Hirdetés
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
LantosBerry8
senior tag
-
LantosBerry8
senior tag
Méltó utód 800 -as LTE frekvenciával!
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
+1
-
-
LantosBerry8
senior tag
Az M5 Note méltó utódja lehet az M2 Note -nak
Tudni fogja a B20 LTE sávot....
Egyedüli hátrány a Helio P10... - szemben a konkurensek akár SD650 -jével....
Elgondolkodtató, hogy visszatérjek a Meizuhoz....
-
LantosBerry8
senior tag
-
LantosBerry8
senior tag
Igaz már váltottam, de azért még néha figyelemmel kísérem a topicot....
-
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
csakzolcs
üzenetére
Kb. 10 perces művelet....
Root - fdroid - adaway(reklámblokkoló) - icebox(lefagyaszthatod a nem kívánt appokat, így még törölni sem kell)Googly play pedig:
A feltelepített "A" romban lévő alkalmazásközpontból (kék színű táska) letöltöd a google telepítőt, amit elindítva telepít mindent ami kell...
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
mihalko.gsi
üzenetére
Én nem rakom fel, mivel az "A" verziójú variánsokkal sokkal jobban meg vagyok elégedve.... Csak érdekesség képp raktam ki a linket....
-
LantosBerry8
senior tag
-
LantosBerry8
senior tag
Nekem az 5.1.8.0G szenvedés volt... Pedig teljesen friss telepítés volt, mindent gyalultam előtte... Volt, hogy 1-2 sec. reakcióidőbe telt, míg pl. a billentyűzeten megnyomtam egy betűt, és megjelent a képernyőn... - de ez általánosságban igaz volt mindenre.... Szörnyű volt!
Ehhez képest az 5.1.9.0A fénysebességgel hajt végre minden parancsot!
Nálam ezt jelenti az, hogy 'érezhetően' gyorsabb.
Az aranyoldalakat nem tudom hogyan lehet eltüntetni...
-
LantosBerry8
senior tag
Én úgy gondolom, hogy érdemes... Nekem az 5.1.8.0G után sokkal gördülékenyebbnek érződik, gyorsabb és lassabban merül...
Részben magyar maradt, mert az 5.1.8.0G -re felhasználói adatok tőrlése nélkül frissítettem... -de egyébként root+more local2 kombinációval lehet magyarítani....
Szóval én csak ajánlani tudom!
-
LantosBerry8
senior tag
Lehetséges, régebben néztem már, de akkor nem sikerült használni, azóta volt már egy két rom a telefonon....
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
dodger35
üzenetére
itt regisztrálsz és a felhasználónévvel, meg a beállított jelszóval be tudsz majd lépni itt: MzAccount vagy AccountCenter/Cloud storage
a regisztrációnál minden kis szöveget egyenként fordítottam google translatel, így viszonylag egyszerű volt
-
LantosBerry8
senior tag
nem tudom... esetleg rootolt a készüléked? - ha igen, akkor talán azért... ha innen letöltöd, akkor azzal simán tudod frissíteni
-
LantosBerry8
senior tag
Nem tudom, hogy próbálta e valaki, de leírom....
Az "A" végű szoftverekben , de talán a "G"-ben is van egy olyan lehetőség a fájlkezelőben, meg az MzAccount -ban, hogy felhő szolgáltatás... (40TB)
Korábban nem tudtam sehogy sem életre kelteni, de most sikerült!!! - és a 40TB helyett egyből 42TB lett a tárhely... Viszonylag gyors, kb. 300 K/S a feltöltési sebesség
(aki MIUI -ról jött, annak ismerős lehet a Kuaipan felhőtárhely.... - Na ez a TaoBao sokkal gyorsabb ahhoz képest!!!)
-
LantosBerry8
senior tag
-
LantosBerry8
senior tag
Létezik az, hogy a Tempered Glass annyira hőszigetel, hogy laggol tőle a telefon? - pár napja használom így, előtte sima fólia volt a kijelzőn, addig nem tapasztaltam ezt a jelenséget.... Vagy esetleg az 5.1.8.0G lenne a ludas?
-
LantosBerry8
senior tag
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
jodicumi
üzenetére
Nekem sincs semmi bajom a gmail -es értesítésekkel, sőt semmilyen értesítéssel.... minden azonnal megérkezik! -igaz én a gyári email klienssel használom a gmailt...
A korábbi GPS problémám is megszűnt.... User error volt
tokban van a telefon és nem vettem észre, hogy egy elejtés során kicsit kipattant a hátlapból az eleje a bal felső sarokban, így valószínűleg nem érintkezett a GPS vevő az antennájával... - de már minden tökéletes 
-
LantosBerry8
senior tag
Én az 5.1.0.8a verziót frissítettem a globalra és azóta nem fixal a gps... Látja a holdakat, de egyet sem fixal.... Másnál működik?
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
csakzolcs
üzenetére
Én pont a minap tapasztaltam, hogy ha túlmelegszik a telefon, akkor ugyan a kis villámjel ott van az akku ikon mellett, de az akku ikon nem vált át zöldre és nem is tölt. (ezt épp egy forró görögországi napon tapasztaltam, amikor is a fényerő maximumon volt, wifi - adatkapcsolat ON és ment a navigáció... - amint a klímát ráküldtem és lentebb vitte a telefon hőmérsékletét, egyből elkezdett tölteni)
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
dhstyle
üzenetére
Letöltöd az fdroid nevű alkalmazást innen:
https://f-droid.org/repository/browse/?fdid=org.fdroid.fdroid(mobilról vagyok, azért nincs link...)
Feltelepíted, majd elindítod... Megvárod míg frissíti magát, aztán a keresőjébe beìrod ezt: adaway
Feltelepíted (a rendszer jelezni fog, hogy vírus, de ne foglalkozz vele, nem az, kattints a "still install" feliratra) ha ez megvan akkor elindítod, majd értelemszerűen az első lehetőségre "download..." böksz. Megvárod, míg letölti ès beállítja a szükséges dolgokat, majd a felugró ablaknál ráböksz az újraindításra. Újraindítás után már 99%-ban reklámmentes a telefon, így nyugodtan törölheted az adawayt és az fdroidot is...De persze mindenek előtt rootolni kell a telefont, mivel máskèpp egyik alkalmazás sem indul el...
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
dhstyle
üzenetére
Igen, nem rossz az averzió sem, arra valóban utólag kell felrakni a meizu account alkalmazást.
Viszont a legfrissebben már alapból van, csak a root engedélyezésnél hibát dob fel....Ezt sikerült kiküszöbölni a kingsroot nevű alkalmazással, köszönhetően a meizufans egyik tagjának. (nekem a root a teljes reklámmentesítés miatt fontos)
Szerintem megéri mégegyet frissítened, mivel még összeszedettebb lett az új verzió! Szerintem jobb!
-
LantosBerry8
senior tag
A legújabb stabil Flyme 5 tökéletes! Immár "G"lobal lévén magyarul is tud, illetve teljesen kínai sallang mentes 😉
5.1.5.0G -
LantosBerry8
senior tag
válasz
dr.dre bike
üzenetére
Szerintem nem éri meg....
-
LantosBerry8
senior tag
Új stabil Flyme 5 frissítés érhető el! _
-
LantosBerry8
senior tag
-
LantosBerry8
senior tag
szerintem nem ártana a factory reset, elvileg marad a flyme 5, csak az alkalmazások vesznek el (ezt rád bízom)
a kínai appokat, rootolás után tudod fagyasztani, így nem jelennek meg sehol (sd maid)
-
LantosBerry8
senior tag
igen, megoldható!
ezt letöltöd akár a telefonod böngészőjével is
aztán az update.zip fájlt bemásolod/áthelyezed a telefon gyökérkönyvtárába (nem az sd kártyáéra)
majd miután ez meg van, ha nincs minden automata szinkronizációra állítva, akkor szinkronizáld a fiókjaidat (hogy meglegyen minden fontos dolgod), majd a gyökérkönyvtárban lévő update.zip -re ráböksz a fájlkezelődben...
mivel 4.5-ről frissítesz, érdemes ráböknöd a minden adat törlése (nem biztos, hogy ez a neve) opcióra a felugró ablaknál, majd indulhat a frissítés
a telepítés hosszadalmas lehet, de nem szabad türelmetlennek lenni....
-
LantosBerry8
senior tag
Új frissítésva flyme 5-höz
-
LantosBerry8
senior tag
Hát én a böngészőn kívűl (UC Browser) mindenből a gyárit használom és nincs is semmi problémám....
Ezért azt gondolom, hogy aki itt a korábbi hozzászólásokban a meizut szidta, rosszul tette (fizetett troll)... Egyszerűen csak a külső alkalmazások nincsenek optimalizálva... -
LantosBerry8
senior tag
Éjszaka sikeresen felraktam a Flyme OS 5-öt

Aki használja, az milyen alkalmazásokat fagyasztott le?
Az időjárás app nektek sem talál semmilyen magyar várost?
Az akkumulátor profilok közül nektek is hiányzik az optimalizált mód?
Akkuidőben milyen a 4.5.4.2I-hez képest? -
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Kedvet kaptam én is a Flyme 5-höz...
Lenne viszont pár kérdésem...
jelenleg a 4.5.4.2I verzió van a telefonomon
- honnan tölthetem le a legfrissebb 5-ös verziót?
- jól sejtem, hogy egy upgrade.zip fájl lesz a letöltött frissítés? (Ha igen, akkor csak simán a fájlkezelőben rábökök és már frissíti is a rendszert?)
- play áruházat hogyan varázsolhatok rá? (Már ha alapból nem lenne benne..)
- napi használatra mennyire alkalmas? (Telefonálás, böngészés/mobilnet-wifi/, viber, skype, line, navigálás/offline/, stb...), ha a jelenlegi rendszrem alkalmasabb ezen feladatok elvégzéséhez, akkor maradok ezen...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen routert?
- Steam topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Netflix
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest