- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1488 üzenetére
Na azok vannak szerintem rosszul megírva...
Azért a HP nem valódi fantasy, ez látszik a belőle készült játékokból is... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1479 üzenetére
Lawrence trilógiája a Szülők és szeretők; Szivárvány; Szerelmes asszonyok sokkal jobb korrajz mint a Lady Chatterley szeretője, szerintem.
A Harry Potter első része nagyon jó, de az utolsó könyvekben már olyan területekre téved az írónő, ami nem igazán neki való. valódi fantasyban azért a férfiak sokkal jobbak....
Terry Prachettet úgy az igazi olvasni, hogy elolvasod azt is amit parodizál. Terry Goodkind csodálatos, bár meglehetősen hosszú regényciklusa Az igazság kardja például valódi remekmű, nagyon megkedveltem Salvatore műveit, most pedig a legjobban a Westeroson történő eseményeket várom.Kosztolányi: [link]
-
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1481 üzenetére
Eredetiben majd akkor olvasok ilyet, ha gyakorlom a nyelvet... Angol nyelvű irodalomból, legyen bármilyen zseniális is, magyarul íróként nem tudok írástechnikát tanulni.
HP könyveket a negyedikig olvastam, azután nincs meg, drágák a könyvek manapság, az idő meg szintén.
A házi kiskönyvtárra korlátozódom.
______Egy Kosztolányit biztosan olvastál, középiskolában már nagyon rég mindenképp kötelező A kulcs c. novellája.
-
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1477 üzenetére
Egészen más megfontolásból veszem sorra a könyveit. Remek és nagyon érzékletes leírásai vannak, és a fordítók is remek munkát végeztek. (Azok a régi szép idők...
) Zolát olvasni olyan, mint társalgó stílusban való leírást gyakorolni. Persze manapság ez már enyhe túlírásnak minősül, a jelzőhasználatot kicsit vissza kell fogni, vagy még jobb, ha némi cselekménnyel hígítjuk.
Sok írótól egészen mást lehet tanulni a legelső helyen. Pl., csak a magyarok közül válogatva: Rejtőtől a mozgalmas, filmszerű vágások dinamikáját és a modern, frappáns dialógusokat. Máraitól gyönyörű, eredeti magyar fogalmazást, költői képzettársításokat a prózában, és mindezt kritikus hangnemmel fűszerezve. Mikszáthnál valami meleg mesélő hangnem, ami a legdrámaibb szituációkat is közelivé hozza, és ezt nem árt ellesni. Kosztolányi stílusa pedig talán a legközelebb áll ahhoz, amilyen vonalat én is követek, és amibe bele-beleépítem a fenti trükköket. Kosztolányit egyszerűen jó olvasni. És persze sorolhatnám, minden írótól kicsit más fortély ragad az emberre. (Ami azt illeti, a Harry Potterből sokat nem szedtem fel. Lehet, hogy a fordítás hibája, de a nyelvi bravúrok helyett inkább sztoriközpontúnak hat.)
Az az író, akit roppantul élvezek olvasni, de nem igazán tudok tőle tanulni, az Tamási Áron. Arra születni kell. Leginkább Székelyföldre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1477 üzenetére
-
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1475 üzenetére
Nos, mindegyik írása társadalomkritika, elég töményen. Nincs benne egyetlen tiszta, teljesen jó karakter, mindig ott lebeg valami fogyatékosság. A legönzetlenebb karaktere is naiv és hiszékeny - mi több, maga az önzetlensége is valami rögeszmés cselekvés -, és így még a társadalomra is veszélyes... (Talán csak a saját magáról mintázott Pascal doktor lóg ki ez alól, bár a specifikusan róla szóló könyv a sorozat végén található, így azt még nem olvastam.
)
Ez még csak az ötödik könyv, amit olvasok tőle. Most már a megírásuk sorrendjében haladok, egyszer sorra kerül mind.
Ahogy idősödött, egyre jobban írt, egyre jobb és célzottabb volt a sztori is.
A Hölgyek öröme egyébként, talán nem túl nagy spoiler másoknak, tán az egyetlen happy endinges írása. Ezt csak onnan tudom, hogy a BBC épp most egy könnyed (de komoly) sorozatot készít belőle, és ezt nem tennék meg, ha a szokásos bad ending lenne.
-
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1473 üzenetére
Igen, Zolától a Párizs gyomra. Azóta megvolt közben egy Rejtő regény is, mert kissé tömény ez így. Ekkora mondatok váltják egymást. De ilyet még nem tapasztaltam, hogy a sövényben játszó kisgyerekeket nyüzsgő férgekhez hasonlítsa valaki - rendkívül szokatlan és nagyon hatásos, az ilyen remekbe szabott szóképekkel nagyszerűen festi meg a 19. századi Párizst.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1469 üzenetére
Eszembe jutott az egyik szám, a válogatásból:[link]
Kristályszív: Balzac?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1467 üzenetére
Igen ez a fúziós zene érdekes...
Ezt a koncertet ismered? [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1465 üzenetére
Van benne sok nem igazán rockszám is, a második például eredetileg nem is ilyen, nincs benne ez a gitárszóló, szerintem az Gary Moore talán? /már a feldolgozás/
Ezeknél a válogatásoknál föl vannak írva a címek....[link] nekem sok még akkorról ismerős, nem is mindig emlékszem az előadóra. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1463 üzenetére
Melyiket nem?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1458 üzenetére
Ez legalább valós eredetű, tényleg van ilyen cowboyfeladat a csordák mellett is...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1456 üzenetére
Ismerem ezt a számot.
Aztán le kell a lóról ugrani és összekötni a boci lábát.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1454 üzenetére
A bikák értékelnék pedig a rucit... Vagy csak lóval nyomult?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1452 üzenetére
Rossz az angolom, miért van otthonkában és egyáltalán honnan vette? [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1449 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1447 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1445 üzenetére
Az utólag eszembe jutó dolgokat nem akartam külön hozzászólásba írni, nekem meg ugye órák múlva is lehetséges a szerkesztés...
Z a Zámbó Krisztián, de a többi X-esben se volt tegnap faktor, talán csak az Oláh Gergő nem volt rossz, mondjuk Ő is csak átlagos, ehhez képest a mentorok adták a lelkest...
Szerintem be kéne vezetni a mentorokra szavazást is: "Keresztes Ildikó ma nagyon kényszeredett a mosolyod és modoros a sírásimitáció, legközelebb jobb formát hozz, mert ki leszel szavazva..."
Tudom nem kellene nézni ezt, de itt a tévé mellettem, a feleségem nézi, óhatatlan...
Egy ritka felvétel:[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1443 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1439 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1426 üzenetére
Kipróbálom majd.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1424 üzenetére
Ritkán tudok úgy zenét hallgatni, hogy mást nem csinálok. Most sem tudok nyugodtan lenni, mert nézem a meccset, közben a topikokat figyelem, meg még olvasgatok is a neten, híreket, meg ami előkerül...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1422 üzenetére
Hát a komolyzene nekem kicsit magas sajnos, ha már mindenképpen komolyzene, akkor inkább Liszt rapszódiái például.
Persze vannak azért darabok amiket ismerek és szeretek. Bachot általában, és a régebbiek, Vivaldi Albinoni, Purcell, Händel pár általam ismert művét ... Nekem már Mozart is modern kicsit... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1420 üzenetére
A Dire Straits-t én is szeretem, de 85-ben Londonba csak nagyon kevés magyar juthatott el...
Ma Magyarországon a Bikini és a Republic az a két együttes. akiknek szívesen megyek el a koncertjére, mivel ezek élő zenekarok és nem nosztalgiából állnak össze egy koncertre...
Persze nagyon sok alternatív vagy rétegzenét játszó zenekart is szívesen nézek, hallgatok meg, pláne, ha kicsi a hely és meghitt bensőséges a hangulat.
Persze vidéken ez sokkal nehezebb, mint Pesten. Itt kevesebb a buli. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1418 üzenetére
Ezt ismered?
Ízelítő az akkori időkből...[link] Nem mindig a teljes produkció a jó, ez a szám sem igazán a kedvencem, de utólag nehéz felidézni a hangulatot, a harminc évvel későbbi felvételekből:[link]
Elindítottam, órákig kitart... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1416 üzenetére
Itt akár itt is lehettem volna... Abban az évben, ennek a felállásnak voltam a koncertjén...
-
Realradical
őstag
válasz
moonlight115 #1412 üzenetére
Canadahun egy borzalmas honlap, nem értem, hogy üzemel még, hiszen tele van jogsértő tartalmakkal. Többek közt ezt a könyvet is megtaláltam ott. Hogy bizonyítsam még egy linket is küldtem. Felháborító nem?
-
psyho85
aktív tag
válasz
moonlight115 #1404 üzenetére
Potterfantólmitvárnékmást.
Mondjuk én se olvastam, mert nagyon tetszett a film, annyira, hogy inkább nem rombolom le a könyv elolvasásával.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1398 üzenetére
.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1398 üzenetére
life is war
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1396 üzenetére
...or agony
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1391 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1389 üzenetére
Bitte schöne!!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1383 üzenetére
kizárt dolog, aluttam
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1381 üzenetére
Én Dolfi egyik előadásán voltam, nagyon karizmatikus volt, a mejn kampfból adott elő....
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1373 üzenetére
te is vehetsz karácsonyra verának...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1369 üzenetére
Atyámat is tanította. 56 kapcsán jött fel róla a szó, h ő egyike volt azoknak a professzoroknak, akik a hallgatósággal tartottak, de a kockázat mértékét látva, nyugalomra intette őket.
Szép szintézist hoz létre a cikk végén saját munkássága és a világ dolgai között. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1360 üzenetére
De ez még jobb! [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1343 üzenetére
Nekem is+ Stargazer and Catch the rainbow
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1341 üzenetére
A legkedvesebb Rainbow számom...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1334 üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1332 üzenetére
Nekem a legjobban a rock, azon belül is elsősorban a Purple, azon belül is a klasszikus felállás jön be leginkább.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1330 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1327 üzenetére
nem...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1325 üzenetére
Nem. Csak a thrillert szeretem
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1322 üzenetére
Nem teljesen történethű,de ha indulót akarsz...1.49-től...
"Körös-körül teljes volt a zűrzavar; csak a Gárda ment előre, mintha többet emberi erővel nem lehetne megállítani. A zenészek a Carussel győzelmi indulót játszották és a gárdisták úgy lépkedtek előre a golyózáporban, mintha díszszemlén volnának." -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1320 üzenetére
félelmes ez a manus:-) még a közönséget is vezényli
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1317 üzenetére
nekem meg egy pénz... régi szép idők, amikor az ötvenesnek még volt értéke...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1315 üzenetére
Ennek a leírása... valami ilyesmi : " Jászberényi ekkor visszafele, a rongyosok ellen rendelt el rohamot: senkinek kegyelmet! Meghallotta ezt Zöld Demeter és holtszínű lett tőle az arca. (Jászberényi ezereskapitány a labanc, Zöld Demeter meg kuruc, a rongyosok vezetője.) Holtszínű lett tőle az arca. De mikorra holtszínű lett volna tőle az arca, újabb vonítás rázta meg az égő nádast, s a Tisza-part elkezdte ontani a tengerkurucot, ahogy azt Jánki Péter megjövendölte. Az Esze Tamás beregi farkasai voltak. Jöttek, nagyokat szökellve, kinyújtott öklükben megcsillant a balta. Közben vonyítottak, ju-júj ... de mindet túlharsogta egy magányos, gyász-süvegű óriás, aki egy magányos fűzfa alól vadította a szegénylegényeket: Csak a magyart szűrjad, csak a magyart vágjad, az anyád keserűségit, te éheshasú talpas! Aztán fejszéjével hadonászva berontott a dulakodók közé. Egyik orcájára piros fényt vetett a tűz, a másikra hideg fényt a hajnal.
Valami ilyesmi a vége.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1313 üzenetére
Van. A Rongyos Gárdában is van.
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #1307 üzenetére
Jav.: Miskolctapolca
Rocker,
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1307 üzenetére
dehogynem. Az egész novellát... grrrrr
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1298 üzenetére
Aha, szupervízónak hívják. De kihez jár, aki tartja?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1302 üzenetére
Igen, más egy könyv az emlékeinkben és más ma...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1300 üzenetére
nekem nem tetszett... nagyon nyál...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1297 üzenetére
Szegény Yorrick. Őt ismertem....
A fodrásznak meg - másik hajtépőre van szüksége
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1292 üzenetére
Kell neki egy pszichológus.
Rokker szegedi orvosai talán az átlagnál még megkíméltebb helyzetben vannak; ott van a városban az egyetem, klinika, súlyponti (volt).
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1292 üzenetére
Nem, csak én rákerestem a könyvre és úgy találtam meg, hogy jéééé, van.
A MOK-nál viszont semmi nyomát nem találom annak, hogy íródott róluk egy könyv...Mellesleg, - bár egy fiatalabb (kb. 40 éves) orvos ezt túlzottan borúlátónak minősítette - a fiatalok, a középkorúak mind elmennek. (Egy nemrégiben megjelent felmérés szerint Magyarországon minden ötödik felnőtt tervezi - vagy foglalkoztatja a gondolat - hogy rövidebb-hosszabb időre elmegy külföldre. (A megkérdezettek 50%-a kint is maradna.) Idehaza lassan majd csak a betegek és az öregek maradnak; s akkor ki fog minket eltemetni?
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1289 üzenetére
Az orvos ismerőseid, akiket érdekel a könyv, megrendelhetik neten, itt a link:
[link] -
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1287 üzenetére
Nem tudom. Nem sok látszott rajtuk, némelyikük végig mosolyogta az interjút, másik végig cinikus volt, tudod, amolyan magyar filmművészek.
Mindegy, végül nem jutottam tovább. De azt hiszem, jobb is, mert akkor még kistesóm elég fiatal lett volna a ház körüli munkákhoz.
-
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1284 üzenetére
Mondtam telibe, hogy a legjobbakat sosem szoktam rangsorolni. Láttam rajtuk, hogy nem tetszett nekik a válasz, hát bemondtam azt hiszem A jó, a rossz és a csúfot...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1282 üzenetére
Lénárd könyve csupa bölcsesség, az emberiesség esszenciája.
A Solaris sci-fi, nem mérhető hozzá, ha bejön egy keserédes szerelmi történet űrutazás köntösben, élvezni fogod. Többször meg is filmesítették.
-
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1282 üzenetére
Művészetben sosem állítok rangsort a legjobbak közt. Filmben, rajzfilmben, irodalomban... Szerintem lehetetlen. Utáltam is, mikor az SZFE felvételin rákérdeztek, hogy na, mi a kedvenc filmem.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1274 üzenetére
Nem tudok egyet mondani. Ilyen kérdéseknél általában pont az nem jut az ember eszébe, aminek a legtöbbet köszönhet, és megteszi a második, harmadik legjobbat elsőnek. Szívesen rávágnám, h Lénárd Sándortól a Völgy a világ végén, de lehet, h csak azért, mert nemrég újraolvastam, és az élmény elnyom másokat. Ráadásul őt alig ismerik, és ezzel a társalgás a kedvenc könyvről ki is fullad. De azért ugye túl ismert se legyen, mert az meg unalmas. Válasszam inkább a legszórakoztatóbbat? Magyart, vagy külföldit? Ki kérdezi? Gyerek, fiatal, felnőtt, öreg? S milyen szempontból kell a kedvencemről nyilatkoznom? Jobb az ilyen kérdésekre nem is válaszolni.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1277 üzenetére
Kultúrtörténeti film és zene. Én öccör láttam. Legelőször moziban. Az egyetlen film volt, aminek a végén már gyújtották fel a pilácsokat, de az egész nézőtér ott ült (telt ház volt) döbbent csendben. Mindenki csak pislogott, mint aki betojt.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1274 üzenetére
Szép asszonyok egy gazdag házban...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1272 üzenetére
Miért, még nem láttad???????
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1272 üzenetére
Arról szól, h ha megdobnak...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1267 üzenetére
Pfff, irodalmárok, ha konfliktust kezelnek. [link]
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1263 üzenetére
Végül is miért izgultok az eladásért? Akik ezt a könyvet veszik, simán rendelnek belőle a kiadótól az Interneten.
Ja, egy francia találta ki, de valójában angolul van.
Rokker, tedd ki itt a blogodba a linket a vásárláshoz!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1263 üzenetére
I'm shooting down him
If I had my way,
I'd have all of you shot! -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1257 üzenetére
Igen! Meg az, hogy normálisak maguk, ehhez a remekműhöz nem lehet bárhol hozzájutni, pedig tízezrével vennék? Moldova Akit a mozdonyfüstje megcsapott-jával vetekszik...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1257 üzenetére
Jó, megírom, h a homoszexuális társadalmat mélységesen felháborítja, amit Rokkker könyvével csinál.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1252 üzenetére
meg Batáviából a Hobo Fisher!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1247 üzenetére
kerítsünk néhány favágót is, Brazíliából... laptopon, a neten nézte a könyvajánlót és szeretnének indián barátaiknak venni néhány százat...
Vagy hintsük el, hogy a könyv végén kiderül az is, mi volt a küldetése Edunak... (Rósa Flores) -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1247 üzenetére
Akármibe lefogadom, h nem az eladott példányszám után fizetik Rokkert, majd az újabb kiadásnál lát ebből még pénzt megint, ha lesz olyan.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1244 üzenetére
Miért akarsz velük kitolni? Minden drága, vásároljatok online!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #1241 üzenetére
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1238 üzenetére
Majd továbbítom az infót a Medicina felé... az orvos ismerősöd meg kénytelen lesz pesti, debreceni stb. kolléga útján beszerezni. Már azon is gondolkoztam, megveszek vagy 10 db-ot -igénylés alapján, de az elég f@sza kis tehertétel... Ma 11.10-kor léptem be a közelben levő postahivatalba, hogy az eü. államtitkárnak feladjam a beígért tiszteletpéldányt; 11.58-kor léptem ki onnan... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
1231: így van
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1226 üzenetére
deeeehogynem...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1224 üzenetére
Tudom. Én mondtam. LOL.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1221 üzenetére
Elég nehéz lenne leírni... meg el is fáradtam; a retorikámmal meg voltam elégedve
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1219 üzenetére
A Csendes Don-ban meg bujakórnak.
Túléltem a könyvbemutatóm: voltak vagy 60-an, másfél órát pofáztam. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1210 üzenetére
A fészbükkön.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1207 üzenetére
Nem tom. Most beszéltem a kiadóval, egyelőre csak Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Pesten fog megjelenni a Medicina boltjaiban. A többit, Libri, Aleandra, még nem tudja.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1199 üzenetére
le Potterrrel!
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1197 üzenetére
Az EU és Kína közti kapcsolatok javítása érdekében 2012-t a kultúrák közötti párbeszéd évének nevezte ki az EU. De azért illene elolvasnunk mielőtt...
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1191 üzenetére
Jól érzékelem, h ettől a kínai komától magyarul semmi sem jelent meg?
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1193 üzenetére
Werfel egyesek szerint a judaizmus és a zsidók történetét írta meg benne tulajdonképp, Gabriel = Mózes, 40 nap = 40 évi vándorlás etc.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1191 üzenetére
Az Exodus nekem nem tetszett; a Meghalsz, tengerész c. könyve sem különösebben.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1188 üzenetére
A Musza Dagh-gal hogyan álltok? Most olvasom ezt az értelmezést róla: [link]
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1186 üzenetére
Amilyen szerencsém van, tuti nem lesz benne a csomagomban.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1181 üzenetére
Így van...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1179 üzenetére
Akartam még írni, hogy az nagyon sz@r... annál már csak az a rosszabb, ha alulról, szemben világítod meg... lásd Rettegett Iván c. film
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1177 üzenetére
A tükör se lehet sötét, emellett vissza is veri (deríti) az arcra a fényt. Még az is lehet, ha a tükröt fejmagasságban nem spotszerűen megvilágítanátok, kielégítő eredményt adna...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1175 üzenetére
p.s.: Ez nem jelenti azt, hogy hátulról, szemben a tükörrel nem kell fényt adni!!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1164 üzenetére
Derítésnek hívják a megoldást, amit mi is alkalmazunk: a közvetlen megvilágítást visszavert fényekkel, ellen-spotokkal egyenlítik ki... Egyébként azt gondolom, több, kisebb erejű szórt fénnyel kellene megvilágítani az arcukat a tükör felől is...
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1162 üzenetére
A kollégák nem gondolták végig, meg egyébként is, mivel látnak a képernyőn, hát ez ugrott be nekik... gondolom. Egyébként a korábban már linkelt Szegedi Panorámában is keverték, egyik helyen műsorvezetőt, másik helyen felelős szerkesztőt írtak... mindegy fene (bár nem mindegy, szerkesztő, vagy felelős szerkesztő, az sem)... a szerző... mert engem írónak titulálni még barokkos túlzás.
De, ha már itt tartunk, megfigyeltem, hogy a tévében a vendégek is egyre inkább keverik ezeket a titulusokat: főleg ffi műsorvezető esetén szerkesztő úr a megszólítása... (Érdekes módon, a műsorvezetőnőket nem szerkesztőnőzik, vagy szerkesztő asszonyozzák...)
Akit érdekel, annak leírom, milyen "kérdezőemberi" beosztások vannak:
1. riporter - általában a helyszínen készíti az interjúkat, ami(k)ből összeáll a riport.
2. Műsorvezető - stúdióban ő a "kérdező". Ő a frontember, ez nem jelenti azt, hogy ő a karmester is. Az a szerkesztő, vagy adásrendező.Van aztán szerkesztő-riporter, szerkesztő-műsorvezető. Ez azt jelenti, hogy annak a műsornak, ami éppen látható, ő a szerkesztője is egyben. Szerintem a legjobb variáció, mert nem használ más embert az interjúk elkészítéséhez, tehát abszolút az jön ki a műsorból, amit ő akart.
Van felelős szerkesztő, egy összetettebb, vagy több műsor koordinátora, egy vagy több "beosztott" szerkesztővel.
Meg van még egy pár ilyen, rendező, adásrendező, szerkesztő-rendező stb.
Leegyszerűsítve a rendező a képi megjelenítésért, a szerkesztő a tartalomért felelős.
A média és egyéb törvényben leírtak betartásáért pl. a felelős szerkesztő hátsó felét rúgják szét, akár bíróságon is. -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #1164 üzenetére
LOL, jó kis üzlet lehet. Esetleg vehetnél egy zseblámpát, amit az arca alá teszel és hirtelen sikolyokkal ijesztgethetnétek egymást a tükörből.
-
Crystalheart
őstag
válasz
moonlight115 #1167 üzenetére
Vagy jobb ötletem van, hiszen a színházakban épp ilyen célra tesznek kis lámpákat a tükrök köré. Talán LED-del is megoldható lenne. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest