- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Felfelé váltottam vissza.
Nem kell sokra gondolni, annyi, hogy pl. 20x20x25 ház helyett 2-3cm-rel nagyobb és máris befér egy kisebb mATX alaplap (sokszor úgy, hogy hivatalosan mITX házról van szó továbbra is, de kimérve befér a nagyobb lap.) . Ami jóval olcsóbb mint az mITX és nem 3, hanem 23 féle közül választhatsz. Ez pl. már erős megkötés volt nekem cserébe egy minimális méretelőnyért.
De pl. van ahol mixelt a dolog. Épített NAS-ban megtartottam a paneltápot, mert egy hasonló méretű ház felét elfoglalná a rendes táp. Így meg egy ekkora kocka ház felét HDD-kkel tele lehet pakolni.
Volt anno olyan paneltápos kis házam is ahol egy 9-es toronyhűtő volt a procin. Ott a hűtő foglalta el a ház felét, cserébe bármit elbírt volna viszonylag kis méretben.
Ott is a (paneltáp) ár vs méretcsökkenés volt rossz arányban. Egy kicsit nagyobb házban már mATX-el is elfért ugyanaz.
Általában igaz szerintem, hogy a fizikai méretekhez és lehetőségekhez kell alkalmazkodni. 20-45W-os rendszerekkel simán elvoltam mITX méretben is. Ha viszont kellett a hűtés nagyobbhoz akkor egyből sokszorozódnak a gondok vagy költségek a kis méret miatt. Vagy csak simán a választható komponensek megkötése miatt volt gond.
@mad823
Én még akkor se éreztem különbséget webezésnél ha a 6/12-es cpu 32GB gépről átülök a 2/4-es 16GB-osra. Ha persze nyitok 50 fület akkor már érezhető. Kérdés, hogy ez megéri-e a felárat. -
sb
veterán
Lemaradtam a linkről, de gyanítom valami hányás 60% sRGB kijelzős lehetett. Ezt kihagytam de ebben a kategóriában még ez is divat ami szerintem iszonyatosan rontja a használhatóságot. Ez nem igényesség kérdése szerintem, egyszerűen sz*r nézni, nem egyformák a színek, stb... nem használható egy ilyen noti. A 8GB ram meg nálam továbbra is a másik erősen necces paraméter.
Egy "minőségi" (ezzel biztos elküldenének a noti topicból, hogy ezek is hulladékok) noti 270-300k körül drága. De valahogy ezeket még inkább kidobott pénznek érezném mint egy 200k-s 8GB/60%sRGB-s szörnyet.
@Aprósólyom: Ráadásul a 8GB-osak 1 modulosak ahogy a te linkeden még látszik. Itt rögtön kivonhatod a tesztekben látott IGP teljesítmény 40-50%-át is emiatt.Én is azt mondom továbbra is, hogy árfüggő a dolog és hogy mire kell.
- Van ami musthave - szerintem. Vagy ha nem is az, de megéri rajta nem spórolni.
- A többi már feladatfüggő. Van, hogy az IGP semmit sem számít. Másnak átlagos feladatokra vagy épp lightos játékra a cpu "mindegy" (értsd: annyira sok a használható, olcsó cpu 6 magtól felfelé, hogy igazán gyengével már alig találkozni ami visszafogná az adott célt).
- És van ami kompatibilis felhasználásban. Desktopot nem kapok fel hordozni de NUC helyett lehet, hogy elfér a kis desktop v. noti is. Ha nem akkor marad a kisebb kiépítés. Itt már csereszabatosan biztos árfüggően választanék ha több jó megoldás is van.Ebből jön össze, hogy 6-800EUR NUC-ot biztos nem vennék mert ott már vélhetően van más, olcsóbb, de megfelelő megoldás. Ha noti kell akkor azt venném... de pl. nappaliba HTPC-nek biztos nem... ahogy ez valakinél felmerült anno vmi beszélgetésben, hogy még ott SINCS a notinak ellenfele, merthát kijelzőt/akksit/stb... kapsz pluszban bármilyen más géphez képest. Ja, az ott nekem épp akkora hátrány lenne amiért fizetnék, hogy ne kapjak.
Visszakanyarodva a cikkre: a lényeg itt az volt nekem a meglepő, hogy a szokásos elszállt NUC árakhoz képest meglepően olcsó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Asztali Konfig - z97 - 4770K - Sapphire RX580 8GB- 8 GB DDR3
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest