Új hozzászólás Aktív témák
-
badabum
tag
A felület óvodás igényű élénk színösszeállítás,most komolyan erre van igény?
-
Az új gmail-nek nem is annyira a kinézete a problémás (bár meglehetősen sokak lázadnak a vörös szín ellen), hanem a funkcionalitása. Ha megnézzük a kommenteket a play-en (az angolon), akkor azt láthatjuk, hogy minden pár szavas dicsérő bejegyzésre jut két másik, ami hosszú bekezdésekben taglalja az új alkalmazással kapcsolatos problémákat.
Vegyük pl. a lebegő "új levél" gombot a képernyő jobb alsó sarkában. Először is használhatatlanná teszi az alsó sort, és mindezt ráadásul idegesítő módon teszi (olyan, mintha valaki egy matricát ragasztana a monitorra.) Lapozáskor kerülgetni kell. A legtöbb felhasználó esetén az "új levél" az egyik legritkábban használt gomb (kevesen szeretnek mobilon email-eket írni), ráadásul a levélírás egy hosszadalmas (rengeteg képernyő tapicskolással járó) feladat, érthetetlen, hogy miért pont ennél érezte úgy a google, hogy okvetlen meg kell spórolni a felhasználó számára egy menü előhívást!?
Természetesen számtalan egyéb gond is van: sokkal körülményesebb a címkék (label) kezelése, nehéz megkülönböztetni az olvasott és olvasatlan leveleket, a felületen szétszórt gombokat gyakran sikerül véletlenül aktiválni, a szellősebb design sokkal több lapozgatást jelent, tableten kikapcsolhatatlan a preview (lassít, olvasottá tesz), stb., stb.
Ami az új "design nyelvet" illeti, itt egyszerűen annak vagyunk a tanúi, hogy a felhasználói felületet divatcikké próbálják degradálni. (Vessük össze pl. holo és a material interfészről szóló cikkeket.) Ez nem lenne feltétlen baj, ha opcionális lenne, mint pl. az Aero volt W7-en, de jelen esetben nem az, márpedig a divatos nem feltétlen jelenti azt, hogy kényelmes vagy praktikus. (V.ö: "Legújabb láthatósági mellényünk a szezon divatszínében, feketében készül. Szerelő overallunkról a legfrissebb trendeknek megfelelően eltávolítottuk a zsebeket, hogy semmi ne zavarja az elegáns vonalvezetést.")
-
alex devil
senior tag
Szerintem nagyon randa lett.
-
denorbi
tag
Nem tudom a freem@il fiókom összehozni vele. Mit kéne beállítanom?
-
tomi5244
őstag
Nos, nálam is ma frissült. Egész pofás lett és már be is állítottam egy nem gmailes címet is
Eddig bejön.
-
Polllen
félisten
válasz
hallerlaller #70 üzenetére
Lol nekem még nem. Mindig ütemezett frissítés van. LoL.
-
hallerlaller
addikt
Lol nekem csak most frissült még az app
-
catroot
veterán
válasz
beleszólok #66 üzenetére
Na ez érdekes, mert ez nekem most is működik. Elkezdem beírni az első pár betűt és kiírja a lehetséges címzetteket.
-
catroot
veterán
válasz
beleszólok #64 üzenetére
Hogy érted?
Kiválasztom a Személyek alkalmazásból az adott emberkét, rámegyek a képére, hogy felhozza az elérhetőségeit. Ott rábökök a levél ikonra és speciel nálam 3 lehetőséget ad fel, hogy konkrétan melyik levelező klienssel írjak.
Vagy nem erre gondoltál?
-
beleszólok
senior tag
Címtárból (androidon) ki tudtok választani címzettet?
Nekem nem hajlandó... -
tdk.112
aktív tag
Nálam csak ma ajánlotta fel az 5.0-s Gmail frissítést a Play Store.
-
oris
aktív tag
Segítsetek, hogyan lehet törölni imap fiókot a megújult gmail levelezőből? Küzdök már vele egy ideje, de nem találom a törlés lehetőségét. (Android 4.2)
-
Bjørgersson
félisten
Azt hittem már, a webes Gmail újult meg.
-
-
csongi
veterán
Ettol meg ováció nincs. Ez meg mindig messze elmaradt egy K9 levelező mellett. Kezdetleges az egész, játék levelezésre jó, de egy céges levelezésre ez is alkalmatlan. Egy csomó funkció nincs, ez a címkézés meg valami agyamenes. A PC-s web levelező is megérett egy kukazasra, kíváncsian várom a nagy megújulást, mert ez valami elkepeszto módon le van maradva, csak a szinkron miatt használom, semmi más nem szól mellette.
-
GD
őstag
üdv,
ezt a piros színvilágot lehet valahogy változtatni, vagy beégetett?
köszi -
Elég pofás lett, megoldottak azt, hogy alacsonyabb felbontason is latszodjon a kereses ikonja.
Nekem bejon. Jobb hasznalni
-
-
GeryFlash
veterán
Mindkettő ilyen minimalista téglalapokból felépített design, nem azt mondom hogy a kettő ugyanaz, de a divatot szerintem bőven a win 8 indította el, nekem speciel nem is tetszik, inkább a win 7-es aero design ami jól nézett ki, nem ez a teljesen lebutított végletekig letisztul forma... Lehet nem az Ms talátla fel, de ő hozta divatba pl.: azóta lett a weboldalaknál is az ilyen csempeszerű felépítés (Verge, Vs.hu)... A search button is mindenhol ugyanúgy néz ki, a gombok mindig körbe foglaltak stb.
A levédetés és perelés természetesen irónia volt, van ilyen is...
-
GeryFlash
veterán
A Flat designt am nem védette le az MS? Szépen tudnának perelni/jog díjat beszedni.
-
kengyel
nagyúr
Nagyon jó lett !
-
Garada
őstag
Nagyon király lett desingben az egész bár mindig is bírtam a google stílusát.
-
tomi5244
őstag
S4 minire még nem jött ki az új, leszedtem az .apk.-t de percek óta csak tölt a csík és semmi. SD-re és a telóra is másoltam, de semmi. Ötlet?
-
dlaj
őstag
Azt nem lehet beállítani, hogy a két fiók bejövő leveleit egy felületen jelenítse meg?
-
jFox
addikt
válasz
dozsabalint #10 üzenetére
és hogy allítottad be? Nekem csak IMAP és POP3 -at ajánl fel.
-
tdk.112
aktív tag
válasz
Lionking01 #27 üzenetére
Örülök, de nekünk még nem ajánlja fel. Konkrétan azt írja hogy 4.9-es verzió a legújabb.
-
Steve1207
veterán
válasz
Oppenheimer #7 üzenetére
Jaja tudom, nálam is már tegnapelőtt óta, csak a "hivatalosra" utaltam, ami mindenkinek elérhető
-
Crafter32
őstag
A HUB ezeket alapból tudja.
-
saelin
veterán
Akkor ezentúl egy appal kevesebbet telepítek, a google javára. Habár én sem értem miért kellett eddig várni.
-
BigManus
addikt
Nekem felkínálta a frissítést úgy 5 perce és az új felületet kaptam...
-
adodaniel
őstag
válasz
Lionking01 #19 üzenetére
Nekem még nem érhető el Playből pl.
-
Lionking01
tag
Ha nincs ez a hír, akkor nem is tudná senki? Szomorú. Már két napja használom, és a play-ből is frissíthető, nem kell külső link.
Egyébként meg hány, meg hány levelező kliens van, amelyik tud "külső" postafiókokat kezelni. Eddigre sikerült csak a Google-nek kiizzadnia magából ezt. Nem is tartom hírnek. Inkább érdekességnek.
-
adodaniel
őstag
válasz
dozsabalint #10 üzenetére
És hogy kell beállítani? Pl. portot nem kellett megadni a fiók androidhoz való hozzáadásakor. Miért nem tudja onnan átvenni, miért kell mindent újra megadni?
-
DeathAdder
veterán
Hamár itt vagyunk, itt az 5.0 calendar is.
(csak saját felelősségre, sokaknak nagyon nem tetszik új google naptár)
-
callmeakos
veterán
Azonnal frissítettem is.
Köszönöm a linket -
csordas11
aktív tag
Tényleg jónak tűnik, én is kipróbálom.
-
Matada2.3
veterán
Tetszetős
Megtapiznék egy lollipoppos készüléket már
-
razzorr
őstag
Most már csak a PC-s verzióval kell valamit kezdeni, mert elég szutyok a kinézete. Mintha kezdő programozók rakták volna össze 2 nap alatt.
-
Trooper82
senior tag
válasz
Oppenheimer #7 üzenetére
Gondolom microsoft exchange fiókot továbbra sem kezel!? Nekem még nem frissült. De a céges exchange fiók miatt ezek szerint továbbra is két app kell a levelezéshez...
-
DeathAdder
veterán
Inbox-al megtoldva igen impozáns
-
HaZse
őstag
Betehetnék már az inverz funkciót. Szerintem az AMOLED-esek örülnének ennek a funkciónak.
-
Steve1207
veterán
Egy hónapja használom, tényleg elég pofás, jók ez a material irányvonal, az összes alkalmazást élmény használni.
A hetekben (héten) jön a GoogleCalendar is, nekem kicsit nagyok benne az eseménynevek, de az is egész jó.
-
Csapoati
nagyúr
Sokkal jobban nez ki, mint az eddigi verziok.
-
Horsee
csendes tag
Végre nem kell két alkalmazásnak fent lenni. Az e-mail appot úgyse használtam. A Lollipop nagyon szimpi lett. Érdekes, hogy itt a mobilarénán nem hozták le hírként az új verzióval érkező DNG raw mentésének lehetőségét és a teljes manuális kamerakezelést. Pedig nem mai hír. Kb két éve erre vártam, hogy meglépje a Google.
Elég látványos a különbség: [link]
-
szucsy89
tag
Legyen Bükk.
Egyébként a cikkben: "Az előző verzióban egyébként vizuálisan markánsabb különbség volt az a levelek és levélgyűjtemények egy-egy tagja között, ezek a szürke keretek azonban eltűntek."
Itt valami nem oké.
Jó app lett nagyon, a MD pedig gyönyörű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 1 / 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest