- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mttssz
senior tag
Jó kis konfig, régebbi játékoknak tökéletes.
-
skydragon
tag
hát hülyéből több lett az tény...ilyen régi vasakkal is elehet lenni főleg aki nem engedheti meg hogy mindig újat és ujat vegyen vagy nem halad az örlt ránkerőltetet trendel iszereint az ujabb és ujabb dolgok biztos jobbak egy átlag p4-et is bőven lehet használni p3-at is max kicsit állítgatni kell hogy minden jól fusson
-
simonzé
addikt
Nem semmi teszt, gratulálok. Egy jó linux-szal, vagy esetleg XP-vel kombinálva az átlagembert még ma is kiszolgálja egy Tua PIII. Mondjuk ilyenkor már egy Opera Turbo nem árt, és a Skype videó sem lesz egyszerű, de minden más menni fog.
Én pont ma szemeztem egy PIII 1133-as Asus notival. Még alszom rá egyet, de szerintem 12k-t simán megér...
A gyereknek Minimax PC célra egy 12000Ft-os volt banki gépet vettem (AMD Sempron 3000+@1800, 512MB DDR1, 40GB, Sis751 chipset, PCI-Ex) ami teljesen kompromisszummentes, csak egy X300-as VGA-t kellett bele vennem, mert egy sima 37 centis kis CRT tévére küldöm a képet AV-n keresztül. Így már 720P-vel is elboldogul. 14e volt a projekt, de szerintem nagyon megérte. Muterék fő gépe gyengébb ennél, és az is megfelel nekik.
Éljenek soká az Intel PIII-PIV és az AMD AthlonXP, Sempron gépek! -
Haladni kell a korral, tehát ki kell szolgálni a szerencsétlen fogyasztói társadalmunk idióta divatját? Sajnos nem hiszem, hogy itthon az az anyagi színvonal lenne, hogy kidobáljunk működő cuccokat, illetve mindenhova csillivilli új szarokat vegyünk; avagy lehet, hogy te megengedheted magadnak, de más lehet, hogy nem. Nekik nem aközött kell választani, hogy min neteznek, hanem hogy van-e gép, vagy nincs.
Másrészt, pl. ha valaki nem csillivilli új gépen netezik valaki, az miért baj, a neki jó? Anyámnak ha odaadnál egy 2x olyan gyors gépet, mint ami van neki, nem ájulna el attól, hogy milyen gyors. Neki ha megvan egy szint, akkor nem zavarja a sebesség, működjön, ennyi.
Azonkívül lehet, hogy téged is pofánröhögnének a melóhelyemen, ha benyögnél egy ilyet, hogy cseréljük le a gépek 60%-át, mert s478-as p4-ek.
@frescho : Pontosan. Majdnemhogy a gépek teljesítményének növekedését megeszi a szoftverek csicsásodása és optimalizálatlansága.
-
A bermutatott gepek elavultak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kodlapatolo szakembereknk hulladek munkat kell vegezni.
-
Aham, tehát az indok, hogy az a lap többe kerül maga, mint a cikkben szereplő gép fullban...
Na, abba a lapba veszel még procit, winyót, ramot, házat, monitort, procihűtőt, stb., aztán akkor nézd meg, hol tartasz.
Egyébként az sem indok, hogy egy 50x akkora vga-n + procin faszán fut, mint amin KÉNE neki. Tehát ahhoz, hogy ott nekem vilogjanak az idióta reklámok, meg esetleg 5 éveseknek való színvonalú játékokkal tudjak játszani, kéne a durva gép? Ezeket a dolgokat megjeleníteni egy P1 is elég, ahogy valaki írta, a flash meg egyszerűen TETŰ.
-
JetiRulez
őstag
válasz
dízelracer #55 üzenetére
Vagy te voltál szerencsés, vagy Én szerencsétlen. Mindhárom lap hamar tönkrement és általában vitt is magával valami hardvert.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
H.264-est FLAC-audioval nem hinném.
Speeedfire: Mert KMPlayer-hez kell külső videocodec-ként AVC1 és H.264-hez a CoreAVC 2.0 (/2.5) Professional is. Egy CCCP-t sem árt feltenni, van, hogy jól jön -pl. KMPlayer-ben kikapcsolod a belső FLAC-kodeket és ez automatikusan átveszi a helyét). És minden más vackot uninstallálni.
-
Optimalizaltsaghoz egy pelda. A mai flash jatekok lassan megutik egy Amiga vagy a azt nezem, hogy egy Pentiumok koranak szinvonalat. Mindezt nagysagrendekkel gyorsabb gepeken. Az UAE (Amiga emulator) szepen fut a cikkben szereplo 3GHz-es P4-en, mikozben egy teljes gepet emulal (CPU, ECS...) es nem egy tokeeros ceg all mogotte.
-
Tehát ezzel véded a flasht, hogy 2011-ben már illik olyan géppel rendelkeznie mindenkinek, ami akadásmentesen viszi...
Mintha egy olyan fontos és olyan sz@rráoptimalizált dologról lenne szó, ami köré muszáj konfigot fejleszteni, mert egyszerűen nem lehet tovább csökkenteni a gépigényét.
Az a szomorú tény, hogy minden jól optimalizált programhoz elégnek kell lennie egy 1GHz-es processzor, minden aminek afölött van a gépigénye, mesterségesen gépigényesített (pl. játékok), vagy simán csak szándékosan/bénaságból optimalizálatlan (pl. flash). Én alátámasztottam az álláspontomat és kösöznöm, meglennék flash nélkül. Nem a szívem csücske a M$, de akkor már tényleg inkább Silverlight...
-
horush
addikt
Hát, anyámék gépén, a hd4250-res igp-vel teljesen akadás mentesen megy a flash alapú yt 1080p. Egy ilyen alaplap ma kb. 13k-ért kapható. Az más kérdés, hogy egy mkv 1080p rendes kodekkel, meg lejátszóval elfut valami nforce gányon is. Nem is mondom, hogy jól van optimalizálva. De szerintem 2011 közepén egy ilyen alaplap már nem nagy dolog. Aki meg nem akar rajta fullhd-t nézni, annak valami hd3000-res is elég lehet, ami meg 10k alatt is kapni. Nem mondom, hogy imádom flasht, de 2011-ben járunk, és nem 2005-ben.
De tényleg jobb lesz nem itt szétoffolni ezt a jó kis cikket -
Black Bird
csendes tag
Nagyon király cikk! Tetszett!
-
Ez az
Imádom az ilyen kis gépeket, meg az ilyen cikkeket.
-
Az, hogy teljességében optimalizálatlan, semmiféle hardveres gyorsítást nem ismer, többmagon, többszálon képtelen futni, lassú, bloatware, nagware stb. Röviden undorító, hitvány sz@r.
Ki beszél itt 100 éves gépről? Nekem nincs gondom a flash lejátszással, de amit a flash produkál, normális körülmények között párszáz MHz-en is ugyanúgy produkálnia kellene ha nem pazarolná ész nélkül az erőforrásokat. Gyakorlatilag a flash csak a villanyszámlát növeli, melegebb lesz tőle nyáron és szennyezi a környezetet (nem viccből írtam, ha belegondolsz, tényleg így van!!). Ismételten undorító, hitvány sz@r.
Szerk: Többieknek: Igen, akik ismeri egy kicsit is, azok mind utálják a flash-t, leginkább Adobe-ostul.
-
-
-
válasz
blueMerle #67 üzenetére
Nem kell ahhoz ósztrálijáig menni. A határon túl már kb ez a felhozatal, csak kell tudni az utat. Dániáról tudom, hogy lehet jókat kukázni, ma már 939-es lapokat is.
Itt franciában, meg a megfelelő helyeken akár core2-eseket is. Sajnos nem vagyok a megfelelő helyen így a legnagyobb fogásom egy 4000+os AM2-es Athlon64
De ma volt 500MHz-es K6-3 is. Illetve K6-2esek is. De az átlag a 2200+-3000+ közötti Athlon XP-k meg a 2.2-2.8-as 478-as P4-ek. Már kb 200gépet(így utána gondolva lesz az több is) "feldolgoztunk" közel három hónap alatt.
Sajnos nagyon megy a pazar itt nyugaton! Szal hiába a nagy újrahasznosítási duma(ami nem is igaz annyira). Mindennap új szarokat vesznek az emberek. Mi meg jól megélünk a szemétből. Pl tegnap 100eurónyi értékben halásztunk kaját. De ha valami akkor ez az ami már rohadtúl nem tartozik ide, a PH!-ra. -
madmaxxx
senior tag
Ezt nevezem.
Manapság már az ember ennyi pénzből nem igazán sok mindent tud vásárolni. -
blueMerle
veterán
Nekem is van Ausztráliai ismerőstől 500GB vinyóm és creative hangfalszett... a vinyó tökéletes, 100 százalékos, a hangfalszettnek az egyetlen hibája az volt hogy a szövetborítások szakadtak voltak a hangszórók előtt ami kb. 500ft-ból orvosolva lett, egyébkétnt tökéletes. Ausztrál kukák rulez
Az ipsének egyébként a komplett core2duo pc-je úgy van összekukázva...a rengeteg más dolog mellett.
-
válasz
Speeedfire #60 üzenetére
Köze nincs a kettőnek egymáshoz. A flash egy undorító hitvány sz@r, a h264 meg egy elég jó codec. Normális dekóderrel (meg VGA-val) vinné az. Nem (csak) a lejátszó számít.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Jó cikk, előhozza a régi emlékeket. Volt a közelünkben egy elektronikai hulladék bontó, oda jártam beszerző körútra. Már nekem is elegem lett abból, hogy állandóan foglalt volt a gépem, így összeraktam egyet netezni. Délelőtt még egy celeron 433 +64 MB ram, 2.1 GB HDD plusz S3trio-val kezdtem, de a délutánt már pentium 3 1 GHZ, 768 sd ram, S3 Savage 2000 kártyával fejeztem be
Hiába, haladni kell a korral
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Speeedfire #60 üzenetére
Mondjuk böngészőbe van-é Flash beépülő? Mert ha úgy se viszi akkor ott más van.
-
Peter789
senior tag
válasz
Speeedfire #60 üzenetére
- lehet valami sis-es / ali-s cucc, az rettenet lefogja még a normális procit is
- az amúgy is kevés rendszermemóriát tovább csökkenti az integrált videjó
- valószínűleg valami nagyor rosszul van ott telepítve / félre van konfigurálva, mert a 480-as youtube videókkal még az 1200-as VIA C3 notim is elboldogul, pedig valós tudásban egy ilyen kis retek valahol a 300-800MHz-es P2/P3-ak közé esik alkalmazás függvényében, annyira röhejesen gyenge architektúra a C3... -
-
-
válasz
Synthwave #56 üzenetére
Azzal meg kiegeszitenem, hogy ez csak ott jon ki, ahol eleg neki a processzor. Ahol nem, mint pl. a FarCry eseteben, ott bar az atlag javul a minumum fps nem igazan. Maskent megfogalmazva ugyanugy akadni fog a nagy palmafas, vizes reszeken, de a barlangban hasitni fog.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Speeedfire #28 üzenetére
Ahogy frescho is mondja:
"Ha ahhoz hasonlitod, akkor a csokken a kulonbseg, bar a 9600 meg mindig erosebb."
dízelracer: Sokmindenre jó még az. Pl. 2.4 Cerka (S478) + 512 MB DDR400 + Radeon 9200 -vel hibátlanul néztem 720p HD-t (KMPlayer + CoreAVC 2.0).
-
válasz
Nowhereman #50 üzenetére
Anyámnál az Xubuntu nem igazán hasít 1Gb RAM-mal, bár annak a gépnek bevallottan tetű a rendszerbusza... Lubuntu már valamivel jobb, de a P3-as laptopom az sem száguld sajnos
Mondjuk ott sem a RAM a baja.
-
Jó cikk!
Köszi!Kívánok önnek sok jó cikket még!
-
aveos
tag
Díjazom a türelmedet......!
-
Nowhereman
őstag
Mi a fene ez a nagy hardverigényeskedés?! 512MB-re még alapból fel lehet tenni a natúr gnome felületű 10.04LTS-t. Legfeljebb ha 5-6 alkalmazást futat egyszerre az ember, neki lát swappelni(kb. azon a szinten, mint az XP 3Gb rammal, vagy a win7 Dél-Korea 1 évi ram termésével...) A Compiz se olyan nagy hardverigényű, mint sokan gondolják. 128-256MB esetén már kell a Lubi...
-
JetiRulez
őstag
Számomra hiánypótló a cikk. Okosodtam vele. Köszönöm!
Használt gép összerakásánál viszont már 3x is beleestem abba a hibába, hogy 1-1 ECS alaplapra építettem a konfigokat. Többé soha!
-
Zsiti4
csendes tag
Sziasztok
Igaz nem annyira témába vág, de talán mégis megmutatja ország-ország közti különbséget.
A kukában talált (szortirozott szemétlerakás van tehát szép "tisztán" az elektronikai konténerböl) legdurvább konfigom:AMD Athlon 64 X2 socket 939 (Ghz-re nem emléxem)
Fujitsu-Siemens (Alias MSI) alaplapban. PCI Ex
2x500GB SATA HDD külsö Raid-es keretben (HDD kibányászva továbbfelhasználva)
2GB DDR 400Mhz RAM 4x512MB modulban
DVD iró külsö Dell laptop tartozék USB
ATI Radeon X600 PCI Ex
17" LCD képernyö HPMegszámlálhatatlan sok ház+táp, billentyü és egér. Egy rakás eredeti Windows, játék, mindenféle program. Microsoft ergonomikus billentyü + Razor gémer egér.
Szóval ha az ember nem restell leporolni, szétszerelni, guberálni csodás dolgokat lehet a kukában találni. A gyerekeknek tökéletes gépek. Sokáig éljenek a Stockholmi kukák...
-
zoltanz
nagyúr
S478 -ból én csak HT -sel foglalkoznék, azt is max valami bartel üzlettel.
-
Peter789
senior tag
javaslom kipróbálásra az XP FLP kiadást, meglepően jól elfut akár már 256 mega ramon is! lényegében véve mindent tud amit a normál kiadás
(nekem olyan hibájába sikerült belefutnom amit nem is igazán tudok összekötni a csonkítottságával - se az FT232, se a PL2303-as USB>soros adapter nem akart éledni alatta, egyszerűen inf hibát dobott és viszlát - de nem fájlt hiányolt, hanem egyéb driver hibára panaszkodott)
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Murphistic #44 üzenetére
Ez van ha emlékezetből írok kommentet: Ha nem tőlük van a gép, akkor kb. 500CZK-val drágább a móka (WXPHome 1200, WXPPro 1500 CZK) és feltétel, hogy a gépen minimum egy éve legyen érvényes licenszű Microsoft operációs rendszer (Win 98, Me, 2000 például
). Sajnos úgy tűnik, hogy ez a program a nagyvállalati selejtezésekre van kitalálva.
Talán még a legalizációs kit járható út, bár nem tudom, hogy XP-set árulnak-e még valahol
.
-
Murphistic
aktív tag
Létezik az XP licenszének egy fajtája, amit a "refurbished" gépekre tehet fel az adott cég, amely erre jogosítvánnyal rendelkezik. Ez egy OEM licensz lesz. Elméletileg magánszemély nem telepíthet ilyet, viszont láttam ajánlatot egy használt gépekkel foglalkozó cégnél,amely szerint ez kijátszható.
Átveszik a gépedet mintha később túl akarnának adni rajta, feltelepítik rá a Windowst (ezt feltételnek adták meg, hogy nekik kell telepíteni) és utána te visszavásárolod (Windows licensz ára+munkadíj).Ezt egy cseh cégnél láttam. Az áraik a következők:
OEM Win XP Home Edition CZ 700CZK (kb. 7700Ft)
OEM Win XP Professional CZ 1100CZK (kb. 12100Ft)Feltételezem, hogy Magyarországon is biztos van ilyen cég, amely használt gépekkel foglalkozik és ők is meg tudják hasonlóképpen oldani.
A cég honlapja magyarul (Google Translate által elkövetett merénylet)
-
cazz
csendes tag
Jó írás, tetszett, nekem is áll a sarokban egy hasonló p3-as lanra, végszükségre.
egy hibát találtam, 4. oldal, winrar bekezdés:
A Pentium 4 hiába fut 3x akkora sebességen mégsem képes mégsem képes jelentősen meglépni.
-
zka67
őstag
Szigorúan csak elméletileg kérdezem. Teszemazt megőrültem és jogtiszta windows-t akarok tenni rá. Holmilyet kapok és mennyiért?
-
skydragon
tag
grat fasza kis cikk 10k-ból simán kihozható egy p4-es masina én 2 hete barátnőmnek vettem egy 1,8-as Northwoodos vasat 6000-ért a célnak megfelelő minek vegyen az ember bika gépet ha ugyis csak alap dolgokra van használva amúgy egy 500-as p3-ason is el lehet netezgetni még divx-ekel is elboldogul max xp-t kell finomra hangolni vagy marad a Puppy Linux
-
kpal
nagyúr
Jó cikk. Pofás kis gép .
-
-
Franklin
addikt
válasz
Speeedfire #35 üzenetére
Azért megnéznék rajta egy honfoglalo.hu-t, miközben a chat.hu-n nyitva van 4-5 privi... :-)
-
dízelracer
őstag
válasz
Speeedfire #35 üzenetére
+1
Ennek a gépnek sincs gondja vele pedig egy öreg gyenge fos.
-
-
A P4 egy dologra jó : télen, ha hideg van
Az Adobe meg amúgy tényleg bekaphassalistás már nálam is, mert szép meg jó a flash, de hogy egy P4 kategóriájú gépet kifektessen 1Gb RAM-mal, az kicsit csúnya.
Amúgy ja, sajnos már a winXP-nek is kell 1Gb RAM, ha SP3 rajta van...
Lubuntu meg elvan 256Mb-al is, és 512-vel meg már száguld, ha van alatta 1GHz körüli proci -
PCrevRM
tag
Jó estét!
Elkapott az érzés a cikk olvasása közben, tök jó gép lett ez még így is, szerintem sok örömet tud szerezni a régi technika is. (amit hiányoltam: régebbi nfs-ek is gyönyörűen mennének rajta)
Észrevétel:
"Valószínű, hogy egy AGP-s HD2400 vagy HD2600 hardveres támogatása sokat segített volna."
Nem. Semmit. A közelmúltban szaladtunk csöcsre a haverral ugyanezt gondolván. Mint kiderült, flashplayer csak a hd 4000-es szériánál kezdi a hardveres gyorsítást támogatni.. Adobe oldaláról olvastam.
DXVA kompatibilitás viszont van a 2000-esekben is, csak egy kicsit állítgatni kell a médiapléyert -
kovgab
tag
10k-ból vázze... -
ceia
őstag
Jó cikk, felüdülést jelent a high end gépekkel és alkatrészekkel foglalkozó cikkek özönében! Bizony, régen nyugisabb idők voltak, könnyebb volt "érteni" a számítógépekhez, számítástechnikához. Ma már nem is követem a fejlődést olyan lelkesen, mert túl gyorsan változnak a dolgok, fél év alatt avulnak el alkatrészek. A kellemes galoppozásból őrült vágta lett - inkább csak akkor nézek utána a dolgoknak, ha vennem kell valamit
Nekem is van még egy P2-es gépem bedobozolva a kamrában. Kb. egy évig azt használtam, két dual core gép között!! De visszagondolva, nem is volt olyan vészes.. Én ingyen raktam össze két rossz gépből. 450MHz-es cerka, 160Mb rammal, 4.3GB vinyó, és Voodoo1!! társkártya egy S3 Virge mellettÉs ezen játszottam 3D játékokat is: NFS3, TR3, Midtown Madness, Driver, Quake2.. meg emulátoroztam (Amiga, C64, SNES) és.. ment rajta a net is! Igaz, javascriptet el lehetett felejteni, youtube videót is, de cikkeket olvasni, levelezni, tv-műsort megnézni, fórumozni azért lehetett vele. Aztán amikor végre rendelhettem egy új gépet az ipontól, azt hittem megőszülök, mire összehoztam, olyan brutális az oldaluk egy ilyen kis gépnek - de a kis P2-es valahogy csak összehozta azt is
-
Egy Tualatin elég sok P4-et meggyaláz. De ahhoz ott az Athlon XP is. Végülis mindegy, csak ne P4 legyen.
Fú, hogy mennyire akartam én annó Ti4200-at, csak épp nem volt rá fölös 30k-m.
-
válasz
Synthwave #25 üzenetére
A hasznalt erosen lutri, most szuksegem lenne egy AM3-mas Sempronra letoleg olcson, de egy sincs. Egy honapja legalabb 5 volt az apron. Amikor en keresgeltem a ti4200-ot sikerult kifogni es azzal jott ki a 10k. Ha ahhoz hasonlitod, akkor a csokken a kulonbseg, bar a 9600 meg mindig erosebb.
-
fondorlatos
aktív tag
A tizes keretből gazdálkodva rendes kis pc lett belőle film+zene+office+internetre.
Csak az a fránya flash ne fordulna elő olyan gyakran netezésnél, ami bizony még az otthoni p4 HT t is leterheli hardveres videogyorsítás hiányában. -
Vladi
nagyúr
Már azt hittem, sose írsz semmit.
Egyébként ilyen gépet haveroktól akár ingyen is össze lehet gereblyézni, jó az netezni.
-
-
Franklin
addikt
Hát igen, a flashes oldalak miatt már nem lehet azt mondani a gyengébb gépekre, hogy "netezni jó lesz", mert pont a net lesz vele lassú.
Skype videóhívásoknál sem elég mindig az 1 mag... sajnos.
-
KisTopi95
aktív tag
Nagyon jó kis gép lett, bár 10ből többet is kilehet hozni, bár az csak maga a gép. Nekem a 2500+-os barton jól teljesít és semmi pénzért nem adnám el.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem rossz, de
3k-ért már Radeon 9600-osokat is lehet találni meg 2k-ért 17"-es használható CRT-ket. Így ugyanabban az árban vagyunk.
A felbontást ilyen gépen 800x600 vagy 640x480-ra célszerű belőni. Máris sokkal jobbak azok az fps-értékek (pláne Radeon 9600-tal).1,5k egy normálisabb házért + 200W Delta tápért kb. ajándék.
Ha hozzáraksz még esetleg ezerötöt, akkor ha mákos vagy, ki tudsz fogni 2.0 GHz körüli Cerkát valami SD-s lappal.
Optikai meghajtó nincs benne?
-
horush
addikt
Én nemrég kicsit nagyobb kerettel rendelkeztem, 20k-ból kellett összerakni netezős konfigot
Nagyon ütős lett, főleg, hogy találtam 5k-ért am3 lapot^^
lap: ECS MCP61M-M3 -5k
cpu: Sempron 140 -4k, sikerült 2 magosítani
ram: 2gb ddr3 1333mhz veritech -3k
hdd: 80gb seagate, sata -3k
odd: volt egy régi ide-s.. a win7 felment róla
táp: delta 200w -1,5k
ház: fehér, matx -1,5k
monitor: 17", crt 1152*864-en megy -2,5k
egér+bill: valami gemini.. Még multimédiás gombjai is vannak, 2k volt a helyi boltban
+volt egy régebbi hangszóró pár, meg egy mikrofon
összesen: 20,5k
Azt hiszem, ennyi pénzből nem lett olyan rossz, igaz, hogy fél pestet körbejártam, mire meg lett, szerencsére a ház, és a monitor itt volt a városban. De a gép nagyon hasít.. Vagyis a mozilla meg a skype, másra úgysincs használva.. -
AZ_
csendes tag
teljesen egyet értek az íróval
Szerintem minél jobban kezdesz érteni a gépekhez, annál gyengébb géppel is beéred,
eszméletlenül sok jó játék van ami boldogan elmegy egy p4-en, illetve c64, dos emulátorok.. -
CRT-t jobb helyeken ki lehet fogni ajándékként is, 17-est
Én pl. már nem is veszek javításra 15-ös LCD monitort
@ gabe_ : "Középiskolás koromban, a nyálam csorgattam a hasonló konfigokért, bezzeg most megvehetem őket!
"
Azaz! Mondjuk amikor én középiskolás voltam, még csak P2 volt, de az is igaz, hogy egy ideje már megfizethető
-
gabe_
őstag
Nekem is figyel egy hasonló gép "másodiknak", mert a család néha lefoglalja a "nagy" gépet.
Egy P3, 733Mhz, 512Mb 133-as SDRam, 64mb-os Geforce2 Ti, 40Gb hdd, 1.44fdd, meg valami 2db dvd olvasó van még a szakadék atx házban, egy 250 Wattos táp mellett. 5000 forint nagyjából, XP-vel, MSN-re, netezni meg zenét hallgatni nekem megfelel.
Amúgy is imádok ilyen régi hardverekkel bütykölni. Középiskolás koromban, a nyálam csorgattam a hasonló konfigokért, bezzeg most megvehetem őket!
-
jobesz
tag
aukciós oldalakon nemrég licitáltam egy 15 ös lcd re és talppal 4000 lett a vége
néha 4-5 ért vannak 10 éves 15 colos még hangszórós monitorok
-
dízelracer
őstag
Jó kis írás, szeretem az ilyen "szarból várat építős" cikkeket
. (nem félreérteni!!)
Én amikor végképp ráuntam, hogy sosem férek hozzá a saját gépemhez tavaly év elején ezt raktam össze "családi gépnek". Az enyém darabokban, most is erről írok. 19.000 forintból megállt az egész cakk pakk monitorral, új billentyűzettel + új egérrel együtt.
Egy sima fehér szakadék kodegány házban van a 300w-os kodegány táp társaságában. Net + office + nyomtatás + skype megy rajta. Még egy kis ram érezhető gyorsulást hozna de lex@rom, XP-hez egyelőre jó ez így.
-
-
nightmare13
őstag
Hmm, most visszaolvasva ezt elég hülyén írtam le... Nah, ezt most javítom. Szóval először is grat, egész kellemes kis gépet raktál össze.
Másrészt azt kívántam megfogalmazni, hogy néha alaposan át kell nézni minden aukciós és hirdetési oldalt, mert egész olcsón hozzá lehet jutni cuccokhoz, ezt szerettem volna szemléltetni azzal, amit eladtam.
-
Angel1981
veterán
Szép munka, grat!
-
nightmare13
őstag
Hát ha valaki figyeli a termékeim, olcsóbban is megúszhatja néhanapján
Most adtam ezt el ennyiért, itt hardverapron soha senki nem vitte el.
-
Cégeknél a s478 P4-eket már nem kezdik lecserélni, hanem erősen cserélik... otthonra meg teljesen jól elmennek még.
Amúgy ja, egy durvább P3 is használható, ha okos az ember, és főleg, ha nem játszik.
Winnyózból XP szépen megy rajtuk, ha van benne elég RAM, Linuxok meg teljesen jól (de Xubutu helyett inkább Lubuntu, kevesebb RAM igényű).
Meg persze nem kell egy fullos gép teljesítményét várni ezektől, használjunk mindent arra, amire való.Anyámnak is tökéletes az Athlon2000+ (2600+-ra húzva
) , és a Lubuntu, persze jóféle lapban, SATA winyóval, a sebességre nem panaszkodik.
Egyébként a venti kattogása nem kifogás, olajat neki, és nem fog zörögni.
-
dave666
aktív tag
Jó kis konfig 10000Ft-ból
Mindig is azt mondtam, mindenki olyan gépet építsen amire éppen kell, vagy amennyi pénze van -
Nálunk is ez van, mindenkinek kellett gép a családban, csak pénzt ne kelljen rá költeni... Úgyhogy ment is az Apró böngészése ezerrel. Végülis 3 db. 2.8-as HT-s P4-es gép lett összerakva. A memória 1-2GB, a VGA-t meg mindíg attól tettem függővé, hogy mire lesz használva a masina.
Apámnak, aki Firefox és Office felhasználó (na jó, meg filmeket néz) elég volt egy a cikkben is mutatott Radeon 9200SE is. A nővéreméknek és a bátyámnak egy-egy 9550 és 9600Pro-s Radeon ment.
-
Speeedfire
félisten
Jó cikk, sokan lenézik ezeket a gépeket pedig....
Nem is olyan rég én is hasonló projektben voltam. Muteréknak raktam össze gépet.
1.8Ghz p4+alaplap+512mb ram+20gb hdd 4k, itthon volt ház+táp, meg a régi samsung 796mb, meg találtam még egy gef. 2. mx200-at is. Odd is volt, így kész is volt a gépecske.
Xp hasít rajta. -
Kéremszépen így kell 10ezerből gémer gépet összerakni, fülei Lanparty-ra abszolút megfelel
-
pmheros
őstag
anno drágán beszerzett P4 -esem ma is üzemben van, bizony van amire még elmegy a teljesítménye. Mondjuk az procim HT -s, a lapom se a leggagyibb fajta, mert már akkor gigabites lan és sata került rá (az északi vezérlőhídja 865P), amik ha csak kicsit is de gördülékenyebbé teszik a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- World of Tanks - MMO
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged