Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Murphistic #44 üzenetére
Ez van ha emlékezetből írok kommentet: Ha nem tőlük van a gép, akkor kb. 500CZK-val drágább a móka (WXPHome 1200, WXPPro 1500 CZK) és feltétel, hogy a gépen minimum egy éve legyen érvényes licenszű Microsoft operációs rendszer (Win 98, Me, 2000 például
). Sajnos úgy tűnik, hogy ez a program a nagyvállalati selejtezésekre van kitalálva.
Talán még a legalizációs kit járható út, bár nem tudom, hogy XP-set árulnak-e még valahol
.
-
Murphistic
aktív tag
Létezik az XP licenszének egy fajtája, amit a "refurbished" gépekre tehet fel az adott cég, amely erre jogosítvánnyal rendelkezik. Ez egy OEM licensz lesz. Elméletileg magánszemély nem telepíthet ilyet, viszont láttam ajánlatot egy használt gépekkel foglalkozó cégnél,amely szerint ez kijátszható.
Átveszik a gépedet mintha később túl akarnának adni rajta, feltelepítik rá a Windowst (ezt feltételnek adták meg, hogy nekik kell telepíteni) és utána te visszavásárolod (Windows licensz ára+munkadíj).Ezt egy cseh cégnél láttam. Az áraik a következők:
OEM Win XP Home Edition CZ 700CZK (kb. 7700Ft)
OEM Win XP Professional CZ 1100CZK (kb. 12100Ft)Feltételezem, hogy Magyarországon is biztos van ilyen cég, amely használt gépekkel foglalkozik és ők is meg tudják hasonlóképpen oldani.
A cég honlapja magyarul (Google Translate által elkövetett merénylet)
Új hozzászólás Aktív témák
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest