Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én követtem el a hibát, amikor nekiálltam számolgatni. Mindegy, tanulság megvan, legközelebb nem matek, hanem rövid gondolatmenet lesz a válasz, és akkor talán kevesebb támadási felületet nyújtok.

Peace!

-
válasz
headhunter
üzenetére
A System Power 8 400W is jó választás, ~15e Ft-ért.

-
Kezdhetnénk ott, hogy akkor végig 50%-os terheltség mellett nézzük? Folyamatosan ekkora terhelést fog kapni? Mondjuk miner gépnél még oké, de a hétköznapi használatnál azért ez ritka jelenség.
De lépjünk tovább, a második az almát almával, ha Be Quiet! tápot nézünk, akkor ahhoz mérjünk.
Mivel a Dark Power Pro sorozatból nincs fele méret, nézzük a Be Quiet Pure Power 430W CM-et, ami detto félmoduláris, 80 plus Bronze. A 430W-os ára ~21,6e Ft, a Dark Power Pro 11 850W ugyanott (Ipon) 72,8e Ft. A különbség 51,2e Ft.
Tegyük fel marad az általad felhozott 38W különbség, én most 36 Ft-t fizetek itthon egy kWh áramért.
1000 / 38 = 26,31 óra működés kell 1kW-hoz fogyasztás különbséghez, ami 36 Ft
51200 (a két táp közötti árkülönbség) / 36 = 1422
1422 * 26,31 = 37418 óra alatt térül meg a különbség. Ez 1559 nap vagy 4 év folyamatos, 7/24-es használat esetén.Ha folyamatos a 38W-os fogyasztáskülönbség...
Nekem mondjuk mindegy, ha valaki 50%-on akar járatni közel kW-os tápegységeket 7/24-ben, azért, mert kisebb tápegységnél valamivel nagyobb lenne a fogyasztás, hát hajrá, csak ha már ilyen érvvel jön elő, akkor nézzen utána a mateknak, mert nem biztos, hogy őt fogja igazolni...
-
válasz
rottenbull
üzenetére
Aham, és azért vesz két nagyságrenddel erősebb tápot, háromszor drágábban, hogy aztán elmondhassa, hogy márpedig Ő mondjuk 5W-al alacsonyabb fogyasztást realizálhat, úgyhogy ha 7/24-ben megy a gépe, akkor 10 év alatt megtérül az, hogy 500W-os helyett 1kW-os tápegységet vett...

-
Yupp, de ha például 2 VGA-t akarsz belerakni (ugyebár a Dx12 / Vulkan támogatja továbbra is), akkor már szükség van komolyabb tápra, pláne, ha tuningolsz.
Persze tény, hogy ez egy szűk piac, de ahogy az autóknál sem a fapad Skoda Fabia kerül első sorban a tesztelőkhöz, itt sem a 300W-os Straight vagy Pure Power széria fog az asztalon landolni (nekem 8-as Pure Power-em van, 7/24-be megy már lassan 4 éve hibátlanul).
Egyébként a 850W a Dark Power szériának a közepe, a vége az 1,2kW-os szörny...

Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Jövedelem
- Filmvilág
- Autós topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest