- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Ja értem... ssd -vel...
Ha így nézzük, akkor a debian is 8 perc, és az telepítés után majdhogynem teljesen készen is van.... És igen, ha még hozzáraksz egy xeon procit, esetleg egy ipari, intel ssd -t, akkor meg 4 perc.... meg akkor még mondhatunk olyan faszságokat is, hogy ha előre elkészített image -et tolok fel, akkor meg ennyi sem....de nem erről beszéltünk, hanem átlagról....
Ne akard már megmagyarázni, hogy éppen a win10, aminek már a frissítése is órákra rúg, ha mondjuk a fall update sincs még meg telepítéskor, illetve ami gyakorlatilag "csupasz" telepítés után, azt nem tart tovább összerakni készre, mint egy debian -t.
Mondom még egyszer.... Készre gyúrni egy win10 -et, órák hossza.... ez tény. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugyanez kitett egy erős félórát driverek nélkül egy Core2Duo-s gépen, usb3-as penről. Maga a telepítő is elég kövér jószág lett valahol 3GB körül, így nem csoda. Egy átlag disztró telepítője nem éri el a 2GB-t (de inkább csak kicsit van 1GB felett), és akkor ebben már benne van minden a filmnézőtől az office progin át a segédprogikig. Egy ilyen telepítős az említett gépen 10 perc körül megvan.
envy: ennyire nem rossza a helyzet. Aktívan KDE-t használok több helyen is, mennek a dolgok jól.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az igazság az, hogy szerencsére nem csak a DX12-n lehet játszani. Meg nem is kell AAA grafika hozzá, hogy világsiker legyen egy játék, lásd Minecraft.
Valamint szerintem továbbra is kevés az a 25% körüli W10 játékos a Steam táborában. Szerintem anyagilag nem megfontolt egy ennyire kis szelet felhasználó számára AAA PC-s játékot írni. Oké ha konzol cucc is lesz akkor kicsit más a helyzet, de akkor meg egyéb költségek is bejönnek a képbe.Amúgy ez a TH2 remélem stabilabb megoldás lesz, mint a jelenlegi W10. A Win ME-t szidja itt mindenki, de az egy jó oprendszer volt, nem produkált merevre fagyást a telepítés utáni első booton, mint ahogy tette azt a W10 egy hibátlan ThinkPad T400-on. Az Edge böngésző se sikerült valami jóra, az is képes egyszer csak megállni és többet el nem indulni, ezt szintén egy tiszta, frissen telepített W10-en.
Z1ON: Így kapásból azt látom, hogy elég sok lehetőséged van DAW-ra, beleértve a professzionális dolgokat is: http://wiki.linuxaudio.org/apps/daw_apps
lev258: az mondjuk igaz, hogy nem lehet könnyű.
-
attila9988
őstag
Úgy látszik szerencséd volt... nekem eddig elég sok gondot okozott a win10, és sok helyzetben, ahol a debian megy pöccre, ott a win10 -el szarakodnom kell.... én meg nem szeretek szarakodni.... a számítógép azért van, hogy azt csinálja, amit én akarok.
Az edge -es story amúgy meg azért is érdekes, mert az még elvakult ms fanok szerint is egy kalap szar jelenleg.... az meg hogy sokkal gyorsabb lenne... az egyszerűen kamu.
-
attila9988
őstag
a nagy kérdés, hogy megéri-e átírni, vagy mondjuk olcsóbb
Látod mit hozol fel érvnek.... "egyszer régen bebújtam az ms seggébe, és kérdés, hogy a kimászás költsége megéri -e rövid távon, vagy sem"....
Erről beszéltem. Kényszer. Ha ms cuccra alapoztad mindenedet, ms cuccot kell venned később is. Nem azért mert jobb, hanem mert muszáj.
Persze mindez nem jelenti azt, hogy nincsenek jó megoldásaik, mert vannak... sosem tagadtam. De akkor legyen az az érv egy termék mellett, és nem az, hogy egyszer régen csináltál egy táblázatot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- VR topik
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest