Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
Kint a note teszt,szerintem akkor áttehetjük a székhelyünket oda!
-
gretzky77
veterán
válasz
Atomcsirke #164 üzenetére
Sajna elég gáz idő van mostanság így az időjárás nem túl ideális a fotózáshoz,de még lövök párat úgyis!
Az összefoglalót nem tudom,hogy lehetne beszúrni az elejére! Amúgy én ennyire nem nézem komoly szemmel a fotókat,vonalélesség meg egyebek! A lényeg,hogy szerintem teljesen vállalhatóak! Kb 1-1,5 óra múlva lesz egy kis időm akkor szerintem írok egy hosszabb hsz-t! -
gretzky77
veterán
Abban esetleg vki tud segíteni,hogy ide írjak egy hosszabb hsz-t vagy írjak egy logout szösszenetet! Ha logoutra akarok írni akkor azt hogy tudom megtenni,moderátor kell,hogy engedélyezze vagy simán megírom mert sose írtam még ilyet!? Köszi
-
gretzky77
veterán
Sziasztok! Holnap dèlelőtt lesz egy kis időm összeszedem a gondolataimat és leírom ha kívánjátok! Töltök fel flickerre képeket is majd linkelem! Annyit elárulok,hogy a kamera rèsze így elsőre nekem kellemes meglepetés volt,sokminden állítható van benne hosszú záridő is pl! Az akksi amihez még idő kell mert sok időm nem volt tesztelni ráadásul mai napig csak második teló volt!
-
Genesistibi
tag
Kedves Tulajok!
Teszteket, képeket, véleményeket, adatokat a telefenról plsss! -
gretzky77
veterán
-
gretzky77
veterán
válasz
vampire17 #150 üzenetére
Nem tudom kintről mennyiért jött volna meg én itt vettem egy kedves kollégától Lampard19-től! Nagyon korrekt segítőkész ph társ adásvételivel,1 év garival amit ő intéz szervizben,vagy ha küldeni kell akkor azt is! Megnézhettem kipróálhattam nagyon korrekt most jött neki 73-ért adja én kaptam egy egyszerű de hasznos szilikon tokot is mellé vmint kis alku is belefért én 70-ért kaptam meg! Szerintem nyugodtan nézz rá a hirdetésre!
-
vampire17
addikt
Sajna nekem elakadt a tema... A Pandawill kifogyott a telobol, 3-8 napot kernek, hogy beszerezzek... Majd irok ha lesz fejlemeny
gretzky77: Te honnan vetted?
-
exelsior1
senior tag
Nocsak, ahogy olvasom a kommenteket kb én vagyok az egyetlen aki beizgult arra, hogy végre kijött egy teló IGZO kijelzővel?
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz
gretzky77 #146 üzenetére
Hidd el, nagyon nem fogok letörni, ha nem übereli a 1520 kameráját, el se várnám tőle!
Másrészt a 1520-hoz képes valóban "egykezes", ezt én is aláírom. Mondjuk a csúszós hátlap meggondolandóvá teszi mind az egykezezést, mind valami tapadósabb felületű tok beszerzését.
-
gretzky77
veterán
válasz
Atomcsirke #145 üzenetére
Rendben,kérek egy kis időt és írok egy rövid kis szösszenetet! Tegnap vettem át de délután meló volt igy nagyon nem tudtam vele érdemben foglalkozni! Ami biztos,hogy nagyon jó az összeszerelés minősége,nem recseg ropog! A hátlap viszont sajna szerintem nagyon csúszik,egy kézzel is használható,bár 1,85 magas vagyok és jelenleg egy Lumia 1520-at is használok! Hirtelen a fotós részével sincs szerintem gond majd dobok fel képeket! A sajna képstabilizátor nincs ill videó esetén nekem elsőre úgy tűnt a zajszűrés nem az erőssége bár igaz,hogy ebből a szempontból a 1520 magasra teszi a lécet!
-
Atomcsirke
aktív tag
1. Hátlapi kamera? Fókuszálás rossz fényviszonyok között, illetve az ilyenkor készült képek minősége - vakuval, illetve anélkül? Állítólag kicsit "sárgás" képeket készít.
2. Mennyire sikerült - méretei ellenére - "karcsúra" a készülék? Használat súrolja az egykezesség határát, vagy masszívan kétkezes?
3. Üzemidő - bár ezzel sok tapasztalatod még nem lehet - illetve mennyi idő alatt lehet feltölteni 100%-ra a gyári töltövel?
4. GPS mennyire gyorsan talál 'hódokat, hideginditással?
5. Flyme felület mennyire "röccenésmentes" , korrektül össze van hangolva a rendszer? Antutu és egyébb e-penis értékek még véletlen SEM érdekelnek!
6. Kijelző fényereje, illetve láthatósága napfényben? Állítólag a héten lesz sansz ezt tesztelni!
7. LTE is érdekelne, de látom, itt most diszkrét tanácstalanság van.
Előre is kösz!
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
gretzky77 #141 üzenetére
Én úgy sejtem hogyha az amit az EngineerMode-BandMode alatt megjelöl ( 1, 2, 38, 41 sávok) igaz,
akkor csak kinai vagy mindenesetre idehaza nem használt LTE frekisávokat tud ez az
az altipus amit beszereztél gyorsan (A Meizuról szóló gizmochina meg gizchina írások és
pletykák "rég" mondják és fönntartják hogy lesz majd ojrópai lte-sávokat tudó
alváltozat ("international") is.)sad.
-
gretzky77
veterán
Akkor szerinted ezen nem megy az Lte? Azért is vettem meg mert hogy tudja a magyar Lte-t! Attól,hogy korlàtozva van a netem még tudom tesztelni,hogy megy e? Ha beteszem a karit és kiírja,hogy Lte vagy 4g akkor az azt jelenti jó ugye független attól,hogy lassitva van a netem!?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
gretzky77 #139 üzenetére
Köszi a fáradságot..
Hazánkban és pl. Németországban a B3 B7 B20 amin az LTE megy , kiváncsi vagyok ha ez a fajta M1 Note ilyet ír Eng.mode-ban akkor mit fogy teljesíteni amikor kiteszteled ...(..Lesz nemzetközi verzió, a
Meizu igéretek szerint.)T-nél ezek az lte sávok:
B3: 1800 MHz
B20: 800MHzPlusz az lte-lefedettségéről meg sávjairól ezt tudom.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
gretzky77 #137 üzenetére
..a MediaTek rendszercsipes telókon állítólag mindegyiken müxik az hogy Tárcsázóban , Dialer-ben beírod:
*#*#3646633#*#*
(Gyakorlatilag a tárcsázón az e n g m o d e betük a fenti csilag meg hessmark bill leütések között beirva)
ezzel bedob téged az mtk-engineer módba, és innen
Telephony (a kezdö 1.fül) - BandMode alatt ha jól sejtem megnézhető SIM1-re és SIM2-re is
hogy azokon milyen LTE vagy 4G frekisávok mellett van pipa. Azokon elvileg tud kommunikálni.Én az internesönöl m1note verziótól remélem hogy majd Band20 800 MHz -re is képes lesz , anélkül nem mindent visz, akkor fals a topikcim
-
gretzky77
veterán
válasz
Atomcsirke #134 üzenetére
Na itt vagyok egy fehér példánnyal,jöhetnek a kérdések!
-
gretzky77
veterán
válasz
Atomcsirke #132 üzenetére
Szia ha kibírod 11-ig,akkor majd írok mert akkor veszek át egy fehér darabot!
-
Atomcsirke
aktív tag
Riasztó ez a nagy csönd itt, de még a neten se találtam használható, részletes review-t róla. Bár tény, keresési nyelvként a "kínai" nem volt bejelölve.
Pedig rohadtul érdekelne, hogy az 5,5"-ös FHD kijelző, meg a nyolcmagos MTK6752 párosa mit tud kihozni abból a 3140 MAh-ból?
Arról már kezdek leszokni, hogy mobiltelefonok kameráival kapcsolatban komolyabb - vagy inkább hogy egyáltalán - elvárásaim legyenek... -
Atomcsirke
aktív tag
Ááá, szerintem bárki rendelt is innét, a kínai holdújév keresztbetett neki ...
-
gretzky77
veterán
Sziasztok érdeklődnék,hogy van aki már használta vagy használja ezt a készüléket? Holnap vennék egy fehéret,vadi új,mire figyeljek van esetleg vmi szériahiba? Rövid velős vélemény?
Esetleg vampire17?
-
Atomcsirke
aktív tag
-
vampire17
addikt
válasz
Atomcsirke #127 üzenetére
Pl nekem :-) Pandanal gond nelkul fizettek vissza mar 2x is. Bescanelem a papirt, amit a posta kuld es -es egy napra megkérdezik h kuponban vagy pénzben kerem es utaljak :-)
-
Kaslerka
tag
Azért ez már eléggé bestbuy, igaz elfogyott secperc alatt.
http://www.1949deal.com/catalogsearch/result/?q=meizu+m1+note -
válasz
Atomcsirke #123 üzenetére
Masik topicban Leadcore procisnál talaltam meg olyan embert aki hiszi a mesét
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz
Graphics #122 üzenetére
Nem hiszem, hogy van köztünk még olyan naiv, aki be**opja ezeket a kínai belpiacos, hovatovább tán még nagyker árakat!
Olyan 200-250 dolár köré lehet reálisan belőni az ehhez hasonló tudású, feltörekvő márkás gyártó által elkövetett nép-phabletek export árát, a megjelenés tájékán, aztán elég gyorsan bukik 200 USD alá.
-
A marketing megint győzött..
a 40 ezer forintos meglebegtetés utána a valós számok:
217$: nettó 59 ezer forint, hazai áfával: 75 ezer forint..
-
Atomcsirke
aktív tag
Ott hentereg a MiniDeal-en a "kicsike" 199 USD-ért, de persze "out-of-stock".
Sőt, mi több, már FDD-LTE-nek hazudják, bár olyat még élő ember nem látott belőle, mintában sem.
Na, majd meglátjuk ...Btw a MT6752 képességei papíron nem rosszak a középkategóriában, kérdés, a "körítést" hogy fogják elcseszni a kínai telefongyártók.
-
csapee
őstag
-
törölt tag
válasz
zolikaDB #117 üzenetére
Engem sem taszít, csak nem adok érte akármennyit. Gondolj bele, ott van pl a Mi3, jelenleg a 16 GB-os 270-280 USD, és mit kapsz érte? Snapi 800-at, Sharp/LG kijelzőt, Sony kameramodult, Philips LED villanót, stb (MIUI-ról nem is beszélve). Csinálhatná a Meizu is azt, amit a Xiaomi a Redmi vonalon, hogy piacra dobja a modelljeit Snapi-val is, az lenne az igazi.
-
törölt tag
válasz
#71562240 #115 üzenetére
Igazából a 250-300 USD sem annyira elrugaszkodott ár, ha a specifikációkat nézzük, csak egy MTK-s cuccnak nagyot kell domborítania ahhoz, hogy 200 USD-nál többet adjak érte. Nem akarok ezzel tüzet szítani, de nálam a MediaTek esetében ennyi a lélektani határ. De nyilván mérséklődik majd az ár, és akkor lesz majd igazán jó vétel
-
törölt tag
válasz
#65577472 #110 üzenetére
Egyébként a különbség a jelek szerint az idő és az üzletpolitika rejtelmeiben keresendő.
Az itt említett Jiayu S3 Kínai honlapokon ugyanúgy 1000 jüan, mint ez a Meizu. Adott helyeken dollárért a Jiayu is 240 körül van, de vannak helyek, ahol már 160 dollár. Most megy lefelé a nyitóárról (amely volt 300 dollár felett is!!!) Tehát remélhetőleg csak kevés idő kérdése, hogy a Meizu M1 Note is beálljon valahova 160-170 dollár környékére, a szokott mértékben közelítvén a kínai árhoz.
Türelem rózsát terem - remélhetőleg. Bár nekem most mindegy, mostanában nem veszek telefont. -
törölt tag
válasz
#71562240 #109 üzenetére
Igen, a minőséggel nem lesz gond, csak az ára ugye.. Xiaomi-t azért hoztam fel példaként, mert ez a phablet elvileg a Redmi Note ellenfeleként lett beharangozva a Meizu (vagy csak a sajtó) által, közben pedig nem is oda pozicionálták az árával.
(#108) ÁrPi2 Jiayu S3 bizony nagyon jó vétel, csak ott a támogatás a kérdéses. Megmondom őszintén nem tudom, ebben mennyire van toppon a Jiayu
-
törölt tag
válasz
#65577472 #107 üzenetére
No igen, ehhez a 250 dollár környéki árhoz képest én is tudnám sorolni az előnyösebbeket. Furcsa, mert még ha csak induló árnak veszem, ami lejjebb megy hamarosan (vagy nem, ki tudja) nem szokott ilyen drasztikus különbség lenni a jüan és a dollár ár között. Hát, ez így közel sem a "mindent verhet" kategória, főleg, hogy mennyibe kerül majd, mire a magyar boltok polcaira kerül.
A kolléga által említett Jiayu S3 ellenben elég szépen odaver, 160 dollárért nem rossz... És persze vannak még versenyzők.
Ez a Meizu így csak a kínaiaknak lesz jó. 180-190 dollár körül lenne megfontolandó, annyit meg is érne a kiszámíthatóan magas Meizu minőség. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
#65577472 #104 üzenetére
A pandavill-es Presell ára is elképesztő. A Jiayu-S3 -ban szinte minden hardveres paraméter pont ilyen, de pluszban pl. van sd-kártyahely is, a kamera aperture f/2.0 szemben a meizu M1 f/2.2-vel és a ki-bekapcs gomb nem felül van. ÉS ahhoz sokkal jobb presell árakat látni (Egyébként ehhez az M1-hez is
)
-
törölt tag
Pandawill és Aliexpress árak
-
M3aN
senior tag
Ahogy jobban megnéztem a képeket, egy hibája van, és ez tényleg kellemetlen: felül van a bekapcsoló-gomb.
Ha az alsó fizikai kapcsolóval ez kiváltható, akkor nincs probléma, viszont ha nem, akkor egy ekkora készüléknél ez "két kézzel rendesen fogdmeg mert elejted" megoldás minden alkalommal -
törölt tag
Korrektnek tűnik. Gondolkodom 7"-os tableten, lehet beszerzek egy ilyet és letudom a telefoncserét is. Kérdés mennyire lehet problémás egy kézzel használni, főleg a hardveres navigombok miatt amik így eléggé lenn vannak.
Jöhetnének már a hajtogatható készülékek -
bigrock
addikt
válasz
vasarlo999 #89 üzenetére
Ezen a "Miezu"-n fut a "Miau" op.rendszer ? :-)
-
zolikaDB
veterán
válasz
vasarlo999 #89 üzenetére
"miezu"-t tényleg ne vegyél, azok tényleg csak ezt tudják, koppintani.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
vasarlo999 #89 üzenetére
Mindig jó ha az ember az elveihez ragaszkodik. (vagy hisz bennük)
Fel tudnál sorolni 3 általad is használt terméket amiben nincs "koppintás"? -
helixP
nagyúr
válasz
vasarlo999 #89 üzenetére
Pedig ilyen fröcsögés után szükséged lenne WC-papírra.
-
törölt tag
válasz
vasarlo999 #89 üzenetére
Igen, a "miezu"-ról én is ezt hallottam...
Aztán ott van még a Mizu a Navontól... -
vasarlo999
csendes tag
Ez a miezu egy koppintós cég, még a saját anyjukat is ellopják, én ilyen cégtől még wc papírt sem vennék.
-
zolikaDB
veterán
válasz
<Adamsky> #83 üzenetére
Igen, kb kesz van. En Mi3-on (eddig AOSP) most kezdtem el hasznalni, es azt mondom, jo. IOS utan meg nem kivanok sokkal tobbet.
Aprosagokban fejlodott a V5-hoz kepest.
De te pl mit hianyolsz?
MiPad tulajok mar sopankodhatnak, mert egy nagyon csonkitott MIUI fut a vason... De varunk. Idonk van, ennyit meger a Tegra K1. -
huszar90
aktív tag
Miért nem forgalmaz még az Eu-ban a Meizu??
-
<Adamsky>
nagyúr
"... kissé elfogult vagyok ... "
Én viszont próbálok nem az lenni, annak ellenére, hogy imádom a Mi2s-em.Az Android verzióval nagyon elcsúsztak, ez tény. Ezen nincs mit szépíteni. A 6-os Miui meg olyan, hogy mostanára jutott el arra a szintre, hogy végre (talán?) mindent tud, amit a v5. Viszont -- és nekem ez egy picit fáj -- semmi, de semmi újat nem hozott (a design-t most hagyjuk... mert az egyébként is megosztó).
"... kijött egyébként is az utódja, az Mi3 és annak is van már utódja, Mi4. Sőt, itt a CES 2015, ami új zászlóshajót hoz."
No Offense, de a péklapát Mi3 és csak picit kompaktabb Mi4-et én nem tudom igazán utódnak nevezni (persze tudom, ez a hivatalos álláspont). A Mi2s-re nekem anno azért is esett a választásom, mert kb. ugyanazt tudta, mint az akkori SGS4, de sokkal kompaktabb formába. Az új készülék, amit a CES-re várunk szintén egy igazi zászlós (és) hajó (az 5.5"-os kijelző miatt) lesz, ha lehet hinni a pletykáknak."Amit nem értek? Mi az a Mi6, ami megkapott valami 4.4.4 alapú V6-ot???"
Igen, ezt kissé elírtam.A Mi4-re gondoltam. Ja, ebből is csak mostanára bírták kihozni az LTE verziót ...
-
zolikaDB
veterán
válasz
<Adamsky> #81 üzenetére
Ebben is van igazság. Mondjuk én, és páran a PH-ról napi szinten követik a miui.com-ot, xiaomi.eu-t, miuihu-t, én Mi3 és MiPad tulajként, és igen, kissé elfogult vagyok. Ami jelenleg van, ha csak úgy is, h hriska, vagyula, peanar, rajen és a többi tisztelt kollega megfaragja, szerintem OK. Ahhoz képest, h egy Miui V6 4.4.4 alapú beta pad ROM tényleg majd hibátlan, az nem rossz. El vannak havazva, ez tény. De sokan nem feltétlen azért szereti ka Samsungot, mert S4 alatt de állat a touchwiz, hanem mert feltolják a kis ROM-jukat, és nyugodt a lelkük.
De ilyen problémák sok gyártónál vannak.
Oppo, Oneplus. Utóbbina kegy modellje van, és a topikban olvashatsz cifra dolgokat.
Mi2: nagyon tetszett, tetszik most is. De. Azóta van mire fókuszáklni, és kijött egyébként is az utódja, az Mi3 és annak is van már utódja, Mi4. Sőt, itt a CES 2015, ami új zászlóshajót hoz... Akkor örüljünk, h van az Mi2-re V6 speciális kiadás, ami nem feltétlen használhatalan.
A Nexus 7 2012 most 2 éves. Hány kiadás volt azóta? Egy. A 9 még erősen béta. Megkapta a Lollipop-ot, sőt, az 5.0.2-t. Jó? Nem. Lassú? Mint a tetü... Akkor meg mégsem olyan hűde virágos a helyzet, h jön rá orrba szájba a frissítés.ÁRNYALT A HELYZET, NAGYON...
Amit nem értek? Mi az a Mi6, ami megkapott valami 4.4.4 alapú V6-ot???
Mod: sőt. Ivan csinált nektek Mi2-re Lollipop AOSP-t.
-
<Adamsky>
nagyúr
Alapvetően igazad van, de ami a Xiaomi-t illeti, muszáj kicsit árnyalni a dolgot ...
Sajnos elindult náluk is valami, aminek sok Xiaomi tulj (legalábbis a Mi2-es fórumba páran így látjuk) nagyon nem örül. Először is, igaz, hogy hétről hétre reszelgetik a ROM-jukat, és régen még kerültek is bele innovatív / jó dolgok (a bug-ok javítása mellett), de mára ez a lendület alább hagyott. A nagyobb gond, hogy sikerült irgalmatlanul elhúzniuk a főverzió ugrást. Először jöttek azzal a szöveggel, hogy a 4.1.1 és a 4.2.2 között nincs akkor különbség, meg egyébként is, az ő ROM-juk már most többet tud, mint a stock droid (ez akkor még igaz is volt). Valamint, hogy amit kell, azt majd ők úgyis beleberhelik a rendszerbe. Telt, múlt az idő, jött a 4.3, majd a 4.4, és most már itt az 5-ös. Na, most kaptak észbe, hogy hajjaj, valamit csinálni kellene. A baj csak az, hogy míg a többség már az 5-ös rendszerén dolgozik, addig ők most kezdtek neki a 4.4 alapú 6-os Miui-nak. A flagship modelljükre (Mi6) kínos gyorsasággal ki is dobták ezt a ROM-ot, de a többi készülékükre -- jó esetben -- max. valamilyen beta van (a Mi2-re az se). Egy szó, mint száz, a nevük most érett be (most kezdte a nagyközönség megismerni őket), de innen lehet szép nagyot zakózni. Kissé olyan érzésem van, mint anno a HTC-nél ... -
zolikaDB
veterán
2%-os haszonkulcs mellett ez belefer. Az apple optimalizal kb 3-4 mobileszkozre, es eleg vastag az arres. Es meg igy is, szerintem az iOS 4-5-hoz kepest a 7-8 kaka. Volt, uh nem csak mobilarenarol tudom.
Az, h foltoznak bug-okat OK. Ha nem ROM-olgatsz, 2 kattintassal, akkor ott a stable ROM. Ahhoz nem kell nyulni. Nexusnal, meg akarmelyik nagy gyartonal is ritka a nyitott bootloader es a gyari root...
Ha neked a Snapdragon szinvonal, akkor miert mondod, h a Xiaomi adja lefele...?? Van piacgazdasag, marketingelmelet, nem mukodik egy feltorekvo cegnel, h a palettan ne legyen olcsobb mobil. Ami nekik snapdragon, az nekunk 80e huf. Es nem 150k-s apple.
Megprobalnak teret nyerni, olyan piacon, ahol a 150k-s telefont viszik, mint a cukrot. Ez nem baj...
Eladnak Pistikenek meg a ket haverjanak 3db note-ot, mert a fater nem vesz nekik apple-t osszetorni a téren. Ez a xiaominak 150k bevetel, az apple-nak 0.
A Nokia, Sony bevetelei nagy reszet is a butatelefonok fedeztek, es nem abbol volt a nagy love, h a z2-bol meg 1020-bol eladtak tengernyit, mert nem.
De ha osszarbevetelt nezel, akkor igen, x% nokia. De az almanal meg x% alma, es ott nincs termek 100k alatt, max a kifutott ipad mini... -
Maximum1
őstag
"Az, h a Note-ban a 8 magos MTK helyett snapdragon 400 van"
Na látod hogy érted mire gondolok, a cikkben említett cuccban MTK dübörög, a sárkány túl drága lenne.
Ez a "minden penteken az uj ROM" többnyire a saját hibájukat foltozgatják és egy átlag felhasználó nem fog romolgatni minden pénteken. -
zolikaDB
veterán
Mi az a sarkany?
Nem vagyok verxiaomis, de: a snapdragon 801 es 3gb ram miert "lejjebbadas"? Az, h a Note-ban a 8 magos MTK helyett snapdragon 400 van, miert "lejjebbadas"?
Meg mindig nem vagom a sarkanyt, de a "lejjebbados" markakbol melyik nyomja minden penteken az uj ROM-ot, es van 30 orszagban kozossege, aki csinalgatja a forditasokat, extrakat?
A Samsung, HTC, LG, Apple stb arul olyan tabletet, amiben Nvidia Tegra K1 van??
Vagy ezek a dolgok a "lejjebbadas" baljos jelei???? -
r3dsnake
nagyúr
-
Maximum1
őstag
-
törölt tag
Feltéve, de meg nem engedve, hogy igazad van a kínai termékekkel kapcsolatban, a cikk témája egyáltalán nem függ össze Kínával. Ez egy Meizu, amely Meizu. Semmi köze ahhoz, hogy kínai-e vagy sem. Hacsaknem annyiban, hogy az ottani olcsó munkaerő miatt ott könnyebb olcsón termelni és olcsón eladni, mint Európában. De a Meizu sose arról volt híres, hogy olcsójános lenne, hanem arról, hogy minőséget nyújt, és azért korrekt árat kér. Erről híresült el már mobilmédialejátszó-gyártóként is, majd mobiltelefongyártóként is. Semmi köze a Meizunak ahhoz, hogy kínai termékekről kinek mi jut eszébe. A Meizu, az nem kínai, hanem Meizu. Önálló fejlesztés, önálló márka, mégpedig kirívóan hiteles márka. (A notórius Apple-özők felé pedig megjegyzem, a Meizu jóval előbb használta ezt a formatervi irányt, mint az iPhone 5C, tehát legfeljebb az 5C lehetne Meizu "koppincs" - de én betudom véletlen egybeesésnek, nem gyanúsítom formatervlopással az Apple-t.)
Ez a típus pedig 1000 jüan-es kezdőárral, az adott hardverrel és szoftverrel, Meizu minőségben, parádés vételnek ígérkezik. Lehet, hogy sok készülékről elsütik az itteni zsurnaliszták, hogy "mindent vihet", de ez a telefon ebben a formában tényleg maga a megtestesült best buy - és ez nem ígéret, mert a minőségére előre bizonyíték a márkája..
-
fsb1000
nagyúr
válasz
DemonDani #37 üzenetére
Hasonló lett volna a kérdésem.
Egy ilyen phabletnek mi a célja? Milyen alkalmazások miatt kell ilyen erős hardver és ki lehet a célközönség?
.
Lehet elszaladt mellettem a világ, de olyan nehéz elképzelni hogy ezen valaki erőforrás igényes játékot játsszon. Videolejátszónak meg túl sok. -
Lecs@
addikt
-
ÁrPi2
senior tag
tjb007 !
Itt szeretnék kérdezni Tőled mint Szakértőtől , a SoC-kisokos főszerkesztőjétől
Ettől a M1-Note-tól kicsit elszakadva,általánosabban nézve Ha a mt6752 SoC-ban integrálva megvan az
LTE modem és hangsúlyozottan az FDD-LTE Band20 as sávja, a 800MHz is lehetőség ,akkor föltételezhető-e illetve kétséges lehet-e bármelyik ilyen SoC-al szerelt telefon
ilyen tudása, vagy a B20 sávhoz még külön antenna-csík is kell a teló gyártója részéről...?Vagy..öö.izé...esetleg rosszul sejtem eme SoC a mt6752 LTE képességeit?
-
M3aN
senior tag
Ha 50%-al drágább is lesz itthon, mint a beharangozó, addig befutó lehet.
Pont ilyen 5,5"-os készüléket keresek, és szerintem amíg a Note 3 (vagy majd 4) Neo ára alatt marad - ami jelenleg 80-85e Ft -, és pont annyival hogy ne érje meg a "márkásabb" termékre áldozni, akkor igazán nagyot robbanthat a piacon, jöhet az árverseny.. -
ÁrPi2
senior tag
"iPhone 5C koppincs"
Ez persze egyértelműen látszik a készülék választható színpalettáját felvonultató kampány
közelitőleg hű másolásában.De azért a színárnyalatok nüanszait már nem annyira meggyőző koppincsnak kijelenteni egy
r3dsnake :"piros kígyó" niknevü valakinek ha az Avatárja pedig egy réz-sárgásbarna kölyökdinoszaurusz -
Cyberpunk
félisten
Nem rossz a készülék, de durván C5 copy. Már a színeket is lenyúlják.
-
zolikaDB
veterán
Ez oximoron. Az 5c eleve ÓCCÓ!!!
Nem ertem ezeket a hsz-eket, h fos, kopi, utanzat, minekez, szara nem lehet a nemtudommilyen akarminek...
Minek egy S5-ot hasonlitgatni??? Azt egy gyarto a premiumszegmensbe szanta. Az Apple meg premiumgyarto.
A Meizu meg kidobta ezt, h kicsi-olcso, 170$, egy percig nem mondta senki, h az S5 ellenfele akarna lenni... -
Tibee86
nagyúr
Nézdmááá, ócó 5C.
-
karmatt
csendes tag
"tökéletesen ugyanazok az árnyalatok" - Köszi a képet. Azért van különbség rendesen. Abszolút különbözőek az árnyalatok. Abban viszont igazad van, hogy ha totálisan, gyermeki szintre leegyszerűsítjük a színeket (zöld, rózsaszín, sárga...) akkor egyformák színeikben.
(Amúgy szerintem mind két paletta undorító a fehéret kivéve.)
-
karmatt
csendes tag
-
r3dsnake
nagyúr
Mekkora iPhone 5C koppincs.
-
karmatt
csendes tag
Meizu MX4 boldog tulajdonosa vagyok.
Nem cserélném Samsung S5re. :-)
Szóval nem gondolom, hogy olcsó húsnak híg a leve - igaz lenne. A másik! Ugye ti se csak a hardvert nézitek! ;-) -
válasz
Victoryus94 #51 üzenetére
Nem talált
3140 milliamperórás akkumulátor -
Victoryus94
őstag
Tuti vmi 1800mAh-s akksi van benne
-
-
Maximum1
őstag
Havonta jön valami amit kikiáltanak hogy mennyire jó lesz.
Vagy el sem jut ide, vagy 2x annyiba lesz mint írják.
Kína meg kezd megint az igazi Kína lenni, egyre silányabb a minőség, legalábbis én ezt érzékelem a rendeléseim alapján.
1,5 éve nagyon jó minőségű dolgokat csináltak, mára már nem érdekli őket mert megvan a piac.
Kb. mint Rómában amikor leszarják a turistát mert van elég, nem kell hogy visszajöjjön. -
kromatika
veterán
Jó cucc ,jó áron.
-
BlackSoft
addikt
5C design. Apple-nek sem jött be annyira (mondjuk az ára miatt első sorban), merész ezzel előugrani.
-
Emtra
tag
Jól hangzik a dolog
remélem valahogy ide is elérkezik valamilyen módon
-
-
zolikaDB
veterán
Bocsanat, igazad van, mire elolvastam meg egyszer a hsz-t, jutott eszembe, h ez mar a 64bites MTK.
Meizuk tamogatottsaga milyen? Mert egy Xiaomi-é azert eleg jo, heti 1x jon a frissites, magyar kozosseg stb.A masik 64bites MTK: egy cube t7-ben
-
Ezek?
Ezt még működő telefonban nemigen láttam
A Xiaomi Hongmi Note MTK-ban 6592-es van, ez pedig itt az új, MT6752-es SoC
Ez szépen alázza a Xiaomi teljesítményét , akárhogy is nézzük, nem beszélve arról, hogy a 8magos variáns már nem is annyira kapható, helyette a 4G LTE-s van, az pedig köszönőben sincs teljesítményileg
-
zolikaDB
veterán
Miert lenne bibi? Kb a Xiaomi Redmi Note ellen indul, az itthon 60k alatt a kezunkben lehet. Ezek a 8 magos MTK-k eleg jol szolgalnak mar.
-
DemonDani
addikt
Egyébként szép ez a péniszméregetés, de van olyan rendes játék - nem benchmark -, ami igényt is tart olyan GPU-ra, ami 50 GFlopsnál erősebb alapjáraton?
Komolyan kérdezem, mert őszintén megvalva a GTA 3 megjelenésekor játszottam utoljára Androidon olyan játékot, aminek "van grafikája". Amiket játszok (Sudoku, Turn left Otto
) egyiken sem szaggat, ezt ki merem jelenteni...
-
nicu71
addikt
egy próbát megérne,kellemesnek tűnik.
-
big-J
őstag
5.5 már inkább sima telefon, mint phablet. Már elkezdtem örülni hogy nagyobbra válthatok erre kiderül...
-
-
Mokó
aktív tag
Tech spec alapján igen jó áron van..na de várjuk csak meg a tesztet,biztos van vmi buktató...amolyan "túl egyszerű" a helyzet avagy "olcsó húsnak" nah de meglátjuk.Pont cserélnék amúgyis,még érdekelne is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Fitzgerald #21 üzenetére
Az összteljesítmény valóban nagyobb, csak azzal nem lehet meglovagolni a 64 bites "őrületet".
A 6595-nek mondjuk azért elég kétes a sorsa.(#23) DemonDani
Take with a grain of salt.
(#27) devast
Ha a 6795-öt vesszük a felsőnek (ami igazából még mindig csak közép), akkor a felső-középkategóriába.
-
devast
addikt
snapdragon 615-ben még mindig adreno 405 van, ebben az mt6752-ben pedig még mindig mali t760(mp2?).
És kb majdnem hajszál pontosan megegyezik a teljesítményük (gfxbench alapján). [link]
Tipikus mali és adreno vonások természetesen megvannak (adreno: erősebb alu, mali: erősebb fillrate)
Nem tudom, hogy pozícionálta a mediatek ezt a chipsetet, de a végén a snap 615-nek lett a konkrét ellenfele. -
Remiel
őstag
nem kéne ezeket a kínai árakat kiírni a bevezetőben, mert baromira nem ennyi lesz nekünk
-
Fitzgerald
veterán
Ennyi. Akkor meg végképp nem lesz nagy durranás ez a chip. Áfával-vámmal már bőven 60000 felett lesz. 75k körül már most kapni MT6595M-es cuccot, amiben bár kicsivel alacsonyabb órajelen fut a GPU, ennél talán még az is gyorsabb. És az év első felében esik majd még az ára rendesen.
-
Na ez egy igencsak sikeres termék lehet.Vajon eljut hozzánk is?
-
fornettisuti
veterán
Franko!
-
ctvagyok
őstag
Még sarcolva is jó vétel lehet. Nekem elég lenne ezzel a hardverrel.
-
Blyan
félisten
Ilyen mindent vihet cikket már annyit olvastam...
-
Aucor
senior tag
válasz
Fitzgerald #12 üzenetére
Fele se.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Fitzgerald #12 üzenetére
Körülbelül a felét.
-
F34R
nagyúr
Olcso josag a piacon, a Kinaiak mennek elore.
-
dreamdancer
őstag
Valami azt súgja, Kínán kívül nem Note néven dobják piacra... (ha egyáltalán)
-
Ha jól látom nem bővíthető sd kártyával?
A 32 gb-s 1199 jüan lesz vagyis jelenleg 50514.05 ft
A készülék már előrendelhető Kínában, és december 30-án meg is jelenik a helyi üzletekben. Az Ázsián kívül élő felhasználók számára jó hír, hogy január második felétől a nyugati országokban is elérhető lesz az óriásmobil. -
ÁrPi2
senior tag
Ez a Meizu-M1-Note ez esetleg azonos a máshol épp mára beharangozott meizu sub-brand
"Blue Charm Note"-tal (??) -
devast
addikt
válasz
TheBikerider #4 üzenetére
Nem rossz az annyiért. Az mt6752 kb a snapdragon 615-el van egy szinten cpu-ban és gpu-ban is. Kérdés, hogy elb*sztak-e benne valamit, valamint a rádiójuk mennyire lett jó. Szép meg jó a mediatek, de amikor meglátom, hogy egy snapdragon + lte rádiója mennyire kevés akkut eszik, alig hiszem el.
-
Amennyiben marad az ár a megjelenéskor is akkor igen jó vétel lesz,persze mire bejön inkább 60000 lesz az a mai áron 999 jüan=42088.02 ft
-
-
dikan
tag
Specifikáció alapján nem tűnik rossznak. Amíg ki nem tiltják mindenhonnan Apple másolás miatt. De ennyiért valahol kell, hogy legyen benne valami bibi...
-
Thaaleum
aktív tag
Ez gondolom még a sarcok nélküli ár, de azért így is nagyon jó. Nekem nem tűnik "olcsó húsnak"
.
-
anulu
félisten
csak nekem tűnik úgy, hogy "olcsó hús" a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest