Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Ja értem... ssd -vel...
Ha így nézzük, akkor a debian is 8 perc, és az telepítés után majdhogynem teljesen készen is van.... És igen, ha még hozzáraksz egy xeon procit, esetleg egy ipari, intel ssd -t, akkor meg 4 perc.... meg akkor még mondhatunk olyan faszságokat is, hogy ha előre elkészített image -et tolok fel, akkor meg ennyi sem....de nem erről beszéltünk, hanem átlagról....
Ne akard már megmagyarázni, hogy éppen a win10, aminek már a frissítése is órákra rúg, ha mondjuk a fall update sincs még meg telepítéskor, illetve ami gyakorlatilag "csupasz" telepítés után, azt nem tart tovább összerakni készre, mint egy debian -t.
Mondom még egyszer.... Készre gyúrni egy win10 -et, órák hossza.... ez tény. -
attila9988
őstag
válasz
Dr. Akula #55 üzenetére
Egy Linuxot meg 10 év. Ez most ilyen ki tud nagyobbat mondani?
Te mondod, én meg csinálom.... windows -t összerakni készre, használhatóra, órák hossza. A használható, kész rendszer azt jelenti, hogy valaki elé tud ülni, és tud vele dolgozni.
Egyébként hogy gondolod ezt a 10 évet? Neked 10 év folyamatos meló feltelepíteni egy linux -ot?
-
attila9988
őstag
Én nem mondtam, hogy Windowson nincsenek, csak azt, hogy Linuxon is vannak
Mindenben van bug... de a linux sokkal kevesebb gondot okozott nekem eddig, mint a windows -ok...
Igen, vannak olyan gépek, amiken ugyanolyan jól megy
Vagy inkább nagyon kevés gép van, amin nem... A debian -t feldobom, 4, 5, parancs, 1, 2 driver, és a gép megy... ez windows -on SOHA nem volt így. Egy win10 -et rendesen belőni órák hossza... és elég sok géppel van elég komoly baja, függetlenül attól, hogy régiek, vagy újak.
Igen, sok HTML elemmel
Mutass nekem ilyen "nagy terhelésű oldalt" amire gondolsz. A flash bannerrel teleszemelt, vagy 100 js -t futtató oldalak mindenen szarok, mert a böngészők nem tudnak vele mit kezdeni.
A Chrome például majdnem a teljes weblap kirajzolását a VGA-n futtatja
Azért ez erős túlzás... messze nem az egész oldalt. A böngésző sebességében pedig alig vehetsz észre különbséget, függetlenül attól, miféle vga van a gépben. Kivételek persze lehetnek.
Ez tényleg nagyon jó, ritkán azért rlőfordul, hogy az összes alternatíva egyike sem éri el egyes Windowsos megoldások minőségét.
Ez is meglehetősen ritka dolog. Pl a DE -k minősége magasan a win10 felett van, kivéve a gnome 3 -at, meg a unity -t. A többivel messze kényelmesebb a munka, főleg egy KDE -vel, ami aztán tényleg mindent tud, ami egy DE feladata. Ha akarom pörög, forog, ha akarom szolidabban néz ki, és millió beállítási lehetősége van, amiket windows -on csak mindenféle hack -el lehet megcsinálni..... és még szép is, ami nem mondható el a hányás külsejű win -ekről. Ott utoljára a hetresnek volt értékelhető megjelenése, még mielőtt az ms -nél divatba hozták az igénytelenséget, és a windows -t, office -t, és a visual studio -t is elbarmolták vele.... De ez már egy hosszabb téma lenne.... Lényeg, hogy windows -on ez ellen nem tehetsz semmit sem, míg linux -on ha nem tetszik a gnome, 2 paranccsal kidobom, és rakok másikat. (mondjuk a gnome 3 -at nagyjából ki lehet kalapálni, de még akkor sem lesz olyan, ami nekem kell.... szóval marad a kde... )
-
attila9988
őstag
Na... a "nagyontökéleteswindows' fall update most kúrta szét a hangot egy laptopon.... de ugye a win10 az nem csinál ilyet.... kurva élet...
Nem régi, nem dzsunka.... hp... és elvben hivatalosan támogatott is.... ennyit erről....
-
attila9988
őstag
Úgy látszik szerencséd volt... nekem eddig elég sok gondot okozott a win10, és sok helyzetben, ahol a debian megy pöccre, ott a win10 -el szarakodnom kell.... én meg nem szeretek szarakodni.... a számítógép azért van, hogy azt csinálja, amit én akarok.
Az edge -es story amúgy meg azért is érdekes, mert az még elvakult ms fanok szerint is egy kalap szar jelenleg.... az meg hogy sokkal gyorsabb lenne... az egyszerűen kamu.
-
attila9988
őstag
a nagy kérdés, hogy megéri-e átírni, vagy mondjuk olcsóbb
Látod mit hozol fel érvnek.... "egyszer régen bebújtam az ms seggébe, és kérdés, hogy a kimászás költsége megéri -e rövid távon, vagy sem"....
Erről beszéltem. Kényszer. Ha ms cuccra alapoztad mindenedet, ms cuccot kell venned később is. Nem azért mert jobb, hanem mert muszáj.
Persze mindez nem jelenti azt, hogy nincsenek jó megoldásaik, mert vannak... sosem tagadtam. De akkor legyen az az érv egy termék mellett, és nem az, hogy egyszer régen csináltál egy táblázatot...
-
attila9988
őstag
"Harmadik meg a bugok
"
Mert hogy windows -on nincsenek bug -ok... (hint: de... sőt)
"Tévedés azt hinni, hogy minden gépen jól megy a Linux, a driverek sokszor a béka segge alatt vannak."
Én meg azt tapasztalom, hogy a 2006 -ban vásárolt masinán ugyanolyan jól megy a debian, mint a pár hónaposon... a windows 10 -el meg dobhatod kukába a hardware -ek felét. Egy nyomtatót egy évig tudsz használni, aztán nem. Új windows verzióval meg sehogyan sem. Ezzel szemben linux -on ezzel sincs baj. A windows 10 -től még egy usb/serial átalakító használatát sem várhatom el.... Akkor miről beszélsz? ati/nvidia cuccok is mind mennek linux -on. cpu -kkal, jelenlegi chipkészletekkel szintén nincs gond... bár az amd mostanában nem áll olyan jól, egyik platformon sem.
Szóval másak a tapasztalataim. Windows -al sokkal kevesebb hardware megy rendesen. Az emlékeid valamikor a 2000 -es évek környékéről származhatnak..." valamint a netezés sebessége se volt meggyőző nagy terhelésű oldalakkal"
Nagy terhelésű oldal????
" mivel ugye más a GPU hardveres gyorsítás módszere."
Egyrészt a gpu -nak nem sok köze van a webezéshez, hacsak nem valami ogl -es cuccot használsz, másrészt meg ha olyan van, akkor meg pontosan ugyanúgy dolgozik a hardware.
"Ha hirtelen 80% lenne a Linux részesedése ugyanaz lenne, mint most a Windowsnál szerintem, menne a sírás, hogy ez szar meg az szar."
Már majdnem minden hardware -en megy a linux, ennél fogvan majdnem mindenben az van... desktop részesedés nem akkora mint a win -é, de ez ma már nem akadályoz igazán semmiben sem. Viszont.... windows esetében a halom korlátozás miatt szoktak sírni az emberek. Ha linux -on nekem nem tetszik valami, fogom azt a komponenst, és kidobom... választok mást. Ha win -en ez megoldható lenne, akkor kevésbé lenne ellenszenves.
-
attila9988
őstag
Tulajdonképpen manapság már tényleg csak kétféle ok lehet arra, ha valakinek feltétlenül windows kell... Az egyik az, hogy valamelyik ms specifikus megoldáshoz kötötte magát, vagy a saját programjait. Ilyenkor kénytelen venni ms cuccot is....
A másik meg a játék. Ez utóbbi úgy tűnik rendeződik, és az utolsó nagy védőbástya, a desktop is könnyebben felejthetővé válik ms oldalról.... Persze ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül át kell állni akárkinek is, csak azt, hogy a játék sem lehet többé akadályozó tényező ebben, dolgozni meg már jó hosszú ideje sokkal kényelmesebb lehet *nix -eken...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Béta iOS-t használók topikja
- Fotók, videók mobillal
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest