- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Egy csokor, friss Galaxy S25 render
- Távozik a Honor vezérigazgatója
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Windows CE fórum
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
Én ugyan sosem teszek/tetetek fóliát a telefonjaimra, de még csak fix tokot sem használok és így is sikerül megőrizni karcmentesnek a készülékeimet - más módon teszek azért érte -, de sokszor olvasom a fórumon, hogy valakiknek a semmitől megkarcolódott, persze nyilván oka volt, de sajnos akár a por is tartalmazhat olyan anyagot, ami képes karcot ejteni a CGGx és társai által védett kijelzőkön/házakon is.
Felhasználója válogatja, hogy ki mennyire akar és tud vigyázni a cuccaira, továbbá milyen környezetben mozog, illetve részben szerencse kérdése is talán, onnantól meg egyéni döntés kérdése, hogy akar fóliát és egyéb védelmet, vagy sem.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
helixP
nagyúr
Inkább állapítsuk azt meg, hogy:
a.) Elég hamar szembejöhet a világban egy homok szem (kvarc kristály), ami még mindig keményebb mint akármilyen üveg és elég éles a karchoz
b.) 1 USD 5 db. Még mindig olcsóbb, mint egy kijelző csere, emellett egy fólia kevésbé gyűjti a zsírt, mint az üveg
c.) 1 USD egy db. Még mindig olcsóbb, mint egy kijelző csere
d.) Van, aki képtelen feltenni igényesen, de ugyanezek az emberek karcolt / törött / maszatos kijelzővel mászkálnak, fólia nélkül[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
és (#27) tomboy0013
ja persze, de azért azt megállapíthatjuk, hogy
a, a kijelző fokozottan védett a karcok ellen, ha valaki nem homokozóban vagy táskába kulcs/fülbevaló/egyé fém biszbasz mellé bedobva használja, akkor azért elég nehezen szedi a karcokat
b, a műanyag fólia viszont könnyen karcolódik, tehát pár nap alatt ocsmány lesz (ha nem, akkor az üveg sem lenne az), folyton cserélgetni kell
c, az üvegfólia is valszeg gyengébb anyagból van, mint a kijelző
d, a telefonok jelentős részén úgy néz ki az utólagos fóliai, hogy karcos, levegős, repedt, szakadt, magyarán hamarabb leokádnám, mint, hogy a kezembe vegyem, de azért le nem veszik róla, nehogy karcos legyen a kijelző
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Én mindig Flip-tokot veszek, így a fólia kérdése fel sem merül bennem.
plus ça change, plus c'est la même chose
-
stellaz
veterán
Félve teszem fel a kérdést, hogy a karcolás álló üvegre minek bármilyen üveg vagy főleg műanyag fóliát tenni?
-
kakuk.tamas
addikt
Próbálj ki egy Mate 20 Pro-t.
Picit lassabb, mint a fizikai, de tökéletesen működik.
(Tudom, itt elvileg más technika lesz, de ahogy láttam a videót, ez se lesz gyorsabb...)[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
legenda
Még ha abban is lenne - de nem, alatta lesz valamennyivel -, akkor sem lenne összehasonlítható ár-érték arányban, mert a Samsung dupla induló tárhelyet és dupla intervallumú gyártói jótállást ad, továbbá tesz az alapcsomagba gyorstöltőt és megannyi kiegészítőt...stb., szóval így nézve igaz, az iPhone drága, a Samsung telefonjai pedig összességében nézve kevésbé.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Victoryus94
őstag
Szerintem ez nem drága ahhoz képest, hogy "egyedi" üveg kell a telefonra, és gyártói termék. (A kiegészítőkön minden gyártó szeret keresni)
Akit zavar, az vehet olyan mobilt, amiben hátul az olvasó, vagy megvárja amíg bevásárolnak a kínai gyártók, és lekopizzák, majd felteszik aliexpressre harmad ennyiért.enginev3.0 Ezt ne úgy képzeld el, mint a fóliákat, amikor levegősek. Pusztán arról van szó, hogy mikroszkópikus "hézagok" vannak a kijelző és a védőüveg között. Ezen picike hézagokat kell kitölteni.
[ Szerkesztve ]
-
Mióta van levegő egy sima fólia és a kijelző között?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tixem
addikt
Clearplex. Puszpá'
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Zolik
senior tag
Szerintem biztos lesz olyan lehetőség amiben adnak hozzá gyári fóliát meg tokot. Sajnos apple kezdte ezt a trendet a saját márkás/gyártású cuccokkal amik persze méreg drágán kerültek még a sarki gsm boltokba is.
Azt gondolom teljesen alap lenne egy gyári tok/fólia egy csúcskategóriás telóhoz.
Ettől függetlenül nem hinném hogy a telefon önmagában túl lenne árazva. Sajnos a magyar áfa, béfa, ilyen olyan adók és sápokról nem a samu tehet.
'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Teal'C
veterán
válasz hyperspace #7 üzenetére
Ez így van mindenki a saját pénze ura.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Teal'C
veterán
Azért mert a nagyker ára egy minőségi uv nano üvegnek 2500ft persze a kisker ára ennek is 12000ft. A 2500 on még a nagyker is keres. Ebay en egy noname 900ft körül van és jó is.
Persze tudom ne sírjon aki 3kilóért vesz telefont de azért ez gusztustalan és senki ne mondja hogy az a plusz 9500ft az jogos bevétel/dbUi: A 2500 ból a kisker visszaigényli az áfát is.
[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
szkaroly
senior tag
A kérdés már csak az hogy eléri-e a hátlapi szenzor hatékonyságát? Kétlem.
Poco F6
-
darkmann
őstag
Ja, és "csak" 60$-ba kerül majd! [link]
Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Spórolós topik
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- További aktív témák...
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- PITAKA tok iPhone 15 Pro MAX-hoz
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Xiaomi Redmi 18W Fast Charge Power Bank 20000mAh - Fekete