- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianone
őstag
Szerintem simán lehet tévézni telón. Szoktam TVGO-n pl. meccset nézni utazás közben. De nyaraláskor tabletre is jó. Vagy adott esetben ahol nem volt Spíler, kilőttem a meccset okostévére. Pár rádiót is betehetnének.
Wifi fon is ingyenes Magentában, ha szerencsés helyen lakik az ember. Családi házban pl. simán megéri, úgyse nagyon megy ki az utcára a wifi, ha mégis, nem sokan fognak a kapu előtt álldogálni.Egyébként még mindig nem tudják megmondani, melyik új mobilis csomagokhoz fog járni.
Tavaly nyáron meg pl. korlátlan mobilnet volt az összes magentás számlán lévő előfizetésre. -
gianone
őstag
Én hűség alatt váltottam régiről újra, és mindkettőt megkaptam. Pontosabban a Dominóra-bevitel maradt meg. A készülékkedvezményem nincs, mert vettem a régire, de az csak 300 forint. A 425 dominóssal és a 25 %-kal 2681,25 forint. Eddig 3400 volt. A net a duplja, és kb. 50 helyett 80-at beszélhetek le. És igénybe vettem az 50000 magentás kedvezményt, eladtam a telóhoz kapott hangfalat 20-ért, 23-ba jött a Nova. Ez a két évem nem lesz drága ezzel a számmal.
-
gianone
őstag
válasz
enginev3.0 #418 üzenetére
Eleve a 9500-at írja ki, de ha rámész a csomagra:
Az e-Pack kedvezmény igénybevételének feltétele elektronikus számla igénylése, elektronikus csatornán történő számlafizetés, a számlák időben történő kiegyenlítése. Amennyiben az adott hónapban a feltételek nem teljesülnek, a havi 1000 Ft e-Pack kedvezmény nem érvényesül.
A számlázás egyperces mérési egységben történik.
7Heads Drago
Bocsi a bizalmatlanságért!
Csak már eleve úgy írtad, hogy megvan, gondoltam, akkor tudod. Itt leírják, hogy a kedvezmények után vonják a 25 %-ot.
Nekem csak a dominós van, számhordozás nincs, viszont -bár a szövegben nem nevesítik - ez elég egyértelmű. Az ügyintézők nagy része még semmit nem tud.
-
gianone
őstag
-
gianone
őstag
Felhívtam őket, a régi díjcsomagom hűsége alatt, azaz majdnem két évig, ezt nyugodtan megtehetem. Azt már nem kérdeztem meg, az újat kötők megtehetik-e. Szóval elmegyek nyaralni, fellövöm a 10 GB-ot előtte, majd utána vissza az 1 GB-ra, és roamingozhatok bátran pár ezer forintért törthónapként. Vannak előnyei az új csomagnak.
-
gianone
őstag
De azt értsd meg, ha két hétig használja a magasabb csomagot, az új netet, akkor törthónapként fizet kb. 2000-t a 4 GB-ért, ugyanannyit, mintha venne plusz 1 GB-ot. Aztán hónap elején levált az eredeti csomagjára, és ennyi. Már ha engedik Visszaváltani. Eddig havonta egyszer lehetett csomagokat váltani. Felfelé hűség nélkül. A kérdés az, most is lehet-e.
Azt értem, amit te mondasz.
-
gianone
őstag
Nem lemondani kell, hanem visszaváltani egy kisebbre, ami amúgy is van a csomagban. Ezt most is meg lehet csinálni. Mivel csak egyszer lehet ingyenesen váltani egy hónapban, ezt kéthavonta lehet eljátszani. Bár mostanában nem próbáltam, de elvi akadálya semmi nem lehet. Max. ha net felváltása is csak hűséggel megy. Ez eddig nem volt így, az biztos.
-
gianone
őstag
Tudsz váltani akkor is, a hűség marad ugyanannyi, amennyi volt. Viszont nem kapod meg a havidíjkedvezményt. Mármint amit a készülék nélküliségre adnak, a többit igen. Nálam ez 300 forint volt Mobil S-nél, még így is sokkal jobban jártam, főleg annak fényében, hogy 43-ért (igaz, az 50000-rel együtt) vettem azt a telót a régi előfizura, ami most 135 az újra. Viszont Next M ATK-nál 4000 havonta a meg nem kapott kedvezmény.
Én se használom, használtam, de ha valaki kifogy, kénytelen lesz venni valamit, mert már lassítás sincs. Ennél még az is jobb, ha felvált 4 GB-ra ha a hónap második felében fogy el, aztán meg elsején levált. És akkor 4 GB-ot kap kb. 2000-ért, nem egyet.
Egyébként én egyetemista koromban is ezt csináltam. Sokkal jobban megérte, mert csak törthavi részt kellett fizetni, de az egész adatot megkapta az ember. Igaz, csak kéthavonta lehet optimálisan megoldani.
Szerintem is előremutató a lassítás letörlése, mármint akkor lenne az, ha ÁFA-csökkentés után nem áremeléssel járna együtt, hanem csökkentéssel.
-
gianone
őstag
Megismétlem. Valakinek kedvezőbbek, valakinek sokkal drágábbak. Általánosítva egyszerűen nem igaz, amit írsz.
Ha nincs több szolgáltatásod, akkor valószínűleg drágább. Ha van, akkor csomagtól függően lehet olcsóbb és drágább is. A kiegészítő adatcsomagok ára komolyan megemelkedett.És nehéz lenne pl. rólam azt állítani, hogy nem vagyok nyitott, ugyanis aznap átváltottam azt a csomagot, amelyiknél megérte. Még ha az ügyintézők még nem is értették a csomagokat.
Egy viszont bátran kijelenthető. Azzal, hogy kivezették az összes olyan csomagot, aminél nem volt árkülönbség a készül nélküli és a készülékes havidíj között, és hogy brutálisan megemelték a telefonok árát, egyértelműen a készülék nélküli előfizetés irányába terelik az előfizetőket.
És eltörölték a lassítást. Engem ez nem érdekel, de sokaknak ez komoly szigorítás.
-
gianone
őstag
Akár igazad is lehetne, de nincs, a stílusod meg olyan, amilyen, önmagát jellemzi. Akinek van otthoni előfizetése, az jó eséllyel jobban járhat, de ez sem biztos.
Akinek Next társkártyája volt az otthoni mellé, és szeretne készüléket venni, a 25 %-os kedvezménnyel is rosszabbul jár, mint eddig, a 4000 büntetés miatt, az nem volt eddig. Minél jobbat akar vásárolni, annál rosszabbul. Ráadásul a készülékek árát is sok 10000-rel felemelték. A netről nem is beszélve. Ha kifogysz a havi keretedből, az extra adat jóval drágább lett.
Mi bőven 20000 felett fizetünk, az egyik csomaggal jól jártunk, de a Next M ATK-val nem. Az marad a hűség végig, és utána meg teló nélkül hosszabbítva, vagy hordozás. Ez majd akkor kiderül, mi éri meg.Kerüld az ilyen általánosító kijelentéseket, aminek még a valóságtartalma sincs meg.
-
gianone
őstag
Eddig is volt net a csomagokban. Anno azért volt a büntetés, mert be volt kapcsolva egy fizetős szolgáltatás, amiről nem tájékoztatták az ügyfeleket rendesen. Az teljesen más tészta. Ebbe lehetetlen belekötni. Nem akarsz netet, akkor dominózni kell. Nem szép dolog, de jogilag nem támadható.
-
gianone
őstag
Senki nem fog megkövezni, én is jobban jártam. Már aznap váltottam.
De ha mondjuk elfogyna az adatom, és nem volna Dominóm is, eléggé húznám a fogamat egy plusz gigáért 2000-t kicsengetni.
A Move csomagok elég perverzek voltak. Annál a Dominó sokkal értelmesebb választás volt. Max. társkártyával és korlátlan böngészéssel, vagy ilyesmi. De önmagában durva percdíjak voltak, készülékre szinte semmi kedvezmény.
-
gianone
őstag
Egyébként a lengyel (a cseh, a román stb.) példa is mutatja, hogy hülyeség a kizsákmányoló rossz nyugati multi. Nálunk a rossz szabályozás, a gyenge piac, a magas terhek és kicsi verseny miatt drága.
Viszont a mobilinternet emelését semmi nem magyarázza, mikor év elején ment le az ÁFA-ja, és jövőre megint lemegy. A 2000 forint gigánként simán szemétség. És ha pluszban veszem, ott kedvezmény sincs, meg semmi. -
gianone
őstag
válasz
janeszgol #342 üzenetére
Ez a része sokkal korrektebb. Viszont annyiban teljesen nem igaz, hogy Telekomnál csak Next S, M és XL-re volt rejtett bukta a készülékre, a többi csomagra egyáltalán nem. Pl. Next M és S, Move M ATK-ra komoly kedvezmények voltak. Pl. Én Huawei Novát vettem januárban 40000-es "ajándék" bluetooothos hangfallal 43 körül. Iga,z az 50000 magentás kedvezménnyel. De februárban ez lement 35-re. Ekkor a magentás cucc nélkül 15 %-os akcióban 73 volt egy3400 forintos csomagra. A Nova listaára függetlenül 120 (Nem T-nél), és ott van még a hangfal is. Most az 50000 kedvezménnyel együtt 73!
-
gianone
őstag
Nekem is magentás.
Mobils S + 1 GB. Mivel vettem rá anno készüléket, így a 300 forint nem jön le. De a 25 % igen, meg a 425 is. Így 2681,25 lesz elvileg, mert a 425-öt vonják előbb. Egyébként a hűséget sem hosszabbították meg.
Mondjuk annyi van, hogy ez nem az első kártya a Magenta mellé. de ha te kaptál rá dominós kedvezményt, akkor tutira maradnia kell. intézd el. Ha nem adja meg az újra, akkor Next S ATK-val magentáztasd, aztán válts.
-
gianone
őstag
Az. Januárban kötöttem Move M ATK-t Dominóról, most váltottam újra, és marad a 425 kedvezményem.
Itt írják is ám alul:
De én ezt még úgy értelmeztem, hogy az újakra is megadják. Amúgy érdemes több ügyintézővel beszélni, mert némelyiknek fogalma sincs, össze-vissza beszélnek. 3 mondott nekem 3 félét, és az utolsó mindent megcsinált, ahogy kellett.
-
gianone
őstag
Így nem halmozható, a 2.-ból nem jön még egyszer. Ha még akarsz spórolni, akkor szerzel egy 3 hónapnál idősebb, működő Dominót-kártyát, ha nincs most, és beviszed azt, vagy számhordozol. Az is lehet kártyás. Arra jár még kedvezmény elvileg (működő honlap nélkül nehéz). Talán 1000 forint havonta. És akkor így 7000. Ha kettőt szerzel, akkor csak 6000. De ebben az 1000-sben nem vagyok biztos. Next S ATK-ra tuti ennyi volt, Move M ATK-ra 425. És ezek élnek tovább. Meg kell kérdezni, hogy van most.
-
gianone
őstag
válasz
7Heads Drago #319 üzenetére
Eddig úgy volt, csak akkor, ha olyan helyen lakik, ahol alkalmas a hálózat a wifi fonra, és hozzá is járul, hogy nála is legyen.
-
gianone
őstag
Gondoltam egyet, és rákérdeztem, hogy az új díjcsomagok közül melyikhez jár majd wifi fon. Hát azt még nem tudják.
Én azt hittem, a weboldalt is előre megcsinálják, és csak átváltják, nem 4 napig ügyködnek rajta, illetve az ilyen kiegészítő szolgáltatásokat is a bevezetés előtt kitalálják. Ilyenkor megfordul a fejemben, hogy valaki a hasára csapott, és hirtelen csak bevezette az új csomagokat? -
gianone
őstag
Azért ez nem olyan nagy különbség ám.
Mobil L+ 10 GB 12000-ért elsőre soknak tűnik. Készülék nélkül már csak 10500. Ha van másik előfizetése, akkor lejön 20-25 %. Tehát otthonival már csak 7875. Ha Dominót vitt be vagy számhordozott, akkor már csak 6875.
Hálózaton belül korlátlanul beszél, plusz 150 perc másik irányba. Családon belül ingyen beszélnek is vele, korlátlan TV GO, 5000 tartozék kupon, időszaki akciók, wifi fon, roaming. Persze ezt akkor is fizeti, ha nem használja.
Hogy megéri-e, az egyéni preferencia, de nem tűnik aránytalannak. -
gianone
őstag
Ez pontosan így van. Eddig a Next M-re "tilos" volt készüléket venni a 96000 miatt (egy-két kivételtől eltekintve), Next M ATK-ra meg szinte kötelező. Jelen állás szerint annyi a változás, egyikre sem éri meg. Így utóbbira kapsz 4000 kedvezmény+ -20 %-ot, az 8800, de ugrik a teló kedvezménye, ami azért több volt. A Next M ATK-sok és a Next S ATK-sok buknak, ha nincs otthoni előfizetés. ha van, akkor 25 % kedvezménnyel már a telótól is függ.
7Heads Drago
Elgépelte, 4000 a különbség havonta. Elsőre jól írta, te is láthatod.
H.Istvan25
Sok esetben tényleg áremelés, te viszont egyáltalán nem veszed figyelembe, hogy ezek listaárak. Ha feltöltőkártyával hasonlítod, akkor a készülék nélküli árakat kell eleve figyelembe venni, mert azokra szinte semmi nincs. Aztán erre még jöhet több előfizetés esetén 20-25 %, számhordozás vagy Dominó-bevitel esetén további 500-2000 kedvezmény is havonta. Előfizetésre mindig kapsz 5000 kupont tartozékra. Vannak időszaki kedvezmények rendszeresen stb-stb. Ezekkel mind lehet és kell kalkulálni. Nem mondom, hogy így nem áremelés adott esetben, de szimplán csak a listaárat számolni, az nem reális.
Egyébként a Domino Most Maratonnal megéri, de az sok esetben az eddigi csomagoknál is jobb alternatíva. -
gianone
őstag
25-öt éppen azért vagyra írtam, mert az nem derült ki, hogy van-e neki, vagy nincsen otthoni előfizetése.
A 20 %-nál akkor valóban félreértettem, hogy mindnek újnak kell lennie. Ez nem érint, nem figyeltem eléggé. Next M ATK nálam marad, viszont van otthoni, Magenta.
A korlátlan netet nem csak májusi váltás után nem tarthatja meg? Én úgy értelmeztem, hogy még lehet választani, ahogy pl. a Next S-t is, de leeht tévedek. Mondjuk mentségemre szóljon, hogy a fél oldal nem megy, az ügyintézők sem mindig állnak a helyzet magaslatán.
Pl. nekem Move M ATK-ról a harmadik volt hajlandó Mobil S + 1 GB-ra váltani normálisan. Az egyik kötbéresnek mondta, mert lefelé váltás szerinte, a másik Dominó-bevitel kedvezményét nem akarta jóváírni. Végül a 3. simán átírta. Legalábbis az mondta.
Mert a kedvezmények persze nem látszanak online, csak majd a számlán.
-
gianone
őstag
Ha én jól számolom, neked az új Mobil S sokkal jobban megéri, mint a Move XS. Utóbbi kb. 2000 emlékiem szerint, lebeszélhető, de alig van benne net.
A Mobil S+400 MB az 3000, de lejön 300, ha nem veszel telót. Gondolom, nem vettél, mert Move Xs-re nem igazán éri meg. Aztán lejön még 20 vagy 25 %, mert több előfizetésed van. Tehát kb. ingyen kapod a netet, és a benne foglalt 80 perc is több, mint a Move XS lebeszélhetősége.Sokan szidják úgy ezeket a csomagokat, hogy közben ki sem számolják.
A Next S ATK-ra ez nem vonatkozik, az jobb, mint az újak.
-
gianone
őstag
válasz
Dare2Live #227 üzenetére
Ez sem feltétlen igaz. Most nem írom le újra a csomagomat és a kedvezményeimet, görgess picit vissza. És ez az 5000 fele kategória.
Számhordozással vagy Dominóbevitellel, készülék nélkül a Mobil M + 1 GB- a 25 %-os kedvezménnyel, epackkal 4000 Ft. És az korlátlan hálózaton belül, és van még 150 perce a többi hálózatba. nem baj, ha picit számolunk is ám. -
gianone
őstag
Ez változó. Pl. a két népszerű csomag,a Next M ATK és a Next S ATK készülékkel együtt jobb volt (ezekre nem számoltak fel pluszt a telóra), mint amit most akár 25 %-kal ki lehet hozni az újból.
Next ATK 9990 korlátlan+1 GB net. És volt még akció a telóra.
Most ez 11250 (kap érte némi pluszt is). Persze készülék nélkül meg jobb, mert lejön 4000, 7250. Kinek hogy.
-
gianone
őstag
Nézz, mert adott esetben már most is érdemes váltanod. Aztán májusban eldöntheted, a teló ér többet, vagy a 2 év alatt a 96000. Azaz csak akkor éri meg telót venni, ha 96000-nél többel adják olcsóbban, mint függetlenül. Ez csak nagyon drága telónál lehetne így, főleg az új áraiknál.
Társkártyások egyáltalán nem biztos, hogy rosszabbul fognak járni. A többiek nagyon.
-
-
gianone
őstag
válasz
zsolt501 #184 üzenetére
Ráadásul a belső rendszer sem megy rendesen. Ez az egész egy nagy... Egyébként ők is tudják. Átalakítás és karbantartás nélkül is állandóan recseg-ropog az oldal, csomó mindent kezelni sem tud. Díjcsomag- és készülékkedvezményeket rendszeresen csak számlajóváíráskánt lehet érvényesíteni. Volt hogy az adott árhoz át kellett váltani másik csomagra, majd vissza, mert nem tudta az oldal a rendes árat. Az összes készülékvásárlásomat csak speciálisan lehet megoldani "online". És így sohasem mutatja pontosan az adott egyenlegemet. Mindig matekoznom kell fejben, hogy miként is állok.
-
gianone
őstag
válasz
H.Istvan25 #160 üzenetére
Ez így nem feltétlenül igaz.
Az új csomagban 2600-at fizetek 80 percért+1 GB Adatért+ingyen hívom a családtagokat+korlátlan TVGO (25 %+ Dominó-bevitel kedvezmény). Aláíráskor kaptam 5000 forint kupont tartozékra, és már egyszer 5 GB adatot 30 napra. Egy Huawei Novát vettem hozzá egy akkor 40 ezer listaárú bluetooth hangfallal (amit 20-ért 5 perc alatt eladtam) 43-ért, azaz egy 100-120 ezres telót vettem 23-ért. Következő hónapban még olcsóbb volt 7-tel. Csak a telón több volt a kedvezmény, mint a kétévi havidíjam lesz összesen. És pl. tavaly nyáron korlátlan volt a mobilnet. Egyébként van egy Domino Mostom is.
Persze mindehhez kell, hogy tesóméknak van otthoni előfizetésük, és én hozzájuk csaptam az előfizetést. De sokan vannak így az országban.
Egyébként itthon én is digis vagyok. Így még ráadásul tudom nézni azokat a csatornákat is, amelyek nincsenek Digin,pl. Spílert, tesómék meg DigiSportot.
Viszont tényleg brutális az áremelés, ha nincs valakinek otthoni előfizetése, a készülékekről nem beszélve. Ez a Nova most 73.
-
gianone
őstag
válasz
zsolt501 #126 üzenetére
Nem igazán értem. Ha aláírt hűséged van, akkor maradsz a csomagodban, csak nem választható, illetve közben már nem válthatsz másik régire. Nekem ezt mondták, és így is szokott lenni.
Rájuk csörögtem, és ez így is van. Nem törlik a régi csomagot, csak nem lehet választani.
-
gianone
őstag
Alapvetően áremelés, de pl. én jól jártam. Tesóméknak van Magentájuk, náluk voltam társkártyában, Move M ATK, bevitt Dominóval kb. 3400 a 425 kedvezménnyel + epackkal. Next S ATK 4300 lett volna, mert ott 1000 a kedvezmény. De nem első számú kártya, nem kellett.
Most viszont váltottam Mobil S-re+ 1GB adat. Dominós és Epack kedvezmény megmaradt, és kaptam még 25 %-ot a magentára, így kb 2600 Ft lesz a havidíjam, és nem 500 MB az adat, hanem 1 GB. Ha szükséges, bármikor felválthatok Mobil M-re, korlátlan hálózaton belüli hívás, 3400-ért szintén 1 gigával.Viszont a magentás készülékárlistában szinte minden teló több 10000-rel drágább, mint egy-két hónapja, Nekem a Novám a bluetoothos hangszóróval 43 volt, majd még lement 35-re, most a hasonló új csomagban 73. Durva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged