Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Kár hogy hülyeségeket beszélsz, ráadásul még írritáló stílisban is teszed. A termékek besorolásánál semmi nem változott, csupán annyi történt hogy most kijönnek a 45nm-es chipek a legalsó Celeron kategóriába is.
Celeron E1x00(65nm) -> Celeron E3x00(45nm) $43-$53 közötti árszegmens
Pentium E2x00(65nm) -> Pentium E5x00(45n) $64-$84 közötti árszegmens
Core2 Duo E4x00(65nm) -> Core2 Duo E7x00(45n) $103-$113 közötti árszegmens
Core2 Duo E6x00(65nm) -> Core2 Duo E8x00(45n) $163-$266 közötti árszegmens -
GReddy
tag
Onnét (sic!) bammeg, hogy celeronnak híjják az újt (sic!) a Dual Core pedig eltűnt a pócról. Érted????
De akkor úgy, hogy te is megértsd: HA az intel az ÚJ családot CELERONNAK hívja, ÉS eltünteti a polcokról a Dual Core-t, (mert különben saját maga lesz saját maga konkurrenciája) az egységes termékpaletta miatt, akkor már reszeltek is az újabb névnek.
Veled ellentétben gondolkodunk! (sic!) Éééérted? -
adalbert1
veterán
Az új E6300 igazán jöhetne már valami jó áron...
Az intel processor spec finder alapján tud VT-t is, habár pont a te egyik hozzászólásodból tudom hogy nem muszáj mindent elhinni nekik. -
Chaser
legenda
Múltkor volt róluk hír, bár arra nem emlékszem, hogy 45 nanosak lennének.
"...45nanos E2XXX-ek nincsenek......" A 3xxx akkor mik?Akárhogy nézed, FSB, L2 ugyanakkora, max a VT a különbség, mért ne lehetne 45 nanos e2xxx-nek mondani? Az 5xxx meg 45 nanos 4xxx, ott még a VT különség sincs meg...bár egyes modellekben majd lesz, ha minden igaz mától kezdik őket gyártani.
-
-XadAnuX+
őstag
nagyon olcsó gépbe nem rossz megoldás, más kérdés, hogy én ilyet procit be nem tennék, de ez lényegtelen.
-
Dyno
veterán
2,8-as Cerka hol volt drágább mint egy E2180.....annyi marhaságot írtál, hogy az hihetetlen, ennyit ugrálni egy rohadt neven.......most az számít hogy mi van ráírva vagy az hogy mit tud?Most az hogy a hozzá nem értő kecseeg mit vesz az legyen az ő baja......aki nagy gépet akar és fogalma sincs róla, ugysem 15K-s ársávban veszi meg hanem inkább 40K+....
(#47) nLali:Ezek nem E2XXX-ek, olvasd el szerintem figyelmesebben a hírt......45nanos E2XXX-ek nincsenek......
-
PH-User
addikt
Csak olcsó gépbe.
-
nLali
őstag
De akkor minek 2210? Ezzel söprik a kétezres sorozatot, akkor oda minek új? Akkor E2200-at nem 2210, hanem cerkára cserélek és ugyan azt léptem???
-
N-vidi-A
őstag
Jó cucc, főleg ha tényleg ilyen jó áron lesz, olcsó gépekbe alap proci!
-
-
GReddy
tag
Ott a pont. A pénzügyi vezetőnk pl baszottul lesz..ja hogy mit nevez az intel celeronnak, a vállalati protokollba külön belevetette, hogy "de celeront nem" a 2.8 P4 S775 cerkája miatt. Meleg, lassú, gyönge. A 2180 sokkal jobb proci, és még olcsóbb is volt.
De, a celeron név nagyon sok hozzá nem értőt elriaszt. (És sok kicsit hozzáértő, -na-ezt-a-gagyit-nem-mert-kiröhögnek-a-haverok felhasználtót.)
A dual core szerintem egy elég ütős név volt, csodálom, hogy az intel ejtette (lehet, hogy a Core2Duo miatt??? A Quad Core megint nem, ha nem a c2d akkor passz. Az intel HÜJE! (sic!) -
Chaser
legenda
Ez már csak amolyan "hivatalos" megkülönböztetés, persze biztos fog akadni pár "boltos" aki nem fogja ajánlani, mert celeron. Az olyan marhának nem tűnik fel, hogy 1:1-ben E2xxx-es dual-core 45nm-en, vagy 5xxx-es dual-core fele L2-vel, mind1 honnan közelítjük meg, a legtöbb boltosnak meg ha azt mondod VT, akkor azt mondja náluk csak személyzeti WC van..szóval mind1.
-
kovsol
titán
szerintem nem kellene eröltetni ezt a nevet, mert tutira ez riaszt el sok embert aki kevésbé ért hozzá
Pentium Dual-Core név jobban bejött szeirntem a népnek -
Chaser
legenda
-
bartucc
addikt
Az E2xxx-ek mindegyike tudta sztem a 300-as FSB-t, de a 333-ast is nagyon sok, szinte mind, de lehet hogy nem az összes. Ha valaki egy q7xxx-et 1333-on járat nem hinném hogy annyira gyenge lenne.... meg ugye Q7xxx=2*E3xxx, Q8xxx=2*E5xxx, Q9xxx0=2*E8xxx, ezek alapján a "celeron" tuningolhatóságát hozzák a négy magban, 3 giga lazán meglesz sztem vele.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #26 üzenetére
Ha már tuningolunk, akkor úgyis emelkedik az FSB.
-
Chaser
legenda
Az e2xxx árakat a padlóig fogja nyomni....
-
fatal`
titán
A belépőszintű celeron e3300 támogatja az Intel VT-t, a Core 2 Quad Q8200 nem. Vicc.
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
WilliamGhost #27 üzenetére
Előítéletek és információ/tapasztalathiány. Csupán ennyi szűrhető le a mondandódból.
Ha lett volna akár csak egy 400-as sorozatú egyed a kezeid közt, egész más szemmel néznél rájuk.Én üdvözlöm a 3000-es család eljövetelét (is), kíváncsian várom vajh mi lakozik bennük ? Speckók alapján felettébb szimpatikusak lesznek.
Szerk.: A TDP pedig már jóideje köszönőviszonyban sincs a valós fogyasztás/melegedésadatokkal. Mellesleg vagyunk egy páran, akik be tudnának számolni kemény alulfeszeléssel elért tuningeredményekről is. Nem mindenki a "jól odapakolok neki" szemlélet híve.
-
^Clown
addikt
válasz
Akinek nagyobb teljesítményű proci kell például
A Celeron nevet tényleg lecserélhetnék már...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mondjuk akit zavar, hogy bizonyos dolgokban akár több százszor lassabb egy Atom (hulladék).
-
WilliamGhost
tag
ATOM a király!! 65W fogyasztással ki a halál akar egy ócska Cerkát??
-
Dyno
veterán
Egy irodai gépbe, pedig biza tökéletes, nekem a másik gépemben ahogy láthatod az van, kicsi tuningal keményen alul feszelve, bőven elég, pedig játék azon is megy bőven.....
Továbbá alacsony ára kitűnő tuningpotenciája, ad arra okot hogy megérje ennyiért.
Igen a név az egy dolog, de már egy jó másfél éve mást jelent az hogy Celeron sőt a S478 óta annyiban volt butább egy cerka hogy negyedelve volt a gyorsítótára a Pentiumhoz képest.
Ha valaki körültekintő a piacon meg teljesítményben, nem fog vissza riadni csaka név miatt. -
Taranti
senior tag
-
GReddy
tag
És az nem lehet, hogy a nép a "celeron" szótól riad vissza? Merthogy a P4 időben egyenlő volt a celeron az olcsó gagyival. (Persze nem, de ez a közhiedelem terjedt el.) Én egy nagyobbacska vállalat informatikájával bohóckodom, és hozzám tartozik a financiális ügyek intézése is. Dual Core-okat (2140-60-80) vettem raklapszámra. Celeronokat nem. Sőt, amit ingyen adott a nagyker azt is visszaküldtem, merthogy celeron.. Szerintem egy jó névvel többre mennének mint 4-8-50 maggal. (Főleg hogy tökfölösleges irodába!) Viszont cserébe az intel árképzésének engedélyt adtam az első X2 A64 szállítmány (20 gép) beszerzésére.. 64 bit, két mag, alacsony fogyasztás, nagyon alacsony áron.. Kíváncsi leszek mi lesz a vége.
-
lenox
veterán
Most a 2210 meg a 3200 csak orajelben kulonbozik?
-
Móci
addikt
Olcsó gépbe nem lesz rossz vétel, de még az új 2 magos athlonokkal is lehet számolni. Majd kiderül, melyik a jobb...
-
syC
addikt
Mit fog tudni a Q7500??
-
venember83
nagyúr
Azt hittem, hogy ellenlépésként az Atomot butítják le, nem pedig új Celeront dobnak a ringbe.
Ps.
-
törölt tag
Ezek akkor a 45nm miatt menni fognak bő 3,5-4Ghz-et is akár, nem? (abból kiindulva hogy az azonos fsb-jű, de alacsonyabb szorzójú és ráadásul 65nm-es e2140-em is megy bő 3Ghz-et)
Vajon ilyen magas frekvencián mennyire lesz hátrány a kevés cache? -
mmdms
addikt
Miben különböznek ezek az E2X00-es sorozattól? Csak nanométerben, vagy architektúrális különbség is van köztük?
-
Killing
addikt
Nem Athlonokkal való versenyről van itt szó,a VT-vel is csak a Windows 7-re gyúrnak titokban.
-
Dr. Romano
veterán
Basszus alap órajelen gyorsabb lesz egy Celerongy mint az én e2180-asom
-
Dyno
veterán
-
szab.tam
nagyúr
lehet, hogy megeszi reggelire, de nem megy bele a lapomba. egyikbe sem...
Dyno:
nekem is a 2. gépemben egy E1200@2.4ghz van, lehet, hogy egy ilyenre lecserélném. habár annyira közel van árban az E5200, és az a nagyobb l2 miatt talán erősebb. a fene tudja.én a Q7500-at várnám nagyon. ígérték, kérdés, hogy lesz-e egyáltalán...
-
SirRasor
addikt
Basszus és az E7200-am nem támogatja az Intel VT virtualizációs technológiát, ezek meg igen
-
Dyno
veterán
Na mit mondtam sokszor el?Higy az E3000 az E1000 szériát fogja váltani, mindig lelettem ugatva.
Mindenesetre örülök az új prociknak, ha tuningban is úgy teljesít, amit nagy testvéreitől ellehet várni akkor bizony, nem rossz.
-
Lewzke
őstag
Ezekben van VT és az E7200-ban pedig nincs . Ejnye ejnye , már csak az vígasztal , hogy úgysem használnám . Azért ez nem volt szép az Inteltől .
-
HERR Z
veterán
azért egy 55€-s 7750 megeszi reggelire(ill addigra lesz más Athlon 2 ellene)
-
erdoke
titán
Hmm, mennyi lehet a valós fogyasztásuk? A 60 euró nem annyira vészes, egy value konfigot szépen meg tud hajtani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest