányt éreztem társaságodban
De ez volt a szerelem, ez a fájdalom, még emlékszemHozzászokhatsz egy bizonyos fajta szomorúsághoz
Mint a véghez való beletörődés/lemondás
Mindig a vég
Így mikor rájöttünk, ennek nincs értelme
Azt mondtad, még barátok lehetünk
De bevallom, örültem, hogy végeDe nem kellett engem megtagadnod,
Úgy tenni, mintha meg se történt volna
És mi nem is voltunk
És még csak nem is kell a szerelmed
De idegenként bánsz velem
És ez nagyon durva
Have your friends collect your records (ez valami eljárás, amit számcsere előtt szoktak csinálni, azt hiszem)
És aztán telefonszámot változtatsz
Bár azt hiszem, erre nincs szükség
Most már csak valaki vagy, akit ismertemNéha eszembe jutnak az átveréseid
De elhitetted velem, hogy mindig én tettem
De már nem akarok így élni,
Beleolvasva minden szavadba
Azt mondtad, képes vagy elengedni
És hogy nem foglak rajtakapni azon,
hogy bele vagy gabalyodva valakibe,
Akit valamikor ismertél.De nem kell engem megtagadnod...stb
-0-
Nagyon ronda fordítás, sorry, de most csak ennyire tellett.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4299 üzenetére
Persze, megnézem.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4282 üzenetére
Tartsd vissza...
Nincsen nékünk Hibónk. -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4258 üzenetére
A legjobb természetesen az eredeti.
DYLAN THOMAS:
And Death Shall Have No Dominion
And death shall have no dominion.
Dead men naked they shall be one
With the man in the wind and the west moon;
When their bones are picked clean and the clean bones gone,
They shall have stars at elbow and foot;
Though they go mad they shall be sane,
Though they sink through the sea they shall rise again;
Though lovers be lost love shall not;
And death shall have no dominion.And death shall have no dominion.
Under the windings of the sea
They lying long shall not die windily;
Twisting on racks when sinews give way,
Strapped to a wheel, yet they shall not break;
Faith in their hands shall snap in two,
And the unicorn evils run them through;
Split all ends up they shan't crack;
And death shall have no dominion.And death shall have no dominion.
No more may gulls cry at their ears
Or waves break loud on the seashores;
Where blew a flower may a flower no more
Lift its head to the blows of the rain;
Though they be mad and dead as nails,
Heads of the characters hammer through daisies;
Break in the sun till the sun breaks down,
And death shall have no dominion.És nem vesz rajtuk erőt a halál
And death shall have no dominion
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
Olybá vétetnek majd a pőre holtak,
Mint lakói a szélnek s esti holdnak;
Míg csontvázuk letisztogatva korhad,
Csillag gyúl ki könyökön s lábfejen;
Ki elveszti eszét, majd észre tér,
Ki tengerbe vész, ismét partot ér;
Szeretők halnak, él a szerelem;
És nem vesz rajtuk erőt a halál.És nem vesz rajtuk erőt a halál.
Bár a tenger örvényei alatt
Nyugosznak, holtuk meddő nem marad;
Kínpadra vonva, hol az ín szakad,
S kerékre kötve, meg nem törhetők;
Kezük között kettéhasad a hit,
S orrszarvú bűnök testüket átdöfik;
Minden széthull, de ellenállnak ők;
És nem vesz rajtuk erőt a halál.És nem vesz rajtuk erőt a halál.
Nem hallják immár a sirály jaját
S a parton megtörő hullám zaját;
Hol virág lélegzett, fejét virág
Nem emeli az esős szélbe már;
Bár nincs eszük, s feküsznek mereven,
Lényegük általüt a százszorszépeken,
S nap felé tör, amíg csak a nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4258 üzenetére
Még a végén rábeszélsz.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4256 üzenetére
Jó, akkor majd várok, míg el nem felejtem.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4254 üzenetére
Ha nem olvastam volna más fordítását, megpróbálkoztam volna vele. Így már annyira nem izgat.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4252 üzenetére
Szép.
Jó sok érdekes dolog van róla a Wikipédián. -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4229 üzenetére
Szegény Bétóven... az ötödik szimfóniát hörögve vetné ki a föld...
De, ha megmerálok és találkozom vele, megmondom neki, micsoda rajongói vannak Észak-Magyarországon... -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4222 üzenetére
pláne apocalyticával
[link] -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4220 üzenetére
angolul nekem se...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4214 üzenetére
[link]
Ez is fiús, mégis tetszik. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4212 üzenetére
Nem tudom. Miért, menő
Egyébként biztos jó zene, csak nekem nem tetszik.
rocker I know.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4199 üzenetére
Szupi!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4195 üzenetére
Jó film?
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4193 üzenetére
Ez az, amit soha nem fogok elolvasni.
Rocker, ennek örülök. Írj csak szorgalmasan, mi meg majd elolvassuk!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4193 üzenetére
Igen, de most írom a körmömre égett ápolós könyvet...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4191 üzenetére
Nemtom.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4189 üzenetére
ez igen!!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4185 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4185 üzenetére
Pláne Bétóvenhez...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4183 üzenetére
Jó kis szám, nem ismertem.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4160 üzenetére
Ez jó!
Mérnökbőrbe bújt vécés néni. -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4158 üzenetére
hát ez szar ügy...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4121 üzenetére
Göncz Árpád művei tartják értéküket. Még jó. Bár egyet sem olvastam.
Csak Zuschlag könyvét, csak mert szembejött éppen. Hiszi a piszi. Fura gyerekkora volt, még meg is sajnáltam szegényt. Nem csoda, hogy így alakult az élete. Az viszont már tragédia, hogy bekerülhetett a parlamentbe. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4119 üzenetére
Hát, megválogathatná...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4117 üzenetére
Ó, ahhoz én lusti vagyok. A telefonfülkés-könyvotthagyós bulit is kihagytam. Mindig akartam vinni könyvet...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4115 üzenetére
Hurrá! Kolozsvárra költözöm!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4109 üzenetére
Mostani kedvenc: [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4094 üzenetére
Csak idő kérdése. Sokat kell olvasni.
Nem emlékszem, hogy olvastam-e Jeromkától, de lehet... -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4092 üzenetére
A 3 boszorkányról és a birodalomról szóló Wyrd Sisters azt hiszem, megérett a harmadik olvasásra. A humora...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4087 üzenetére
Az első sorozat nagyon tetszett... de most már nem nézem.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4085 üzenetére
Igazság szerint a film értékelésénél engem nagyon befolyásol Orlando Blum eddigiektől teljesen eltérő színészi játéka.
180 fokos fordulat, mint pl. Caprio a Tégla-ban.
Tegnap volt a film+-on a Fogságban c. film. Na, az is dobogós nálam...Jac Gyllenhaal...[link] -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4059 üzenetére
ma biztos nem... görcsöl a gyomrom, reggel éppen hogy csak vissza tudtam ülni, jött a második támadó hullám....
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4055 üzenetére
micsoda?!!!!! mi van ebben a korban?! Azzal biliárdozok!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4045 üzenetére
A Dr.Csontból kb. 10 percet láttam.
Ha már gyerek: Kiefer Sutherland nevelt lánya Terry Kath (a Chicago elhunyt dobosa) gyereke. Bezony! Elvette az özvegyet, Cameliát. Tőle született a lánya, Sarah. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4041 üzenetére
Persze, Hofi örökzöld, az Expressz meg hát...De gyakran léptek fel együtt. A szervezők nem vették észre a nyilvánvalót.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4038 üzenetére
"... Beethovent is rögtön a bernáthegyi után ..."
Így igaz! A Für Elise-t játszottam, baromira unalmas tudott lenni egy idő után...
Nem szeretem az utánzást. Miért nem adnak elő saját számokat?
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #4035 üzenetére
Jajj...
"Mónika nővérnek és a Zöld fenyő idősek otthona valamennyi dolgozójának..." -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #4000 üzenetére
Bizonyos szempontból irigyellek benneteket, bizonyos szempontból nem. Én sokkal egysíkúbb vagyok, azaz jobban ragaszkodok egy-egy zenei irányzathoz, irodalmi stílushoz, író(k)hoz. Nálam ritkaság, hogy a hard rock/igényes metál/progresszív rockon kívül bejöjjön valami, bár akadnak rá példák, a már egyszer linkelt Kozmosz: Az okosak földje Magyarország, vagy Bay Alex pár száma, a múltkor linkelt Bogi ... pl. (Bogie háború-ellenes nyálát viszont nem komáltam.)
Az általad felsorolt egyéb irányzatok az én ízlésemmel szinte kizárják a dallamosságot... Az angol számokban is szövegcentrikus vagyok, bár az angol tudásom... khm... de amikor egy szám dallamilag megfog, akár szótárazva is lefordítom és a dallam alapján gyakran ráérzek arra, a precíz, szakszerű angol fordításnak tartalmilag mi lehet a magyar megfelelője. Azaz előfordul, hogy más, szakfordítói szövegét a zenehallgatás és az angol szöveg tartalmi figyelésével jobban tudom "magyarítani", mint az, aki valóban tud angolul, ám a zene, a szöveg és a mögöttes jelentéstartalmak együttese pont ezért nem bontakozik ki benne.
Irodalom: vannak kategóriák, írók, amikből iszonyatosan sokat olvastam, egy-egy könyvet akár kétszer-háromszor is., mert nagyon megfogott. Viszont éppen ezért gyakorta konzervatív vagyok, azaz nehezen szánom el magam ismeretlen író olvasására. Számomra pl. Eszterházy ismeretlen és az is marad. Pont azért, mert még Vonneguttól is van mit elolvasnom...
Ugyanakkor amiket olvastam és tetszettek, azokból rengeteg idézet maradt meg bennem,,, Pl. Rostand Cyrano de Bergeracját életem 3 különböző időszakában olvastam el és elég sok versszak, részlet vagy mondat bevésődött...
Ugyanígy vagyok a filmekkel, vannak dialógusok, - gyakran a képi kontextusból kiragadva már nem is olyan jók - amiket szintén megjegyzek.
Hirtelen az ajánlgatott Zulu-ból jutott eszembe egy, a képi megjelenítés hiányában szimpla jelenet...
Forest Whitaker, a munkamániás százados, Orlando Bloom elvált, kurvázó, piázó hadnagy... (Annyira jól játssza, hogy először alig ismertem fel...)
Gyilkosság helyszínére elsőként kiérkező százados és a lenyúzott képű hadnagy, akit nagy nehezen kiugrasztott a ribanc mellől, késve érkezik, kiugrik a kocsiból, köszön: Jabobaba! - Szarul nézel ki...! -Köszönöm, kedves vagy, mint mindig .... Aztán hozzálátnak a melóhoz. Legközelebb, hasonló szituban, kiszáll a kocsiból: Tudom, szarul nézek ki...
És az alapvetően krimi/dráma tele van ilyen apró gegekkel. -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3998 üzenetére
Ja, itt valóban Mr., de amiből idéztem, a Thackeray Hiúság vására tévésorozat változatában az a h. 3.14csa mindig így nyafizott, óóóóóóóóó, miszisssz vúúúdháúúsz! amitől nekem mindig idegesen rángatódzott a szemöldököm... A linkelt zenekart én sem ismerem, de ez már túl zúzós, trash metálos nekem, én igazándiból hard/progresszív rockos vagyok, bár a klasszikus zenét és egyes operákat is szeretem; kedvencem Leoncavallo Bajazzók-ja, ami végig csupa operasláger, kivéve Nedda és Szilvio kettősét az első felvonásból, mert az egy nyáltenger....... de pl. a Tükörária... rulez.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3995 üzenetére
Na ugye... nem csak bétóvenből áll a világ... Amíg forog a föld és kerek, mindig lesznek rokkerek! We don't give up!
Múnlájtos, nem azt állítom, hogy mindenki öreg, Jon Lord és Malmsteen is írt szimfónikus zenét. Csak te vagy egyre inkább olyan, hogy felveszem a meleg pamutzoknimat, szürcsölöm a mézes, meleg teámat és ellágyulok kobakjasincs kend kicsitlótól. EltÜnt belőled a progresszivitás s belesüllyedtél a konvencionális, kispolgári életbe. Vasárnap már lehet, misére is jársz... ha már a Tesco zárva.
Megnézted már a Zulut? Én már 3x.
Addig is, küldöm ezt a nagyon modern és számodra minden bizonnyal progresszív zenét... Tolnai like you...
Csak ne kezdj el nagyon csápolni... -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3981 üzenetére
Olyat még nem láttam. Gondolom, régi filmek.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3975 üzenetére
Valahonnan ismerős a könyv, de (még) nem olvastam.
A Das Boot moziban - és nem a hosszú, rendezői változattal - már eleve a látvány miatt sokkal, de sokkal jobb. Emellett autentikusabb is eredeti német nyelven ... A segg részeg Thompsent, ahogy talpra állítják a saját hányadékából és megszólal: akartam egy jót dugni... majd váratlanul angolra fordítja: but I'm not condition to the fuck...
A tiperarry songot éneklő német legénység, "most mi vagyunk a tommyk"...
De legnagyobb csalódás A szakasz kétszeri megnézése után annak videón, majd dvd-n való megnézése. Eleve a szöveg... akár Taylor monológja, a mamának írt levél, akár Barnes vagy Tapsi egyes szövegei...
Kis eltérések,de.... Rögtön az elején az interferencia füttyökkel tarkított torokhangú amerikai Bravo six, bravo six - helyett a kiherélt béhat! béhat jelentkezz! .... csapás. Taylor mentegetőzésére: Kifogása mindenkinek van, mint lyuk a seggén" helyett mentsége mindenkinek van, mint feneke... Pl.
Pedig a magyar szinkronok egyes esetekben zseniálisak, jobbak, mint az eredeti angol... pl. Blöff, Ponyvaregény, Született gyilkosok...Holdfényszonáta: örülj neki, hogy nem láttad... az enyhén behízott Marlon Brandóval, aki az eredeti cinikus, keserű, háborúban becsontosodott és gonosszá vált síoktató figurája helyett valamiféle pacifista, különbékét kereső "jó" német figurájává lett változtatva, akit Michael tévedésből lő le... ehhhh.
Csak még ezt a kettőt, gondolta, aztán kiszállok a háborúból...
A fajankó amerikai, aki belepottyant a vízmosásba, aztán jött a kézigránát...
Hátát nekitámasztotta egy fatörzsnek és mérgesen ellökte magától a kezében már nehézzé váló Schmeissert...
Pörögtek a kerekek ... egyre hidegebb lett...
Ekkor megpillantotta az amerikait, aki már nem volt fiatal és már nem óvatoskodott..
Isten hozott Németországban - mondta a hirtelen ajkára toluló angol szavakat és figyelte az amerikait, ahogy az felemelte a kezét a géppisztollyal. (Zseniális a befejezés.) -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3975 üzenetére
Hát ez érdekes. Ezt a Garpot olvastam, emlékszem a címe miatt...könyvtári könyv volt, tetszett, és kb. ennyi, amire emlékszem belőle. A tartalmát most elolvastam, de még csak nem is ismerős a sztori.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3972 üzenetére
Nekem mondod?? Térdre rogytunk egymással szemben a repedezett betonon, mint két szumó birkózó. Azz Öreg kitátotta a száját, mintha ordítani akarna. De csak vér volt, ami a szájából dőlt.
Mellesleg az Oroszlánkölyköket is úgy elb@szták filmen, főleg a végével... De azért a Das Boot jó adaptáció...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3957 üzenetére
Szerintem mindenhol élnek ilyen és olyan emberek, nem lehet általánosítani.
Azt tudtad, hogy pl. a svédeknél illetlenség társaságban orrot fújni? Ez komoly! Svédországban élő barátnőm mesélte, hogy halálra idegesíti, mikor mindenki szipog körülötte. Kérdeztem, hogy ilyenkor te hatalmas trombitálással bemutatod, hogyan is kell ezt csinálni? Á, dehogy, ő alkalmazkodik, de azért körbekínál egy doboz papír zsebkendőt, amit hálás tekintettel elfogadnak, óvatosan az orrukhoz érintik, aztán szipognak tovább. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3955 üzenetére
Soha nem néztem egyet sem, ez a mostani Eurovízió az első, amit félfüllel hallgattam. Eléggé egykaptafás számok voltak. Plusz minél nagyobb csinnadratta, ugrabugra...
Maradok inkább Bétóvennél meg a Pörpölnél. Egy kis Malmsteen és Rory is jöhet, egye fene...
Az tetszik, mikor színészek énekelnek, de ha verset mondnak, azt nem szeretem. Verset csak olvasni jó, szerintem.
Egész jó ez a Szégyen könyv. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3953 üzenetére
Kísérteties a hasonlóság!
A svédnél tetszik a háttérgrafika. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3951 üzenetére
Ez érdekes!
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3945 üzenetére
LOL
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3934 üzenetére
Az a baj, hogy egyszerűen nem volt időm végig olvasni még, irgalmatlan nagy anyag, így nem tudom, mennyit variálnak most benne a könyvhöz képest...
-
old rocker
veterán
válasz
Ez könyvből készült! És könyvben még jobb!
Múncsájd: Pedig érdemes végignézni. Akár a St. Bertalan éjszaka körüli Frország, vagy a Richard korabeli Anglia, tele intrikával, politikai cselszövéssel, árulással, politikai gyilkossággal, hatalmi háborúval és persze fantazyval, amiből pont az első 8 részben bőven kijutott a sárkányok anyjával... De a Starkok, a fattyú Havas John, aki később az éjszakai őrség tagja lesz és... de nem akarom lelőni. Könyvben is nagyon igényes, igazi szépirodalmi leírásokkal... mintha a középkorról olvasnál meseszerű szépirodalmi-történelmi regényt. Nekem egyébként a Stark fattyú Havas szimpatikus, meg a törpe. Megdöbbentő fordulatok és tragédiák vannak benne, Rob Stark esküvője..... huhhh. -
moonlight115
őstag
válasz
Akkor pont úgy, mint a Potter filmeknél. Ezért aki csak a filmeket látta, azt hiszi, amit old rocker barátunk. Eltéved, mint Ms.Umbridge a Tiltott rengetegben.
szerk. Jó sokat.
De mugliból több van.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3916 üzenetére
Szerintem is. Wells Láthatatlan emberét olvastam, meg még egy párat.
A H.Potter 7., utolsó része a legkőkeményebb társadalomkritika, mikor Voldemort átveszi a hatalmat, és a varázslóknak egy bizottság előtt kell bizonyítani származásukat, és akinek nem stimmelnek a felmenői, vagyis mugli szülők leszármazottai, azokat megvádolják, hogy lopták a pálcájukat, és már mehetnek is Azkabanba a "barátságos" dementorokkal. Ez könyvben elég drámai rész, persze a film meg se közelíti.Terry Pratchettet is szeretem, fantasy, de jó. És humoros.
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3907 üzenetére
Gallipoliról már lemondtam... maradok a realitások talaján. Csak a volt ellenfelek egymáshoz való, példaértékű megnyilvánulását tartom továbbra is számon.
[link] -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3907 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy ezért linkelted.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3905 üzenetére
Odaküldték őket, hogy öljenek. Sokan meghaltak teljesen értelmetlenül. Aztán ennek emlékére nemzeti ünnepet csinálnak belőle. Leegyszerűsítem, meg nem értek hozzá, tudom. De ha mindenki így gondolkodna, sose lenne háború.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3899 üzenetére
Na ja. Ők mogyoróvajat juharsziruppal, palacsintát fánkkal zabálnak.
Bezzeg a magyar! Parasztsonkát lókolbásszal.De nem is ez a lényeg. A Lackfi stílusa. Az tetszik.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3897 üzenetére
El fogom olvasni.
Most épp ezt találtam:
Lackfi János: Milyenek a magyarok?
„Rendes magyar ember nem igazán értékeli a molekuláris konyhát, a tányér közepére művészi mozaik gyanánt kirakosgatott reneszánsz liliomrozetta-formára csoportosított, pár csepp rafinált mártással, két szál bébirépával, három szem zsenge borsóval körített kulináris luxust. A táplálék, az legyen bőséges, süssék át ropogósra vagy párolják sűrűre, legyen benne hús hússal (meg még egy kis hús is), csípjen, mint az Ántikrisztus, és ha lehet, panírozzuk egy kicsikét. Adjanak fel hozzá savanyúságot, utána vastag édességet. Előtte pálinkát. Utána kávét. Mellé karcos bort bőven. Szóval a magyar ember nem nyiszlett, vékonypénzű, kákabélű, zörgő csontú kísértet. Áramlik át rajta a világ anyaga jó kedvvel, bőséggel... A magyar férfi kedvenc zöldsége a kolbász, de mellé gyümölcsnek szalonnát is fogyaszt.” -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3895 üzenetére
Igen, ez így van.
Te végignézted?
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3893 üzenetére
Igen, de egy évad mégiscsak epizódokból áll, nem? Vagy részekből. Tudom, hogy folyamatos sztori, erre már rájöttem.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3878 üzenetére
Az April szuper, és ez is, pláne ez a felvétel: [link]
rocker I know.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3876 üzenetére
A pörpölös jobb! -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3866 üzenetére
köszi, de komplex probléma + volt egy 5 órás gerincműtétem...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3861 üzenetére
thx!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3861 üzenetére
Nahát, ez igazán nyúlfarknyi, köszi!
Ez meg csak simán szuper: [link] -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3856 üzenetére
Azzal nem is próbálkoznék. Nem muglinak való.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3854 üzenetére
Ha képes lekötni, akkor megéri nehezet olvasni, mert olyankor "megcsap" a művészet szele...Saját tapasztalat: Dickens Két város meséje, angolul; eleinte rettenetesen unalmasnak éreztem, volt mikor már csak a mondatok bonyolultsága tartott ébren
, aztán egyszer csak nem tudom, valahogy megérintett a történet, és úgy éreztem, ezt csak így lehet elmondani, pont így, ezekkel a mondatokkal. A végén már sajnáltam, hogy vége.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3852 üzenetére
Az üvöltő megvolt, a Rámájanát egy indiai srác leírta nekem, Iliász tesója megvolt.
Lehet, hogy 20-30 év múlva meg az lesz ciki, ha valaki nem olvasta a Pottert...
Egyébként Rowling felnőtteknek írt könyve nagy csalódás volt. A közepe táján kezdett érdekes lenni, a vége (nem hepiend) egész jó, de a Potter után nem ezt vártam. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3850 üzenetére
Ó, én szeretem A kis herceget!
Nincs nekem ilyen listám, csak néha úgy érzem, hűűű, de ciki, hogy ezt se olvastam...azt se olvastam...még a kötelező olvasmányok közül is említhetnék ... -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3848 üzenetére
Az Ulysses-szel én is így jártam, sőt, A Gyűrűk Urával is.
Olyat mondj, amit kifejezetten szégyellsz, mert nem olvastad! -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3846 üzenetére
Egyszer majd nekiveselkedem és átrágom magam rajta, mint egy könyvmoly.
Te mit nem olvastál? -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3844 üzenetére
Töredelmesen bevallom, hogy nem. Szégyellem is, de nagyon.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3842 üzenetére
Ha nem tud varázsolni, akkor bizony mugli a javából!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3840 üzenetére
Jaaajjj, a Tündéből rájöhettem volna, tényleg!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3837 üzenetére
Nem tudom, miért lenne Vándor, a Tündekőt meg pláne...
elessar Azt nem olvastam.
Én ma kezdtem el J.R. dos Santos Az ördög keze c. könyvét. -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3833 üzenetére
Jaja, mint súgógépre kapcsolt poligráf
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3831 üzenetére
Szegény ebbe őrül bele. Mint az amcsik...Dollármilliókat költöttek egy golyóstoll kifejlesztésére, ami a súlytalanságban is működik, erre az oroszok...? Ceruzát vittek!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3829 üzenetére
Szerinted könyvmoly junior örülne egy Potter e-book-összesnek? Azt hiszem, rátapadna a monitorra, se enni, se mosakodni nem akarna, továbbá a Bookworm Amnesty tüntetést szervezne, ahol papírgalacsinokkal dobálná őket a felbőszült digitális molyellenes tömeg...a Dickens fan könyvmoly senior meg becserélné molyocskát egy olyanra, ami működik...
Jó oldal, köszi! -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3823 üzenetére
Nem ismerős egyik sem.
old rocker Na, most már tudom, kiknek készülnek a kampányfilmek és hirdetések.
Ez a két ember vajon értelmi fogyatékos? -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3823 üzenetére
Nem annyira... őket sem, csak azt nehezményezem, hogy az ő szavazatuk is egy, meg az enyém is...
[link] -
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3821 üzenetére
dehogy... :-)
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3819 üzenetére
hát, ez engem nem vonz ... esetleg Lita Ford fiatal korában...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3817 üzenetére
Nem, őket sem...
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3814 üzenetére
Én ezzel a számmal ismertem meg, amióta bezizzentem Gallipolira. Ez is jó szám...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3799 üzenetére
Nem tudtam, hány éves, de mondom, jól tartja magát. Nem is a kilók, hanem a centik. Jó, nem feltűnő, de egy kevésbé fénylő ruha előnyösebb lenne. Ilyet csak az vegyen fel, aki karcsú és tökéletes alakja van (szerintem). Susogós dzsogging...LOL!
Fiúban még hagyján a totyakos, kivéve a politikusokat. Tőlük elvárnám, hogy mutassanak némi önfegyelmet, akaraterőt a zabálás terén...is.
Suzi anyja magyar származású, naná! Mindenkiről kiderül előbb-utóbb...Mindenki magyar!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3797 üzenetére
Nőben nem szeretem az ilyen öreg rocker fazont. Ehhez a szerkóhoz leadhatna a pocakjából/derekából pár centit. Egyébként jól tartja magát.
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3795 üzenetére
A következő 10 napom a
béka sgge alatta mínusz tartományban leledzik majd, kivéve az intellektusom, mert az szárnyalni fog!Szerk. Ja, jól látod!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3781 üzenetére
Én se hallottam róluk, de nem rossz.
old rocker brrr.... grrrr....
Most kaptam kölcsön Nabokov Lolitáját, angolul. Már rég el szerettem volna olvasni, de valahogy kimaradt (mint sok más is).
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #3768 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #3770 üzenetére
jaja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest