- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
Egy Zen4-es 65W-os APU teljesítménye már elég komoly, hőtermelése alacsony, és egy ilyen kis házban teljesen némán elvan.
-
Aprósólyom
addikt
Van azért alternatíva az olcsó szegmensben is, ha a memória bővíthetőség fontos. 210k-ért ebben 2 DIMM foglalat van és csak 1 foglalat, 5500u, 1x8G, 512G kiépítésben: HP Pavilion 14 472S9EA notebook (euronics.hu)
Ezt az iGPU kérdést lehet újra átnyálazom, mert úgy tűnik tényleg rosszul emlékszem:
Rákerestem egy 5500u witcher 3 tesztre a notebookchecken, 720p low, átlag 52fps-t produkál, míg egy asztali 5600G egy youtube videó teszt tanúsága szerint 60fps körül teljesít szintén 720p-ben szintén low beállításokkal. Ez csak 15% difi tényleg.
#23 1dude: Szerintem túlzás. Pláne, hogy nem csak hátrányok vannak, hanem előnyök is. A Noti beépített kis kijelzője kb felét eszi az asztali nagy társakhoz viszonyítva. PLusz az eladhatósága egy notesznek sokkal jobb a több odlalúsága miatt. Az akku kérdés régen tényleg így volt, de ma már én azt látom, hogy sokkal töb figyelmet fordítanak az akku menedzsmentre és sok év múltán is minimális a degradáció, ha a user sem hanyag.
Egy jó kis ryzen 6 RDNA asztali változatot várok, igen.
Ha lesz középkategóriás proci, aminek az IGPU-ja is hoz egy számomra megfelelő teljesítményt, akkor lehet leváltom a dGPU-s gépemet egy olyanra. Csak eddig azt láttam, hogy nagyon ügyel az AMD, hogy az APU-k teljesítménye a diszkrét VGA-ik teljesítménye alatt maradjon jelentősen. Pedig hát anno az AMD Fusion.... Egyedül a konzolokban valósult meg a Fusion ígérete. Ott bezzeg van iGPU teljesítmény elég.Asztalon pedig nincs ilyen változat a DIY szegmensben.
Pedig különösen a mai időszakban, mikor minden "zöld" meg "vegán" a "menő", mégsincs ilyen termék... Mert hát a pénz az úr...#24 Ixion77: Miért a NUC szerelhetőbb? Nem azt látom.
#19 dudika10: Nem. Bármikor mikor rákeresek teszt videóra, a 1080p60fps is rendesen megizzasztja. Frame drop. Lassul a UI rendesen (ablakosból-teljes képernyőre váltás)
Én meg belőttem a 1440p60fps minimumot youtubon, mert annak már sokkal jobb a minősége. -
Ixion77
addikt
"A gyártó sem hülye, sajnos a 200k-s notik 8GB-tal jönnek és a 16-osok meg valahogy azonnal a 250-300k sávba, de inkább 300 közelébe jutunk.
"
Elbarmolt forintunkkal egyre nehezebb, de azért lehet találni 16Gb-os notikat olcsóbban.
Itt van például egy 16Gb-os 5500U procis 200e alatt. Nem sok van már, de úgyis csak egyet kell venni..."4-5 mITX rendszer után váltottam vissza méretben"
Nagyobbra vagy kisebbre?
Mert én most épp azon spekulálok hogy veszek majd egy jó SFX tápot + ITX lapot, bele egy Zen 4 APU-t, rá egy Noctua NH-P1 hűtőt, lerakom csak úgy ház nélkül őket az asztalra a monitor lábai mögé és kész a nagy teljesítményű néma munkagép. Rakok még rá egy ventit hőmérsékletfüggően beindítva, hogy amikor nagyritkán meghajtom a gépet (fotó vagy videokidolgozás), akkor segítsen rá a hűtésre. Azon túl hogy porosodik más gondot nem látok ezzel a megoldással.
Eltekintve persze attól hogy ronda, de hacsak végre valamely gyártó nem jön ki végre egy nem túlkicsinyített géppel akkor nem marad más megoldás.#231 dude:
Szintén lényeges, hogy a szerelhetőséget és javíthatóságot is jórészt feláldozod a notival. -
mad823
őstag
Én is azt gondolom, hogy a legtöbb átlagfelhasználó számára egy ilyen gép bőven elég, és ha csak helyben használják (ami nem ritka), akkor bőven jobb, mint egy laptop. Olyan és akkora monitort teszel mellé, amilyet csak akarsz, lesz rendes billentyűzeted, stb.
Tény, hogy amennyiben kevésbé bővíthető a gép, akkor jól kell belőni a konfigot (pl. ram tekintetében), de minden más meg bőven ki tud bírni 5-10 évet. A hűtés is másodlagos, ha nem nyelezed. -
Aprósólyom
addikt
Említettem, hogy pl. casual gamingnél mikor a CPU és iGPU megy nagyon kevés a 15W TDP úgyhogy a cinebench csak 1 aspektus...
Jó persze az ilyen relatív érvekkel, hogy kizárjuk a legolcsóbb laptopokat és egyből a 300k-s laposokkal vessük össze az nagyon messzire vezet és akkor a végén bármi is igaz lehet és az ellentétje is, épp annak függvényében, miként paraméterezem a feltételeket.
200k-ért kapsz 5500u noteszt 8G/256G kiszerelésben, miközben a mini 5650u 8g/256G pedig 440usd kb 170k.
Kb. a kijelző ára a különbség.
Az olcsó lapos sem fog szétesni, ha asztalon használod. Ha pedig tudja a user hogyan vigyázzon a laptopjára, akkor mobilitás közben sem lesz baja.Akkor lennének erősebb ajánlatok ezek a kínai nuc-ok, ha legalább erősebb hűtést és magasabb TDP kerettel terveznék/gyártanák, a bővíthetőségre is eggyel nagyobb figyelmet fordítanának és nem csak annyit, hogy max 2 tárhelyet lehet beletenni.
Akkor sokkal erősebb alternatívák lennének. De még azt is el tudnám képzelni, hogy beletesznek egy teljes méretű 1 slotos PCIe bővítőhelyet, hogy mondjuk egy hangkártyát bele lehessen tenni, vagy aki akar bele tudna tenni egy 1 slotos GPU-t ha mondjuk a munkáját gyorsítja a CUDA.
Még mindig az a véleménynem, hogy túl sok a megkötése ezeknek a gépeknek előnyük pedig nagyon kevés. Pedig szívesen lecseréltem volna a gépem ilyesmikre. Oda-vissza átnyálaztam a minisforum kínálatát.
Én legalább is hamarabb venném meg a HP-tól az említett 200k gépet, mint egy ilyen NUC-t, viszont engem visszatartott az, hogy ahogy a laposokat korlátozza a TDP, úgy a NUC is ugyan oda van korlátozva. Casual low grafos játszásra is kevés a 15W miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest