- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát nagyot néztem, hogy 20 000 helyett ennyi
Már küldték is a levelet, hogy holnap jön a csomag. Hónapok óta tologatom magam előtt a dolgot, mert 20 k-t sajnáltunk érte , viszont ez az ideális telefon. Telenornál, most is 20k
Egyébként is jobb hogy T-mobile-os, mert hoppá díjcsomagunk van, így ingyen lesz hívható
-
törölt tag
T-Mobile-nál az Emporia Talkpremium/SL kész.+tart, most 9391 Ft. kiszállítással, most rendeltem egyet a Mamának
-
törölt tag
Nekem az Emporia jobban tetszik. Nagyszüleimnek gondolkozok Telenornál az Emporia Talkon, de nagymamám azt mondta rá, hogy 2*10ezer forint az sok érte.(előfizuval egy darab 10000 forint és mindkettőjüknek kellene)
Olcsóbban valóban eladhatóbb lenne, mivel a nyugdíjukat nem szívesen költi az idős emberek hasonló dolgokra.
Majd meglátjuk mi lesz.
Egyébként nagymamám most Nokia 3100-át használ, nagypapám egy Nokia 6030-at nyúz de útálja mint a sz@rt. Mondjuk egyet is értek vele, mert egy nyomással min 3-4 gombot képes megnyomni egyszerre. Szívlapáttal ütném agyon azt az embert aki idős embernek ilyen telefont ad a kezébe. -
Telomanikus
senior tag
jaja...nyilván...és am próbáltam mediába...egész jó kis teló...persze ingyen adnák se használnám...de kellemes a kezelhetősége...a cím pedig teljesen igaz...
noha a Bea-fon nevű csodaphone.ról nem hallok nagyon...vagyis nem láttam a boltokba...ellenben az emporiat igen...igaz nem egy elegáns darab...tehát a válalhatósága....háááát...de gondolom az öregeknek ez nem nagyon számít...lényeg a kezelhetőség..
-
GALARDO
addikt
Ezek valami irtózatossan ronda telefonok de nem a szépség miatt veszik meg gondolom hanem a használhatósága miatt.
-
Roxy88
csendes tag
a témához kapcsolódóan lent egy szolíd idősek otthona hirdetés
-
Roxy88
csendes tag
Nagyi majd villogni fog és leszólja az Lg Arénás meg a tapis képernyős embereket belerak a 8 GB kártyát és filmet néz a trolin ( ez a képzelőerő!! )
-
hypno skate
senior tag
Az emporia tragikusan ronda.
Miért van az, hogy az egyszerűhöz nem lehet egy legalább átlagosan elfogadható formát és betűtipust találni? Vagy csak nekem tűnnek kaotikusnak a számok és betűk amikor ránézek?Akkor már az Emporia ClarityLife C900. Az magasan csinosabb. De ennyi pénzért...
-
GP-Sz
senior tag
Elmentem megnyomogatni egyet egy T-pontba. Tényleg elég idegesítőek a csengőhangok, de kettő azért használható a hatból. Mindenesetre elképesztő hiba ez a gyártó részéről, szerintem lesznek, akik csak ezért nem veszik meg a készüléket, ami pedig alapvetően teljesen jó. Szerintem is a némító kapcsoló hiánya a legnagyobb problémája, egyéb bajom nincs vele így elsőre (de amúgy ezzel is együtt lehet élni, messze nem bonyolult a dolog).
Mondjuk arra azért látok esélyt, hogy anyám a fejemhez fogja vágni karácsonykor, merthogy nem kell még neki ilyen gyépéfon
Csak éppen engem meg idegesít, hogy 3x kell felhívnom mobilon, mire felveszi, mert eltéved a gombok/menük között, nem látja szemüveg nélkül, stb.
-
ngabor2
nagyúr
jóanyám kapott egy emporia talk premiumot karácsonyra. amúgy be van oltva műszaki dolgok ellen, ezzel is csak a problémája van
legnagyobb problémája, hogy miért villog alul, ha nem fogadott hívás van, illetve miért olyan nehéz a csengést lekapcsolni. ha tényleg idős, és a technikához érteni nem akaróknak tervezték, akkor megcsinálhatták volna úgy, hogy könnyen tudják kezelni.
én meg távolról segédkezek neki, úgy, hogy kb. 10 percet használtam. asszem lesz még pár tesztkör, mire belejön rendese a használatba.
-
GP-Sz
senior tag
Olvastam egy német tesztet, abban azt írták a Talk Premiumról, hogy idegesítő csengőhangjai vannak. Tényleg?
-
Sick Boy
őstag
Kár, hogy ez kimaradt.
Ahogy látom, ez most jöhetett be nemrég.
Ez sem rossz!Egy pillantást megér
-
plus44
veterán
válasz
Lotusomega #103 üzenetére
Mi van, már rendelni is lehet, lemaradtam?
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Lotusomega #103 üzenetére
Lehet kapni?
-
Lotusomega
senior tag
Már elnézést, jó hogy iylen teszt is van, de a lényeges telefonokról meg sehol semmi, N900, X6 teszt mikor lesz már, külfölfi oldalakon már rég kint van...
-
Móci
addikt
Nem rossz ötlet, a készülékek is jók, de drágák. Az a narancssárga 'majrégomb' nagyon tetszik, sok esetben el tudom képzelni, hogy életet menthet.
-
ak76
senior tag
Jó gondolat,és a megvalósítással sem lenne semmi probléma,de ezen az árszinten ezek a készülékek el fognak vérezni..
A reális ár,mindkét telefonnál maximum 10-15 ezer forint.
Egyébként családomban is hasonlóak a "nagyitelefon" gondok,a régebbi kevés funkciós,viszonylag nagy gombokkal ellátott készülékek,szép lassan kikopnak a fiókokból,ami meg helyettük van,azt képtelenek használni,mind a túlburjánzó technika,mind a kis méretek miatt.
Én sem nagyon tudom mit fogok venni nagyanyámnak,ha elfüstöl az évek óta használt N3100... -
nrgia
őstag
Ha 5-10k körűl lenne gondolkodás nélkül meglepném vele édesanyámat, de így marad a számára néha lehetetlen megoldásokat kívánó SE készülék...
-
JanFe
aktív tag
Hat ez meg anyamnak se kellene. Neki egy Nokia 1112-t vettem es megtanulta hasznalni.
-
forgonati
őstag
Hát nem tudom. Biztos vannak, lesznek olyanok akik kifűtik érte azt a pénzt. Mondjuk én nemrég vettem nagyimnak egy Nokia 1200-at, 2500ft-ért, tehát abból kb. 10-et lehetne venni ezeknek az áráért... És gond nélkül tudja kezelni. A telefonkönyvbe be tud menni, hisz egyetlen gombnyomás, lefelé nyil. Felvenni fel tudja, más nem kell neki. Szerintem nem lesz nagyon elterjedt ez a két telefon...
-
old rocker
veterán
Az apósomnak nekiadtam a feleségem réges-régi 6120-át. (nem a klasszikot...) Mit mondjak... nem a billentyűzet és betűméret jelentette neki a legnagyobb gondot... Ilyenekbe,hogy SMS, CIF kamera, rádió ... bele se mentem. Kb. annyi esélyem lett volna bármelyikre megtanítani, mint egy lesántult tehén hátán hibátlanul végiglovagolni az öttusa lovaglópályát.
-
Overlocker
veterán
Hát nem tudom..az én 70-es nagyapámnak érintőképernyős és jó kamerás telefon kellett..
-
ZooLee
senior tag
De egy ember élete végéig tanul, miért nem lehet egy telefon kezelését megtanulni
...és Te tudsz gobleint varrni (hímezni)? Mert a nagyid biztos tud, hát miért nem tanulod meg Te is? Nyilván nem azért, mert nem tudnád megcsinálni vagy mert hülye vagy hozzá, hanem azért, mert nem érdekel. És így vannak ezzel a nagyik/nagypapik (sőt, sokszor a fitalabb generáció is!) ők sem hülyék hozzá, egyszerűen nem érdekli őket. Telefonálni, esetleg SMS-t írni és kész. Miért másszon bele egy bonyolult menüvezérelt telefon kezelésébe?
Hát nekik tökéletesek ezek a telefonok, és kellenek is.
NEkem jóatyám mérnökember, nem állnak távol tőle a műszaki dolgok, mégis hülyét kap a legtöbb telefontől, visszasírja a régi 650-es Motorolát. A cégtől először egy Samsungot kapott, többször majdnem a földhöz vágta, mert nem tudott kiigazodni rajta. Most valami kőbuta Nokia van, az pontosan elég. Egyszerűen nem kell több!
Z.
-
Plebi
senior tag
Biztos mondanak mást a többiek, de szerintem ha nem kell érintő és fontos, hogy okos legyen, akkor nokia n95 lenne jó, most jó az ára is. Most így hirtelen akkora kijelzővel szerelt "okostelefon" ami nem érintős nem jut eszembe.
Előbbiekben említett szövegméret nagyítással jó is lenne.
-
Bulcsú
csendes tag
Munka és vezetés közben még nem kell szemüveg, ezért ilyenkor nincs is kéznél. A vaksiság így kezdődik. Csak a mobil miatt nem szívesen cipelnék folyton magammal szemüveget. Abillentyűknek nem kell nagyoknak lenni, mert jóformán odanézés nélkül is megy a kezelésük.Egyéb kívánalmakat a 77-es hozzászólásban írtam le.
Azt hiszem valamelyik Nokia okostelefonból kell választanom, és az előző hozzászólások miatt nem érintőképernyős lesz.
Már eddig is sokat segítettetek, de, ha még javasolnátok is valami nagyobb kijelzős de nem érintős okost, tisztára jó napot okoznátok ebben a ronda időben. (Annak ellenére kérem ezt, hogy teszteket persze már sokat olvastam.)
-
Zsolto
őstag
Szimpatikus készülékek, bár szerintem egyre idősebbnek kell lennie annak a nagyinak, aki erre fanyalodik. Az én papám például 73 éves és egy SE P990i-vel tolja, wifi, msn, emilezés, fotók, zene, ahogy kell.
A mamám fiatalabb pár évvel, de neki is színes-szagos mobilja van, alig várja, hogy megkaparintsa a családba kerülő új, csilivili készülékeket. Az én i780-amtól valósággal extázisba jött, hogy "hú, ezen de jól lehet sms-t írni!".
A feleségem szülei viszont abszolút célközönségnek számítanak, pedig csak pár évvel idősebbek az enyéimnél. Az a különbség, hogy nekik sosem volt számítógépük, ellentétben az enyéimmel, ami szerintem mindent megmagyaráz: a számítógép kezelése az ember agyát ráállítja a kütyük működésére. Aki nem használ számítógépet, az még a "minden funkció egy külön gomb" elv szerint akarja kezelni a technikákat, a menü, a soft-gombok és a különböző helyzetekben másképp viselkedő kezelőszervek világa nehezen megszokható számukra, csak belezavarodnak. Nem értik, hogy az a gomb, ami az előbb még az sms-írást indította, most miért csinál valami egészen mást.
Amúgy a két telóban a cikkben is említettekenk kívül két dolog tűnt fel, az egyik, hogy kár a képernyő harmadát elfoglalni egy nagy Vodafone felirattal, a másik pedig, hogy mindkettőnek egybeolvad a billentyűzete, így nehéz tapintással érezni, melyik gomb hol kezdődik és ér véget.
-
plus44
veterán
Nokiákra fel lehet, HTC-re és Iphone-ra kizárt.
Neked elég speciális a helyzeted, mert a technika és a nagy kijelző/gombok fontosak, így elég nehéz a kettőt összeegyeztetni. Egy sima telefon, ami tudja mindazt, amit szeretnél és egy szemüveg kombinációja nem felel meg? Nem tudom mi is pontosan a helyzet, ezért kérdezem. Mert, ha nem látsz jól, akkor ugye alap, hogy szemüveged van, ami meg feljavítja a látásod némiképp. Így sem látod a kis/kisebb karaktereket?
-
plus44
veterán
Alapból a rezisztív érintőkijelző, ami ugye nem ujjra, hanem ceruzára van optimalizálva gyengébb teljesítményt nyújt, ha nem "rendeltetés szerűen" használod. A kapacitív, ami meg ugye pont fordítva van, azt ujjal könnyebb kezelni. Tehát, mindenképp a kapacitív a jobb választás. Tény, hogy a Nokia ebben nem épp a legjobb, de jön most az X6, abban már kapacitív kijelző lesz, hátha az majd jól domborít ilyen téren is.
Ezen kívül HTC, Iphone, ezek elég jók, bár itt a betűméret nem hiszem, hogy megfelelne az igényeidnek. Valószínűleg elég picik.
-
Plebi
senior tag
Egy nokia 5800 van a családban, és igen, van benne valami, hogy nincs olyan érzékeny mint a többi, eddig általam használt telefon. Pl HTC diamond, Vodafone 541, mio a501, de egyáltalán nem mondható rossznak, csak kicsit erélyesebben kell vele bánni. A pengetővel pl nagyon jó.
-
Bulcsú
csendes tag
-
meroly
veterán
"...Bea-fon ... az alsó három gombot csak kifacsart ujjakkal lehet megnyomni, lévén alattuk már nincsen puffertér...."
Az idősebb korosztály úgyis két kézzel kezeli a telefont. Bal kézbe fog, jobb kézzel nyomkod
AranyosakNem mellesleg mindkét készülék nagyon jó, nekem is tetszenek, főleg az akkuidejük.
-
Plebi
senior tag
Lehet, hogy már lelőtte más, de én most egy vodafone 541-et (alcatel OT-800) használok, az 15000 HUF kártyásan, és lehet mondani rá, hogy egyedi meg stb ha akarnánk, de most ezek 30k ba kerülnek vagy inkább fájnak, sok ahhoz képest.
Az én nagyimnak is nagyon jól jönne, de ha venne pl az alcatel egy OT-800-at és csak telefon funkciót, sms-t, ébresztőt, meg a neveket rakná a menübe, a főképre meg jó nagyba az órát és dátumot, ha volt nem fogadott hívásunk akkor azt, az oldalsó gombokkal meg a profilokat választhatnánk, hangosíthatnánk, halkíthatnánk, akkor egy ugyanennyire, ha nem jobban használható telefont kapnánk, nagy képpel stb és csak 15k-ért....
-
A Nokiának van erre szoftvere, a Nokia Font Magnifier, S60-as okostelefonokon lehet használni. Például az E55-be kapásból be is építették, bár ha nem akarsz agyvérzést kapni, inkább ne válaszd azt a telefont. Alapvetően minél nagyobb a telefon képernyője, szerintem annál jobb eredményt kapsz a betűnagyítás után.
-
Bulcsú
csendes tag
És ha a hálót hanyagolnánk lenne ötleted? Kezdek már belefáradni,hogy hetek óta mindenki csak a vállát húzgálja.
A gyártók ilyen bénák vagy direkt nem csinálják? Hiszen csak egy rövid szoftver kellene az írásjelek nagyítására!
Apropó! Tud valaki ilyet mely a telefonra is telepíthető?
Ha nincs írjon már valaki egyet, fogadom jó üzletet csinálna.
-
Bulcsú
csendes tag
Végigolvastam egy csomó tesztet meg ezeket az okosságokat itt, mégsem tudom mit vegyek alap Nokiám helyett melyet már nem nagyon látok!?
Szeretném, ha hívás fogadáskor/indításkor,esetleg SMS olvasáskor az írásjelek nagyok és jól olvashatóak lennének.Ugyanígy az óra is.Én nagynak a 10mm körüli méretet tartom.Olvasható legyen napsütésben is, ha csak a testemmel tudok is árnyékot tartani.
Egyéb kezelésekhez már nem gond ha szemüveget kell tenni.
Nem szeretnék lemondani a rádió, zenelejátszó, fényképező,videófunkciókról, de az
internetképességről sem.Pedig már többszörös nagyapa és majdnem 60 vagyok.
Segítsetek!
-
passatgt
aktív tag
Én aámnak Motorola f3 van, az is öregeknek való, nem tud kb semmit, de legalább hangos és max 5e ft
-
sanzi89
addikt
"Kétségtelenül a legnagyobb poén a lentről kihúzható panel, amelyre öt darab telefonszámot írhatunk fel - leginkább alkoholos filccel. Ez nagyon állat, gyakorlatilag a digitális névjegyzék analóg kiegészítése, a menüben pedig lehet Top5 számot beállítani a gyorsgombokhoz, így szinkronba is kerülhet a valóság az írott információval."
Nagyapámnak ilyen kell! Perpill az a megoldás, hogy a 3410-ese hátuljára van ráragasztva egy egész "hátlapos" matrica amire fel van írva a család számai. De abban az a gáz, hogy mindig forgatni kell.
-
dani3l
őstag
válasz
blueMerle #68 üzenetére
Ne haragudj, nem baszogatásnak szántam, és nem tudtam, hogy nem a magyar az anyanyelved. Ettől függetlenül nem értem, miért zavar, ha valaki kijavít.. Nehogy véletlen megjegyezd, hogy kell helyesen leírni azt a szót pl. Én most tanulok nyelvet, külföldön, és örülök neki, ha kijavítanak, mikor elb.szok valamit, mert jó eséllyel megjegyzem, és legközelebb már tudni fogom. Szerintem nincsen abban semmi rossz, ha valaki kijavít. Ha téged ez zavar, és neked ez így jó, hát te dolgod. Nem támadásnak szántam..
-
Hát nem tudom, mintha a 10 évvel ezelőtti technológiát akarnák újra az emberekre sózni. Most rendeltem nagymamámnak egy Samsung S3650-et, kiváncsi leszek. Mivel a fő baja a billentyűzár, valamint nemigen tudja a képernyőn megjelenő menüszöveget az alatta levő gombokhoz rendelni (most az én régi Siemens C62-m van nála). Ha kap sms-t, fogalma sincs mit nyomjon meg. Írni meg úgysem ír. Mégiscsak 2009 van, remélem, ha a képernyőn megjelenő borítékot és lakatot kell taperolni, az menni fog neki, valamint, ha hívni akar akkor is a neveket kell nyomkodni, mert az is megesett már, hogy a képernyőn megjelenő 3 egymás alatt levő névből nem tudta, melyiket fogja hívni, így volt már pár téves (hiába mondom, hogy a középső, 100x elmondtam, hogy melyik billentyű mi, elfelejti - érintőképernyőnél nincs mit elfelejteni, oda kell bökni, amit akar csinálni). Sz'al óriási baklövés szerintem, hogy félvakoknak szánt telefonokat csinálnak, az érintőképernyő leegyszerűsítése helyett. Mióta megoperálták őt szürkehályoggal, jobban lát, mint én
-
Ricardo
titán
Megnyugtató hogy nem az időseket hanem a családjukat nézik fejős tehénnek
Az idősek is különböznek. Van aki közülük is körberöhögi ezeket a világítós "távirányítókat", és bőven akadnak olyanok is akiknek még ezeknek a kezelése is gondot okoz. Az ötlet nem rossz, de ezért az árért vegye meg az akinek két anyja van, és mind a kettő Béla.
-
blueMerle
veterán
Köszönöm az állandó baszogatást. Még leírom vagy egymilliószor hogy nem a magyar az anyanyelvem, a büdös életben nem tanultam magyar nyelvtant, és akkor talán ezeket a hatalmas vétségeket elnézitek.
Marha érdekes hogy egyetlen angol nyelvű fórumon nem javítgat ki senki senkit.
Csak itt érez mindenki késztetést erre.
És nem, köszönöm, nem kell nyelvtan óra, nekem ez így megfelel. Nem azért járok ide fel. Megértetted amit mondani akartam abban a hozzászólásban? Meg. Pont, lezárva.
-
dani3l
őstag
20k-ra? Ezer Forintnál 100%, hogy nem kerül többe az előállítása.. 10ezer forint, kis jóindulattal, hogy nyerjenek is rajta kicsit, ha már "a szívük is benne van" (:/), de inkább olyan 5-8 ezer. Egyébként kijelző tényleg lehetne kicsit nagyobb, meg pár apróság, de lehet, hogy csak a többi telefonhoz képest tűnik kevésbé szimpatikusnak. 5ezer Forintért, de még 10ért is ez nem lenne olyan nagy gáz, na de 30ért ilyen bakikat? Az lehet, hogy nem a nagyi veszi meg a kis nyugdíjából, de azért az unoka/gyerek se hülye szerintem, hogy 30 pénzt kiadjon egy - kis túlzással - számológépre.. Neki se kevés pénz, pláne azt tudván, hogy mennyit ér.. Mert még ha a nagyi venné, megnézi, aztán gondolja, 30ezer forint, de látom is meg hallom is.. Van több telefon is, amin nagyok a billentyűk, meg a számok a kijelzőn, meg satöbbi, szerintem bőven megfelelnek erre a célra. Azt a pár funkciót, amit akarnak használni, úgyis megtanulják - muszáj nekik, ha használni akarják..
- illetve meg tudják tanulni. Aki meg nem, az meg ezt a telefont is csak arra fogja használni, hogyha az unoka telefonál, akkor megnyomja a nagy zöld gombot (vagy a legtöbb telefonon ugye be lehet állítani 'bármely gombra'..) és beszél. Ehhez megint csak nem kell ilyen telefon. Persze nézőpont kérdése, ez az enyém volt..
blueMerle: a szó, amit keresel, az egyelőre
-
Hedgehanter
őstag
Ez egy jopofa iras volt....
Anyumnak jo lenne valamelyik....
-
blueMerle
veterán
Ezek ennyiért nagyon drágák
Világos, nagy biznisz van benne egyenlöre, de nyugalom, amint lesz ezekböl több tucat típus, vígan 5-10 ezer Ft-ért fogják az ember után dobálni.
-
aram01
nagyúr
szerintem jó ötlet én is veszek majd anyámnak
-
villamos
őstag
Hát nem tudom srácok, nekem van egy 73 éves öregapám, neki még így is bonyolult lenne. Ő még a tárcsás CB 76 -ot sem tudta kezelni (és az legalább öt éve volt), nemhogy egy mobiltelefont. De még talán nem is a kezelésével lenne baj, idővel meg tudná tanulni. Látni valamennyire lát még, menni is tud úgy-ahogy de a hallása az totál kész van. A kert végében hallani, amikor tévézik. Két méterről nem hallja az embert, kiabálni kell, szinte képtelenség vele kommunikálni.
Ez van... -
old rocker
veterán
LOL!!!!! LOL!!!!! Ember, én eddig is csíptem az írásaitokat,de ezzel nálam bevonultatok a halhatatlanságba!!!!! A feleségem nézett, mi a ff..rancot vihogom... mit vihogom, röhögöm végig a péntek este 8 órát...
Kollegiális üdv:
Old Rokker -
ityam
őstag
Vazzeg 30 rugó????
Annyiból meg lehet venni a mostani telómat, egy Samsung 5230 at.
Nagy képernyővel amit jól lát a mamám is.
Pont tegnap mutattam neki a telóm és szimpi volt neki hogy minden szép nagy rajta.
ha telefonálni kell akkor nagy a számsor rajta. a névjegyzékben 1 oldalon 4 nevet ír ki szép nagy betűkkel.
Pont most romlott el a mamám telefonja és kellene neki új telefon. De hamarabb fogok neki egy ilyen samsungot venni mint a cikkben szereplő telefonokat.
Szerintem egyszerűbben használható mint az említett telefonok. -
ALI_G
veterán
Nokia 1112, kb. 6000-be került feltöltősen, kár hogy nem lehet kapni.
Mamámnál ilyen van, és tökéletes neki.30-ezerért elmennek ******
-
Roxy88
csendes tag
Ezekkel a szempontokkal igazán kielégítené a nyugdíjasok saját elvárásaikat.
-
Roxy88
csendes tag
Az utólsó mondat az alap
OK én értem de ha mondjuk a tetszbe nem írták volna bele, hogy időseknek és alapból nem nekik tervezték volna ezt a készüléket kiröhögtük volna és ne nézzük már őket hülyének, hogy ők csak az ehhez hasonló telefonokat bírják használni.Megjegyzem az egészre akkor bólintottam volna rá, ha nem lett volna ilyen kicsi képernyője és ha nem ilyen rohadt drágán adták volna ki, mert ha nem is egy nyudíjasnak hanem egy más embernek is lehet ez nagy pénz
-
donjohnson
addikt
na majd veszek ilyet faternak karácsonyra
-
plus44
veterán
Itt nem a kapkodásról van szó, gondolom nem meggazdagodni akarnak ezen a készüléken, hanem egy alternatívát ajánlani azoknak az idős embereknek, akiknek igényük a nagy kijelző és a gomb, tehát a könnyű láthatóság és kezelhetőség.
Ha meg már az ár, akkor azt megjegyezném, nem csak neked, hogy valószínűleg nem nagyi, meg papi fogja megvenni a kuporgatott nyugdíjából, hanem a fiuk, lányuk, egyéb rokonuk.
-
plus44
veterán
Érett gondolkodásra vall.
Köteles megtanulni egy "nagyobb" funkcionalitással bíró készülék kezelését, a helyett, hogy specifikusan az ő igényeinek készített telefont használjon...
Megnézem majd amikor te odakerülsz, hogy se nem hallasz se nem látsz jól, és eléd tolnak egy Nokia N945-öt vagy egy Iphone 220GS-t, hogy na papa, akkor hadd szóljon, akkor te mit fogsz szólni...
-
elemke
tag
Nagyon formás kip praktikus gépek, a bea-fon külseje megnyerő, a másik viszont praktikusabbnak látszik.
Mondjuk az én nagymuterom mp3at halgat+ fotozza az onokákat............ -
Gergő_
őstag
65 év fölött instant get mindkét telefon.
-
Roxy88
csendes tag
válasz
JohnyBlue #41 üzenetére
Egyetértek veled minek kell külön teló a nagyi,papi kategóriának már van gyerekeknek,kamaszoknak,felnőtteknek,üzletembereknek,háziasszonyoknak minek kell a nagyinak is a felnőtt kat. és a háziasszony kat. telójait is simán használhatják a másik modernebb nagyim Nokiával és egy céges Samsunggal nyomja !
-
Roxy88
csendes tag
Most már a nagyi nem arra fog panaszkodni, hogy kicsik a számok hanem arra, hogy kicsi a képernyő
-
cigam
titán
Azért én kíváncsi lettem volna, hogy a 15k-ért kapható 3. nagyimobil mit tud. Pont illett volna ebbe a tesztbe.
-
JohnyBlue
addikt
Szerény véleményem szerint ezen kettő darab készülék és társait nem igazán az időseknek kellene reklámolni és azokra erőltetni mert amelyik nagyi vagy papi akar telefonálni az tud egy iphon-al is meg egy ilyennel is... ha az onokával akar beszélni megtanulja kezelni a telcsit. De azon nagyszülőket, szülőket kiket nem ihletett meg és csapott meg a technika szele azoknak lehet akkora betűs telefon mint a ház akkor se fog vele telcsizni, mert ha netalán megveszi a család akkor meg tuti jönne a sugárzás dumával. Nekik marad a mazzagos telefon.
Viszont azok akiknek igazán nagy szükségük van rá, azok szerintem a gyengénlátók, értelmi fogyatékosok és még lehetne a listát bővíteni. Sajnos.
De amúgy up a telcsiknek. Jópofák.
Minek kell SMS funkció meg ilyenek? Hívás-fogadás. Névjegyzék. Szerintem ennyi doszt elég lett volna -
skylinelaca
senior tag
én nagyszüleim sem igénylik ezt... nagyanyám kapott egy Nokia 6555-öst, elvan vele, szereti kirakni háttérnek a kisebbik unokája képét, nagyapám is hasonló csak ő egy 1680-as Nokiával nyomja, neki nem fontos a tudás, csak a színes kijelző. első telefonjuk mind a kettöjüknek egy Ericsson A2618 volt. Igazából nem hiszek ezeknek a sikerében...
-
Bocha szerint olyan volt, mintha egy különösen vérszomjas szúnyogot szeretnék átpréselni a rádióhullámok segítségével közvetlenül a fülébe, én inkább csak morgásnak aposztrofálnám a jelenséget, de tény, hogy létezik.
Ezen dőltem
De akkor a szúnyog létezik? -
Bling95
őstag
ezt az árral nagyon elrontották, pedig belehúzhatnának mert ez a piac szépen lassan el fog tűnni, mert a mi generációnknak teljesen más igénye lesz ha megöregszünk.
nekem dédpapám mobilozik, valami samsungja van. nagymamám meg nyomja az msn-t
-
Napfénysüti
nagyúr
Szerintem eléggé túlárazottak pedig az ötlet és a megvalósítás is egész rendben van. De egy mai kis nyugdíjas ilyet nem engedhet meg magának.
-
PierNight
aktív tag
tök jó a két telefon
de ennyiért....
nálun ka helyzet ak övetkező az 1ik mamám és papám mobilozok...papa főleg...fényképez meg mindenmama csak hivogat meg smseket olvas... tök modernek.. lapos tv meg minden =D
a másik nagyim pedig utálja a telefonokat és sziveszerint a földön lévő összes telefont elásná 1 nagy gödörbe(ő modnta így...)
-
Roxy88
csendes tag
Legalább az én nagyimé színes
-
Roxy88
csendes tag
Hát besz@rok ezt a mobilt milyen hülye veszi meg 30k ért hát nem tudom Mariska néni nyudíjából erre nem telik
-
gtamate2
veterán
És hol maradnak a specifikációi?
Átfutottam a tesztet, szerintem 30k-ért kicsit túlzás 20k-ra tehető a valós értéke. -
Kloden
senior tag
Hangyányit lehetnének világosabbak a menüről készült képek...
Az ötlet egyébként nem rossz, de véleményem szerint még mindig nem elég egyszerű a kezelése. Magyarországon nem lesz sikere ennyi pénzért, még ha jön is a karácsony. Dráda.
-
daninet
veterán
"És mond csak aranyom, be tudod állítani a nagyinak a titkosított POP3 levelező fiókot?"
Érdekes, habár nagyfater már annyira virtuóz lett telóban, hogy ez az egyszerűség megölné pedig 70éves
-
Matthu
aktív tag
Szerintem jó az ötlet. A kivitelezés kevésbé, gondolok itt a béna kijelzővilágításra. Időseknek tényleg jó lehet. Nagy gombok, egyszerű kezelés, bár a kijelző lehetne nagyobb. Az ár döntő lehet.
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk azért vicces, hogy a mostani "öregek" generációjának ilyen telefonok vannak, bár érthető.
Míg elképzelem mi lesz akkor majd, amikor a "mi" generációnk megöregszik és nekünk csinálnak telefont
Egy olyan generációnak,akiknek a gps,wifi,kamera+vaku meg ilyen baromságok alapnak számítanak.
-
Robi BALBOA
őstag
Ez komoly majd ha lesz használtan akkor veszek egyet olcsón és ilyennel fogok lazulni
a bulikban, addig meg megteszi az N90 is
!
-
moli.hu
őstag
nagyobb osszegben hajlando vagyok fogadni (komolyan.), hogy ezert az arert bukas lesz.
massziv bukas.
a maximum ar, ami ezekert adhato 10000ft, a realis ar 5000ft, hiszen ott van a motorola f3, amit 1500 ft-ert vettem prepaid(!) vodafone.azt nem ertem, ha valami ennyire nyilvanvalo bukas, kinek eri meg a gyarto cegbe penzt fektetni? ez valami penzmosoda?
-
Khaal
őstag
Ezek se hoztak annyi újat, még mindig elég kicsi a kijelző és még mindig pofátlanul magas az ár.
-
Integra
titán
nagyanyóm ilyet a büdös életben nem nyomogatna, már csak büszkeségből sem.
vettem neki egy d900-as samut, imádja, úgy nyomogatja meg fotózik, meg tanulgatja a menüket, meg bluetooth, meg hogy mit tud..
igaz ő lapos tévézik dvd-s felvevővel saját magától is.. modern a vénacsaj lassan 80 év felé -
-
hemaka
nagyúr
20-é' veszek nagyanyámnak
de ha nincs benne magyar nyelv, akkor nem.
-
papaya
senior tag
Én már Ausztriában próbálgattam másik Emporia típusú készülékeket, valóban ötletes, de valami 130 euro volt anno
.
A nyugdíjas tulaj leejtette , tönkrement, aztán vett egy csepp -ütésálló mini samsungot, amit azóta szid, mert nem képes megtanulni hogy ami a képernyő alján felirat, az éppen az alatta lévő gomb funkcióját jelenti, és ezért össze vissza nyomkodja, türelmetlen hozzá , sőt sokszor kikapcsol neki a telcsi, mivel túl hosszan nyomja meg a piros hívás megszakító gombot amikor kiakar lépni a menübőlKarácsonyra nézegettem, milyen telcsit vehetnék olcsón nagyimnak, aki sajnos még a tv távirányítót is nehezen kezeli. Végül a lecsóban akciós T-s kártyás csomagban kínált Samsung e1080 mellett döntöttem. Nagy gombok, színes kijelző, nagyon erős világítás, alapból is hatalmas számkijelzés, iszonyat hangos csengés és mindezt kártyával 3e-ért adják ...
Tehát aki ilyesmin gondolkozik, mindenképp nézzen ennek is utána (szvsz: tipikus best buy)
-
válasz
DeltaPower #1 üzenetére
az E50-ben van ilyen. a joystick körül zölden villog a keret, ha SMS/nem fogadott hívás van
(#12) glutamin: szvsz jobb lett volna valami 3310-es Nokia-zöld. az kontrasztosabb a fekete betűkkel, mint a naracssárga
-
glutamin
őstag
Az Emporia nekem is tetszik. Egyáltalán nem ronda. Inkább szokatlan a mai telefonok mellett. A narancs háttérvilágítású monokróm LCD a krómozótt díszítésekkel kimondottan jól néz ki szerintem.
Mondjuk a kihúzható telefonkönyv... Az üt rendesen
-
plus44
veterán
válasz
rudymester #8 üzenetére
Azt azért nézd meg, hogy ott a kjelző relatíve kicsi, és bár ezeken sem nagy, a betűk meg a számok kani nagyok, jól olvashatóak, ezt a 2720-ról már nem lehet elmondani.
-
rudymester
senior tag
Ajánlatom idős felhasználóknak: Nokia 2720. Nagy gombos, fold kialakítás. Ha valamit elrontot, becsuk-kinyit, újra próbálkozik. Mostnában ezt viszik az idősebbek(nek).
Ezeknek is meglenne a piaca, de ezek ennyiért sokba kerülnek.
-
cilo9
aktív tag
Én pont az elmúlt hetekben néztem ilyen fajta "nagyi telefonokat"...Doro, Emporia. Pont ilyen kütyü kéne nagyimnak, Ő tényleg csak telefonálna, illetve mi hívnánk rajta. Már az összes jó fajta régi Nokia járt nála (3210, 3310, 6210) ami nagy gombos, nagy betűs. Csak az a baj, hogy szép sorban mindegyik megadja magát, nem mai darabok és most jutottunk el oda, hogy elfogyott a családban a retro nagyinak való telefon. Most a k750-em van nála, de képtelen kezelni.
Gondoltam veszünk neki 10k körül valamit, de nem könnyű megtalálni a megfelelőt. Aztán majd kiugrottam a bőrömből, amikor megtaláltam ezeket a nagyi mobilokat...Maga normáááális????? Kártya függetlenül 30 lepedő?????? Nem is értem. Nagyimnak van egy pannonos kártyája és egy vicc, hogy kössem le a T-hez azért hogy egy funkcionalitását nézve 5 forintot érő telefont megvegyek egy ezresért.30 ezret meg nehogymár ezért kiadjak. Szomorú és egyet értek Boggal, hogy ez így ebben a formában nem Mo-ra való konstrukció!
-
Csiszike
tag
Aztán ékes magyar nyelven tudnak-e ezek a készülékek (képeken angol a menü), mert különben megette a fene az egészet, ha nagyit még angolra is oktatni kellene.
-
evone
őstag
válasz
DeltaPower #1 üzenetére
Nokia 6300.
-
plus44
veterán
"Az Emporia még nagyobbat ég, ugyanis a készülék oldalán szintén van egy remek 3,5 mm-es jack csatlakozó (a Bea-fon esetében ez felül helyezkedik el), úgyhogy beledugtam egy tetszőleges fülest, és a telefon megszűnt működni. Világított, mint valami reptér, de a gombokra nem reagált (a zseblámpa viszont ilyenkor is megy, hehe), s ennek az az oka, hogy ez bizony a töltő helye. Hát nem pont sikerült olyan bemenetet alkotni, mint egy szabványos headset csatlakozó? Gratulálok, komolyan."
Én ezen dőltem.
Am. nem rosszak ezek a készülékek, az Emporia kifejezetten hasznos cuccnak tűnik, a Bea engem nem fogot meg.
-
BloodRay
veterán
Nekem pedig így a képek alapján az emporia tetszik jobban.
Szerintem jól sikerültek, de az áruk úgy max 20k HUF környékén lenne reális. -
DeltaPower
addikt
Ha elmulasztott eseményünk van, akkor pedig a jobb alsó gomb, a kettőskereszt villog kékkel, ezek nagyon finom kis ötletek.
ez valóban nagyon hasznos tud lenni, ezért is hiányolom az állapotjelző ledet az újabb mobilokról. (ha ott hagyom az asztalon, elég lenne csak rápillantani, nem kellene billentyűzárat buzerálni/szétcsúsztatni/stb típustól függően.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- iPhone topik
- Windows 11
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest