- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
addikt
Find the Best Intel on Games!!!
-
Petykemano
veterán
Én továbbra is azt gondolom, hogy a DirectX12 érkezte, ami lehetővé teszi a játékok nagy magszámon való skálázódását, ziccer helyzet az AMD 6-8 magos processzorainak. Ez persze még messze van attól, hogy erre stratégiát lehessen építeni, de tavaly ősz elején az E sorozatú frissítések-csiszolások is külön roadmap feltüntetés nélkül érkeztek. Mondjuk kétségtelen, hogy ott semmi lényeges nem változott. De ugyanúgy megérkeztek a 220W-os 9XXX-es FX-ek is anélkül, hogy az stratégiai fontossággal bírt volna. Akár azt is mondhatnánk, hogy csak égette magát vele az AMD.
A Samsung kínálatába felkerült a 28nm-es FD-SOI Bár csak nyilatkozatok (pletyka) szintjén, de szó van arról, hogy a GF-nál 22nm-es FD-SOI eljárás készül, amelyet a Drezdai gyárba szánnak, ahol az FX processzorokat készítik jelenleg. Az egyedi eljárásokra vonatkozó kijelentését nem feltétlenül kell úgy értelmezni, hogy a finfeten kívül mást nem fog használni, csak hogy ő maga nem fog invesztálni egy csak neki készített egyedi eljárásba. A nevezett kettő egyike sem egyedi megrendelés. a GF eljárása annál is inkább valószínű, hogy el fog készülni, mert az IBM félvezetőgyártásának átvételekor elvileg abban is megállapodtak, hogy a GF lesz a kizárólagos szállító pár évig.
Lecserélve a 32nm-t ezen eljárások valamelyikére excavator magokat (+15-20% IPC) építve 95W-on elérhető lenne a 4GHz, de lehet, hogy még több is. Végülis a 12 magos IBM Power8 22nm PD SOI-n eldöcög 4GHz-en 190W TDP-vel, amivel a Haswell i7-et már DX11-en is befoghatná és akkor erre jönne rá még a DX12-skálázódás. Ez pedig komoly fegyvertény!
És ezt most nem azért mondom, mert milyen jó lenne, hanem mert adottnak látszik három lehetőség konstellációja:
- Elkészült az excavator, amely már 15-20%-kal jobb IPC-vel rendelkezik, mint a Piledriver, s lehetővé teszi a teljesítmény növelését (további) frekvencia és fogyasztásemelés nélkül.
- a 32nm-es PD-SOI kiváltható a kicsit kisebb 28 vagy 22nm-es jobb teljesítmény és fogyasztás mutatókkal rendelkező FD SOI-val. Az FD-SOI elvileg olcsóbb is lesz, mint a finfet, nyomott árú, alacsony marzsú termékekhez ajánlott. Mivel az FX szériában nem használtak HDL-t, ezért még az se feltétel, hogy azt portolni kell.
- Előbbi két pontból nyerhető előrelépés még aligha indokolna egy szériafrissítést, hiszen jóesetben csupán felzárkózna. Ám a szolídan magasabb IPC-vel, az elfogadható fogyasztás mellett megvalósuló magas frekvenciával ÉS a DX12 nyitotta skálázódási lehetőségekkel szerintem nagyonis megnyílna a lehetőség, hogy az AMD megszerezze a - DX12-es játékokban - a Fiery által is sokat emlegetett "király" kategóriát. Ami - Fiery szerint - minden más termékét is - többek között a szintén excavatorral szerelt Carrizo-t is - eladhatóbbá tenné.Persze erre még mindig lehet mondani, hogy a géming FX által lefedett területe túl kicsi bevételekkel kecsegtet, az AMD pedig nem engedhet meg magának ilyen repi kiadásokat.
-
szabi41
csendes tag
Mikor lesz kapható a boltokban?
-
joysefke
veterán
Játékokhoz nem is kell nagy dobás már évek óta. Csak amire hivatott azt meg senki se teszteli látszólag
Mert mégis mi a fenére hivatott ez? Szerinted játékra lenne hivatott vagy mi?
Mégis ki venne méregrdágán egy ilyen procit, hogy aztán ingyenes MOBA meg egyéb vackokkal játszon 720p felbontásban medium settingel? Mert kb az az a szint, amit magabiztosan el fog bírni. Játékra egy bármilyen up to date közép kat dVGA agyonveri.
J.
-
Crytek
nagyúr
Egyébként ennyire szar lett ez a széria vagy csak ezt a 2 db gyártották összesen?
Ha pl egy VGA jön ki akkor egyből egyszerre 675ezer oldal review kerül ki ami között el lehet veszni.
Most meg itt ez elstartolt már 2-3 napja kb azt kemény 3-4 oldal írt róla review-et abből is 2 a másik kettőre mutat . -
Tyson9123
újonc
válasz
huskydog17 #221 üzenetére
Sziasztok. Mikor lesz kapható? Processzor vásárlás előtt állok. 4690k vagy várjam meg a broadwell i5-öseit?
-
huskydog17
addikt
válasz
#16939776 #215 üzenetére
?
A 137 W a teljes konfiguráció fogyasztása. Amúgy a RAM-ok is megdobják egy picit, ugyanis a DDR3 modulok nem 1,6 GHz-en, hanem 1,8 GHz-en üzemeltek.Amúgy szerintem totál irreleváns a Crysis teszt, mert a CryEngine 2 elég ratyi, nem igazán lett jól optimalizálva. Egy Crysis3-mat vagy Ryse-t inkább megnéznék vele.
-
-
Igen, persze. Bezzeg az AMD APU-knál gáz, ha vissza kell venni a részletességből, hogy elfogadható sebességet kapjon az ember, mer' a dGPU az igazi, és akkor már ki az a hülye, aki AMD-t vesz...
(#215) Duracellm...
(#217) Duracellm...
Ja, értem. Ne parázz, biztos jobb lesz majd megjelenéskor, hiszen ez zintel, nem valami utolsó kazán FX. -
válasz
Interceptor #212 üzenetére
+1
A fickó egy kihalt dzsungelen vág keresztül, a pálya elején, 1 teljes percig, mindenfajta enemy, jármű, robbanás, egyéb effekt, vagy objektum nélkül. És még így is beesik néha 30 fps alá.Tudom, majd persze jönnek ki új, javított driver-ek, stb., stb....
Nem mondom, szép a fejlődés, de azért ne túlozzunk.
-
Interceptor
addikt
válasz
huskydog17 #211 üzenetére
Ja amíg nem ugrik eléd minimum 4 enemy akikkel tűzharcba kerülsz.
-
huskydog17
addikt
Hogy fut rajta a Crysis?
Hát így:
Iris Pro 6200 Crysis teszt -> Gamer beállításon FullHD felbontáson 30 FPS! Not bad! -
t72killer
titán
Meglássuk, igen, a Broadwell notebookban virít igazán, én is szerencsés tulaja lettem egy Broadwell-U-nak, és tényleg varázsolni tud 40W alatti teljes rendszerfogyasztásból (konnektornál mérve, wifivel, ~50%-os fényerőn hajtva a 14"-os kijelzőt).
-
válasz
t72killer #206 üzenetére
Mondok egy harmadikfélét: aki a garancia szerint frissít. Én egyre inkább így működök, max. VGA-nál belenyúlok a ciklusba. Erre a Broadwell finoman szólva nem alkalmas.
Anandon azt fejtegette Ian, hogy ez csak ilyen látszat-launch - csinálnak pár asztali Broadwellt mutatóba, de majd a Skylake-nél lesz rendes line-up. Bízom benne...
-
sb
veterán
"Az Intel veletek ellentétben már ezekről is tud."
Az jó, ha tudja, mert neki kell elkészíteni azt a procit amin futni fog.
A fejlesztő is jó ha tudja, mert neki meg a programot ami így fog futni.A user meg majd megveszi ha:
1. megjelent a játék/program
2. és látja a grafikonon, hogy a megjelent játék/program jobban fut az ilyenolyan igp-s cpu-n.Ez a világ rendje.
Persze a gyártók ezt máshogy látják, mert sem az Intel sem a fejlesztők nem szeretnek puszira dolgozni. Nekik az lenne a jó, ha a tisztelt 100M user megvenné a részf*szú baglyot előre... abból a pénzből pedig ők kifejleszthetnék utólag mivel már megvan a zsé és a piac rá. A user meg majd utólag megtudja, hogy mire is jó a termék.Az első ugye a Kaveri volt. Egységes címtér, stb...
Semmit nem láttunk még az előremutató értékeiből. Most jön a Skylake és még jó ideig ebből se fogunk.
Majd 1 év múlva már lesz valami, 2-3 év múlva meg talán általános lesz a dolog.És nincs ezzel gond. Nem áll ellentétben azzal amit írsz már régóta. Ez lesz a jövő, az új irány. Én is minden topicban úgy fogalmaztam, hogy "nem lehet más" az új irány... mert egyrészt minden ide mutat. Nem viccből jönnek a brutál IGP-s egységes címterű Intel cpu-k sem. Másrészt - és ez a legjobb érv - nincs más irány. a másik irány a passzív pangás amiben évek óta élünk. Az meg nem biznisz senkinek.
Szóval jön ez majd... de csak majd. És az átlagusernek ez az egy szó a hangsúlyos. Ma beröffenti a gépet és mivel tud játszani? Crysis-szal. Az meg 6x jobban fut őskövület Sandy i7+dvga-n mint egy új APU-n.
-
Cassi
őstag
Most jutott az eszembe a Lucidlogix VIRTU, a perspektíva nélküli fosware díszpéldánya, amit a Gigabyte-nak "köszönhetően" sok gyanútlan user felrakott a gépére. Mert az milyen jó ötlet, hogy egy fizetős szoftver (35+ dollár) feküdjön be az IGP és a DVGA driver közé, hogy eldöntse, mikor melyikre van szükség... Azóta természetesen abandonware lett belőle. Használja még valaki?
-
t72killer
titán
"hiszem, ha látom" - én is így vagyok ezzel. Alapvetően kétféle gépfrissítő ember van: az egyik akkor vesz újat, ha már egy rakás progi akadozik, lassú a gépén - és olyat vesz, ami a saját céljaira várhatóan kb 2évig jó lesz. A másik kb 2 generációnként vált az újdonság kedvéért.
Őszintén, kétlem, hogy a következő 3évben kevés lenne egy húzott i7-es ivy-haswell alap bármire is, azaz kétlem, hogy ne a VGA határozza meg 90%-ban egy játékban a teljesítményt. Ahogy nekifogtak az igp kihasználásának alapjaiban félresikerült koncepció, egy, a dGPU teljesítményének kb 10%-át nyújtó igp-re egyszerűen felesleges megjelenítési feladatokat bízni. Számoljon fizikát, AI-t, mittudomén, és ne hátráltassa az r9 380-akat meg GTX 980Ti-ket.
Más: kismagyar világunkban a gépfejlesztésnél a költségvetés is fontos: adott mondjuk 150kFt, amit hőn szeretett gépünkbe ruháznánk: ebből pl majd lehet cserélni a 4.4GHz-re húzott ivy-s i5-3670k-t alaplapostul VAGY a VGA-t egy aktuális csúcsmodellre - tippelném, hogy az utóbbinak lesz több értelme, főleg, ha alkalmasint DX11-es és korábbi játékokat is tol a tag.
-
Ja, semmit nem kell megvenni, de én szeretnék, és az Intel ebben a generációban nem mutat értelmes alternatívát arra az esetre, ha nem akarom a csudálatos über-IGP-jüket.
Mondtad, hogy a DX12 gyors átállás, én pedig felírtam a naptárba
Óriási limiteket dönt le, és óriási paradigmaváltást is igényel - ezek ritkán mennek gyorsan. Szóval hiszem, ha látom. -
törölt tag
"De az átlag gamer azt fogja venni, ami a tesztek tetején van, és azok nem a gyenge IGP-vel rendelkező procik lesznek."
Megveszi teszt alapján a "leggyorsabbat" és beüzemelve rájön hogy kikapcsolt IGP-vel kevesebb ugyan az FPS, de nem fordul fel a gyomra vagy előrébb végez a frag listában?
várni kell ca.1 évet, abban jók vagyunk, mi tudatlanok...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor nem kell megvenni, ha nem jó, de az Intel valószínűleg legalább egy tucat olyan játékot lát készülőben, ahol az IGP ereje eléggé számít.
Már mondtam korábban, hogy a D3D12 egy nagyon gyors átállás lesz. Óriási limiteket dönt le az API, és jelentősen csökkenti a programokhoz használt leképző fejlesztési költségét. Nem beszélve az olyan járulékos előnyről, hogy ha egy játék D3D12-n fut, akkor mehet az Xbox One-ra a Windows Store-ból.
Az Intel is pontosan látja, hogy a D3D12 újításai az elkövetkező egy évben vezető szerepet fognak vállalni, és aszerint paraméterezték ezeket a lapkákat. A procit nem igazán erősítették, mert nem számít, de az IGP-t az amúgy nagyon sokak által aktívan kutatott multiadapter lehetőségekre kigyúrták. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#16939776 #199 üzenetére
De ezeket a processzorokat nem csak mára tervezték, hanem minimum egy évre előre. Például a Skylake-S a Broadwell-K kategóriájában nem kínál ellenfelet. Ez alá érkezik, tehát a Broadwell-K zavartalanul marad a most megcélzott helyen minimum egy évig. Az Intel pontosan látja, hogy egy éves viszonylatban mekkora jelentősége lesz az IGP erejének több DX12-es játékban. Nem kötelező ezzel egyetérteni, de az átlag gamer azt fogja venni, ami a tesztek tetején van, és azok nem a gyenge IGP-vel rendelkező procik lesznek.
Az UE4-nek a multiadapter koncepciója egyszerű, mint a faék. Sokkal jobb lehetőségeket is rejt a WDDM 2.0 az IGP kihasználására, amely nem csak a sebességet növeli, hanem felszabadítja a processzoridőt és csökkenti a késleltetést. Az Intel veletek ellentétben már ezekről is tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkalll
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest