Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz MongolZ #190 üzenetére

Hát igen igazad elehet, de azért az ilyen dolgokt, hogy mennyi a próba idő a cég is eldöntheti ne pedig Te fogod eldönteni ugye ez vili.

Gyártó cégnél dolgozom, tudnom kell, hogy kivel mi történik. Akár gazdasági téren, akár a konkurenciával, akármivel. Ha egy index.hu-t lekorlátozol, akkor mit engedélyezel? Tovább megyek: hogy keresel új beszállítót? Hogy nézel utána egy egyedi problémának? Hogy keresel megfelelő szerszámgépet? Végtelenségig lehetne folytatni.

Az index.hu az egy szutyok hatásvadász bulvárlap lassan, abból is a leggyengébb minőségű, a HVG-val párban, aki jelenleg éppen többet ír az éppen aktuális sikeregyházról, mint a gazdaságról, nem pedig gazdasági lap, ezt honnan vetted? Teljesn igazad van Mancikának pont arra van szüksége, hogy megtudja, hogy Horst Tapper náci volt, mert 16 éves kisgyerekként beráncigálták, vagy éppen várj melyik is volt a kedvencem, ja igen a véresre pofozó villamosvezető, aki mint majdnem kiderült tömeggyilkos is volt az Index.hu szerint. Köze nincs hozzá, amiket itt állítasz. Ebből lesznek úgy ügyfelek az tuti, csak nem a cégeknél, hanem máshol, na de nem teológia óra.

Sok cégnél pont az ilyen hülye korlátozások miatt vannak begyöpösödve az emberek

De akkor ugye a komplett angolszász világ ilyen idióta, nem beszélve távolkeletről?

Egyszer behívtak interjúra, kíváncsi voltam, ezért elmentem (abszolút más iparban dolgozom), mikor rákérdeztem a HR-estől a próbaidő hosszáról, visszakérdezett, hogy mégis, mennyi lenne - 3 hónap. Mire én: hát úgy fél éve változott a törvény... a válasz: hatalmas kikerekedett szemek. Inkább dolgozzanak a napi 8 órából 5-öt a 6 helyett, de legyenek tájékozottak, naprakészek, elégedettek. Ha azt akarjuk, hogy valaki dolgozzon, akkor nem korlátozni kell, hanem megfelelő mennyiségű munkt adni és számonkérni. A korlátozás gyerekes és idegesítő dolog, és ezt tudják a munkavállalók is.

Ebből nem vonnék le semmilyen következtetést.

• hallador

addikt

válasz pakriksz #95 üzenetére

És mi a helyzet a rootkitekkel, meg az exploitokkal?

(#88) MongolZ :

Vannak olyan munkakörök, ahova kell a net, és nem is kell korlátozni, de az index.hu, a facebook, a startlap, és barátaik nem kellenek a munkához ugye? Meg lehetne sorolni, hogy még mi nem.

De a cégek, legalábbis aki termelni szeretne olyan dolgozókat szeretnek, akik a saját munkájával foglalkoznak nem mással.

Nem arról van szó, hogy letiltjuk a netet, hanem arról, hogy nem engedünk meg neki semmit, ami nem a munkához kapcsolódik.

U.S.A-ban addig elmennek, hogyha engedjuk a facebook-ot, akkor kérjük a jelszavadat is, meg a gmail-ét, yahooét is stb.

Az hogy otthonról mit csinálsz a te dolgod, a saját gépedről...

• hallador

addikt

válasz xeqe #98 üzenetére

Hát ennek nem sok köze van ahhoz, amit én leírtam, de biztosan arra válaszoltál, amit én írtam? Gyári telepítő lemezről beszéltem, és egy árva program nem volt a gépen.

Ez nem tény, csupán a te véleményed.

Akkor biztosan nem kell a windows-okra sem vírus irtó, mint a legtöbb linuxra sem? Mert a linux-ok a-nélkül is elvannak, a Windows-ok hogy is van ez?

Azért kíváncsi vagyok a véleményedre!

SMB-n keresztül pontosan hogy ugrik be a vírus mindenféle felhasználói segítség nélkül? Azonosítottad a probléma eredetét, és a terjedési mechanizmusát? Be kell valljam, minimális tapasztalatokkal rendelkezem SMB konfigurálás terén, többek között ezért is lenne jó több konkrétumot hallani az esetről. Mennyire vagy biztos abban, hogy valóban minden felhasználói beavatkozás nélkül volt képes "végigfertőzni egy hálózatot" a vírus? Kapcsolatba léptél a Microsoft-tal, esetleg valamilyen harmadik féllel az esetet illetően?

Van pár link ami erre mutat, nézz utána.

• hallador

addikt

válasz #13260800 #82 üzenetére

Én sem azt mondtam, hogy nincs internet, hanem azt, hogy van, de korlátozottan. Aztán tök mindegy mit íratsz alá a Userrel, ha bedug egy pendrive-ot a gépébe, de a gyári vírusirtó nem ismeri fel akkor ki lesz a felelős Te? Vagy a "hülyegyerek" aki arra számít, hogy a majd a céges vírusirtó megoldja a problémát?

Ilyenkor ki felel érte? Aztán a logolok mindent és utána felelőségre vonok, mióta legális? Ha aláiratod vele, akkor sem legális mindenre!

Pl: a több ezer fős British Tobbaco ahol bios szinten vannak letiltva a notebookok is, registry buherával, és user joggal. Hülyegyerekek gyülekezete? De van még pár ilyen cég, ahol ilyen a policy... A usernek egy interface van a Wi-Fi. Pont.

A USER-ek hozzáállása nagyon sokat számít, de a USER nem informatikus.

Jobb az ilyet nem a Userre bízni, a user nem szakember, milyen alapon íratod alá vele, hogy ne csinálj hülyeséget barátom, mert baj lesz, sehol nem fogja megállni a helyét, ha nem ismeri a rendszer pontos működését, amit használ...., nem is elvárható tőle...

Egy nagyvállalatnál ez meg pláne nem a user feladata.

Persze jobb azt gondolni, hogy a User majd megoldja a problémát, de nem fogja, jobb helyeken van 3 órája az IT maintenance-nak megoldani a problémát, ha reinstall kell akkor egy napja, nem több napja, mert a termelés nem fog az IT miatt megállni, ezt te sem gondoltad komolyan... Ha igen, akkor érdekes az a nagyvállalat.

• hallador

addikt

válasz sh4d0w #80 üzenetére

Bizony ám, mikor így indul a Windows:

[link]

Mekkora móka és marhaság... Mikor még egy weblapot sem nyitottál meg.... Ez érvényes a update-re,gyakorlatilag az összes ismertebb antivírus szoftver weboldalára, és kb mindenre, ami update... Miközben csak hálózatra volt dugva a gép. Főleg Windows XP korszakban, de Vista, Windows 7-nél is találkoztam vele. A hálózatot nem én üzemeltettem, csak egy hostot telepítettem... Gyári telepítő lemezről...

Persze nem jellemző, de azért találkoztam vele.

• hallador

addikt

válasz xeqe #73 üzenetére

Pl SMB-n keresztül, nem egy ilyen vírus volt, és szépen képes volt végigfertőzni egy hálózatot minden probléma nélkül. Elég volt egy ferőzött gép a hálózatban.

Igen, invitálja, ha webwn jön, és mi van akkor ha nem, akkor milyen felhasználó hibáról beszélnél? Meg aztán mikor telepíted a rendszert, és már vírusos, a gép, arról mikor tehet a felhasználó?

És ez nem egyszer előfordult Windows esetében, még ha nem is jellemző, de akkor is előfordul a dolog. Könnyű a usert szidni, de mindig a User a hülye.

(#74) Dyra:

Nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy amiről beszélsz, az vállalati policy, de ennek nem sok köze van, ahhoz a dologhoz, a gép vírusos lesz, vagy sem, nem csak webes exploitok/vírusok léteznek, ott az smb, ott a többi nagyszerű protokoll ahol nagyon jól tudnak fertőződni, a gépek. És alapvetően a Usernek sokszor köze nincs a dologhoz.
    A Vállalati policy ott indul, hogy a User nem internetezik, vagy csak annyit, amennyit kell. Ezt én megoldottam központilag, nem kell kiengedni a usert mindenhova, és nincs ilyen probléma. Nem kell megengedni a Usernek, hogy menjen az USB port, mert minek, ha kell neki, akkor pedig egyedi megoldás kell, pl egy DIGI usb eszközzel. ennyi, és akkor nincs ilyen probléma. No ODD, FDD, USB semmi.

A Linuxos dologban annyiban nem értek egyet, hogy ott a vírusok száma korlátozott, valamint a Usernek egy munkahelyen nincs sudo joga sem, mert minek neki. Mondjuk Windows alatt sincs sem Administrator, sem local admin joga sem.

Ez nem változtat a tényen, hogy a Windows sérülékenyebb, a fertőzésekkel szemben, user error ide vagy oda.

• hallador

addikt

válasz #13260800 #6 üzenetére

Persze ez is csak és kifejezetten akkor igaz, ha a víruskergető már ismeri a Vírus-t. Mert ha nem akkor kicsit rosszul jársz. A windows esetében még akkor is nagyon szupi tud leni, hogy telepíted a rendszert, és simán az első indításkor is simán képes megferőződni a rendszer, egy éppen aktuális nyitott porton. (Volt erre nem egy példa), amit aztán le tudsz vakarni a rendszerről, egy frissen letöltött windows patch-el, már éppen, ha trojan/virus stb nem tiltja le a linket, ahonnan le tudod tölteni a patchet... (Erre is volt példa).

Szóval a windows meg a vítus irtó dolod, jó, jó, csak nem annyira hatásos sok esetben, mint amennyire ezt leírják.

• hallador

addikt

válasz #13260800 #44 üzenetére

Na várj. Ennek nem sok köze ahhoz, hogy változtatnak valamit a szoftveren, és az biztonságos vagy nem. Itt alapvetően arról van szó, hogy nem nagyon fordult elő, tömeges backdoor a progikban, vagy eleve a Linux-ban, de ha előfordul, akkor az kb 1 héten belül javítva van, de egy debian esetében 3 órán belül.
    Módosínak a szofvtereken és nem tettszik neked, az egyedi preferencia, ennek alapvetően semmi köze a biztonsághoz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés