- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
tatararpad #31 üzenetére
Sajnos tényleg annyiért adják, már lehet rendelni:
Reméljük azért ez menni fog lefelé. Legalábbis ennyiért nem éri meg az biztos. A Gen 6 Core i sokkal jobban megéri.
-
hallador
addikt
válasz
Formaster #27 üzenetére
Igen rendereltem, de viccelj már ez olyan mondat volt, hogy vezettél már ferrarit, hallod 10 sec alatt an 100-on 45 fokos emelkedőn, bazz a gyár hülye mart az mondja ez 2 sec... hátszéllel szakadékban... Öcsém!!!
Konkrétabban milyen videót, és milyen tömörítéssel, és meg amúgy milyen kontettel, meg amúgy milyen formátum?
Igen én dolgoztam broadcast mérnökként több tévénél, lehet többet konvertáltam ilyet mint az itt lévők nagy többsége...
-
hallador
addikt
Igazad van, csak az 3, 4* ennyit fogyasztana, és közel nem lenne ennyire megbízható, valamint ennyi erővel az összes izmosabb hardverrel szerelt pl MacBook Pro sem alkalmas semmire, azért tudjuk, hogy ez nem igaz.
Nem egy HP Z840 leváltásáról van szó, de egy feliratozó gépnek, egy egyszerű feladatokat ellátó FullHD videó feldolgozónak elmegy, ahhoz képest meg az egész fogyaszt 40 - 50 wattot, otthonra eljátszani videókkal bőven elég.(#15) euzsolt
Szerintem fullhd Videókat simán viszi.
(#18) tecsu
A maga módján igen rá. Nyilván nem egy HP Z sorozatú munkaállomás felváltásáról van szó, de elszórakozni vele, de akár egy feliratozó gépnek, vagy hasonlónak simán elmegy ez. Ezek a processzorok már ezzel a VGA-val tudhatnak ilyen teljesítményt.
Youtube-os ilyen olyan videókonvertálásokra szerintem szuper, és 3-ad annyiba kerül, mint egy MacBook Pro. Ennyi erővel az sem jó semmire, ami videó, de azért látjuk, hogy mégis. -
hallador
addikt
Van aki pl, grafikus munkaállomásnak használja ezeket a gépeket, az Intel Iris VGA nem rossz. Valamint elég jó ki lehet használni a renderelés funkcióját a gépeknek.
Alkalmas lehet akár alapszintű vektorgrafikus szoftveres meghajtására is.
Mivel a 6 generációs core i processzorok 32 GB memóriát is tud kezelni 2 so-dimm foglalatban, akár komolyabb munkaállomás munkára is alkalmasak lehetnek. (Renderelés, alapvető utómunkák, ilyenek).A 4K-nak, és annak, hogy i5 vagy i7 nem sok köze van egymáshoz, inkább a processzorban található utasításkészlet határozza meg, a Haswell felett az összes alkalmas rá. Broadwell felett a sebesség is megvan hozzá, Skylake felett a memória is. És ehhez még jön egy az integrált VGA-khoz képest viszonylag erős VGA is.
-
hallador
addikt
Azért ilyen hardverrel szerelt notebook, általában 3 - 400 000 Ft körül indul. Az i7-es verzió 700 $, mire ideér, és nem lesz újdonság kb 700 euro lesz, ha beleveszed amit mondtál, akkor 250 - 260 ezerért i7-es gépet kapsz kb. Külső monitor kell hozzá. Tehát max 300 000 ezerért mindennel együtt kapsz egy izmos pc-t.
A mostani i7-es NUC-ok legbrutálisabbjai is 220 000 Ft bruttó körül vannak, amelyik notebookban ilyen hardver van kb 500 000 Ft-ért tudod megvenni...
Ha nem i7-el számolok, akkor ennek a fele, 2/3-ada egy komplett pc. Szóval annyira nem drága, ahhoz képest, amennyi helyet foglal, amennyit fogyaszt.
A notebook nyilván jobb, de minimum 1,5 * többe is kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Android szakmai topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged