Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • benjonino

  tag

  Én úgy veszem észre, hogy a magyar megoldás "Mobiltárca" megbukott valahol. Lehet, hogy azért, mert szigorúan csak OTP - Telekom v Voda - Android vonal működőképes. Sokáig a Voda sem volt alternatíva.
  Beszéltem olyannall, aki az újításra kényszermániákusan ráugrik, de ő is abbahagyta a használatát, mondván, hogy a paypass kártyája ugyanolyan kényelmes, ha nem kényelmesebb, mint a mobillal való fizetés. Ráadásul a kártyát mindig magánál kell hordja, mert nem biztos, hogy olyan terminálnál kell majd fizetnie, ami nfc képes...
  Engem rettentően izgat a dolog, nem tudtam, hogy a mélyben készül valami. Az Android M-mel együtt - ahol rendszerszinten van integrálva az ujjlenyomatolvasó - kényelmes lesz a használata.

 • oromisu

  csendes tag

  Ez a Mobiltárca egy baromság. Anno lehetett használni néhány rootolt telefonnal a Google Wallet-et, amihez ugyanúgy bankártyám volt csatolva és lehetett NFC-vel fizetni. De sajnos ez hivatalosan nem működik Magyarországon. És ahhoz nem kellett OTP. OTP szerintem azoknak van, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy létezik más bank. Nekem kellene a mobilfizetés, de ezért biztos nem váltok bankot (és/vagy szolgáltatót). Ez így annyira lekorlátozza azon emberek számát, akik szeretnék használni és használhatják is. Na mindegyl, valami más megoldás kell, mimt a Wallet. Hátha majd a Samsung Pay, vagy Android Pay, vagy valami megoldja, hogy ne legyen bank és szolgáltató függő ez az egész.

 • Keem1

  addikt

  Ez jó ötlet, de mikor ki akartam próbálni, minden feltételt megszereztem és végül rájöttem, hogy kell hozzá plusz egy virtuális bankkártya, ugyanolyan éves díjjal, mint a fizikai. Addig azt hittem, hogy a valós PayPassos kártyám kerül be a Mobiltárcába. Tévedtem, ennyiben is maradt a dolog.

  Amúgy nem tudom, miért divat az OTP-t szidni. Messze a legnormálisabb bank itthon. Nem a 400 forintos számlavezetés vagy az OTP-nél még ingyenes vásárlás (állítólag van, ahol ez is fizetős) a legvonzóbb, hanem a mindenre kiterjedő online rendszer, az OTP Direkttől a mobilalkalmazáson át a QR kódos fizetésig.
  Szerintem aki az OTP-t szidja, nem ismeri. Ingyen webkártya netes fizetéshez... így biztonságosan tudok vásárolni. Átutalás "csak" a tranzakciós díjért (régen full ingyen volt), nem mondom, hogy örülök neki, de az a pár száz forint nem vág földhöz. Arról már nem is beszélve, hogy szinte minden sarkon van egy fiók, ha mégis nagy ritkán be kéne mennem.

  Samsung Galaxy S10 | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://db.tt/2QEPVJVS Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

 • mazs1

  csendes tag

  Én a vodafone megoldását használom, már a 3. telefonomon és nagyon imádom, amikor tehetem mindig azzal fizetek. Ez volt az egyik fő ok amiért az iphone 6-om s6 edgere váltottam és egyáltalán nem bántam meg...

 • taxy

  csendes tag

  Én visa user vagyok, tehát paypass eleve ugrik. Viszont érdekel a technológia. Az OTP-t nem szeretem, de ahogy az új dolgokhoz áll, azt igen. A kártyám nem ők bocsátották ki, viszont használom a simple appot, azzal parkolok, és veszek üdítőt. Szerintem ez egyre inkább bankfüggetlen lesz, amit alig várok. S5-öt használok, akarom, hogy a cba-ban csak oda kelljen tenni a telóm, és lehúzni az ujjam. Valszeg nem kell sokat várnom erre. :)

 • tatararpad

  senior tag

  Arról egy kicsit tudnátok írni hogy Mo-n a HCE-s megoldás hogy fog működni? Tehát mikor a terminálhoz érintem a kártyát az küld egy adatfolyamot a banknak, a MasterCard meg elvileg támogatja a HCE-t, tehát ha felviszem a kártyaadatokat az Android Paybe vagy WM10-es megfelelőjébe, akkor out of the box ugyanazt az adatfolyamot adná át a teló mint a paypassos bankkártya? Ez azért lenne jó mert akkor minden extra alkalmazás, SIM kártya meg virtuális bankkártya nélkül lehetne a telót paypassos terminálnál használni, és semmi mobiltárca meg banki támogatás nem kellene. Vagy ennél bonyolultabb?

  [ Szerkesztve ]

 • Dosi

  tag

  (#1) benjonino:
  Legelőször Voda + OTP együttműködés volt, a Tré-mobile volt az utolsó a 3 nagy szolgáltatóból aki csatlakozott.... btw ahol lehet PayPass-szos kártyával fizetni ott lehet az NFC-s megoldással is ;) (halkan megsúgom) :U
  és igen a fejlesztőcsapat aki csinálta/fejlesztette a Vodánál a Mobiltárca appot az szépen lassan elszivárgott onnan... :(

  (#6) tatararpad:
  HCE-ről meg csak annyit hogy ugyan úgy kell hozzá NFC-s SIM kártya, ergo u.a. mint az itthoni fizetés a Mobiltárca appal.

  A Google Wallet vagy MS Wallet... ezek mind bank valamint simkártya "független" Mobilfizetési appok...az MS Wallet meg itthon is használható MasterCarddal. (tesztelve Lumia 1520 készüléken)

  Az egyszerűsítettség(jajj de szép ez a magyar nyelv :DDD ) felé halad a világ, én pl nemszeretek minden nap pénztárcával meg hátizsákkal meg sok cuccal menni munkába(szerencsére nem is szükséges), minél kevesebb annál kevesebb van amit elhagyhatok :C

  u.i.:
  Szerencsére tavasszal irány London, ott már csak egy telefon kell és minden irat nálam van :)
  bérlet, bankkártya, belépők, jegyek telefonon. Nyilván megvan a kockázat ha elhagyom a telót akkor viszlát mindennek, szerencsére annyira nem vagyok ráfüggve a telefonra h sétálás közben böngésszek és csak a kijelzőre koncentráljak, így kevésbé fenyeget a "kikapja a kezemből és eltűnik" szituáció.

  [ Szerkesztve ]

  There is no such thing as overpowered graphics card. There are only underpixelled displays.

 • tatararpad

  senior tag

  Host card emulation (HCE) is the software architecture that provides exact virtual representation of various electronic identity (access, transit and banking) cards using only software. Prior to the HCE architecture, NFC transactions were mainly carried out using secure elements, which were integrated into carrier-issued SIM cards

  Wikipédiáról én pont azt veszem le hogy nem kell NFC-s SIM.

 • Tigerclaw

  veterán

  Sajnos a magyar bankok egy része már a netes fizetésnél elbukott. A K&H-nak például egyszerűen nincs virtuális bankártyája, ráadásul a fizikai bankártya védelme sincs megoldva. Nincs se Mastercard SecureCode, se Verified by Visa szolgáltatásuk a consumer oldalon, csak valami 3D security amit egyszerűen kikerülnek az internetes boltok. Már évek óta be van állítva nekem és még egyetlenegyszer sem dobott át tranzakció közben a volt a K&H felületére, hogy adjam meg az titkos kódot. Elég csak a szokásos a bankkártyáról bárki által könnyen leolvasható adat és azért nap közben elég sokszor leolvashatják ezeket az adatokat a kártyáról.

  Szóval a K&H még a első akadályt se vette.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Keem1

  addikt

  OTP-nél van, és ingyenes is. Netes vásárlást csak paypal vagy webkártya segítségével intézek. Lehet bankot kellene váltanod ;)

  Samsung Galaxy S10 | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://db.tt/2QEPVJVS Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

 • Tigerclaw

  veterán

  Igen, tudom, anno onnan jöttem el és használtam is náluk a virtuális bankkártyát évekig. A K&H-nál meg úgy néztek rám, mikor rákérdeztem, mintha kínai nyelven beszélnék. Azóta már eltelt vagy 10 év és még mindig nincs nekik. Amúgy azért jöttem el, mert túl drága volt a havi díj az OTP-nél.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Keem1

  addikt

  500 forintot fizetek. Igaz, nem ingyenes, de drágának se nevezném. Ha állandó, fix jövedelmű állás mellett ez nem fér bele nekem, akkor már régen rossz :DDD

  Ne értsd félre, nem megtéríteni akarlak és nem is OTP-nél dolgozom, szóval nekem pont mindegy, ki milyen banknál van, csak néha eléggé nézek az OTP-t illető negatív véleményeken. Nem egy szent, ahogy egyik bank se, és nekem is volt már velük problémám nagy ritkán, de ez elenyésző azokhoz képest, ami pozitív hatásként ért.

  Viszont marhára bosszant, hogy csak ugyanolyan éves kártyadíjú virtuális kártyával működik a mobiltárca. Én meghagytam volna a lehetőséget, hogy a meglévő PayPassos kártyám is belekerülhessen virtuálisan. De így számomra nem alternatíva a fizikai PayPass kártya mellett.

  [ Szerkesztve ]

  Samsung Galaxy S10 | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://db.tt/2QEPVJVS Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

 • Tigerclaw

  veterán

  Én kb. 10 éve jöttem el. Akkor sokkal több volt, mint a másik banknál, azóta meg nem néztem. Nem szeretek bankot váltani sűrűn.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák