- Operatív igazgatót vált az Apple
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 8300 mAh, maradhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alice90
aktív tag
Ne haragudatok már de 300 ezres videókártya és ilyen hangja van
http://www.youtube.com/watch?v=HZ-QHJwXNrs
legalább ennyi pénzért egy normális hangtalan hűtöt is kaphattunk volna.
-
mghltm
addikt
-
TTomax
félisten
Hát ez még engem is megállított,pedig nem vagyok szívbajos ha vgara kell költeni... 1200font azért nagyon durva... [link]
-
KAMELOT
titán
válasz
allinterez #82 üzenetére
Ilyet veszel akárhol és beléteheted a kártyádat!
-
allinterez
csendes tag
Nem olcsó, de legalább drága! A Saphire bőrönd viszont óriási
-
Pubszon
veterán
Teljesen különbözőek, nem hiába más műhelyből jöttek!
-
Dr. Akula
félisten
Nem fáj, de nekünk jobb lenne ha lenne miért elgondolkodniuk az árazáson.
Ennyi pénzért el se gondolkozok a CF lecserélésén. Kevesebb mint fele volt újkorában, annyival meg nem jobb ez, játékra még mindig bőven elég, még az én monitoromhoz (2560x1440) is. Legalább spórolnak nekem, nem kell költeni cserére.
Mint notinál, az új TP-ket nézegetve nem kell megint fél milkát elszórni.
-
Szergei
tag
Jól összerakott kártyának tűnnek ezek a 295X2-k. Talán az adná meg a kegyelemdöfést a TITAN Z-nek, ha nem korlátozná a 295X2 dupla pontosságát az AMD 1/8 FP32-ben, úgy már végképp irreális lenne a felár az NVIDIA-ért, legalábbis azoknak, akik nem használnak CUDA-ra épülő programokat, és elég nekik a "mindössze" 4 GB VRAM, mert úgy a 6 GB és a CUDA maradna az előnye a TITAN Z-nek. (De a jelenlegi árán ahelyett sokkal jobban "megéri" 2 db TITAN Black, ha mindenképpen TITAN kell, és az a teljesítményszint.)
Szvsz. aki csak játékra használná, nem érdemes kifizetni ennyit, 290(X) (Crossfire) normális hűtéssel, vagy 780 (Ti) (SLI) elég kell, hogy legyen a jelenlegi,
fosnem megfelelően optimalizált konzolportokhoz is.
Elszálltak az árak, a HD 7990 meg a GTX 690 is borzalmasan drága, nagyjából a 6990 és a GTX 590 volt az utolsó viszonylag "normális"* áron adott dual-GPU-s játékkártya (*mielőtt bárki nekem támadna, az még mindig nagyon sok egy videokártyáért, ha a Kelet-közép európai fizetéseket veszem alapul, akkor főleg).Arra azért kíváncsi lennék, hogy vajon kiad-e az AMD egy felturbózott 290X-et hasonló design-jú és hatásfokú hűtéssel, akár 8 GB VRAM-mal, és korlátozatlan* FP64-el (*ami 1/2 FP32 lenne a Hawaii cGPU-nál, ha jól tudom), azzal a TITAN Black ellen indíthatna támadást, ha olcsóbb lenne, így a TITAN mellett már csak a CUDA lenne az egyetlen érv.
-
AAAgold
senior tag
válasz
oraihunter #68 üzenetére
a kereskedelmi árréses dolog arra vonatkozott, hogy az importőr/nagyker nem 1500$-ért kapja a kártyát, hanem alacsonyabb áron, erre rárakja a maga árrését és a bolt is ráteszi a maga árrését - így a 470e-480e nem irreális ár - de akár több is lehet, ha a prémium termékek magasabb árrését alkalmazzák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
oraihunter #68 üzenetére
Az 1500$ nem tartalmazza a kereskedelmi árrést azért számolunk euróba mert ha minden árrést vámot stb. ráteszel akkor kb. úgy jön ki a végső ár, de ez függ a kereskedőktől is mert ha megszimatolják hogy valami jól fog fogyni akkor vastagon ír a ceruza de rendesen.
-
oraihunter
aktív tag
"kereskedelmi árréseket rátéve" Nah igen, de a kereskedelmi árrést már az 1.500Dollár is tartalmazza. Vagy akik az USA -ban árulják azok ingyen teszik ezt az AMD nagy örömére?
Szép magyar szokás szerint mi a kereskedelmi árrést is 3-szor fizetjük. Amúgy persze értem az áfát, és a vámot is.
-
-
leviske
veterán
Basszus annyira nevetséges ez a vízhűtés. Roy Taylor helyett inkább az nVidia hűtéstervezőit kellett volna átvenni. Mindenesetre, ha jól sejtem, akkor a HD4870X2 után a második(?) Radeon köszönt be a személyében, ami szinte csak 3slotos hűtést fog kapni, mikor már engedélyezve lesz a saját megoldás használata.
Nagyon gáz, hogy ezzel szemben az nVidia sokadik alkalommal oldja meg ekkora GPU-k duplázását vízhűtés nélkül.
(#2) Prof: Egy AMD kártyánál mindig ez a különbség az első verziók esetén.
-
lexandro
tag
Kar, hogy ha megveszed nem lehet vele csajozni
"Hejj bebi vettem egy Radeon R9 295X2-t, gyere fel nezzuk meg egyutt"
-
Nálam már érdeklödtek páran , hogy mikor lehetne megvenni, söt ketten elöleget is akartak adni.
-
atti_2010
nagyúr
Ez minden csúcskategóriás dVGA esetén így szokott alakulni, mivel inkább csak szimbolikus értéke van egy újabb darab megjelenésekor hirtelen a helyére kerül, annyi a gond vele hogy az Amerikai máshogy fizet ki érte 1500$ mint mi 1500 Ejurót mert sajnos a fizetések is különböznek, aki nem használ 3 monitort vagy 4K felbontást annak teljesen felesleges egy ilyen VGA, esetleg aki munkára használja annak megérheti.
-
teratti
senior tag
válasz
matteo_szg #48 üzenetére
Hasonló képpen gondolom én is. A 250 ezres ájfonokért sorban álltak a sznobok, aki megteheti simán megveszi ezeket is.....
-
Dr. Akula
félisten
"ami nagyjából 470 000 forintos hazai árat jelent"
Remélem a nyakukon rohad mind.
-
KAMELOT
titán
Mindegyik jól néz ki!
-
Z10N
veterán
válasz
callmeakos #1 üzenetére
1500x225x1,27x1,1=471487,5 mivel ebben a szegmensben mar ezresre kerekitenek teljesen rendben van
-
bteebi
veterán
"így egységesen 1499 dolláros áron kerülnek forgalomba, ami nagyjából 470 000 forintos hazai árat jelent"
Hát gratulálok hozzá...
A hülyéknek is megéri.
-
AAAgold
senior tag
miért nem rakott egyik gyártó se nagyobb radiátort a kártyához? ennyivel talán csak el lehetne térni a referenciától, nem?
-
AAAgold
senior tag
válasz
oraihunter #38 üzenetére
1500*220(árfolyam)*1,27(rekordáfa)*1,15(szolid profit)=480e forint :-D
persze, a nagykerek csak kapnak kedvezményt, de lényegében a kereskedelmi árréseket rátéve lehet ez 470e simán - és nincs semmi extra tétel a dologban
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
oraihunter #38 üzenetére
Csak tudnám, hogy minden egyes hírnél ezt miért kell megjegyezni...
USA-ban élsz? Amennyiben nem, akkor EUR-al számold azt az 1500-at. -
oraihunter
aktív tag
Kicsit mindig értetlenül álltam az 1.500 dollár és a 470.000Ft kapcsolatához.Bár tudom, hogy áfa, meg vám.
De a két összeg még úgy is kicsit távol van egymástól. -
csucsbicep
nagyúr
Milyen dobozt vegyunk az R9 295X2 melle?
-
beteg
őstag
-
Lolka Bolka
aktív tag
váó....nem is tudom melyiket vegyem, annyira mások.
-
Azért gépben biztosan ütősen néznek ki, majd pár év múlva kipróbálás céljából lehet beszerzek egyet, de addig távol áll tőlem.
-
beteg
őstag
egyébként ez két 290x egyben? vagy két 290?
-
A CHS-be már úton vagy 1db állítólag,ha valaki megveszi akkor várjuk a teszteket.
-
big-J
őstag
Azért a fan speed-del remélem játszadoztak. 60 fok mellett már nem a leghalkabb a venti, pedig az kifejezetten hűvösnek számít manapság.
-
-
kirukris
tag
Inkább veszek ebből 2-t mint TitanZ-ből egyet
És akkor ugyanott vagyok árban -
teratti
senior tag
A hűtési megoldásra valóban szükség van vagy csak design. Hatékonyságra gondolom nem rossz meg jóval halkabb lehet....volt ARES-em ha már két GPU, de az ha meg volt dolgoztatva süvített mint a porszívó.
-
marositech
senior tag
Ajj de kemény kivitelezés! CSAK 2 matricát szereltek fel. (egy a radiventire, egy a VGA ventire)
-
Televan74
nagyúr
Na ez sem lesz népkártya...de a titan z sem...
-
marquuard
veterán
Tök jó, mindegyik gyártó felrakta a maga matricáját és kiadta a maga kis dobozában
-
Petyyyyy
addikt
Ja hogy ez így megy...? Ezesetben megszívtuk.
(#9) tiborandras - Van még közel egy fél milkám. Mogyis-karamellás, de üsse kavics beáldozom ha nagyon muszáj. -
vittorio7
őstag
Ez nem az én árkategóriám.
-
Petyyyyy
addikt
Már bocs, de hogy jött ki a majd' fél gurigás ár, ha legrosszabb esetben is 230 forintot kell fizetni egy dollárért?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Nem lett sok különbség köztük, az is biztos.
(#3) jedis
Azért tudnám mondani a Titan Z-t.
-
ShinjiNo
tag
Micsoda változatos design..
-
tornas
őstag
A Sapphire kofferes megoldása tetszik nekem, viszont az ára annál kevésbé (pláne magyar fizetéshez viszonyítva) ami kis hazánkban 500 ezer stotyinka is lehet.
Tisztelt Szerkesztők!
Lemaradt a H betű a koffernél lévő "Sappire" feliratnál. -
jedis
senior tag
Ennél rosszabb ár/érték aránnyal, már rég nem találkoztam
! No de ez az abszolút csúcs kategória, ne csodálkozzunk !
-
Prof
addikt
Dobozdesign + matrica a kulonbseg lol
-
callmeakos
veterán
Oh, de baráti az az árcédula
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exkluzív órák
- Fűnyíró topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Operatív igazgatót vált az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest